OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Deen
Kontakt:

Re: OI Pariz 2024 - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Deen » 11 avg 2024, 00:49

Ova Ukrajina na 21. mjestu, sto se tice ove Olimpijade u Parizu.
12 medalja = 3x zlato, 5x srebro i 4x bronza. Naravno forumska raja standardno ce ovo smatrati kao nista posebno.
Drzava od februara 2022 u ratu, znaci skoro 30 mjeseci, i opet pored toga osvojili su dosta medalje. U fudbalu su igrali Euro 2024, pa njihove ekipe Donetsk i Kiev standardno dobro igraju. Ovaj Donetsk od 2014 ne igra u svom gradu, evropske utakmice igraju van drzave i opet ljudi imaju uspijeh i nemaju izgovora...

A za nas neuspijeh u sportovima koristi se izgovor "mi smo imali rat prije 30 godina, dayton i jos par nebuloza". Kako onda ova Ukrajina moze, a mi ne mozemo? Ni jednu medalju, i samo 5 sportista. Covjece ni jednu medalju i samo 5 sportista..., ali eto kakav narod takva i drzava. Bitno je samo Zvezda Granda, forumske mitomane, kladionice i kafane.
Nesportska i luzerska nacija, ali po govoru smo najjaci i bolji od ostalih nema sta....

"Jedinica za neuspjeh u sportu: Bosna i Hercegovina.",
"A znamo vrijedjati kad nam drugi kazu da smo antitalenti u sportu..."
To samo smiju luzerski forumasi reci u BiH, dijaspora to nesmi izgovorit, odmah ide ona floskula mrzi BiH ili jedva cekao. Dijaspora samo mora dati igrace i novac...🤡
Kakav narod takva i drzava, sve je to po zasluzi i zasluzeno.
Slovenija, Sveta Lucija, Lihtenstajn, Luksemburg, Moldavija, San Marino i Kosovo su vrh za nas...

Dominika Banevic 17 godina a ima srebro i veci uspijeh od svi bh sportista ili Summer McIntosh ima 17 godina i osvojila 3 puta zlato i jednom srebro.
Darja Varfolomeev ima 17 godina i osvojila zlato, ali eto sta ce oni, nije to nista posebno, nije to sport, mi smo najbolji...🤡
Cak i refugee olympic team ima medalju, sunce ti poljubim...

Jedini spas je trazit ljude iz drugi drzava ili napustit BiH pa borit se za drugu drzavu. Kao u reprezentaciji (fudbal SP 2014) sve skolovano vani, mada i to nije 100% sigurno i ne znaci odmah uspijeh, ali to je jedini spas. Naprimjer Lana treba biti ko onaj Edi Hrnic sto je osvojio bronzu za Dansku, sto prije mora napustit BiH i borit se za drugu zemlju, jer ovako neces nikad osvojit medalju. Ova drzava (ovaj narod) misli ako si dobila stan, auto ili neku reklamu, da ce medalja sama od sebe doci. Hoce malo sutra...

Ovaj narod (ova drzava) ne zeli uspijeh i nije zainteresovan za napredak. Krkanima smeta i dobronamjerna kritika a kamoli ostale dobre stvari. Samo tako bi imali nade za bolje sutra, ali eto luzeri i licemjerni klaunovi bi rekli "on mrzi BiH". Luzeri vole osobe poput Fuad Colpa ili Ramo koji se sprdaju sa svima, ali eto sve se desava po zasluzi. Bog daje uspijeh i neuspijeh svim drzavima po zasluzi, tako da ovo je sve zasluzeno sta se desava. :)
Edi Hrnic svaka cast, igras za drzavu koja ti je dala podrsku. Tako se voli svoja zemlja. Voli svoje a postuj druge. To ova struka nece nikad razumijeti, oni pucaju od mrznje i ljubomore...

Iz razgovora sa ljudima iz sporta, ima dosta omladine vani koja je zelila nastupati za BiH, ali kada dodjes iz uredjenoga drustva i neko ti trazi 10.000 maraka za jedan nastup za repku, naravno da okrenes ledja osjecajima. Zalosno ali istinito.

