OI 2024 Paris - Opća tema
Re: OI 2024 Paris - Opća tema
Imane Khelif iz Alžira i Lin Yu-Ting s Tajvana biološki su muškarci kojima je dozvoljeno da nastupaju na ženskom bokserskom turniru u Parizu.
Prošle godine suspendovani su sa Svjetskog prvenstva, dok im je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu dopustio Međunarodni olimpijski komitet.
Sa Svjetskog prvenstva suspendovani su po odluci Međunarodne bokserske federacije (IBA), no došlo je do pogoršanja odnosa između MOO-a i IBA-e zbog čega je IBA isključena iz organizacije bokserskih turnira na Olimpijskim igrama.
Na odluku MOO-a reagirala je Nancy Hogshead, američka plivačica i vlasnica tri zlata.
“Trebale bi se takmičiti u ženskom boksu – uprskos tome što su diskvalificirane prošle godine zbog XY kromosoma, muškog fenotipa. Podsjetimo se da muškarci – kako god se identificirali – imaju 162 posto snažniji udarac – što je najveća razlika u izvedbi između muškaraca i žena. Rodna ideologija će dovesti do smrti žena.”
Glasnogovornik MOO-a Mark Adams, stao je u obranu odluke svoje organizacije.
“Očito, neću komentirati pojedince. To je stvarno zlonamjerno i nepravedno. Ali samo bih rekao da svi koji se takmiče u ženskoj kategoriji poštuju pravila o podobnosti za takmičenje. U njihovim pasošima piše da su žene i to je navedeno.
Prošle godine suspendovani su sa Svjetskog prvenstva, dok im je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu dopustio Međunarodni olimpijski komitet.
Sa Svjetskog prvenstva suspendovani su po odluci Međunarodne bokserske federacije (IBA), no došlo je do pogoršanja odnosa između MOO-a i IBA-e zbog čega je IBA isključena iz organizacije bokserskih turnira na Olimpijskim igrama.
Na odluku MOO-a reagirala je Nancy Hogshead, američka plivačica i vlasnica tri zlata.
“Trebale bi se takmičiti u ženskom boksu – uprskos tome što su diskvalificirane prošle godine zbog XY kromosoma, muškog fenotipa. Podsjetimo se da muškarci – kako god se identificirali – imaju 162 posto snažniji udarac – što je najveća razlika u izvedbi između muškaraca i žena. Rodna ideologija će dovesti do smrti žena.”
Glasnogovornik MOO-a Mark Adams, stao je u obranu odluke svoje organizacije.
“Očito, neću komentirati pojedince. To je stvarno zlonamjerno i nepravedno. Ali samo bih rekao da svi koji se takmiče u ženskoj kategoriji poštuju pravila o podobnosti za takmičenje. U njihovim pasošima piše da su žene i to je navedeno.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Nije istina. Doslovno je već svi dižu u nebesa, maltene iskače iz paštete. Da osvoji bilo kakvu medalju sada, dočekalo bi je 50 hiljada ljudi na aerodromu. Kad uporediš taj tretman sa nekim sportistima iz susjednih zemalja koji su imali puno jače rezultate od Lane, onda slika bude još jasnija koliko je ona na cijeni u BiH.Deen je napisao/la: ↑30 jul 2024, 23:21Jeste malo. Kad vidimo kako je u 2021 bilo, moze to puno bolje. Vidit cemo kako ce na kraju biti, ali eto ne mozes uvjek biti super. Desi se pad i losi rezultati, bitno da poslije toga popravis stvari, a ne da se ponovi greska kao u BiH sto imamo. Da konstantno iste greske pravimo u zadnji 30 godina...
Stanje bosanskog sporta je apsolutno sokantno i sramotno. Ova Olimpijada je super slika sporta u BiH svih godina.
Jos ne mogu da vjerujem da su cak Luksemburg, Lihtenstajn i Kosovo osvojili medalju, a mi nismo imali ni bronzanu medalju. Treba dati svima otkaz u svim sferama sto se tice sporta i opcenito u drzavi.
Albanija, Andora, Monako, Malta i BiH, drzave koje nisu nikad osvojili medalju, sto se tice evrope. Svaka cast!!
Kosovo ima medalju, a mi se zalimo sto nemamo, jer eto uvijek je nesto blizu, uvjek fali nesto, ceka se kiks ili neka sreca, uvjek fali nesto. Uvijek se nadas u nesto na sta ne mozes da utices.
Samo 5 nasi sportista na Olimpijadi u Francuskoj? Kakva BiH i sport. Samo kafane i kladionice, to je najjaca strana u BiH + Zvezda Granda. Samo mi je zao zbog Lane. Ova BiH nju ne cijeni nikako. Trebala je za Austriju nastupit. Svabo te vise cijeni, nego sto ce nas narod ikada to uradit. Nas narod vise voli Vicu, Ramo i takvih slicni njima, koji se sprdaju sa drzavom i svima. Jednostavno nema spasa za ovo sve, kad narod ne cijeni sebe i ne zeli spas. Sve ovo sta se desava ima svoj razlog i desi se po zasluzi + sve se vraca po zasluzi.
Ali eto, hajmo mi o Usa, Njemackoj, Brazil, Kina, necemo o BiH, samo nek ne puca.![]()
i ovo sto svako ebeno nadmetanje na ovom olimpijskom cirkusu ima ovdje pdf,bezveze
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- akisarajevo92
- Kontakt:
Don't believe the hype.
Jel moguce da idiotska televizija bht ceka da se zavrsi utakmica koja je razultatski zavrsena prije 10ak minuta
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- JayCatwright
- Kontakt:
Sto bi iko pratio olimpijadu na BHTu bez ikakve zezancije? Na onom kineskom iptvu valjda ima 100 programa koji samo olimpijadu vrte po citav dan, 40 KM godisnje, pri tom ne kukas na gluposti
Rodna ravnopravnost

