Najbitnije je sad da ispunimo Grbavicu, a slag na tortu su dodatna pojacanja. Utakmica sa igmanom mozda bude i teza nego prva.Neymar11 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:24A da te demant ja .da kažem da je dobio našu ponudu ? Da bi do kraja sed mogao potpisatMeraak1921 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 15:39Nema nista od Gojkovica ni od Santosa , ne pisite gluposti vise
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
Dobar igrac itekako koji ce jos bolji biti kad se uigra i navikne
Nisam odavno vidio nekog kod nas da ovako s lakocom igra na krilu
Kazu da je onaj drugi makedonac jos bolji

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ma kakvi, Santos je druga dimenzija, jedini igrac koji je nesto ofanzivno mogo uradit, te sezone bez njega bi ispali koliko smo tanki ofanzivno bili.Ganola1921 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:20
Meni nista losiji od Santosa, cak je upitno jel to taj Santos od prije 2-3 sezone
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Jes' tad al' sad?irfo je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:34Ma kakvi, Santos je druga dimenzija, jedini igrac koji je nesto ofanzivno mogo uradit, te sezone bez njega bi ispali koliko smo tanki ofanzivno bili.Ganola1921 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:20
Meni nista losiji od Santosa, cak je upitno jel to taj Santos od prije 2-3 sezone
Santosov najjaci adut je brzina, na to je uradio sve sto je uradio. U kakvoj je god formi i stanju, nije osjetno sporiji nego tad. On bi sigurno bio pojacanje. Koliko je realan ne znam, ali mu se ne nadam uopste i ne mislim da ce doci.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Santosov prvi korak, ne sjećam se da li je iko ikada imao u ligi takvog igrača.
Eh tu on pravi razliku.. da mu je realizacija bolja, da ima bolji šut, i malo više mozga, nikad on ne bi ni zaigrao u našoj ligi..
Ali, ako imamo šanse da ga dovedemo, o tome ne treba ni razmišljati. Bujrum vazda.
Eh tu on pravi razliku.. da mu je realizacija bolja, da ima bolji šut, i malo više mozga, nikad on ne bi ni zaigrao u našoj ligi..
Ali, ako imamo šanse da ga dovedemo, o tome ne treba ni razmišljati. Bujrum vazda.
-
- Kontakt:
Uzivo i na tv gledati je ogromna razlika. Meni Cvetanovski protiv Sirokog izgledao top.irfo je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:34Ma kakvi, Santos je druga dimenzija, jedini igrac koji je nesto ofanzivno mogo uradit, te sezone bez njega bi ispali koliko smo tanki ofanzivno bili.Ganola1921 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:20
Protiv Veleza je imao par dobrih stvari,ali mi je preko tv to nekako drugacije izgledalo.
Utakmice ce biti mjerilo,ono sto meni na prvu djeluje,da je makedonac bolji u kontroli lopte.
Santos je specifican lik,jako brz,i imao je tu neku caku da prilikom pretrcavanja jako brzo izmakne loptu i provuce se,kad vise niko ne vjeruje da moze proci.
Na tu caku je prosao 100 putu. Mislis izace u gol aut on se nekako provuce. Cvetanovski je nekako puno elegantniji . Santosa smo mi maksimalno eksplatisali,ovaj tek treba da se dokaze.
Kod makedonca mi se svidja sto se ne zavlaci nego odmah ide na igraca cim je povuce.
Evo reximo ona precka Boljevica. Boljevic je poprilicno sporo reagovao kad je stigao loptu,pa dok je odlucio da krene u 16 pa otklon u stranu i sut.
Poprilicno je to sporo djelivalo. Cvetanovski to puno brze radi.
On je čak u onoj 2. polusezoni kod nas malo popravio realizaciju u odnosu na prvu polusezonu. Neke šanse je jako fino realizovao poput one protiv Sloge u gostima za 0:1, protiv Slobode 2. gol i slično.avalPacidoroP je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:50Santosov prvi korak, ne sjećam se da li je iko ikada imao u ligi takvog igrača.
braco je napisao/la: ↑22 apr 2024, 18:19
Nama je tako već od proljeća prošle sezone. Nama je to proljeće tad europu donio Santos, uz doprinos Amoaha, a ostala krila i napadači tanko. Dakle tako je već oko 14 mjeseci.
Samo pogledaš pobjede iz tog proljetnog dijela i vidiš ko ti je haman sve te bodove osvojio.
- pobjeda protiv Slobode na Grbavici iz penala 1:0, a Santos izborio penal
- pobjeda protiv Sloge 0:1 u gostima, Santos zabio gol
- pobjeda protiv Sloge na Grbavici 4:1, Santos zabio za 1:0, pa onda zabio za novo vodstvo od 2:1 i onda izborio penal za 3:1
- pobjeda protiv Širokog 1:0, Amoah dao gol
- remi s Igmanom na Grbavici 1:1, Amoah dao gol
- remi s pitarima 2:2, dva gola Krpića
- pobjeda protiv Veleža 2:1 na Grbavici, Santos dao gol za 1:0, a Amoah mu asistiro
- pobjeda protiv Posušja 3:0, Santos izborio penal za 2:0, a Amoah zabio za 3:0
- pobjeda protiv Slobode zadnje kolo 1:2, Santos dao oba gola
- protiv Veleža u kupu na Grbavici, Santos asistirao Beći za vodstvo od 1:0, iako smo na kraju izgubili 1:2
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Malo kasnim sa analizom, ali bolje ikad nego nikad. 
Lijepo me demantovaše gospoda, nakon Širokog sam bio izgubio svaku nadu da bi se i moglo šta promijeniti na bolje ovu sezonu, ali ko što napisah, lijep demant mi uputili. Nakon prvog poluvremena i one dominacije, bojao sam se samo da nam na naplatu ne dođu te fule, međutim iako su nam došle, te primismo gol, naši su pokazali veliku dozu zrelosti i hladnokrvnosti. Okrenuti Velež u Mostaru na punim tribinama je izuzetan podvig, i ja se nadam da će samo tako nastaviti i u budućnosti. Ovi kasniji dolasci, kao i špekulisanje Gojkovića bi nam trebali obezbjediti preduslove za visoku poziciju u ligi. Ono što bih uradio odmah na kraju sezone je razlaz sa Krpićem, Vukojom, Zubanovićem, ubacivanjem Mačića i Babaluka u ekipu. Razlaz sa Karjaševićem i Đorićem, te pare od njihovih plata upotrijebiti da se dovede Ćavar iz Širokog. Ugovor mu ističe krajem sezone, dokazano je dobar igrač za našu ligu, a već je dugo u Širokom koji nije imao rezultatskih uspjeha. Međutim tu su već špekulacije i razmišljanje daleko unaprijed.
Glavna stvar je napuniti Grbavicu za Igman, pobijediti ih, i polako stvarati dobru formu igrača kada krenu krucijalne utakmice. Još jednom pohvala za Ćorića koji bi trebao biti kvalitetan trener, uz ove igrače mu je to ostalo samo da dokaže svoj kvalitet, kojeg vjerujem po prikazanom da ima. Pohvala i za upravu, što su uspjeli riješiti ova imena koja su uspjela, i što rješavaju to sa Gojkovićem.

