FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 12 avg 2024, 16:28

Neymar11 je napisao/la:
12 avg 2024, 16:24
Meraak1921 je napisao/la:
12 avg 2024, 15:39
Nema nista od Gojkovica ni od Santosa , ne pisite gluposti vise
A da te demant ja .da kažem da je dobio našu ponudu ? Da bi do kraja sed mogao potpisat
Najbitnije je sad da ispunimo Grbavicu, a slag na tortu su dodatna pojacanja. Utakmica sa igmanom mozda bude i teza nego prva.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 avg 2024, 16:32

braco je napisao/la:
12 avg 2024, 15:57
Evo pošto su neki pitali da napravim highlightse Cvetanoskog protiv Veleža, uključio sam i uspješne i neuspješne poteze.

Šta vi kažeta na njegovu partiju nakon pregledanih highlightsa?

Dobar igrac itekako koji ce jos bolji biti kad se uigra i navikne
Nisam odavno vidio nekog kod nas da ovako s lakocom igra na krilu
Kazu da je onaj drugi makedonac jos bolji :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 12 avg 2024, 16:34

Ganola1921 je napisao/la:
12 avg 2024, 16:20

Meni nista losiji od Santosa, cak je upitno jel to taj Santos od prije 2-3 sezone
Ma kakvi, Santos je druga dimenzija, jedini igrac koji je nesto ofanzivno mogo uradit, te sezone bez njega bi ispali koliko smo tanki ofanzivno bili.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Ganola1921
Kontakt:

Post Postao/la Ganola1921 » 12 avg 2024, 16:38

irfo je napisao/la:
12 avg 2024, 16:34

Meni nista losiji od Santosa, cak je upitno jel to taj Santos od prije 2-3 sezone
Ma kakvi, Santos je druga dimenzija, jedini igrac koji je nesto ofanzivno mogo uradit, te sezone bez njega bi ispali koliko smo tanki ofanzivno bili.
Jes' tad al' sad?

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 12 avg 2024, 16:42

Santosov najjaci adut je brzina, na to je uradio sve sto je uradio. U kakvoj je god formi i stanju, nije osjetno sporiji nego tad. On bi sigurno bio pojacanje. Koliko je realan ne znam, ali mu se ne nadam uopste i ne mislim da ce doci.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 12 avg 2024, 16:50

Santosov prvi korak, ne sjećam se da li je iko ikada imao u ligi takvog igrača.
Eh tu on pravi razliku.. da mu je realizacija bolja, da ima bolji šut, i malo više mozga, nikad on ne bi ni zaigrao u našoj ligi..
Ali, ako imamo šanse da ga dovedemo, o tome ne treba ni razmišljati. Bujrum vazda.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 12 avg 2024, 16:58

irfo je napisao/la:
12 avg 2024, 16:34

Uzivo i na tv gledati je ogromna razlika. Meni Cvetanovski protiv Sirokog izgledao top.
Protiv Veleza je imao par dobrih stvari,ali mi je preko tv to nekako drugacije izgledalo.
Utakmice ce biti mjerilo,ono sto meni na prvu djeluje,da je makedonac bolji u kontroli lopte.
Santos je specifican lik,jako brz,i imao je tu neku caku da prilikom pretrcavanja jako brzo izmakne loptu i provuce se,kad vise niko ne vjeruje da moze proci.
Na tu caku je prosao 100 putu. Mislis izace u gol aut on se nekako provuce. Cvetanovski je nekako puno elegantniji . Santosa smo mi maksimalno eksplatisali,ovaj tek treba da se dokaze.
Kod makedonca mi se svidja sto se ne zavlaci nego odmah ide na igraca cim je povuce.
Evo reximo ona precka Boljevica. Boljevic je poprilicno sporo reagovao kad je stigao loptu,pa dok je odlucio da krene u 16 pa otklon u stranu i sut.
Poprilicno je to sporo djelivalo. Cvetanovski to puno brze radi.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 avg 2024, 17:15

avalPacidoroP je napisao/la:
12 avg 2024, 16:50
Santosov prvi korak, ne sjećam se da li je iko ikada imao u ligi takvog igrača.
Eh tu on pravi razliku.. da mu je realizacija bolja, da ima bolji šut, i malo više mozga, nikad on ne bi ni zaigrao u našoj ligi..
Ali, ako imamo šanse da ga dovedemo, o tome ne treba ni razmišljati. Bujrum vazda.
On je čak u onoj 2. polusezoni kod nas malo popravio realizaciju u odnosu na prvu polusezonu. Neke šanse je jako fino realizovao poput one protiv Sloge u gostima za 0:1, protiv Slobode 2. gol i slično.
braco je napisao/la:
22 apr 2024, 18:19

Nama je tako već od proljeća prošle sezone. Nama je to proljeće tad europu donio Santos, uz doprinos Amoaha, a ostala krila i napadači tanko. Dakle tako je već oko 14 mjeseci.

Samo pogledaš pobjede iz tog proljetnog dijela i vidiš ko ti je haman sve te bodove osvojio.

