FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
52
29%

Ukupno glasova: 178

avalkaB
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la avalkaB » 05 avg 2024, 02:01

Za raju koja je propustila golove, drugi gol je greška Arene, nije do mene.
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

sarajevo19461987
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo19461987 » 05 avg 2024, 02:01

Lijep pozdrav svim bordo fanovima, prije svega da kažem zašto mi nismo uspjeli proći spartak. Falio nam je kvalitet u veznom djelu terena ono klasična desetka kao Rahman i Tatar što smo ih imali.
Drago mi je da sam u svoj broj gostovanja koji više nije pozamašan dodao i trnavu. Sakupio sam nekako tih 200 km za puta za kartu i još ponešto da imam pojest i popit tamo. Sa obzirom da sam tih 200 km nekako uspio sakupiti morao sam odmah nakon dan dva vratiti te pare. Krivo mi je jer sada sebi ne mogu priuštiti godišnju za Sjever od tih para sam mogao ali nažalost morao sam odmah vratiti. Ako ima neko ko bi mi pomogao u mojoj molbi nek mi piše u pp. Hvala svima unaprijed I SIGURAN SAM DA ĆEMO OVE SEZONE KONKURISATI ZA TITULU.
Kad sa Sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi a tvoje horde će tebi pjevati i na kraju svijeta tebe bodriti ♥️

tuitamo
Kontakt:

Post Postao/la tuitamo » 05 avg 2024, 02:07

Citam komentare na sazetku Arene na YT, vele dvojica da dolazi Aldin Turkes. Nisam ovdje prije vidio tu informaciju.

sarajevo19461987
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo19461987 » 05 avg 2024, 02:56

tuitamo je napisao/la:
05 avg 2024, 02:07
Citam komentare na sazetku Arene na YT, vele dvojica da dolazi Aldin Turkes. Nisam ovdje prije vidio tu informaciju.
Sve je zavrseno samo je problem do kluba u kojem Turkeš igra zatežu na obestečenju
Kad sa Sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi a tvoje horde će tebi pjevati i na kraju svijeta tebe bodriti ♥️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 avg 2024, 03:42

Protiv iste ove Slobode smo prije par mjeseci jedva remi izvukli, brzo smo to zaboravili.
Tako sto neki kazu nije Sloboda mjerilo itekako je mjerilo, a ko ne vidi napredak u igri,pristupu,vodenju utakmice itd taj fkt nece da vidi.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 05 avg 2024, 06:53

Pregazili smo prvoligaša k'o plitak potok, idemo dalje. Fale ovdje 2 do 3 igraca klasna, prednji vezni, stoper i jos jedan napadac s obzirom da nam je realizacija u napadaca potanka.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 avg 2024, 07:22

Treba Prevljaka zaganjati, jest možda skup ali bi prekucao ligu
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 05 avg 2024, 07:34

