BH klubovi u Evropi 24/25
Re: BH klubovi u Evropi 24/25
Gledam i Dinamo Minsk izborio playoff i grupnu fazu
Ferencvaros-Borac
Victoria G - Zrinjski
Dobro je pa u gostima igraju obje ekipe prvu utakmicu
Ferencvaros-Borac
Victoria G - Zrinjski
Dobro je pa u gostima igraju obje ekipe prvu utakmicu
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 16 avg 2024, 10:38, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Stvarno tesko, ova je Vitoria preozbiljan tim. Prosle godine sam ih gledao jednu utakmicu protiv Benfice 2 2, preopasne i prebrze igrace prema naprijed imaju. Otisao im je prije otprilike 7 dana Jota Silva u Nottingham, ali opet preveliki izazov je to za neku nasu ekipu. Morala bi Vitoria bas podbacit a da Zrinjski bude na svom vrhuncu da se nadaju prolasku kojeg im istinski zelimExBlueone je napisao/la: ↑16 avg 2024, 10:29Čestitke na prolazu.
Bilo bi mangupski da i Zrinjski izbori grupnu fazu pa da onda imamo 2 predstavnika iz naše drage Bosne i Hercegovine u Europi barem do zime, a ko zna možda neko i prezimi.
U svakom slučaju ovo je napredak za naš nogomet i to treba tako gledati.
- Shategabri
- Kontakt:
Loš sarkazam.
Pogotovo za nekog ko navija za ekipu koja nije uopšte igrala Evropu ove sezone.
Koševo Zapad
U ovom novom ligaškom sistemu, vrlo lako se može i prezimiti u Evropi. Prvih 8 ide direktno u osminu finala, od 9 do 24 između sebe igraju playoff za ulazak u osminu. Vjerovatno će biti potrebno nekih 7-8 bodova za taj playoff, ili čak i manje.. mada će i gol razlika igrati veliku ulogu.
Prošlogodišnji Zrinjski bi vrlo vjerovatno to i uspio.
Uglavnom, raduje me što i klubovi iz moje države konačno nisu mimo svijeta, i što kao i ostali počinju koristiti prednosti sistema osmišljenog za države poput njih. Šteta jedino što to ne radi neko ko fakat igra fudbal (tad bih im i čestitao) - ali dobro, biće i to.
Nek i političari i njihovi hamali još malo oćejfe, svakako im to dođe kao neka labuđa pjesma.
Uglavnom, raduje me što i klubovi iz moje države konačno nisu mimo svijeta, i što kao i ostali počinju koristiti prednosti sistema osmišljenog za države poput njih. Šteta jedino što to ne radi neko ko fakat igra fudbal (tad bih im i čestitao) - ali dobro, biće i to.
Nek i političari i njihovi hamali još malo oćejfe, svakako im to dođe kao neka labuđa pjesma.
The saddest thing in life is wasted talent.
- hordasDoboj
- Kontakt:
LP i EL su prebaceni na ligaski sistem, KL ostaje u istom formatu.scholsey je napisao/la: ↑16 avg 2024, 10:45U ovom novom ligaškom sistemu, vrlo lako se može i prezimiti u Evropi. Prvih 8 ide direktno u osminu finala, od 9 do 24 između sebe igraju playoff za ulazak u osminu. Vjerovatno će biti potrebno nekih 7-8 bodova za taj playoff, ili čak i manje.. mada će i gol razlika igrati veliku ulogu.
Cestitke bh. klubovima

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
hordasDoboj je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:09LP i EL su prebaceni na ligaski sistem, KL ostaje u istom formatu.
Cestitke bh. klubovima![]()

- hordasDoboj
- Kontakt:
Do mene onda, negdje sam procitao da ce biti samo za LP i ELscholsey je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:16hordasDoboj je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:09LP i EL su prebaceni na ligaski sistem, KL ostaje u istom formatu.
![]()

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Oni samo igraju više tekmi (8 naprema 6). Inače je sve isto.hordasDoboj je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:20Do mene onda, negdje sam procitao da ce biti samo za LP i ELscholsey je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:16hordasDoboj je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:09LP i EL su prebaceni na ligaski sistem, KL ostaje u istom formatu.
![]()