- pobjeda protiv Slobode na Grbavici iz penala 1:0, a Santos izborio penal
- pobjeda protiv Sloge 0:1 u gostima, Santos zabio gol
- pobjeda protiv Sloge na Grbavici 4:1, Santos zabio za 1:0, pa onda zabio za novo vodstvo od 2:1 i onda izborio penal za 3:1
- pobjeda protiv Širokog 1:0, Amoah dao gol
- remi s Igmanom na Grbavici 1:1, Amoah dao gol
- remi s pitarima 2:2, dva gola Krpića
- pobjeda protiv Veleža 2:1 na Grbavici, Santos dao gol za 1:0, a Amoah mu asistiro
- pobjeda protiv Posušja 3:0, Santos izborio penal za 2:0, a Amoah zabio za 3:0
- pobjeda protiv Slobode zadnje kolo 1:2, Santos dao oba gola
- protiv Veleža u kupu na Grbavici, Santos asistirao Beći za vodstvo od 1:0, iako smo na kraju izgubili 1:2

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 12 avg 2024, 17:16

Malo kasnim sa analizom, ali bolje ikad nego nikad. :mrgreen:
Lijepo me demantovaše gospoda, nakon Širokog sam bio izgubio svaku nadu da bi se i moglo šta promijeniti na bolje ovu sezonu, ali ko što napisah, lijep demant mi uputili. Nakon prvog poluvremena i one dominacije, bojao sam se samo da nam na naplatu ne dođu te fule, međutim iako su nam došle, te primismo gol, naši su pokazali veliku dozu zrelosti i hladnokrvnosti. Okrenuti Velež u Mostaru na punim tribinama je izuzetan podvig, i ja se nadam da će samo tako nastaviti i u budućnosti. Ovi kasniji dolasci, kao i špekulisanje Gojkovića bi nam trebali obezbjediti preduslove za visoku poziciju u ligi. Ono što bih uradio odmah na kraju sezone je razlaz sa Krpićem, Vukojom, Zubanovićem, ubacivanjem Mačića i Babaluka u ekipu. Razlaz sa Karjaševićem i Đorićem, te pare od njihovih plata upotrijebiti da se dovede Ćavar iz Širokog. Ugovor mu ističe krajem sezone, dokazano je dobar igrač za našu ligu, a već je dugo u Širokom koji nije imao rezultatskih uspjeha. Međutim tu su već špekulacije i razmišljanje daleko unaprijed.
Glavna stvar je napuniti Grbavicu za Igman, pobijediti ih, i polako stvarati dobru formu igrača kada krenu krucijalne utakmice. Još jednom pohvala za Ćorića koji bi trebao biti kvalitetan trener, uz ove igrače mu je to ostalo samo da dokaže svoj kvalitet, kojeg vjerujem po prikazanom da ima. Pohvala i za upravu, što su uspjeli riješiti ova imena koja su uspjela, i što rješavaju to sa Gojkovićem.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 12 avg 2024, 17:29

Sta ce nam santos kad imamo krila sad. Treba ucvrstiti odbranu od tih para sto su ostale a ne gurati sve u ofanzivu

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 avg 2024, 17:44

Orvel je napisao/la:
12 avg 2024, 17:29
Sta ce nam santos kad imamo krila sad. Treba ucvrstiti odbranu od tih para sto su ostale a ne gurati sve u ofanzivu
Napad je najbolja odbrana :mrgreen:
Na krilima trenutno imamo Boljevica, Cvetanovskog i Mirčevskog, koji igra i 10ku.
Santos bi tu itekako valjao, pogotovo ako Hiros ode jer mu istice ugovor krajem decembra.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 12 avg 2024, 18:34

Orvel je napisao/la:
12 avg 2024, 17:29
Druze, imamo dva krilna igraca kako treba, ostalo je improvizacija. Imal povreda, kartona. Sta onda ?

Santos bi nam legao ko budali samar. Makedonca racunam ko poluspica, Hirosa vratiti na sredinu terena da se rotira sa Jaberom i Radovcem.

Sto fukara moze namastati to sleper ne moze prenijeti :mrgreen:

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 12 avg 2024, 18:53

Kolk'o para ovaj Gulaš, taman nam treba desno krilo :kafa:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 avg 2024, 19:55

Bumbaclat je napisao/la:
12 avg 2024, 16:03

Opet se nekako Al Jaber najvise vidi :mrgreen:
Inače meni je protiv GOŠK-a možda i najdraža partija Al Jabera, ovaj video je čista perfekcija:

Šta im je radio, u nekoliko navrata igrači GOŠK-a na guzicu padali :rol:
Bumbaclat je napisao/la:

Ti super radis i klipove i analize i skauting i sve. Da su pametni u klubu ponudili bi ti neki posao :thumbup:
Hvala drug. :thumbup:

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 12 avg 2024, 20:05

braco je napisao/la:
12 avg 2024, 15:57
Evo pošto su neki pitali da napravim highlightse Cvetanoskog protiv Veleža, uključio sam i uspješne i neuspješne poteze.