PS: @Sheyi kako si ti ono pisao na pocetku, mislim da je bio 30.07, 4.dan Olimpijade...
"Sta ovo Svabe samo 2 medalje? Je li ovo malo dosad s obzirom da su na proslim imali 37 "

Sad imaju 31 medalje, naravno nije dobro kao u zadnji godinama i oni nisu bas toliko zadovoljni, ali ljudi se do kraja borili i eto ih do 31. Kako si mogao Njemacku vec tako rano otpisati, a znas dobro da Olimpijada traje do 11.08....
To sto je Njemacka, BiH moze sanjati jos 10000 godina. Mentalitet + karakter ti je cudo, to ne mozes kupit, stime se rodis. :) Kakav narod takva i drzava...🇩🇪😎💪
Izjava od Darje: Ovo nije sreca, ovo je samo rad. Samo stvar rada. A za taj rad moras imati mentalitet i karakter. Ima 17 godina, a vec bolje zna nego 95% forumasa (Forumasi koji bi rekli to je sreca ili to moze svako uspijeti nista posebno, nije to sport i takve nebuloze...)
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 avg 2024, 00:59

Admir_Sa je napisao/la:
11 avg 2024, 00:34
Znam da je mozda tesko al moze li se priblizno istraziti koliko je sportasa rodjenih u BiH osvojilo olimpijsku medalju kad smo bili Jugoslavija. Nema veze jel timski il individualni sport, moze npr Mirza Delibašić, Raza.....

9 OI je proslo a mi ni blizo jedne jedine medalje....
Nisam siguran jesu ovdje svi navedeni, fali mozda Jasna Fazlic koja je rodjena u Foci ili bracu Kacar koji su iz Jajca

https://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_an ... e_Olympics

Sto se tice Bosnjaka koji nisu iz BiH tu su cini mi se Refik Memisevic u hrvanju i Sadik Mujkic u veslanju osvajali medalje
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 avg 2024, 01:13

Admir_Sa je napisao/la:
Znam da je mozda tesko al moze li se priblizno istraziti koliko je sportasa rodjenih u BiH osvojilo olimpijsku medalju kad smo bili Jugoslavija. Nema veze jel timski il individualni sport, moze npr Mirza Delibašić, Raza.....

52
fudbal (Branko Stanković) rođen u Sarajevu. Ponikao u Slaviji.
56
fudbal (Ibrahim Biogradlić)(Muhamed Mujić)
60
fudbal (Tomislav Knez) rođen u Banjaluci. Ponikao u Borcu. (Velimir Sombolac)
72
rukomet (Abas Arslanagić) (Đorđe Lavrnić) rođen u Hrvatskoj, ali dugo godina igrao za Krivaju i Slogu. (Nebojša Popović)
76
košarka (Mirza Delibašić, Dražen Dalipagić)(Žarko Varajić) crnogorac, ali skoro čitavu karijeru u Bosni,
80
košarka (Delibašić, Dalipagić, Ratko Radovanović)
rukomet žene (Jasna Kolar, Svetlana Kitić)
košarka žene (Mersada Bećirspahić)(Vera Đurašković) rođena u Beogradu, ali dugo igrala za Bosnu,
84
boks (Anton Josipović)
žene rukomet (Svetlana Dašić, Jasna Kolar)
rukomet (Zlatan Arnautović)
košarka (Dalipagić, Sabit Hadžić, Emir Mutapčić, Ratko Radovanović)
fudbal (Mirsad Baljić, Mehmed Baždarević, Vlado Čapljić, Admir Smajić)
88
stoni tenis (Jasna Fazlić)
ženska košarka (Raza, Mara Lakić, Kornelija Kvesić, Slađana Golić, Vesna Bajkuša)
košarka (Franjo Arapović)
rukomet (Muhamed Memić, Zlatko Saračević, Irfan Smajlagić, Ermin Velić)

Ima ih što su rođeni kod nas, ali se nikad nisu bavili sportom u SR BiH.
A i ovi na spisku, diskutabilno za mnoge da li su naši.
Mogli je napisao/la:
11 avg 2024, 00:39
Admir_Sa je napisao/la:

Individualno - Srbija 22, Slovenija 13, Hrvatska 11, Bosna 4
Samo Anton Josipović je BiH (individualno).

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 11 avg 2024, 01:45

ASD je napisao/la:
11 avg 2024, 01:13
Mogli je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:

Tadija i Slobodan Kacar rodjeni u Jajcu i Radomir Kovacevic u Drvaru.