Čestitam momcima na pobjedi, bilo je više nego zasluženo.
Ono što mene brine, trenutno, jest da igra bila stihijska na momente. Jasno, postoje realni opravdavajući faktori zašto je tako, ali mene to brine iz drugog ugla: Zekić se odlično prilagođava situaciji, a to znači da je dobar taktičar i prvi je pokazatelj inteligencije. Ali, to otvara neka druga pitanja koja treba što prije riješiti. Naime, njegovo prilagođavanje i povlačenje pravih poteza tokom utakmice, ukazuje da još uvijek nije iskristalisao prvu postavu i odredio strategiju po kojoj bi bili prepoznatljivi i natjerali protivnika odmah na početku da se nama prilagođava. To može značiti da nije dobio pojačanja koja je tražio, i/ili da nije baš zadovoljan onim što ima. Čim se mora prilagođavati, znači da ne može otpočetka zauzeti poziciju koju želi. To vodi u improvizaciju, a ista nikad nije dugog vijeka. Opet velim, naša je sreća što je Zekić inteligentan, pa zna taktički odgovoriti na zahtjeve i poteškoće, ali prije svega treba strateški postaviti formaciju da do takvih teškoća uopšte ne dođe, čega je i Zekić vjerujem svjestan, ali to ukazuje na određeni nedostatak kvalitetnijih rješenja. Sizifov je posao stizati rezultat, prilagođavati se iznova i tražiti adekvatna rješenja u nedostatku kvaliteta.
Dobro, kako već napisah, Zekić ne poznaje ovdašnje marifetluke i bezobrazluke kojih će biti sve više kako liga bude odmicala i nadam se da će znati odgovoriti na iste.
Raduje fizička sprema, a zabrinjava realizacija. Bit će tvrdih i sumnjivih utakmica gdje će jedan gol sve rješavati. Ekipa koja pretenduje biti ozbiljna ne smije sebi dozvoliti nerealizovanje šansi. Ovdje, po mome skromnom mišljenju, nedostaje samo jedan iskusan i kvalitetan igrač, tzv. "motor" ekipe. Mada sam protiv vraćanja bivših igrača, neko kao Rahmanović. Ne nužno veznjak. Može igrati bilo koju poziciju, ali da ima njegovu "glavu".
U svakom slučaju, još jednom čestitke momcima i SŠ i samo nastavite tako.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 05 avg 2024, 07:35

ledesma je napisao/la:
05 avg 2024, 06:53
Pregazili smo prvoligaša k'o plitak potok, idemo dalje. Fale ovdje 2 do 3 igraca klasna, prednji vezni, stoper i jos jedan napadac s obzirom da nam je realizacija u napadaca potanka.
Ma ne traba bruda napadac jer imamo 2 sasvim dobra napadaca samo da porade na zavrsnici. Renan je zvjer od napadaca izaso je iz povrede pa mogu slobodno reci i da nije u svojoj najboljoj formi, isto vazi i za hamzu. Proradit ce to 100%

Za veznog i stopers se slazem :thumbup:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 05 avg 2024, 07:38

Sad kad smo zvanicno uvidjeli da nema nista od Mudrazije i slicnih, ne bi bilo lose barem Mehanovica kontaktirati. Za ovu ligu je sasvim dovoljan, a bas takav profil igraca nam fali trenutno. Neko sa zadnjim pasom, solidnim udarcem i dobrom tehnikom. Mislim da fizicki nije profil Zekicevog tipa igraca, ali dalo bi se to srediti.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 avg 2024, 07:44

holyman je napisao/la:
05 avg 2024, 01:33
pitar6785 im pisao rezultat

slika
:rol: :rol: :rol: :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 05 avg 2024, 07:57

Onaj renan nam treba, koji trci u prostor i kojeg uposljavaju, o tome sam pisao prije par dana. A ne renan koji izlazi na 40 metara i salje zadnji pas
NEMA NAZAD

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 05 avg 2024, 07:59

bvsic je napisao/la:
05 avg 2024, 01:25
Sve top, ali zavrsnica haos
Renan 1 na 1, Guli 1 na 1, Hamzic s 2 metra golmana pogodi (nema mu se sta zamjeriti), Renan glava.
Previse neiskoristenih sansi koje nas mogu kostati utakmica (spartak nas naguxio vec)
A francisa u prvom ko ****
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 05 avg 2024, 08:00

Samo neka se ponovi igra ovakva i da Slogu uzmemo. Sinoc su svi bili na zadatku
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 05 avg 2024, 08:07

nedorecena ekipa,fali ovdje jos kvalitete a sloboda jedna od najslabijih u ligi...

ono sto je dobro da napadamo bio Spartak a bila Sloboda a ono sto je lose jeste da fulamo.
protiv jace ekipe kad primis gol neces vise smjeti ni toliko napadati ,moras poceti realizovati sanse.