Lijepo me demantovaše gospoda, nakon Širokog sam bio izgubio svaku nadu da bi se i moglo šta promijeniti na bolje ovu sezonu, ali ko što napisah, lijep demant mi uputili. Nakon prvog poluvremena i one dominacije, bojao sam se samo da nam na naplatu ne dođu te fule, međutim iako su nam došle, te primismo gol, naši su pokazali veliku dozu zrelosti i hladnokrvnosti. Okrenuti Velež u Mostaru na punim tribinama je izuzetan podvig, i ja se nadam da će samo tako nastaviti i u budućnosti. Ovi kasniji dolasci, kao i špekulisanje Gojkovića bi nam trebali obezbjediti preduslove za visoku poziciju u ligi. Ono što bih uradio odmah na kraju sezone je razlaz sa Krpićem, Vukojom, Zubanovićem, ubacivanjem Mačića i Babaluka u ekipu. Razlaz sa Karjaševićem i Đorićem, te pare od njihovih plata upotrijebiti da se dovede Ćavar iz Širokog. Ugovor mu ističe krajem sezone, dokazano je dobar igrač za našu ligu, a već je dugo u Širokom koji nije imao rezultatskih uspjeha. Međutim tu su već špekulacije i razmišljanje daleko unaprijed.
Glavna stvar je napuniti Grbavicu za Igman, pobijediti ih, i polako stvarati dobru formu igrača kada krenu krucijalne utakmice. Još jednom pohvala za Ćorića koji bi trebao biti kvalitetan trener, uz ove igrače mu je to ostalo samo da dokaže svoj kvalitet, kojeg vjerujem po prikazanom da ima. Pohvala i za upravu, što su uspjeli riješiti ova imena koja su uspjela, i što rješavaju to sa Gojkovićem.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Sta ce nam santos kad imamo krila sad. Treba ucvrstiti odbranu od tih para sto su ostale a ne gurati sve u ofanzivu
-
- Kontakt:
Napad je najbolja odbrana

Na krilima trenutno imamo Boljevica, Cvetanovskog i Mirčevskog, koji igra i 10ku.
Santos bi tu itekako valjao, pogotovo ako Hiros ode jer mu istice ugovor krajem decembra.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
-
- Kontakt:
Druze, imamo dva krilna igraca kako treba, ostalo je improvizacija. Imal povreda, kartona. Sta onda ?
Santos bi nam legao ko budali samar. Makedonca racunam ko poluspica, Hirosa vratiti na sredinu terena da se rotira sa Jaberom i Radovcem.
Sto fukara moze namastati to sleper ne moze prenijeti

- avalPacidoroP
- Kontakt:
Kolk'o para ovaj Gulaš, taman nam treba desno krilo 

Inače meni je protiv GOŠK-a možda i najdraža partija Al Jabera, ovaj video je čista perfekcija:
Šta im je radio, u nekoliko navrata igrači GOŠK-a na guzicu padali

Hvala drug.