Ma trebala bi mu svaka naredna protivnica predat i obesmislit disciplinu i zlatnu medalju. Treba bojkotovat ovo. Sramota za sport.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi
- JayCatwright
- Kontakt:
Jbt naša stranka se progurala i do olimpijade 

"Ušla sam u ring i pokušala sam se boriti, željala sam pobijediti. Primila sam dva udarca u nos i nisam više mogla disati, jako me je boljelo. Bilo je to nešto što u godinama bavljenja boksom nikad nisam osjetila.
Udara decko opasno
Udara decko opasno

„Čast je predstavljati Srbiju, a posebno je privilegija biti Srbin, Pravoslavni Hrišćanin! Hvala vam svima na podršci, toliko poruka mi stiže. Vratićemo im za svaku suzu. Kada tad. Ponosno ćemo stajati pred njima uzdignute glave i nećemo je nikada spustiti“
„Slava Gospodu na svemu1“ poručio je na kraju Majdov.

Ubio se za vuckovu stranku ..L-Train je napisao/la: ↑01 avg 2024, 16:46„Čast je predstavljati Srbiju, a posebno je privilegija biti Srbin, Pravoslavni Hrišćanin! Hvala vam svima na podršci, toliko poruka mi stiže. Vratićemo im za svaku suzu. Kada tad. Ponosno ćemo stajati pred njima uzdignute glave i nećemo je nikada spustiti“
![]()
Šta je s Amerima, malo zlatnih medalja za njihov standard. Ili se čeka atletika. 

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- ASD
- Kontakt:

Andy Macdonald je živa legenda.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Popravili su danas stanje, uzeli u veslanju jutros cetverac muski, Biles u gimnastici, Douglas na 200 prsno i timski foil kod zena u macevanju tako da su skocili na drugo mjesto, dva zlata manje od Kine, a svakako ide sad atletika gdje bi trebali uzeti najvise u ovoj drugoj sedmici
Italijani danas dva zlata, 5 ukupno i 16 medalja, uz Francuze najbolji Evropljani. Spanci jos bez zlata, samo 4 medalje zasad.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.