BH klubovi u Evropi 24/25

Shategabri
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 24/25

Post Postao/la Shategabri » 01 avg 2024, 10:11

denimen99 je napisao/la:
01 avg 2024, 10:04
Shategabri je napisao/la:
01 avg 2024, 09:48
denimen99 je napisao/la:
01 avg 2024, 09:35
Pristup nogometu i način vođenja klubova je amaterski. Mirvić, vjerovatno vrsni biznismen, ali nogometno nepismen, slobodno to mogu reći. Potezi koje taj lik vuče su smiješni i to je glavni razlog ovog rezultata. Ekipe koje nisu dugo na okupu, sa trenerima koji su tu svega nekoliko sedmica nemaju šta da traže u evropskim takmičenjima i to će uvijek biti tako.

A eto vam sada slobodno nastavite da brojite glave koje su bile na stadionu i dičite se brojkama koje su, opet se pokazalo, nebitne za rezultat.
Neozbiljan će biti ako ne pusti Zekića da radi i ako mu ne obezbjedi igrače koje bude traži (u domenu mogućeg).
I koja je ovo već godina za redom da se ista ta priča ponavlja? Treba pustiti trenera i dovesti mu igrače, da to je logično. Evo ja ti prvu mogu reći da će u januaru se opet sve promjeniti. Ali ti su upućeniji u FKS nego ja, ti bi to trebao bolje znati.
Ako gledamo matricu, to je nešto što bi bilo očekivano.
Tačno, već tri sezone lutamo.
Te dovedeš igrače, ne dovedeš trenera.
Dovedeš Trenera, ne dovedeš igrače.
Onda dovedeš i jedno i drugo, al nešto ne ide.
Rekao sam i na našoj temi, ovo je zadnji voz Mirviću, ako ne uspije, onda mu je džabe sve trud.
Osim ako njegov interes nije samo Akademija i prodaja mladih igrača.
Koševo Zapad

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 01 avg 2024, 10:35

Sve je do mentaliteta. Kad imas luzerski mentalitet, moras 5 puta više para ulozit da to nadomjestis.

Cist primjer Hajduk iz Splita.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 01 avg 2024, 10:54

RollingPaper je napisao/la:
01 avg 2024, 10:35
Sve je do mentaliteta. Kad imas luzerski mentalitet, moras 5 puta više para ulozit da to nadomjestis.

Nije uopste do toga, nego do lose transfer politike. Klub su napustili Radovic i Anicic, dva igraca koja mogu igrati stopera. Doveden je Mujkic iz Slobode i Jovic kojem je primarna pozicija lijevi bek. Mi smo u Trnavu otputovali sa samo jednim stoperom, juniorom koji je nedavno napunio 18 godina.

Klub nema strateski plan, a dzaba ti pare i sve kad ti nemas strategiju i viziju.
U INAT SVIMA

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 01 avg 2024, 10:56

Ne slažem se. Hajduk je isto zatucan u upravi kao i naši klubovi. Dovoljno je reći da momci koji su igrali finale lige prvaka nikada nisu dobili šansu u prvoj ekipi.

Kakav luzerski mentalitet.. ne gube se utakmice zbog mentaliteta, nego zbog slabe pripreme i generalno načina na koji se pristupa modernoj igri, i modernom poslovanju. Anodraci i Farska Ostrva bi trebalo da imaju luzerski mentalitet jer 200 godina gube u svemu, a opet pobjeđuju naše ekipe
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 01 avg 2024, 11:06

denimen99 je napisao/la:
01 avg 2024, 10:56

Ne slažem se. Hajduk je isto zatucan u upravi kao i naši klubovi. Dovoljno je reći da momci koji su igrali finale lige prvaka nikada nisu dobili šansu u prvoj ekipi.

