Mehanovic je prednji vezni,a mi ih imamo na bacanje, zna lopte ali je trkacki slab, Dado nije igrac za prevagu.Bumbaclat je napisao/la: ↑05 avg 2024, 17:09Naravno da nam fali, pa je pitanje zasto ga ne dovodimo? Pogotovo kad znamo da ce se Radovac povrijedjivati, kao i uvijek.
Na trzistu ima dobrih, slobodnih, domacih igraca koji bi nam odmah konkurisali za prvih 11. Eno pisu portali da Sadikovic ide kod Jagodica. Zasto ga mi nismo doveli? Mehanovic na birou, niko ga zvao nije. Zasto?
Sad ce neko reci da je do para, ali nije i nisu ovi sto smo doveli nista jeftiniji. Ali zato jesu losiji.
Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar
Fk Željezničar.
Faktor:
U narednim danima Grbavicu bi mogao napustiti defanzivac Amar Drina. Drina je meč protiv Širokog ispratio sa klupe, a trenutno ima ponudu iz drugog ranga Poljske. Drina ima važeći ugovor, ali trenutno je blizu odlaska.
Kada su pojačanja u pitanju, želja Željezničara je Makedonac Martin Mirčevski. Mirčevski je posljednji angažman imao u srbijanskom TSC-u, ali nije se naigrao u posljednje vrijeme. Prije toga je sjajno igrao u Makedoniji i bio prvi strijelac lige, te na polusezoni ostvario transfer u Srbiju.
Tada mu je vrijednost prema Transfermarktu bila milion eura, a trenutno je 500.000 KM. Kontakti su ostvareni, te bi ofanzivac mogao ove sedmice stići na Grbavicu.
Istovremeno navijači Željezničara priželjkuku dolazak Filipa Dangubića. Dangubić je već odavno meta Plavih, ostvareni su kontakti i ovog ljeta, no dogovora još uvijek nema. Dangubić nastupa u Litvaniji za Kauno Žalgiris, a za vikend je upisao hat-trick u pobjedi svog tima protiv Dziugasa.
Prednost mu je što u takmičarskoj formi i igra sjajno, te bi mogao biti pravo rješenje za probleme Željezničara sa efikasnošću.
Dangubić je rođen u Rijeci, ima 29 godina, a nastupao je i u Rumuniji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji... Informacije Faktora govore da je situacija i dalje otvorena, te da bi se želja navijača Željezničara mogla ispuniti.
@Pablo, ti argumenti bi imali smisla da mi nismo doveli igrace koji su losiji od te dvojice. Eto ti Vukoje, niti je prevaga, niti je trkac, niti zna lopte kao Sadikovic i Mehanovic, ni blizu. Inace su Djoric i Karjasevic prave prevage.
Shvatam te ja, svi su dovedeni za rotacije, pitanje za upravu je zasto nisu doveli bolje igrace od tih, nego smo startali sa njima, meni je vukoja odlican da zamjeni hirosa zadnjih pola sata, ali nisu doveli krilo i primoran je Hiros igrati tamo. Ne znam koliko je to istina, ali smijesno je ganjati Dangubica koji je strasan igrac, eto zabio tri gola, mi sad pokusavamo kao dovesti ga. Skidam im kapu ako potpise, ovaj makedonac nije los slican ovom sto smo doveli, ima fudbalsku inteligenciju, ali nama fali jos jedan kao Hodzic sto je bio na dmf.Bumbaclat je napisao/la: ↑05 avg 2024, 17:59Faktor:
U narednim danima Grbavicu bi mogao napustiti defanzivac Amar Drina. Drina je meč protiv Širokog ispratio sa klupe, a trenutno ima ponudu iz drugog ranga Poljske. Drina ima važeći ugovor, ali trenutno je blizu odlaska.
Kada su pojačanja u pitanju, želja Željezničara je Makedonac Martin Mirčevski. Mirčevski je posljednji angažman imao u srbijanskom TSC-u, ali nije se naigrao u posljednje vrijeme. Prije toga je sjajno igrao u Makedoniji i bio prvi strijelac lige, te na polusezoni ostvario transfer u Srbiju.
