FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

BordoArmy88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 13 avg 2024, 16:11

GalileoGalilei je napisao/la:
13 avg 2024, 13:45
Vico vuče odlične poteze, pa uspije sve iznivelisati, što mu ide odlično. Prošle sezone odradi strašnu otimačinu, radio šta je htio, sudije su otimale ofirno, nisu se potrudili ni da upakuju to malo ljepše. Dva puta nas je direktno pokrao - prvo u Banja Luci kad je Hasić zabio gol, gdje nam je svirao preko 30 faulova. Drugi put na Koševu kad smo izašli s terena. To su samo dvije utakmice, gdje su sve ostale. Čim je malo zapelo, eto nepostojećeg penala, faula, kornera, crvenog kartona itd. Niko nije reagovao ni iz UEFA-e, jer se liže s Čeferinom.

Da bi sve to zamazao, uradio je terene i VAR, pa je to balansirao.
Što se tiče repke, radio šta je htio, gurao onog ko je platio itd. Vidio da ga je javnost malo stegla, odluči sve to smiriti tako što je doveo Barbareza, jer je znao da raja drrka na njega. Samo tim potezom je kupio sebi mir za budućnost. To je bilo u fazonu "evo ne valja vam niko, evo ja ću vam dovesti vašu želju". Barbarezu omogućio bruku pomoćnika, radi šta hoćeš i sad je opet miran. To što ovaj nema veze s trenerskim poslom, što nije ni pjetliće vodio u životu, boli nekog qurac. Kad navijačima to nije bitno, što bi njemu bilo?

Koliko god da je ljigav i koliki god da je kriminalac, moram reći da vuče odlične poteze. Dokle god je naš narod naivan i glup, on može 100 godina vedriti i oblačiti. Na kraju će ga raja proglasiti najboljim predsjednikom Saveza ikad, a prošlogodišnja pljačka koja je zatvora će biti zaboravljena.
Užasan narod, užasan menalitet i strahovita neukost.

Da banalizujem..
Pokrast ću vas zbog titule = uvodi se VAR
Trpaću menadžerske igrače u repku = evo vam Barbarez i 10 pomoćnika
Borac će biti prvi = evo vam novi tereni dogodine
Aferim kolega, objasnio si argumentovano i bez riječi viška. :salut:

Četnički hoštapler (bio Vico, Ronhill ili bilo ko iz tog tabora) nikako ne može biti "dobar" ni za koga, osim za sebe i njihovu velikosrpsku agendu. :guz:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 13 avg 2024, 16:15

SamoDaKazeem je napisao/la:
13 avg 2024, 16:06
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 avg 2024, 23:45
Prvo poluvrijeme veoma dobro sve do trenutka kad Rockov pliva u prazno, a još zajedno sa njim iz odbrane niko ne čuva Grabeža.
Drugo poluvrijeme koliko nam je trebalo smo odigrali u trkačkom smislu, nismo se ni htjeli previše nadigravati i trošiti.
Međutim to ne opravdava što nismo u drugom gol zabili, a realno morali smo.
Rockov - kiks, kasnije dobra odbrana, ali ne ulijeva samopouzdanje.
Anđušić - 0 bodova
Hamza - loš danas
Kuprešak ok do trenutka kad praviš bespotreban faul, i zbog tog preskačeš idući meč.
Turkeša bi gurnuo od prve minute protiv GOŠKa, a Hamza hoklica.
Nije neko iz odbrane nego Anđušić,nije ispratio igrača kod gola.Osim njega ponovo užasna partija Mehmedovića,nakon katastrofalne partije u Trnavi ga je ohladio protiv Slobode,jučer ponovo pusti igtača i isprati ga pogledom kad je Rockov odbranio onaj šut.
Kuprešak me ničim do sada nije dojmio,al eto hajde pustit ćemo vrijeme da nam kaže.
Jularđija uđe sa klupe svjež,odmoran vuče kontru 20 metara ima svo vrijeme svijeta da da loptu desno na krilo on pelja i usere.
Zekić je vjerovatno nezadovoljan ovim igračima koji uđu sa klupe,a nedaju nikakav doprinos.
Znači Jularđija,Mehmedović,Anđušić pa i ovi što su malo igrali tipa Unušić moraju više doprinositi,na Matanovića očigledno ne računa.
Hvala Ibričiću i Rožmanu što platismo obeštećenje za ovo drvo.

