Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kajzer10
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Kajzer10 » 07 avg 2024, 22:50

nerkolfc je napisao/la:
07 avg 2024, 22:30
Da taj napad se desio iz niceg. Ljudi odjednom iz cista mira odlucili napasti neduzni Izrael
Nije u tome stvar jbt. Ne spori niko ni historiju ni polozaj do napada. Ima mnogo drzava i naroda u nezavidnoj poziciji, pa pragmaticki vagaju dobro i lose prije svakog poteza ili cekaju bolji politicki momenat. Il ga ne docekaju ali vagaju. Pa bar da su napali dok u Izraelu nije jedna od najbolesnijih vlada otkad je svijeta, eto i to je nesto i neko vaganje.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 avg 2024, 22:52

JoeBleck je napisao/la:
07 avg 2024, 22:12
U 2024 godini smo i nikako mi ne ide u glavu kakav bogalj moras biti i uzeti pusku i pucati,lansirati raketu na nekoga koga ne znas,na nekoga ko bi ti mozda u nevolji pruzio ruku,na nekoga je je citav zivot radio dobro i sadio bolje sutra.Nekako ne znam sta se u tim retard glavama desava tim ljudima koji direktno izazivaju tragedije,kako zaspes,kako se ostatak zivota mozes nasmijati.Odakle ti smjelost oduzeti nekom neznancu zivot bez ikakvog razloga.Promuckam glavom,sad da mi das pusku i kazes idi rokaj Srbe(koji su mnogo zla pocinili),prije bi ubio onog sto mi je dao pusku nego nekog random lika koji isto tako ne zeli ubiti,zeli zivjeti normalno,radi,trudi se,stvara nesto.O djeci i zenama je poseban no comment.Jednostavno ne mogu sabrati sta se tim ljudima u glavu desava i kakvo je to pranjr mozgova.

Sve je to produkt parelenog svijeta, covjek kao bice je vrlo dobar da ide u skladu sta mu se namece a ovamo misli 16-o. A politika je stvar/sredstvo koje vrlo lahko zadje u taj paralelni svijet i ozivi ga, napravi normalnim, i tad si u fazonu baci im granatu k'o ih je.be. Uvijek bilo i uvijek ce biti, sve i jedan genocid, masakar itd. je direktan produkt paralelnog svijeta.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 avg 2024, 23:00

ASD je napisao/la:
07 avg 2024, 21:52
godrina je napisao/la:
07 avg 2024, 21:40
ASD je napisao/la:
07 avg 2024, 21:34

Da, Hamas je za mene teroristička organizacija, kao i Hezbollah, koja svom narodu čini daleko veću štetu nego neprijatelju.

Iranski režim nisu teroristi, zvanična je to organizacija, ali daleko veću štetu čini svom narodu, nego li ijednom drugom.
Bome pametno od tebe. Trebaju cvijecem i cokoladama docekivat ziidove koji ih brutalno ubijaju 70 godina. Ili se saget, de nas handrite jos.
Mozes li sebe ili svoj narod zamislit u toj situaciji ? Yebem ga ja de malo razmisli sta pises pa onda lupni enter.
Ako je po tebi započinjanje rata bila razumna odluka i u interesu palestinskog naroda, onda hbg.
Hajd sad opet procitaj moj predhodni post. Odvoji barem sat vremena procitaj sta se sve desavalo dole zadnjih 70 godina pa onda komentarisi.
Nemoj se stavljat u poziciju drk.adzije za racunarom koji komentarise nesto o cemu nema pojma i sto se desava par hiljada km od njega. Stavi sebe i svoj narod u kozu Palestinaca pa razmisli.
I ne, ja ne opravdavam ikakvo ubijanje ali samo povuci paralelu pa me zanima odgovor tvoj.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 avg 2024, 23:09

Ne negiram potrebu za borbom, ali da su hamasovci maloumni majmuni koji čine štetu palestincima na razne načine, da.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 avg 2024, 23:15

Kauboj772 je napisao/la:
07 avg 2024, 22:09
Postavis sebi pitanje gdje bi radije zivio
- izrael
- iran
- libanon

Sve ti je jasno
Iskreno da ti kažem niti jedna od tih zemalja nije nešto za život, naravno iz različitih perspektiva. Izrael jeste ekonomski najjača ali to je zemlja koja je u ratu 70 godina, i u kojoj nikad ne znaš kada može doći neka raketa do tvoje zgrade. Normalan čovjek ne bi volio tu živjeti. Brojni uspješni i bogati ljudi su jevreji, zašto niko od njih ne zivi tamo. Zašto sto se ne osjećaju sigurno. U ovom današnjem Izraelu živi onaj najradikalniji dio jevreja koji su tu čekajući mejsija da napravi treći hram.