Tada mu je vrijednost prema Transfermarktu bila milion eura, a trenutno je 500.000 KM. Kontakti su ostvareni, te bi ofanzivac mogao ove sedmice stići na Grbavicu.
Istovremeno navijači Željezničara priželjkuku dolazak Filipa Dangubića. Dangubić je već odavno meta Plavih, ostvareni su kontakti i ovog ljeta, no dogovora još uvijek nema. Dangubić nastupa u Litvaniji za Kauno Žalgiris, a za vikend je upisao hat-trick u pobjedi svog tima protiv Dziugasa.
Prednost mu je što u takmičarskoj formi i igra sjajno, te bi mogao biti pravo rješenje za probleme Željezničara sa efikasnošću.
Dangubić je rođen u Rijeci, ima 29 godina, a nastupao je i u Rumuniji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji... Informacije Faktora govore da je situacija i dalje otvorena, te da bi se želja navijača Željezničara mogla ispuniti.@Pablo, ti argumenti bi imali smisla da mi nismo doveli igrace koji su losiji od te dvojice. Eto ti Vukoje, niti je prevaga, niti je trkac, niti zna lopte kao Sadikovic i Mehanovic, ni blizu. Inace su Djoric i Karjasevic prave prevage.
Fk Željezničar.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Džabe što ih imaš, kad je on bolji od njih i pojedinačno i zajedno. Pa nije ni Štilić trkač ali jednom fintom baci pola odbrane na pod, to je majstorluk i tu nemaš šta pričati. Igrači kao što je on ne trče, ali će jednom fintom ili kretnjom okrenuti utakmicu na drugu stranu.
Igrača tog kalibra nemaš, to je činjenica.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
Možda dođe još jedan napadač i pri tome ne mislim na Estonca.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Makedonac djeluje jako dobro, solidan šut, dobar pregled igre. Primarno je krilo, to bi bilo dobro, ako potpiše, njega na krilo, Hiroša na desetku, tamo gurnuti Šabića i onda bi odlično bilo.Bumbaclat je napisao/la: ↑05 avg 2024, 17:59Faktor:
Dangubić je rođen u Rijeci, ima 29 godina, a nastupao je i u Rumuniji, Slovačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji... Informacije Faktora govore da je situacija i dalje otvorena, te da bi se želja navijača Željezničara mogla ispuniti.
O Dangubiću se nema šta reći, igračina. Mada nije baš kako su spomenuli, ta priča je ispričana.
Meni je Hiros najbolji na toj poziciji i ne bih ga mijenjao, treba se ozbiljno sa njim popricati jer kad hoce, njegov kvalitet je neupitan. Cak i Jaberu vise odgovara ta pozicija nego sad, jer nema podrsku pravog destruktivca na dmf.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:19Džabe što ih imaš, kad je on bolji od njih i pojedinačno i zajedno. Pa nije ni Štilić trkač ali jednom fintom baci pola odbrane na pod, to je majstorluk i tu nemaš šta pričati. Igrači kao što je on ne trče, ali će jednom fintom ili kretnjom okrenuti utakmicu na drugu stranu.
Igrača tog kalibra nemaš, to je činjenica.
Fk Željezničar.
dangubic koliko vidim pod ugovorom, a trpa nemilice. zasto se jos o njemu prica? nema smisla.
mircevski odlicno zvuci.
mircevski odlicno zvuci.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Očigledno da su ozbiljno narušeni odnosi sa Krpićem. A taj špic je jako dobar, ozbiljan, bolji i od tog Sorge.
Meni je jace da sam procitao na temi da je dangubic prosjecan napadac i da nije neki kvalitet jer igra u lirvanskoj ligi, nekad kontam da bolje i ne zasluzujemo od ovog.