Kakav luzerski mentalitet.. ne gube se utakmice zbog mentaliteta, nego zbog slabe pripreme i generalno načina na koji se pristupa modernoj igri, i modernom poslovanju. Anodraci i Farska Ostrva bi trebalo da imaju luzerski mentalitet jer 200 godina gube u svemu, a opet pobjeđuju naše ekipe
Bila su dvojica u Širokom prošle godine pa se nisu sastavila sa loptom
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 01 avg 2024, 11:08

Atlanta je napisao/la:
01 avg 2024, 10:54

Nije uopste do toga, nego do lose transfer politike. Klub su napustili Radovic i Anicic, dva igraca koja mogu igrati stopera. Doveden je Mujkic iz Slobode i Jovic kojem je primarna pozicija lijevi bek. Mi smo u Trnavu otputovali sa samo jednim stoperom, juniorom koji je nedavno napunio 18 godina.

Klub nema strateski plan, a dzaba ti pare i sve kad ti nemas strategiju i viziju.

Ista vam priča 10 godina. Ne moze 10 godina da ne valja nijedan trener, nijedan sportski direktor, nijedan igrač. A odu iz Sarajeva negdje drugo i igraju odlično. Znači do mentaliteta je.

Pa zašto nemate taj famozni strateski plan ako je do njeg? Pa zbog mentaliteta, sve se na to svede. Mi ako vama uzmemo bod sad u nedelju, vi cete tjerati Zekica iz kluba. Sve se svede na mentalitet, isto kao i Hajduk.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 01 avg 2024, 11:19

denimen99 je napisao/la:

Pa eto sam si rekao i demantovao sam sebe. Pa zašto je "hajduk zatucan u upravi kao naši klubovi"? Pa vi ste najviše direktora i uprava promjenili, i opet ne valja rukovodstvo jel? Pa što ne valja? Pa zbog mentaliteta luzerskog, od dizanja igrača u zvijezde sutra su najgori itd.

Zrinjski da ima vaš budžet bježo bi svake godine po 30 bodova i igro grupe. Željo takođe bi dosad igro grupe da ima vaš budžet i uslove. Pa vas je Čelik iz Šaban lige izbacio iz kupa, ove godine nama malo falilo na penalima da vas izbacimo s igračima što igraju za 1200 KM.

Vi pitari morate počet mjenjat mentalitet i kompletnu atmosferu u i oko kluba ako hoćete bilo šta napravit. I da ne tjerate igrače i trenere i ne prijetite im po porukama.

Jesi našo Andoru od 50.000 stanovnika da porediš, ljudima 100 godina igraju konobari i električari, boli ih k. za fudbal i za mentalitet, ljudima je to rekreacija. I sad zadnjih godina malo počeli ulagat, dovedu malo nekog profesionalca, uozbiljili se i odma počeli izbacivat naše klubove koji su skuplji 5 puta od njih sa armijom navijača.

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 01 avg 2024, 11:24

sve bi seke ljubile Mornare...
zar i ti sine Ivane!?

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2024, 11:28

Joj kad o nastupima Sarajeva i upravi pisu ljudi ciji klubovi nikad nista nisu osvojili u zadnjih 30 godina a da ne govorim o nekim jacim tekama u Europi.
De vi to malo kod sebe pocistite pa onda serite,ovako mozete dati komentar o tekmi i to je vas max.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 01 avg 2024, 11:33

mma_hz je napisao/la:
01 avg 2024, 11:28
Joj kad o nastupima Sarajeva i upravi pisu ljudi ciji klubovi nikad nista nisu osvojili u zadnjih 30 godina a da ne govorim o nekim jacim tekama u Europi.
De vi to malo kod sebe pocistite pa onda serite,ovako mozete dati komentar o tekmi i to je vas max.
Pa dao sam samo komentar druze, ali moram odgovorit ljudima kad me citiraju. Boli me qrac za vas necu vas vise nikad komentarisat.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 avg 2024, 11:40