Istinski
Kontakt:

Post Postao/la Istinski » 07 avg 2024, 23:16

Kauboj772 je napisao/la:
- izrael
- iran
- libanon

Sve ti je jasno
Misliš li da bi i SDO islamočetnici radije džamijali u Izraelu nego u Iranu?
In memoriam: LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 avg 2024, 23:18

ASD je napisao/la:
07 avg 2024, 23:09
Ne negiram potrebu za borbom, ali da su hamasovci maloumni majmuni koji čine štetu palestincima na razne načine, da.
Da, iz naseg ugla i iz udobnih fotelja cine stetu.
Moj narod, moja porodica i ja smo dozivili jedan dio ovoga sto oni dole dozivljavaju pa malo drugacije razmisljam. Nedaj Boze nikome i ja im zelim da se to sto prije zavrsi, da se nesto desi i da pocnu zivjet normalno.
Mada mislim da su sanse za to bas male.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 avg 2024, 23:22

FKBilder je napisao/la:
07 avg 2024, 22:13
ASD je napisao/la:
FKBilder je napisao/la:
07 avg 2024, 21:20

Da li su oni za tebe licno teroristi, ne samo oni nego svi Palestinci koji pruzaju oruzani otpor okupaciji, progonu, genocidu :?:
Da, Hamas je za mene teroristička organizacija, kao i Hezbollah, koja svom narodu čini daleko veću štetu nego neprijatelju.

Iranski režim nisu teroristi, zvanična je to organizacija, ali daleko veću štetu čini svom narodu, nego li ijednom drugom.
Aha,znaci i moj rahmetli otac koji se oruzano suprotstavio agresiji,genocidu, i etnickom ciscenju za tebe je terorista.
Sve si rekao zavrsili smo
Ako je isao ubijati civile, krasti, silovati, onda jeste. Otopor nije ubijanje civila na drugoj strani, ma kolika nepravda da se tebi cini.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 avg 2024, 23:26

Evander je napisao/la:
07 avg 2024, 23:22
FKBilder je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Aha,znaci i moj rahmetli otac koji se oruzano suprotstavio agresiji,genocidu, i etnickom ciscenju za tebe je terorista.
Ako je isao ubijati civile, krasti, silovati, onda jeste.
Nijedan jedini slucaj silovanja nije bio od strane Hamasa.

Vjerovatno i najveca laž koja je prodata 7. Oktobra i kojom se kupio zapad za genocidno bombardovanje bez pardona.
Vise agencija izmedju ostalog i UN su utvrdili da nije bilo nikakvog silovanja od strane Hamasa.

S druge strane imamo videe, svjedocenja ocevidaca, izvjestaje o kampovima za silovanje Palestinaca.
Imamo ministre Izraela koji brane pravo na silovanje, ali to botove poput tebe ne zanima jer Palestince ne smatras ljudima
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 07 avg 2024, 23:27

LegendKiller je napisao/la:
07 avg 2024, 23:15
Kauboj772 je napisao/la:
- izrael
- iran
- libanon

Sve ti je jasno
Iskreno da ti kažem niti jedna od tih zemalja nije nešto za život, naravno iz različitih perspektiva. Izrael jeste ekonomski najjača ali to je zemlja koja je u ratu 70 godina, i u kojoj nikad ne znaš kada može doći neka raketa do tvoje zgrade. Normalan čovjek ne bi volio tu živjeti. Brojni uspješni i bogati ljudi su jevreji, zašto niko od njih ne zivi tamo. Zašto sto se ne osjećaju sigurno. U ovom današnjem Izraelu živi onaj najradikalniji dio jevreja koji su tu čekajući mejsija da napravi treći hram.
Pa živi i 2 milion arapa, da ne čekaju i oni možda mesiju?

Živi i Dan Schechtman, Aida Yonath, Avram Hershko, Aron Ciechanover itd, To su sve dobitnici nobelove nagrade.