Pohvalio bih Beganovića koji uz Kieremeha i Gulia najviše ponavljanja po utakmici ima.Također i Soldu u njega sam sumnjao ali momak igra korektno,neprimjetno ne pravi glupe prekršaje oko 16.Jović također kao lijevi stoper ekstra momak i u njega sam sumnjao,nije ofanzivan i ne leži mu baš da igra lijevog bočnog.

Fali nam ko suho zlato dobar vezni igrač koji će igrati prema naprijed da rastereti Đorđevića koji opet nije baš direktan i igra više u širinu.
Mislim da sigurno imaju tu nekog koga još čekaju.

I Zekić stvarno od doziranja juniora pa do pozicioniranja igrača na pozicije gdje najviše pružaju kapa do poda.
Jedino je tu Hamza malo žrtva sistema.
Da, Lija. Nisam stvarno upratio u tom trenutku, eto još jedan minus na već lošu partiju i bez toga.
Mehmedovića sam zaboravio, u pravu si.
Uglavnom, Mehmedović, Matanović i Anđušić skroz loši, Julardžija nije bajan, ali je ipak level iznad navedenih.
Uglavnom, veznjak je pod moranje, a i stoper je itekako potreban.
Idući prelazni rok trebamo se riješiti Eldara, Lije i beskorisnog Matanovića. Umjesto njih dovesti jednog veznjaka, plus vraća ti se Krdžalić i onda će to sasvim dovoljno biti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 13 avg 2024, 16:16

Sigurno da Anđušić u najboljem slucaju moze da odigra zadnjih 15 minuta jer je i pokazao kolko tolko bolje partije kad bi sa klupe ulazio ...
Dalje što se tice Mehmedovica ja stvarno ne znam šta je sa tim momkom možda on zna " lopte " igrat što bi se reklo ali je trom i spor , što u ovom Zekićevom sistemu ne pije vode
Jovic i Djordjevic koji su ovde bili prozivani kao polovnjaci iz Srbije pokazuju da ipak po prikazanom do sada poprimaju epitet pojacanja .
Bubanja od njega se i ocekivalo u jednu ruku da bude dobar
Hamza je žrtva sistema ali tjerati momka radi par loših utakmica nije baš okej , svaki igrac ispadne iz forme , nije zasluzio momak da ga odma tjera , ne vidim ni da je Renan napravio neku prevagu kad je usao , mada 15 minuta i nije za neki sud .
Kuprešak bezveze crveni

Sad jedno pitanje za forumase , zna li neko sta se desava sa Matanovicem , izgleda da ga Zekic ni na zagrijavanje ne šalje ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 13 avg 2024, 16:27

Ivan Perisic na posudbu? :kafa:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 13 avg 2024, 16:29

13 avg 2024, 16:15
SamoDaKazeem je napisao/la:
13 avg 2024, 16:06
12 avg 2024, 23:45
Prvo poluvrijeme veoma dobro sve do trenutka kad Rockov pliva u prazno, a još zajedno sa njim iz odbrane niko ne čuva Grabeža.
Drugo poluvrijeme koliko nam je trebalo smo odigrali u trkačkom smislu, nismo se ni htjeli previše nadigravati i trošiti.
Međutim to ne opravdava što nismo u drugom gol zabili, a realno morali smo.
Rockov - kiks, kasnije dobra odbrana, ali ne ulijeva samopouzdanje.
Anđušić - 0 bodova
Hamza - loš danas
Kuprešak ok do trenutka kad praviš bespotreban faul, i zbog tog preskačeš idući meč.
Turkeša bi gurnuo od prve minute protiv GOŠKa, a Hamza hoklica.
Nije neko iz odbrane nego Anđušić,nije ispratio igrača kod gola.Osim njega ponovo užasna partija Mehmedovića,nakon katastrofalne partije u Trnavi ga je ohladio protiv Slobode,jučer ponovo pusti igtača i isprati ga pogledom kad je Rockov odbranio onaj šut.
Kuprešak me ničim do sada nije dojmio,al eto hajde pustit ćemo vrijeme da nam kaže.
Jularđija uđe sa klupe svjež,odmoran vuče kontru 20 metara ima svo vrijeme svijeta da da loptu desno na krilo on pelja i usere.
Zekić je vjerovatno nezadovoljan ovim igračima koji uđu sa klupe,a nedaju nikakav doprinos.
Znači Jularđija,Mehmedović,Anđušić pa i ovi što su malo igrali tipa Unušić moraju više doprinositi,na Matanovića očigledno ne računa.
Hvala Ibričiću i Rožmanu što platismo obeštećenje za ovo drvo.