Al da, jasno se vidi da su Bosnje jednostavno netalentovane.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 avg 2024, 01:50

Mogli je napisao/la:
11 avg 2024, 01:45
ASD je napisao/la:
11 avg 2024, 01:13
Mogli je napisao/la:

Tadija i Slobodan Kacar rodjeni u Jajcu i Radomir Kovacevic u Drvaru.

Al da, jasno se vidi da su Bosnje jednostavno netalentovane.
Samo rođeni.
Jajce nikada nije imalo boks klub. A Drvar nikada nije imao džudo klub.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 avg 2024, 10:12

Admir_Sa je napisao/la:

nije teško, sto puta smo to prežvakali, eto neko je postavio listu. ima ih par koji su samo (manje ili više slučajno) rođeni u bosni i otperjali dalje ali ima i par pravih bosanaca, ali premalo u svakom slučaju znajući koliko je juga bila,jaka u sportu, posebno individualno.

a i ta jedina individualna zlatna koju imamo (anton josipović) ima veliku mrlju jer je naš sudija u drugom polufinalu diskvalifikovao hollyfielda. sa današnje tačke gledišta bi me čudilo da je bilo drugačije

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 avg 2024, 10:24

jestamaji je napisao/la:
11 avg 2024, 10:12

a i ta jedina individualna zlatna koju imamo (anton josipović) ima veliku mrlju jer je naš sudija u drugom polufinalu diskvalifikovao hollyfielda. sa današnje tačke gledišta bi me čudilo da je bilo drugačije
Osim toga, treba dodati da na igrama nije bilo Sovjeta i Kubanaca.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 11 avg 2024, 16:17

Deen je napisao/la:
11 avg 2024, 00:49
12 medalja = 3x zlato, 5x srebro i 4x bronza. Naravno forumska raja standardno ce ovo smatrati kao nista posebno.
Drzava od februara 2022 u ratu, znaci skoro 30 mjeseci, i opet pored toga osvojili su dosta medalje. U fudbalu su igrali Euro 2024, pa njihove ekipe Donetsk i Kiev standardno dobro igraju. Ovaj Donetsk od 2014 ne igra u svom gradu, evropske utakmice igraju van drzave i opet ljudi imaju uspijeh i nemaju izgovora...

A za nas neuspijeh u sportovima koristi se izgovor "mi smo imali rat prije 30 godina, dayton i jos par nebuloza". Kako onda ova Ukrajina moze, a mi ne mozemo? Ni jednu medalju, i samo 5 sportista. Covjece ni jednu medalju i samo 5 sportista..., ali eto kakav narod takva i drzava. Bitno je samo Zvezda Granda, forumske mitomane, kladionice i kafane.
Nesportska i luzerska nacija, ali po govoru smo najjaci i bolji od ostalih nema sta....

To samo smiju luzerski forumasi reci u BiH, dijaspora to nesmi izgovorit, odmah ide ona floskula mrzi BiH ili jedva cekao. Dijaspora samo mora dati igrace i novac...🤡
Slovenija, Sveta Lucija, Lihtenstajn, Luksemburg, Moldavija, San Marino i Kosovo su vrh za nas...

Dominika Banevic 17 godina a ima srebro i veci uspijeh od svi bh sportista ili Summer McIntosh ima 17 godina i osvojila 3 puta zlato i jednom srebro.
Darja Varfolomeev ima 17 godina i osvojila zlato, ali eto sta ce oni, nije to nista posebno, nije to sport, mi smo najbolji...🤡

Jedini spas je trazit ljude iz drugi drzava ili napustit BiH pa borit se za drugu drzavu. Kao u reprezentaciji (fudbal SP 2014) sve skolovano vani, mada i to nije 100% sigurno i ne znaci odmah uspijeh, ali to je jedini spas. Naprimjer Lana treba biti ko onaj Edi Hrnic sto je osvojio bronzu za Dansku, sto prije mora napustit BiH i borit se za drugu zemlju, jer ovako neces nikad osvojit medalju. Ova drzava (ovaj narod) misli ako si dobila stan, auto ili neku reklamu, da ce medalja sama od sebe doci. Hoce malo sutra...