01 avg 2024, 11:33
mma_hz je napisao/la:
Pa dao sam samo komentar druze, ali moram odgovorit ljudima kad me citiraju. Boli me qrac za vas necu vas vise nikad komentarisat.
Kume forum je bolan,sta ti je pobogu si :urnebes: :urnebes: :urnebes: ko ti moze zabraniti da komentarises :mrgreen:
Opusteno.
aaa brataaa sto se uvrijedi :rol:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 avg 2024, 11:41

01 avg 2024, 11:33
mma_hz je napisao/la:
A u nedelju :think:
Koševo Zapad

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 avg 2024, 11:50

01 avg 2024, 11:19
denimen99 je napisao/la:

Pa eto sam si rekao i demantovao sam sebe. Pa zašto je "hajduk zatucan u upravi kao naši klubovi"? Pa vi ste najviše direktora i uprava promjenili, i opet ne valja rukovodstvo jel? Pa što ne valja? Pa zbog mentaliteta luzerskog, od dizanja igrača u zvijezde sutra su najgori itd.

Zrinjski da ima vaš budžet bježo bi svake godine po 30 bodova i igro grupe. Željo takođe bi dosad igro grupe da ima vaš budžet i uslove. Pa vas je Čelik iz Šaban lige izbacio iz kupa, ove godine nama malo falilo na penalima da vas izbacimo s igračima što igraju za 1200 KM.

Vi pitari morate počet mjenjat mentalitet i kompletnu atmosferu u i oko kluba ako hoćete bilo šta napravit. I da ne tjerate igrače i trenere i ne prijetite im po porukama.

Jesi našo Andoru od 50.000 stanovnika da porediš, ljudima 100 godina igraju konobari i električari, boli ih k. za fudbal i za mentalitet, ljudima je to rekreacija. I sad zadnjih godina malo počeli ulagat, dovedu malo nekog profesionalca, uozbiljili se i odma počeli izbacivat naše klubove koji su skuplji 5 puta od njih sa armijom navijača.
Zato ste vi vazda imali mentalitet haha ovaj prica kao da se svake godine borimo za opstanak,kad spominjes Zrinjski imaju tu negdje budzet samo ce bas tebi reci koliko trose,pogledas sta im igraca ode bez da ikoga prodaju pa ih niko ne razvlaci ovdje tj pratite nas vise od svojih klubova sto je odlicno

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 avg 2024, 12:10

01 avg 2024, 11:19
denimen99 je napisao/la:

Znaci ti si jedan od onih sto misle da nasi igraci igraju za 50 hiljada a vasi za 1 hiljadu, dovoljno je :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 avg 2024, 13:24

Morpheus je napisao/la:
01 avg 2024, 09:22
Nadam se da će se za ovakve stvari banovati. Nema smisla više čitati ovakve bljuvotine.

Jesi li ti svjestan da se skoro godinu dana navijači Željezničara na ovom forumu horski nazivaju četnicima i najgorim mogućim pogrdnim imenima?

Da se psuju majke, sestre, djeca u bešici, i sve to od strane navijača Sarajeva?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Orden43
Kontakt:

Post Postao/la Orden43 » 01 avg 2024, 14:34

Ma rekao sam ja da kone nemaju sta traziti protiv Spartaka a realno trebali su ispasti i protiv Aktobea ali eto, sto se tice ovih kvalifikacija od nasih klubova samo mozes ocekivati nova brukanja tacno treba uvest neko pravila ako nas obrukaju u evropi da im se bodovi oduzmu odma na pocetku sezone evo velezu -6 bodova a konama -3 boda realno samo su nam drzavu bedza obrukali
Crni Cerak 🐦‍⬛

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 01 avg 2024, 14:45

Orden43 je napisao/la:
01 avg 2024, 14:34
Ma rekao sam ja da kone nemaju sta traziti protiv Spartaka a realno trebali su ispasti i protiv Aktobea ali eto, sto se tice ovih kvalifikacija od nasih klubova samo mozes ocekivati nova brukanja tacno treba uvest neko pravila ako nas obrukaju u evropi da im se bodovi oduzmu odma na pocetku sezone evo velezu -6 bodova a konama -3 boda realno samo su nam drzavu bedza obrukali
I Zrinjski je na dobrom putu.. i kad bi svim najjacim timovima uzeli po 6 bodova zbog brukanja, taman bi Zeljo uz jos par kikseva navedenih na kraju sezone skoro europu izborio

