Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la _dreamer_ » 01 apr 2011, 20:24

Valencia je napisao/la: 1. Fifa i Uefa ne mogu nista ukinuti, mogu jedino suspendovati sto su i uradili.

2. Ne mogu oni nikome nista zabraniti, nemaju oni nikakva prava u BiH, nemaju ovlasti, kao sto recimo ima OHR. Oni jedino mogu suspendovati savez koji radi mimo njihovih propisa i pravila.

3. To nije njihova nadleznost, to je u nadleznosti NSBiH. Oni ne mogu suspendovati Boraci i Siroki iz PLBiH, ali im teoretski mogu zabraniti ucesce u evropskim takmicenjima. Al' nema osnova da oni to urade, a i da ima, oni to ne bi uradili. Unutrasnje probleme treba rjesavati NSBiH, a ne Fifa i Uefa. Oni nece suspendovati nikog pojedinacno, nego sve kolektivno. Dakle, Borac = NSBiH, Siroki = NSBiH, Sarajevo = NSBiH,...

4. Njemu kao licnosti ne mogu nista, mogu samo suspendovati njegovu organizaciju. A i nema osnova da se suspenduje samo njega, a postede njegove (manje-vise) jednako kompromitovane kolege.

5. Ovo su pusti snovi. Od ovog nema nista, makar ne u narednih 10 godina (ako ne dodje do drasticne promjene na politickoj sceni). Fifa i Uefa moge zahtjevati, ali ne mogu naredjivati. Ovo je vec u domenu politike. Kada na politickoj sceni dodje (ako dodje) do ujedjinjenje i unitarizacije, onda ce doci i u fudbalu. Nerealno je ocekivati da sport ide ispred politike i da se sportski interesi stavljaju ispred politickih.

6. Ne bih se slozio da je zdrava, al' eto,.. Slazem se da srpski i hvatski predstavnici nisu previse dobronamjerni kada je BiH fudbal u pitanju, ali ni bosnjacki predstavnici ne zaostaju bas previse. Svi se oni dusmanski odnose prema PLBiH i omladinskim takmicenjima,.. Boli njih neka stvar za PLBiH,.. Za reprezentacijom opet malo mare, jer im je ona izvor prihoda. Sve u svemu, tuga,..

7. Trebamo mi brinuti o sebi, a ne o susjedima. Nemamo mi nista od suspenzije Srbije i Hrvatske.
Naravno, to je sve tako kao sto ti govoris i ja se s tobom slazem. Svako ko se iole razumije u neke pravne stvari, zna o cemu pricas/pricamo... No ljudi ipak gaje neku nadu. Gajim je i ja, potajno.

Dakle, ono sto je teoretski moguce (i ono sto, ja mislim, FIFA i UEFA zele) je da se formira paralelna institucija koja bi predstavljala "novi" savez. Ovaj savez je koncipiran kao sportsko udruzenje od javnog interesa. Dakle, i ovaj novi savez bi to bio. Samo osnivanje po sebi nosi odredjene probleme. Da bi taj savez imao funkciju, onda bi morao imati podrsku entitetskih saveza, jer je u suprotnom suvisan. Sta ce ti nekakav savez pod koji nece pristupiti npr. nijedan klub iz rs. Dakle, taj savez ne bi imao svoju svrhu. Dalje, problem je da li ce ministarstvo uopste odobriti jos jedan savez sa istim ili slicnim imenom i istom svrhom. Ako mene pitate, nece, no ja ne poznajem toliko nase zakonodavstvo.

Dakle, uopste je problem osnovati novi savez sve dok legalno postoji stari. Nije dakle slucajno to sto glavesine nisu kolektivno podnijele ostavke ili to sto se savez nije sam raspustio... Jos uvijek oni imaju sve u rukama i diriguju situaciju.
Fifa suspenzijom moze samo vrsiti indirektnu represiju (nesto kao embargo, izolacija itd), no ne moze ovdje donositi legalne odluke, jer nema legitimitet. FIFA jedino moze preko "svojih" ljudi koji su ovdje pokusati posredovati nesto... No ja zaista ne vidim nacin da FIFA nesto ovdje moze samovoljno raditi, to bi zaista bio presedan...

Kazem, jedini put bi bio paralelni savez(i), kojem bi pristupili svi klubovi po osnivanju i tako mu dali podrsku i legitimitet. Onda bi taj savez FIFA mogla primiti u clanstvo i time bi ovaj sadasnji savez ostao bez funkcije, jer bi izgubio i internu kontrolu nad klubovima. No posto su vecinom ljudi iz saveza nekakvi igraci politickih stranaka, i to onih koje drze pozicije u ministarstvima i dalje, onda ne sumnjam da ce naci vec nacin da sprijece konstitutiranje paralelnog saveza...