Ovaj narod (ova drzava) ne zeli uspijeh i nije zainteresovan za napredak. Krkanima smeta i dobronamjerna kritika a kamoli ostale dobre stvari. Samo tako bi imali nade za bolje sutra, ali eto luzeri i licemjerni klaunovi bi rekli "on mrzi BiH". Luzeri vole osobe poput Fuad Colpa ili Ramo koji se sprdaju sa svima, ali eto sve se desava po zasluzi. Bog daje uspijeh i neuspijeh svim drzavima po zasluzi, tako da ovo je sve zasluzeno sta se desava. :)
Edi Hrnic svaka cast, igras za drzavu koja ti je dala podrsku. Tako se voli svoja zemlja. Voli svoje a postuj druge. To ova struka nece nikad razumijeti, oni pucaju od mrznje i ljubomore...

Iz razgovora sa ljudima iz sporta, ima dosta omladine vani koja je zelila nastupati za BiH, ali kada dodjes iz uredjenoga drustva i neko ti trazi 10.000 maraka za jedan nastup za repku, naravno da okrenes ledja osjecajima. Zalosno ali istinito.

PS: @Sheyi kako si ti ono pisao na pocetku, mislim da je bio 30.07, 4.dan Olimpijade...
"Sta ovo Svabe samo 2 medalje? Je li ovo malo dosad s obzirom da su na proslim imali 37 "

Sad imaju 31 medalje, naravno nije dobro kao u zadnji godinama i oni nisu bas toliko zadovoljni, ali ljudi se do kraja borili i eto ih do 31. Kako si mogao Njemacku vec tako rano otpisati, a znas dobro da Olimpijada traje do 11.08....
To sto je Njemacka, BiH moze sanjati jos 10000 godina. Mentalitet + karakter ti je cudo, to ne mozes kupit, stime se rodis. :) Kakav narod takva i drzava...🇩🇪😎💪
Izjava od Darje: Ovo nije sreca, ovo je samo rad. Samo stvar rada. A za taj rad moras imati mentalitet i karakter. Ima 17 godina, a vec bolje zna nego 95% forumasa (Forumasi koji bi rekli to je sreca ili to moze svako uspijeti nista posebno, nije to sport i takve nebuloze...)
u kojoj bi to drugoj državi Lana za svoje nastupe koje je do sada pokazala dobila stan, ogromne pare, i sta sve ne? u kojoj bi to državi imala status idola nacije za NIŠTA ozbiljno sto je uradila?

neka ide i nek se skine s budžeta kad je parazit beskorisni

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 11 avg 2024, 17:12

Varg je napisao/la:
11 avg 2024, 16:17
Deen je napisao/la:
11 avg 2024, 00:49

u kojoj bi to drugoj državi Lana za svoje nastupe koje je do sada pokazala dobila stan, ogromne pare, i sta sve ne? u kojoj bi to državi imala status idola nacije za NIŠTA ozbiljno sto je uradila?

neka ide i nek se skine s budžeta kad je parazit beskorisni
Ne smijes to reci. Ona je za nas pobjednik kakva god bila. :urnebes:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 12 avg 2024, 12:33

https://www.klix.ba/sport/ostali-sporto ... /240812064

:lol:

Nije ih stid ovako nešto izjaviti nakon što smo uz Andoru, Maltu i Monako ostali jedina europska država bez medalje.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 avg 2024, 12:39

BoixosNois1899 je napisao/la:
12 avg 2024, 12:33
https://www.klix.ba/sport/ostali-sporto ... /240812064

:lol:

Nije ih stid ovako nešto izjaviti nakon što smo uz Andoru, Maltu i Monako ostali jedina europska država bez medalje.
Najdebilnija floskula "koliko se ulaze, dobro su i otisli". Eto Moldavija ulaze milijarde, pa uzmu medalju. Dominika, Sveta Lucija itd itd...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 avg 2024, 13:35

Bitno je ucestvovati :zzz:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 avg 2024, 14:18