Ovi što su 7. oktobra poginuli su daleko od ekstremista. Među njima je bilo Palestinaca.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 07 avg 2024, 23:31, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 avg 2024, 23:28

Putin je uvrijedjen ovim upadom, mozda objavi rat Ukrajini :urnebes:

Sada zamislite da NATO "upadne" u Rusiju. Pala bi Moskva za par dana jer Rusija nema ljudstva da pokrije ovu teritoriju. A zamislite da uz to ratuju sa Japanom ili jos nekim. Ovako sa svim sto imaju udaraju na 20 mil Ukrajinaca i osvoje mjesecno par kilometara.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 avg 2024, 23:37

Ameri bombarduju Yemen bez ikakve objave rata, bez ikakvog odobrenja kongresa, jednostavno to rade.
Nevjerovatno je kojom brzinom gubimo bilo kakav oblik reda i diplomatije.
Svijet tone u anarhiju brze nego sto mislimo
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 avg 2024, 23:37

Brokula je napisao/la:
07 avg 2024, 23:26
Evander je napisao/la:
07 avg 2024, 23:22
FKBilder je napisao/la:

Ako je isao ubijati civile, krasti, silovati, onda jeste.
Nijedan jedini slucaj silovanja nije bio od strane Hamasa.

Vjerovatno i najveca laž koja je prodata 7. Oktobra i kojom se kupio zapad za genocidno bombardovanje bez pardona.
Vise agencija izmedju ostalog i UN su utvrdili da nije bilo nikakvog silovanja od strane Hamasa.

S druge strane imamo videe, svjedocenja ocevidaca, izvjestaje o kampovima za silovanje Palestinaca.
Imamo ministre Izraela koji brane pravo na silovanje, ali to botove poput tebe ne zanima jer Palestince ne smatras ljudima
Ma dzaba je likovima pisat sad kad imaju sve informacije na 3 klika. Zatucanost. Samo nek sebe postave u tu situaciju pa neka razmisle.

Istinski
Kontakt:

Post Postao/la Istinski » 07 avg 2024, 23:39

Brokula opet džamija i obezvrijeđuje žrtve hamasovog krvoločnog mahnitanja. Kakav radikalizirani idiot.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 avg 2024, 23:44

Ma jašta Nato bi ušao u Moskvu za par dana ta' će Rusi.Ukrajina pobjeđuje a već izgubili preko 20% teritorije.

Čekamo da Iran zapali nebo iznad Tel Aviva. :kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 avg 2024, 23:45

Istinski je napisao/la:
07 avg 2024, 23:39
Brokula opet džamija i obezvrijeđuje žrtve hamasovog krvoločnog mahnitanja. Kakav radikalizirani idiot.
Ne mogu ti opisati rijecima koliko dzaba gubis vrijeme spominjuci me svaki dan.
Los si trol, nemas kapacitet da sastavis dvije recenice a da se ne ponavljas, nisi zanimljiv, ne znas cak ni uvrijediti, nebitan si, nisi u stanju ni isprovocirati

Istinski
Kontakt:

Post Postao/la Istinski » 07 avg 2024, 23:50

Ispran mozak, radikalni stavovi. Seli u džalalabad.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 08 avg 2024, 00:01

ASD je napisao/la:
07 avg 2024, 23:27

Pa živi i 2 milion arapa, da ne čekaju i oni možda mesiju?

Živi i Dan Schechtman, Aida Yonath, Avram Hershko, Aron Ciechanover itd, To su sve dobitnici nobelove nagrade.

Ovi što su 7. oktobra poginuli su daleko od ekstremista. Među njima je bilo Palestinaca.
Da ista znaš a vrlo malo znaš, znao bi kako žive i da su oni tamo građani drugog reda, imaju prava ali su građani drugog reda u svakom smislu. Uostalom sta ja imam tebi objašnjavati kada si nemaš elementarnog znanja o stvarima o kojima komentarišeš.
Zaobiđi me molim te sa svojim izmišljanjima.

Evandera poštujem kao forumasa ali nisam znao da je uzeo ovu ads matricu silovanja, paljenja, odrubljivanja glava, pa cak su i izraelci objavili da toga nije bilo.

Od kada je ovo Saruman toliko ubijeđen u rusku vojnu moć :hmmmmm:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 08 avg 2024, 00:09

Koliko ja vidim, oni žive tamo, ne napuštaju državu kao neki drugi narodi, recimo Libanonci.

Nego, nisi mi odgovorio za nobelovce. Da li su i oni za tebe radikalni jevreji?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 avg 2024, 00:13

U Izraelu, koji ima hrpu mana, je bolje živjeti kao gradjanin drugog reda nego u Siriji, Iraku itd. kao ravnopravan gradjanin. S tim da treba istaći da je odnos prema Arapima tamo često diskriminirajući
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.