Šta vi kažeta na njegovu partiju nakon pregledanih highlightsa?

Prije svega da pohvalim ulozeni trud da se napravi ovaj video.

Meni je izgledao jako dobro, obicno se kod ovih brzih igraca (u nasoj ligi) pojavi problem manjka smirenosti i prisutnost donosenja losih odluka u dobrim situacijama koje otvore svojom brzinom, ali kod njega postoji fina doza fudbalske inteligencije i smirenosti u takvim slucajevima. Stvarno bi mogao biti pouzdana opcija, pokusao bih sa Mircevskim na "10", ne bih ga micao na klupu zbog njega. Nek se kola slome na Ameru, mozda mu i dobro dodje taj period klupa igraca da se sredi mentalno, jer manji je pritisak i ocekivanje.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 12 avg 2024, 20:38

braco je napisao/la:
12 avg 2024, 19:55
Bumbaclat je napisao/la:

Inače meni je protiv GOŠK-a možda i najdraža partija Al Jabera, ovaj video je čista perfekcija:

Bumbaclat je napisao/la:

Ti super radis i klipove i analize i skauting i sve. Da su pametni u klubu ponudili bi ti neki posao :thumbup:
Skorupu sadasnjem pitaru slomi kicmu tek poceo momak igrat :D

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 12 avg 2024, 21:14

zeljovac21 je napisao/la:
12 avg 2024, 20:38
braco je napisao/la:
12 avg 2024, 19:55
Bumbaclat je napisao/la:

Bumbaclat je napisao/la:

Skorupu sadasnjem pitaru slomi kicmu tek poceo momak igrat :D
Skorup je u Borac presao bracaa

Hvala za klipove svaki ti gledam i svidja mi se sto ima neko nas da radi nase igrace
Ako treba sta javi se
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 12 avg 2024, 21:25

Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
Da li je realno, da ove godine, oborimo rekord i na kraju sezone imamo 9000.navijača u prosjeku. Mislim da dosta zavisi od rezultata, hoćemo li se boriti za neki od trofeja/europu. Mislim da je moguće, ako se bude konstantno držao neki 'hajc'. Ono što je fascinantno, mi kako smo godinama sve u lošijoj situaciji, trend dolaska 'novih standardnih' navijača konstantno raste. A, to se počelo dizati sa natkrivanjem istočne tribine. Koliko god i rezultati diktiraju broj navijača na tribinama, ipak infrastruktura(lijep pogled, natkrivene tribine) drži neke nove navijače da dolaze redovno na utakmice. Suma sumarum, po mom mišljenju više infrastruktura utiče na rast standardnih navijača u odnosu na rezultate. Sa rezultatima dobiješ 2000-3000 više, zato se i nadam, ako se poklope rezultati ove sezone da možemo dobaciti do prosjeka 9000.

Druga stvar je, od koga najviše očekujete od prinova?
Ja mislim da će se o Mirčevskom pisati k'o sad o Al Jaberu. Uvijek sam volio ofanzivne vezne koji su tehnički potkovani, a u šesnaestercu uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 12 avg 2024, 21:37

Ako smo dolazili kad se ni za sta nismo borili..
Bice nas jos vise ako se budemo za neato borili. Samo iole normalni termini da se poklope.

Ovo je nova ekipa. Bice more oscilacija.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 12 avg 2024, 22:07

avalPacidoroP je napisao/la:
12 avg 2024, 21:25
Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
Da li je realno, da ove godine, oborimo rekord i na kraju sezone imamo 9000.navijača u prosjeku. Mislim da dosta zavisi od rezultata, hoćemo li se boriti za neki od trofeja/europu. Mislim da je moguće, ako se bude konstantno držao neki 'hajc'. Ono što je fascinantno, mi kako smo godinama sve u lošijoj situaciji, trend dolaska 'novih standardnih' navijača konstantno raste. A, to se počelo dizati sa natkrivanjem istočne tribine. Koliko god i rezultati diktiraju broj navijača na tribinama, ipak infrastruktura(lijep pogled, natkrivene tribine) drži neke nove navijače da dolaze redovno na utakmice. Suma sumarum, po mom mišljenju više infrastruktura utiče na rast standardnih navijača u odnosu na rezultate. Sa rezultatima dobiješ 2000-3000 više, zato se i nadam, ako se poklope rezultati ove sezone da možemo dobaciti do prosjeka 9000.

Druga stvar je, od koga najviše očekujete od prinova?
Ja mislim da će se o Mirčevskom pisati k'o sad o Al Jaberu. Uvijek sam volio ofanzivne vezne koji su tehnički potkovani, a u šesnaestercu uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Itekako je moguce, bitno je drzati prikljucak za evropu, i onda ce to doci na svoje, kad bi jos neko pojacanje bilo to je vrhunac, ali ne sumnjam dok je lijepog vremena da ce biti izmedju 8-11k.
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.