Pohvalio bih Beganovića koji uz Kieremeha i Gulia najviše ponavljanja po utakmici ima.Također i Soldu u njega sam sumnjao ali momak igra korektno,neprimjetno ne pravi glupe prekršaje oko 16.Jović također kao lijevi stoper ekstra momak i u njega sam sumnjao,nije ofanzivan i ne leži mu baš da igra lijevog bočnog.

Fali nam ko suho zlato dobar vezni igrač koji će igrati prema naprijed da rastereti Đorđevića koji opet nije baš direktan i igra više u širinu.
Mislim da sigurno imaju tu nekog koga još čekaju.

I Zekić stvarno od doziranja juniora pa do pozicioniranja igrača na pozicije gdje najviše pružaju kapa do poda.
Jedino je tu Hamza malo žrtva sistema.
Da, Lija. Nisam stvarno upratio u tom trenutku, eto još jedan minus na već lošu partiju i bez toga.
Mehmedovića sam zaboravio, u pravu si.
Uglavnom, Mehmedović, Matanović i Anđušić skroz loši, Julardžija nije bajan, ali je ipak level iznad navedenih.
Uglavnom, veznjak je pod moranje, a i stoper je itekako potreban.
Idući prelazni rok trebamo se riješiti Eldara, Lije i beskorisnog Matanovića. Umjesto njih dovesti jednog veznjaka, plus vraća ti se Krdžalić i onda će to sasvim dovoljno biti.
Ne bi se ja rijesavao Lije samo mu promjenio ulogu tj vratio onu staru da ulazi zadnjih 15 min kad ganjamo rezultat jer takav je jako efikasan.Nije za prvi 11,dobar joker sa klupe a nije skup.Isto tako i Mehmedovic ima potencijal i ja vjerujem da moze bit dobar kad bi se usmjerio malo,da se poprica s njim.Matanovic zaboravio sam da je dio naseg kluba,ne znam zasto i njega nisu ukljucili u ovaj deal sa Hadzicima.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 13 avg 2024, 17:00

Nije post upucen nikome pojedinacno, ali mi je nejasno zasto kod nas kad god neki igrac padne u formi ili izgubi mjesto u prvih 11 odmah pocnu price da ga treba tjerati, zamijeniti s nekim drugim, prodati itd. Pa ljudi duga je sezona. Bice povreda, kartona, umora, nekad ce zavisno od taktickih varijanti vise odgovarati, lupam, Hamza umjesto Renana itd. itd. Treba imati bas valjan razlog da se rijesis igraca pod ugovorom i skrsis pare na raskid. Moze se ekipa i postepeno nadogradjivati, ako je do toga.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 avg 2024, 17:03

Realno nama treba jos jedno krilo, iako ne igramo sa krilima, mi imamo samo dva prava krila, i andjusica koji tu moze nesto glumiti. Drugo poluvrijeme protiv slobode smo promjenili formaciju i igrali sa krilima, ali smo realno tu tanki

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 avg 2024, 17:05

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
13 avg 2024, 17:00
Nije post upucen nikome pojedinacno, ali mi je nejasno zasto kod nas kad god neki igrac padne u formi ili izgubi mjesto u prvih 11 odmah pocnu price da ga treba tjerati, zamijeniti s nekim drugim, prodati itd. Pa ljudi duga je sezona. Bice povreda, kartona, umora, nekad ce zavisno od taktickih varijanti vise odgovarati, lupam, Hamza umjesto Renana itd. itd. Treba imati bas valjan razlog da se rijesis igraca pod ugovorom i skrsis pare na raskid. Moze se ekipa i postepeno nadogradjivati, ako je do toga.
Kad bi se tjeralo po željama stručnjaka, mi ne bi ni postojali.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 avg 2024, 17:09

boki86 je napisao/la:
13 avg 2024, 17:03
Realno nama treba jos jedno krilo, iako ne igramo sa krilima, mi imamo samo dva prava krila, i andjusica koji tu moze nesto glumiti. Drugo poluvrijeme protiv slobode smo promjenili formaciju i igrali sa krilima, ali smo realno tu tanki
Pa jucer si igrao sa krilima buraz, 4 2 3 1 formacija.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 13 avg 2024, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 avg 2024, 17:11