- Blackwargreymon
- Kontakt:
Prije svega da pohvalim ulozeni trud da se napravi ovaj video.
Meni je izgledao jako dobro, obicno se kod ovih brzih igraca (u nasoj ligi) pojavi problem manjka smirenosti i prisutnost donosenja losih odluka u dobrim situacijama koje otvore svojom brzinom, ali kod njega postoji fina doza fudbalske inteligencije i smirenosti u takvim slucajevima. Stvarno bi mogao biti pouzdana opcija, pokusao bih sa Mircevskim na "10", ne bih ga micao na klupu zbog njega. Nek se kola slome na Ameru, mozda mu i dobro dodje taj period klupa igraca da se sredi mentalno, jer manji je pritisak i ocekivanje.
-
- Kontakt:
Skorup je u Borac presao bracaazeljovac21 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 20:38Skorupu sadasnjem pitaru slomi kicmu tek poceo momak igrat![]()
Hvala za klipove svaki ti gledam i svidja mi se sto ima neko nas da radi nase igrace
Ako treba sta javi se
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
Da li je realno, da ove godine, oborimo rekord i na kraju sezone imamo 9000.navijača u prosjeku. Mislim da dosta zavisi od rezultata, hoćemo li se boriti za neki od trofeja/europu. Mislim da je moguće, ako se bude konstantno držao neki 'hajc'. Ono što je fascinantno, mi kako smo godinama sve u lošijoj situaciji, trend dolaska 'novih standardnih' navijača konstantno raste. A, to se počelo dizati sa natkrivanjem istočne tribine. Koliko god i rezultati diktiraju broj navijača na tribinama, ipak infrastruktura(lijep pogled, natkrivene tribine) drži neke nove navijače da dolaze redovno na utakmice. Suma sumarum, po mom mišljenju više infrastruktura utiče na rast standardnih navijača u odnosu na rezultate. Sa rezultatima dobiješ 2000-3000 više, zato se i nadam, ako se poklope rezultati ove sezone da možemo dobaciti do prosjeka 9000.
Druga stvar je, od koga najviše očekujete od prinova?
Ja mislim da će se o Mirčevskom pisati k'o sad o Al Jaberu. Uvijek sam volio ofanzivne vezne koji su tehnički potkovani, a u šesnaestercu uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Da li je realno, da ove godine, oborimo rekord i na kraju sezone imamo 9000.navijača u prosjeku. Mislim da dosta zavisi od rezultata, hoćemo li se boriti za neki od trofeja/europu. Mislim da je moguće, ako se bude konstantno držao neki 'hajc'. Ono što je fascinantno, mi kako smo godinama sve u lošijoj situaciji, trend dolaska 'novih standardnih' navijača konstantno raste. A, to se počelo dizati sa natkrivanjem istočne tribine. Koliko god i rezultati diktiraju broj navijača na tribinama, ipak infrastruktura(lijep pogled, natkrivene tribine) drži neke nove navijače da dolaze redovno na utakmice. Suma sumarum, po mom mišljenju više infrastruktura utiče na rast standardnih navijača u odnosu na rezultate. Sa rezultatima dobiješ 2000-3000 više, zato se i nadam, ako se poklope rezultati ove sezone da možemo dobaciti do prosjeka 9000.
Ja mislim da će se o Mirčevskom pisati k'o sad o Al Jaberu. Uvijek sam volio ofanzivne vezne koji su tehnički potkovani, a u šesnaestercu uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.
-
- Kontakt:
Ako smo dolazili kad se ni za sta nismo borili..
Bice nas jos vise ako se budemo za neato borili. Samo iole normalni termini da se poklope.
Ovo je nova ekipa. Bice more oscilacija.
Bice nas jos vise ako se budemo za neato borili. Samo iole normalni termini da se poklope.
Ovo je nova ekipa. Bice more oscilacija.
Itekako je moguce, bitno je drzati prikljucak za evropu, i onda ce to doci na svoje, kad bi jos neko pojacanje bilo to je vrhunac, ali ne sumnjam dok je lijepog vremena da ce biti izmedju 8-11k.avalPacidoroP je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:25Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
Fk Željezničar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.