Novi Zeland sa 5 miliona ljudi osvojio vise medalja nego sve exyu drzave zajedno, a da kazes nekome u Bosni Novi Zeland, bilo bi ma sta ce oni. 100% nije sve do uslova, ima tu do toga da nismo za sporta, ne bavimo se sportovima, djecu to ne zanima plaho, a nece biti bolje sa novijim generscijama sigurno, a takodjer i nema sistema da malo bar pogura, pa da se sutra ipak neko dijete odluci baviti pucanjem iz pistola, pa u 10 gradova neka trenira to sranje od sporta 100 djece, pa ce izaci bar jedan konkurentan za nekakvu medalju.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 avg 2024, 14:25

lana džabe nosila zastavu na zatvaranju, nisu je ni prikazali kako treba, samo se iz daljine vidjela :D . kad god je kamera trebala da dođe do nje režiser maksuz tu sekundu prešalta kadar :o

vidim ni makedonija ni crna gora nisu osvojile medalju … elem nismo sami :roll:

Cap13
Kontakt:

Post Postao/la Cap13 » 12 avg 2024, 14:27

Ma ne možeš reći da nema do uslova, uslovi su i financijska podrška koja dođe tek kad se ostvari zapaženiji rezultat, a do tad roditelji finansiraju. Da bi se okrenuo profesionalnijem nivou prevelika su to odricanja na koja je malo ko spreman kod nas. Ima i do toga da nismo sportaši i da nam fali mentaliteta, ali opet znam kroz sport u kojem sam prošao sve takmičarske kategorije da postoji dosta talentovane djece iza koje nema ko stati da to pogura, a onda dolaze problemi nedovoljno sturčnih trenera pa nadalje. Ali ogroman broj talenata se izgubi zbog manjka financijske podrške.
Nad Zenicom nebo se pali
i bezbrojni dimnjaci se dižu
iz čelika, vatre i dima
sad Zenica nov život gradi

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 12 avg 2024, 14:29

Sheyi je napisao/la:
12 avg 2024, 14:18
Novi Zeland sa 5 miliona ljudi osvojio vise medalja nego sve exyu drzave zajedno, a da kazes nekome u Bosni Novi Zeland, bilo bi ma sta ce oni. 100% nije sve do uslova, ima tu do toga da nismo za sporta, ne bavimo se sportovima, djecu to ne zanima plaho, a nece biti bolje sa novijim generscijama sigurno, a takodjer i nema sistema da malo bar pogura, pa da se sutra ipak neko dijete odluci baviti pucanjem iz pistola, pa u 10 gradova neka trenira to sranje od sporta 100 djece, pa ce izaci bar jedan konkurentan za nekakvu medalju.
svjez vazduh,okeanska klima,puno ovaca,dobro meso,cudo Novi Zeland nema medalja ko amerika :kafa:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 avg 2024, 14:59

jestamaji je napisao/la:
12 avg 2024, 14:25
lana džabe nosila zastavu na zatvaranju, nisu je ni prikazali kako treba, samo se iz daljine vidjela :D . kad god je kamera trebala da dođe do nje režiser maksuz tu sekundu prešalta kadar :o

Nije ni Finska osvojila sad, prvi put u historiji da nemaju medalje na OI :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Celestial
Kontakt:

Post Postao/la Celestial » 12 avg 2024, 15:07

jestamaji je napisao/la:

Prevara Pudar svakako nije zasluzila ni otici na OI.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 12 avg 2024, 16:04

Celestial je napisao/la:
12 avg 2024, 15:07
jestamaji je napisao/la:

Prevara Pudar svakako nije zasluzila ni otici na OI.
Niti u jednoj drugoj drzavi ne bi dobila podrske kao sto je kod nas. A sta je ona radila pa uspjela propasti u periodu kad je najvise trebala napredovati ko zna.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 avg 2024, 16:23

rio_Ferdy88 je napisao/la:
12 avg 2024, 14:59
jestamaji je napisao/la:

Nije ni Finska osvojila sad, prvi put u historiji da nemaju medalje na OI :)
:( stvaro se kod njih nesto cudno dešava kad je sport u pitanju, takva sila u ski skokovima je spala na to da je uspjeh proći u drugu seriju, a nekad nemaju ni ekipu za timsko....bili su napredovali u ekipnim, odbojka, kosarka, fudbal...

Fakat da medalje ne osvoje.... :(

A vaze za najsretniju zemlju na svijetu za živjeti

Hokej zadnjih godina brutalan, ev sad stenlijev trofej 10 dana nije izlazio iz zemlje :)
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “LJETNE OLIMPIJSKE IGRE - PARIZ 2024”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.