Ovaj trio u odbrani (soldo-celik-jovic) zasada vrlo dobro funkcionise, Durickovic kada se oporavi ce se morati dobro potruditi da ponovo bude starter.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 13 avg 2024, 17:22

tabba77 je napisao/la:
13 avg 2024, 17:05
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
13 avg 2024, 17:00
Kad bi se tjeralo po željama stručnjaka, mi ne bi ni postojali.
Ma moramo mi uvijek nekog tjerati

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 13 avg 2024, 17:23

zagorski je napisao/la:
13 avg 2024, 17:11
Ovaj trio u odbrani (soldo-celik-jovic) zasada vrlo dobro funkcionise, Durickovic kada se oporavi ce se morati dobro potruditi da ponovo bude starter.
Davno sam napisao da je ova odbrana dovoljna za titulu pod uslovom da su bekovi na nivou. Imas jos djurija koji ce tesko upasti umjesto ove 3, pa rotacija biti ako se vrati uopste.
Realno nama fali samo taj CAM ala Rahman i nadam se da ce tu pare dobre dati i dovesti Zeki koga zapika

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 13 avg 2024, 17:24

Aduka87 je napisao/la:
13 avg 2024, 17:09
boki86 je napisao/la:
13 avg 2024, 17:03
Pa jucer si igrao sa krilima buraz, 4 2 3 1 formacija.
Ma dobro guliasvili je juce vise bio centralno, kyeremeh se nesto vise izvlacio. Kod nas sirinu primarno daju bekovi, pogotovo beganovic. Ne dao Bog da se neko povrijedi od frencisa i gulija, mi nemamo igraca koji zna igrati po krilima

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 13 avg 2024, 17:26

kempes je napisao/la:
13 avg 2024, 15:33
Dudara, onaj sto je Borcu cestitao na prvenstvu?

Ne znam zasto ga i spominjemo? Nikakve relevantnosti nema.

On treba u kos sa poganim Hadzibegicem.
Taj Dudara, je halalio ovom klubu petoznamenkast broj novcanica, od kojih je jednom djetetu mogao kupiti stan, pa ga obezbjedit u tom smislu, hajde ti meni daj svoju jednu platu.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 13 avg 2024, 17:28

Jel ovaj Radnik još uvijek privatni klub Irfana Redžapagića ?

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 13 avg 2024, 17:32

Andjusic nzm da ima ijednu utakmicu odigranu u Sarajevu, a da kazes da je odigrao momacki. Nesto ko Guli jucer.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 13 avg 2024, 17:35

Biće zanimljivo sad i Radnik pratit ako budu naši igrali redovno.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 13 avg 2024, 17:42

Gruzijac I Celik su nasi najbolji igraci.
Celik ovako ako nastavi ne bih me zacudilo u ligi petica da zaigra.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 avg 2024, 17:45

bvsic je napisao/la:
13 avg 2024, 17:23
zagorski je napisao/la:
13 avg 2024, 17:11
Davno sam napisao da je ova odbrana dovoljna za titulu pod uslovom da su bekovi na nivou. Imas jos djurija koji ce tesko upasti umjesto ove 3, pa rotacija biti ako se vrati uopste.
Realno nama fali samo taj CAM ala Rahman i nadam se da ce tu pare dobre dati i dovesti Zeki koga zapika
I meni se cini, dovesti kvalitetnog,ali bas kvalitetnog igraca na CAM i to je to. Pa na polusezoni opet dovesti nekoga na pozicijama za koje se pokaze da je neophodan upgrade.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 13 avg 2024, 17:53

TurkishAirlines je napisao/la:
13 avg 2024, 17:32
Andjusic nzm da ima ijednu utakmicu odigranu u Sarajevu, a da kazes da je odigrao momacki. Nesto ko Guli jucer.
Ne treba ni njega toliko kuditi. Imao je prosle sezone par finih nastupa sa klupe. Sto se mene tice ponekad radi sirine dobar. Svakako daleko od prvih 11.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, boki86, Napapijri, nedimmmm1337, Pitar6785 i 57 gostiju.