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 01 avg 2024, 15:01

Orden43 je napisao/la:
01 avg 2024, 14:34
Realno Borac je sasvim ok odigrao protiv PAOK-a, ekipa koja vrijedi 15x vise nego nasa, uspjela je da pobijedi dva puta minimalno. To nije nikakvo brukanje i ako borac prodje ovaj Klaksvik to ce biti sasvim solidan rezultat za nasu ligu. Sarajevo takodje nije podbacilo, prosli su Aktobe, potukli se sa Spartakom - malo nisu imali srece jer nisu dali gol u prvoj utakmici a u ovoj drugoj su posustali i jbg. Da je bilo malo vise srece u prvoj utakmici mogao se ganjati neki prolaz.

Velez i Zrinjski su podbacili skroz, evo Zrinja ima jos sansu da se izvadi veceras ali ako budu igrali kao u Mostaru nece nista napraviti.
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 avg 2024, 15:06

delko je napisao/la:
01 avg 2024, 15:01
Sarajevo takodje nije podbacilo, prosli su Aktobe, potukli se sa Spartakom - malo nisu imali srece jer nisu dali gol u prvoj utakmici a u ovoj drugoj su posustali i jbg. Da je bilo malo vise srece u prvoj utakmici mogao se ganjati neki prolaz.
Ako ćeš već gledati faktor sreće, itekako su je imali u prvoj utakmici (protiv Aktobea), trebali su primiti tri komada u prvom poluvremenu. Tako da su se u drugom pretkolu našli poprilično sretno.

Trnava bila pogubljena na početku utakmice na Koševu, prva takmičarska utakmica, golman ne zna je li pošao ili je došao, a onda su na domaćem terenu objasnili neke stvari. Na momente je djelovalo kao da igraju protiv Sitija a ne protiv Spartaka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 01 avg 2024, 15:09

Virtu4l je napisao/la:
01 avg 2024, 15:06
delko je napisao/la:
01 avg 2024, 15:01
Sarajevo takodje nije podbacilo, prosli su Aktobe, potukli se sa Spartakom - malo nisu imali srece jer nisu dali gol u prvoj utakmici a u ovoj drugoj su posustali i jbg. Da je bilo malo vise srece u prvoj utakmici mogao se ganjati neki prolaz.
Ako ćeš već gledati faktor sreće, itekako su je imali u prvoj utakmici (protiv Aktobea), trebali su primiti tri komada u prvom poluvremenu. Tako da su se u drugom pretkolu našli poprilično sretno.

Trnava bila pogubljena na početku utakmice na Koševu, prva takmičarska utakmica, golman ne zna je li pošao ili je došao, a onda su na domaćem terenu objasnili neke stvari. Na momente je djelovalo kao da igraju protiv Sitija a ne protiv Spartaka.
Treba reći da su oni 2 utakmicu dobili koju je Sarajevo realno bolje bilo.Prečka,stativa, 2-3 zicera još , otprilike rang prve utakmice , tako da je tad prošla sretnija i spretnija ekipa, ali generalno je Aktobe najgora moguća opcija bila u 1 pretkolu.Pa vjeruj mi da je Aktobe za sve ove protivnike što su igrali Crnogorci,s Kosova itd ekipa i po , a da ne govorim da bi i Trnava vjerovatno sve te ekipe izbacila
Realno kroz ovakav vid žrijeba sa ovim podgrupama i kad startaš od 1 pretkola , šansa za grupe ti je 1% , a za play off 10% max + sreća je neizostavan faktor.
Samo prvak ovdje iz naše lige ima šansu za nešta , a ostali da se bore za novac,publiku itd :thumbup:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN, ErosViverosViv i 36 gostiju.