Naravno, postoji i opcija da ova garnitura svojevljno ode i prepusti novima svoja mjesta tj fifinim ljudima... No imajuci u vidu protekle godine, takvo nesto je ravno naucnoj fantastici...

Dakle, rezime je slijedeci:

Osim ako se ne desi nesto spektakularno, ja ne ocekujem nekakve temeljne promjene, vec da ce postojeca garnitura ljudi naci zajednicki jezik i usvojiti statut... To je nasa crna realnost..
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 apr 2011, 20:25

harishp je napisao/la:Kako stvari stoje,vjerovatno da cemo se oprostiti od minimalno jos dvije kvalifikacije.
Jel UEFA citaj Evropa kobajagi dodje da ''pomogne'' halali Mujo materi.
Bit ce neko u klin a neko u plocu.
Najsmjesniji su mi bili oni kad su pisali da ce nam iz RS na neki nacin pomoci sa ovom suspenzijom.I da nam je suspenzija spas.
O yes hau no :roll:
Ma ja ba ,kakav spas ,Uefa se neće mješati u rad saveza niti će ona nešta riješavati oni će samo tražiti da se dogovore i tad će skinuti suspenziju ,a pošto znamo da se naši nikad neće dogovoriti ,jadan naš fudbal
Svugdje gdje su bile suspenzije su skinute kad se riješio problem ,riješenju našeg problema se ne nazire kraj :(
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 01 apr 2011, 20:28

neko_iz_mase je napisao/la:Još da znate ko je Pika, i to, da su Iljo i Suljo male mace za njega, samo bi se slatko nasmijali na ovaj članak i pomislili da je ovo jo jedna prvoaprilska šala :lol: :lol:
Ne možeš vjerovati više :lol:
Da, bas tako. Ja koliko znam, on je jedno vrijeme vedrio i oblacio u Velezu. Onom istom velezu kojem tada niko nije mogao/smio uzeti bodove u Mostaru... Ako ne grijesim, jedno vrijeme je bio i igrac/trener.. Ne znam, cuo sam dosta negativnog o njemu da bih ga sada dizao u zvijezde. Koristi sada svojih pet minuta da se proda narodu, no mislim da je isti ko i svoje kolege iz saveza - bandit (na svoj nacin).
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 apr 2011, 20:37

harishp je napisao/la:Kako stvari stoje,vjerovatno da cemo se oprostiti od minimalno jos dvije kvalifikacije.
Najsmjesniji su mi bili oni kad su pisali da ce nam iz RS na neki nacin pomoci sa ovom suspenzijom.I da nam je suspenzija spas.
O jes hau no :roll:
nije sve tako crno, ako bi se formirao novi savez na celu sa dancem/slovencem onda se mozemo necemo nadati., ja vjerujem u ovo sto ss.ba pise, tj. da ce do 5 aprila se formirati prinudna uprava
15.10 - 15.06 ...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 01 apr 2011, 20:40

legenda reala je napisao/la:
Ma ja ba ,kakav spas ,Uefa se neće mješati u rad saveza niti će ona nešta riješavati oni će samo tražiti da se dogovore i tad će skinuti suspenziju ,a pošto znamo da se naši nikad neće dogovoriti ,jadan naš fudbal
Svugdje gdje su bile suspenzije su skinute kad se riješio problem ,riješenju našeg problema se ne nazire kraj :(
Ja se nadam da se neće dogoditi vaša predviđana, ali ako se dese i zaslužili smo to- iskreno, brat-bratu..

P.S. Hvalospjevi o Piki su djelo Borovine & co.. Jednom sam dao marku za te novine, i danas mislim da mi je to najveći grijeh u životu :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 apr 2011, 20:54

skyisthelimit je napisao/la:
O jes hau no :roll:
nije sve tako crno, ako bi se formirao novi savez na celu sa dancem/slovencem onda se mozemo necemo nadati., ja vjerujem u ovo sto ss.ba pise, tj. da ce do 5 aprila se formirati prinudna uprava
Prinudna uprava ce samo da sprovodi ono sto iz IO izglasaju.
Prvo da bi se shvatio sistem tog glasanja i inace cjelu lepezu kompletnog saveza kako funkcionira.treba prvo da se procita o tome.@admin je jednom postavio cijeli taj sistem.
Da se desi i da kompletno zamijene ljude.Iz RS ce 100% svi da glasaju kao i neki dan.U zapadnoj Hercegovini znaci i Sirokom od 7-77 svi isto misle kao i Bevanda.
Plus kad se uzme da ove nase bivse zvijezde se ponasaju ko' djeca kad im otmes klikere.
Znak je da ovo nece na dobro izaci.
Da ne govorim da ce nam ova generacija fudbalera otici do dzavola,a mladi narastaj zaigrati radije i za Djibuti nego da svoju mladost zapecate zaebavanjem sa ovakvim stakorima.
Ovo sto su izglasali iz RS i skutorije nije uopste slucajno i naivno.Tako da je sve crno ,da crnje ne moze biti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

modrica
Kontakt:

Post Postao/la modrica » 01 apr 2011, 21:02

Ljudi........NEMA novog,"paralelnog" saveze,ima ta prinudna uprava koja ce biti tu dok se situacija ne normalizuje (EVENTUALNO jer to donosi u principu opet iste probleme al o tome poslije).Znaci,FIFA/UEFA ce da ceka nove ljude koji su spremni prihvatiti pravila igre koja su postavljena,cekat,al dal ce do toga doc OPET je do nas.Ono o cemu mi sanjamo nazalost izgleda nece biti,kao Savez u kojem je Osim,Bola,Barbarez,Pasic ili sta ja znam.Zasto?
Zato sto ce izbor novih ljudi da bude kao i dosad,predlagani od kantona,entiteta ,klubova il vec kako to ide.
Da bi pravi ljudi dosli na ta mjesta procedura je ogromna al haj lako bi mi za proceduru,naslo bi se za to nacina al ako to stvarno bude islo po starim pravilima a sve mi se cini da hoce opet dolaze ljudi po zadatku iz RS-a i Hercegovine jer izgleda da FIFA/UEFA ne konta da nije problem u imenima nego u ciljevima odredjenih struja.
Nesto mi fali nade da bi novi ljudi iz RS-a drugacije glasali od starih,sve u svemu,svakim danom imam sve manje nade da ce ovo izac na dobro,cini mi se da je maximalno sto bi moglo pozitivno da se desi je to da sve ostane po starom samo sa novim imenima,naravno anonimusima koji bi eto sad ipak glasali da to nekako ide dalje a o Savezu sa legendama BH-a fudbala mozemo i dalje samo sanjat.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 apr 2011, 21:03

spielführer_21 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Ja se nadam da se neće dogoditi vaša predviđana, ali ako se dese i zaslužili smo to- iskreno, brat-bratu..

P.S. Hvalospjevi o Piki su djelo Borovine & co.. Jednom sam dao marku za te novine, i danas mislim da mi je to najveći grijeh u životu :roll:
I ja se nadam ,ali crno nam se piše ,kad je nama to još nekad Evropa pomogla (znači pomoć Uefe i Fife okačite mačku o rep)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 apr 2011, 21:09

TVSA gledajte.....Osim, Katalinski i Muzurovic gosti
15.10 - 15.06 ...

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 01 apr 2011, 21:15

ZAKLJUČAJTE TEMU !!!

:oops: :oops:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 apr 2011, 21:31

Evo gledo njemacke kanale, oglasio se i Rummenige. Kaze da je nekorektno sto su nam suspendirali klubove i reprezentaciju.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 apr 2011, 21:45

Ne treba da u nasem savezu da budu Ivica Osim, Katalinski, itd... jesu oni dobri ljudi i sve to, ali stari su.

Trebaju mladji ljudi !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 01 apr 2011, 21:47

Elegant je napisao/la:Ne treba da u nasem savezu da budu Ivica Osim, Katalinski, itd... jesu oni dobri ljudi i sve to, ali stari su.

Trebaju mladji ljudi !
Kao npr:Ćiro
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 01 apr 2011, 21:48

Ako bude neko snimio ovu emisiju na TVSA nek postavi.
Hvala

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 01 apr 2011, 21:53

ma ovo je definitivno kristalno jasno, nema kvalifikacija, nista od toga...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 01 apr 2011, 22:00

http://sportsport.ba/bh_fudbal/uefa-i-f ... veza/54487

UEFA je već obavila razgovore sa brojnim fudbalskim radnicima, između ostalih sa Predragom Pašićem, Sergejom Barbarezom, Duškom Bajevićem... Te predstavnicima Borca, Željeničara, Sarajeva i još nekih klubova iz bih.
15.10 - 15.06 ...

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 01 apr 2011, 22:05

skyisthelimit je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/uefa-i-f ... veza/54487

UEFA je već obavila razgovore sa brojnim fudbalskim radnicima, između ostalih sa Predragom Pašićem, Sergejom Barbarezom, Duškom Bajevićem... Te predstavnicima Borca, Željeničara, Sarajeva i još nekih klubova iz bih.
Uh konacno malo vedrine :D
ovo bi bilo supperrr,daj Boze da inas malo sunce ugrije...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 01 apr 2011, 22:06

sedra je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/uefa-i-f ... veza/54487

Uh konacno malo vedrine :D
ovo bi bilo supperrr,daj Boze da inas malo sunce ugrije...
mah ko vjereuje u ove tekstove...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 01 apr 2011, 22:08

Joj vise ne znam ni sam sta da mislim,cas dobre informacije,cas lose :?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 01 apr 2011, 22:09

ma sami smo krivi sto smo cekali uefu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.