Fali i dalje desetka,Rockov mi opet nesiguran(ne znam sto ali nije mi pouzdan nikako,samim izgledom i samom kretnjom)
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 avg 2024, 08:31

Nema potrebe za eksperimentima kao u prvom.
Ok, nećemo sa svakim igrati sa 4 naprijed, al imaš dva napadača, kreneš s dva krila i onda nabacuješ loptu u 16...kome??
Dobili smo i idemo dalje. Uvijek neugodna Sloga Doboj, valjalo bi ih dobiti.
Koševo Zapad

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 avg 2024, 09:35

Shategabri je napisao/la:
05 avg 2024, 08:31
Ok, nećemo sa svakim igrati sa 4 naprijed, al imaš dva napadača, kreneš s dva krila i onda nabacuješ loptu u 16...kome??
Sto da ne...
Kad imas neku mogucnost isprobati novu kombinaciju, postavku, ja to podrzavam...

ZZ ne izmislja podvodne vode, sto bi rekao historicar, on je trener koji ne zeli da se druge ekipe prilagode nasoj igri...
Sam je sinoc izjavio da je onu formaciju ubio VAR...
Onakve taktike treba uigravati i zao mi je sto mali Hamzic ne krunisa onako dobru akciju i pas Kyeremaha...

Mislim da ce ovo Zekic raditi i da ni jedan drugi trener nece biti siguran kakvu postavku igre ima ZZ

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 05 avg 2024, 09:38

Vanja8 je napisao/la:
05 avg 2024, 09:35
Sto da ne...
Kad imas neku mogucnost isprobati novu kombinaciju, postavku, ja to podrzavam...

ZZ ne izmislja podvodne vode, sto bi rekao historicar, on je trener koji ne zeli da se druge ekipe prilagode nasoj igri...
Onakve taktike treba uigravati i zao mi je sto mali Hamzic ne krunisa onako dobru akciju i pas Kyeremaha...

Mislim da ce ovo Zekic raditi i da ni jedan drugi trener nece biti siguran kakvu postavku igre ima ZZ
Sa Slobodom si mogao probati šta hoćeš, vidiš ne ide (kao što je vidio Zekić), u drugom krenuo sa taktikom svi u napad jedan je Hase.

Nek proba obrnuto, krene sa ekipom koja će samljeti protivnika, onda ubaciš Hamzića, da vidiš kako šta.
Naravno, ne pametujem Zekiću, on je svoj zanat ispekao, zna sigurno šta radi, komentar navijača amatera :D

Od prve utakmice pod njim igra ima smisla, brz je protok lopte, stvaraju se prilike, ostalo će nadoći kako bude odmicala sezona.
Koševo Zapad

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 avg 2024, 09:45

05 avg 2024, 09:38
Vanja8 je napisao/la:
05 avg 2024, 09:35
Sto da ne...

Sa Slobodom si mogao probati šta hoćeš, vidiš ne ide (kao što je vidio Zekić), u drugom krenuo sa taktikom svi u napad jedan je Hase.

Nek proba obrnuto, krene sa ekipom koja će samljeti protivnika, onda ubaciš Hamzića, da vidiš kako šta.
Naravno, ne pametujem Zekiću, on je svoj zanat ispekao, zna sigurno šta radi, komentar navijača amatera :D

Od prve utakmice pod njim igra ima smisla, brz je protok lopte, stvaraju se prilike, ostalo će nadoći kako bude odmicala sezona.
Mi smo igrali i prvo odlicno,razlika je sto se tu igrali 8 minuta ostalo je prekid bio

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 avg 2024, 09:47

Formacija iz prvog je za neku dinamičnu tekmu punu tempa što je i očekivano da bude utakmica da Sloboda grize bori se da frca na terenu jer kvalitet nemaju. Dva tri prekida umrtvila utakmicu. Jbga
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, ErosViverosViv, Hajdeee, keli, Kera1403, Konzerva, Proximic, rimljanin90, ubipara i 78 gostiju.