Fk Željezničar.
ne znam brate, ja znam samo da se svasta nesto pricalo da ce biti, a nije se desilo.
sto je najgore, mi nismo ni lose odigrali protiv sirokog, cak smo bolji bili, ali sta ocekivati kad igras bez napadaca i lijevog beka, sa al jaberom kao jedinim u sredini koji nesto moze iskreirati itd.
nama ne fali puno. ta 2-3 igraca za kojima coric place u svakoj izjavi zadnjih mjesec dana bi napravila ogromnu razliku ako bi uboli sa njima.
cuo sam da ce lausevic i macic biti potpisani, obojica na dvojnoj registraciji sa stupcanicom.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Problem je što je Hiroš jednu odličan, a drugu ga nema nigdje. Puno pelja loptu i mlatara rukama, želja je tu, to ne možeš reći, ali često pretjeruje.
Jaber je dobar, ne bih ga ja micao, gore je opasniji, ali meni je u sredini kao centarhalf super, da mu fali jedan na sredini da tuče, fali. Moguće da bi se Karić ili Karjašević bolje uklopili sa njim jer su mesari koji mu fale.
Problem je sto ce se raja navaditi na Corica vec za kolo dva, a kad je potpisao bilo je samo da se ne borimo za opstanak, sad je i to malo(naravno mi smo takav klub treba se uvijek za vrh boriti), ali to nije moguce bez pojacanja. Tek je dosao, treba tu vremena bar do polusezone.svemalim1 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:35ne znam brate, ja znam samo da se svasta nesto pricalo da ce biti, a nije se desilo.
sto je najgore, mi nismo ni lose odigrali protiv sirokog, cak smo bolji bili, ali sta ocekivati kad igras bez napadaca i lijevog beka, sa al jaberom kao jedinim u sredini koji nesto moze iskreirati itd.
nama ne fali puno. ta 2-3 igraca za kojima coric place u svakoj izjavi zadnjih mjesec dana bi napravila ogromnu razliku ako bi uboli sa njima.
cuo sam da ce lausevic i macic biti potpisani, obojica na dvojnoj registraciji sa stupcanicom.
Fk Željezničar.
muharemovicdzelo je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:29Očigledno da su ozbiljno narušeni odnosi sa Krpićem. A taj špic je jako dobar, ozbiljan, bolji i od tog Sorge.
Ako mislimo na istog, ne bih ga ja ponižavao poređenjima sa Sorgom.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
coric je odlican trener i treba covjeka pustiti da radi, slazem se, ali nemamo mi vremena do polusezone da nesto cekamo. neka mu dovedu te igrace, pa da vidimo sta moze. inace, u ovoj konkurenciji sa najgorim velezom od povratka u ligu europa ne smije doci u pitanje.Pablo11 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:42Problem je sto ce se raja navaditi na Corica vec za kolo dva, a kad je potpisao bilo je samo da se ne borimo za opstanak, sad je i to malo(naravno mi smo takav klub treba se uvijek za vrh boriti), ali to nije moguce bez pojacanja. Tek je dosao, treba tu vremena bar do polusezone.svemalim1 je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:35ne znam brate, ja znam samo da se svasta nesto pricalo da ce biti, a nije se desilo.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Izvinite na upadu, ali Mirčevski vam je primarno 10ka. Može krilo odigrati, ali najbolji je na desetci.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Ne bih ni ja, ipak je Almir Aganspahić u pitanju.

- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Gledajući TM, najbolju statistiku ima na krilu, na desetki samo gol i asistencija.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:58Izvinite na upadu, ali Mirčevski vam je primarno 10ka. Može krilo odigrati, ali najbolji je na desetci.
Reci brate javno koji je igrac, ionako nece docmuharemovicdzelo je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:29Očigledno da su ozbiljno narušeni odnosi sa Krpićem. A taj špic je jako dobar, ozbiljan, bolji i od tog Sorge.

- imekorisnicko
- Kontakt:
Ma Hiroš mora igrati. On je tip koji i kad igra loše može izmisliti go.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑05 avg 2024, 18:37Problem je što je Hiroš jednu odličan, a drugu ga nema nigdje. Puno pelja loptu i mlatara rukama, želja je tu, to ne možeš reći, ali često pretjeruje.
Jaber je dobar, ne bih ga ja micao, gore je opasniji, ali meni je u sredini kao centarhalf super, da mu fali jedan na sredini da tuče, fali. Moguće da bi se Karić ili Karjašević bolje uklopili sa njim jer su mesari koji mu fale.