Netačno. HJK - Dečić su igrali konferencijsku ligu i pobjedio je HJK. Sada igraju HJK i Ki kojeg izbacio Borac. Provjeri ako ne vjeruješ.Zutti je napisao/la: ↑16 avg 2024, 10:25Borac bi išao na Dečić.Bistrik je napisao/la: ↑16 avg 2024, 10:16Vidiš nemora značiti. Da su ispali od faraona, Borac, teško bi bilo protiv HJK Helsinki.Zutti je napisao/la: ↑16 avg 2024, 09:45
Naravno da će biti. Pa sam sistem kvalifikacija je osmišljen za amatere poput nas. Budi prvak, imaj sreće da budeš nosioc u prvom pretkolu i 95% si u grupama lige konferencija. Teško je šta zayebati. Zrinjski ako sada udje u grupe, to je već uspjeh na kojem treba čestitati. Isto vrijedi za Borac ako izbori EL jer to znači da si ipak nešto odigrao, a ne preko ukradene titule, 10 poklapanja širom Evrope za koeficijent i dva prolaza ušao u grupe.
-
- Kontakt:
Cestitke nasim klubovima. Nazalost, Vitoria i Ferencvaros su druga dimenzija u odnosu na sve dosadasnje protivnike i Zrinje i Borca. Ali bar imamo sigurno jedan klub u KL. A ako dodje do bilo kakvog iznenadjenja dobro nam doslo. Sretno.
Pa Borac je mnogo dobro odigrao dvomeč sa Paokom, koji je duplo po sastavu jači od Ferencvaroša, a što se tiče Zrinjskog, krupan zalogaj jeste, ali ako su mogli biti u grupama egal sa Az-om ili Aston Villom, možda ako ponove takvu igru mogu se grupama nadatiMocvara1991 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:47Cestitke nasim klubovima. Nazalost, Vitoria i Ferencvaros su druga dimenzija u odnosu na sve dosadasnje protivnike i Zrinje i Borca. Ali bar imamo sigurno jedan klub u KL. A ako dodje do bilo kakvog iznenadjenja dobro nam doslo. Sretno.
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
-
- Kontakt:
Daj mu jos jednu sansu,do grupne faze ima jos dosta! Ako kiksne u prvenstvu bice otjeran prije prve utakmice u grupi

Elem,borcu treba jos igraca,bapadac i vezni prevashodno. Steta sto se Vukovic pivrijedio ali valjda nije nista ozbiljmo pa bi mogao da bude dobar do grupne faze.
Sto se tice protivnika u gruonoj fazi,volio bih najjaceg iz prvog i drugog sesira i to u BL a ovi ostali neka budu tarabe

Ferencvaros je prosle godine ispao od kiklaksvika u evropi a madjari su sigurno slabija ekipa od paoka
Čestitke borčevcima
Have fun, boli vas racku

Have fun, boli vas racku

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
-
- Kontakt:
Negativno sam iznenadjen grckim klubovima u odnosu na proslu godinu. Aek ispao od amatera, Paok od Malmo - iako Malmo nije losa ekipa,ali generalno Paok je trebao da ih izbaci. Ali s obzirom kako su igrali bas protiv Borca,nije iznenadjenje. Iako mislim da su protiv Borca igrali bas onoliko koliko im treba. Ruku na srce Borac je imao puno srece s tim sto je za protivnika dobio ove Farane. Ne moze me niko ubijediti da je to ozbiljna ekipa, **** te Farska ostrva. Na dvije utakmice ja ne dajem ni 10 posto sanse ni Zrinjskom ni Borcu. Ferenc je prije sezonu,dvije, ako se dobro sjecam, na dvije utakmice izbacio i Dinamo.Lynx je napisao/la: ↑16 avg 2024, 12:01Pa Borac je mnogo dobro odigrao dvomeč sa Paokom, koji je duplo po sastavu jači od Ferencvaroša, a što se tiče Zrinjskog, krupan zalogaj jeste, ali ako su mogli biti u grupama egal sa Az-om ili Aston Villom, možda ako ponove takvu igru mogu se grupama nadatiMocvara1991 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:47Cestitke nasim klubovima. Nazalost, Vitoria i Ferencvaros su druga dimenzija u odnosu na sve dosadasnje protivnike i Zrinje i Borca. Ali bar imamo sigurno jedan klub u KL. A ako dodje do bilo kakvog iznenadjenja dobro nam doslo. Sretno.
Na Ferencvarosu je Dinamo popravljao gol razliku, a Zeljeznicar ga je izbacivao. U play offu Borac je mogao dobiti jedino RFS kao lakseg protivnika.
Zrinjski je znao iznenaditi, ocekujem da ce odigrati tvrdo protiv Vitorije, pa budemo vidjeli.
U kvalifikacijama ze KL, protivnici su manje vise na nivou nekadasnjih kvalifikacija za EL, Zrinjski je u dva dvomeca bio bolji i to u regularnom vremenu, apsolutno zasluzen play-off i protivnik s kojim takodjer moze igrati.
Zrinjski je znao iznenaditi, ocekujem da ce odigrati tvrdo protiv Vitorije, pa budemo vidjeli.
U kvalifikacijama ze KL, protivnici su manje vise na nivou nekadasnjih kvalifikacija za EL, Zrinjski je u dva dvomeca bio bolji i to u regularnom vremenu, apsolutno zasluzen play-off i protivnik s kojim takodjer moze igrati.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Jedina razlika je da ce u Konferencijskoj biti 6 meceva sa 6 razlicitih protivnika a u EL i CL je taj broj 8hordasDoboj je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:20Do mene onda, negdje sam procitao da ce biti samo za LP i ELscholsey je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:16hordasDoboj je napisao/la: ↑16 avg 2024, 11:09LP i EL su prebaceni na ligaski sistem, KL ostaje u istom formatu.
![]()
![]()
Don't believe the hype.
-
- Kontakt:
Svi bi mi htjeli igrat grupe. To je nešto.
Svaka čast svakom ko se plasira.
Ponavljam nadam se da će prvenstvo bit regularno taman mi ispali.
Svaka čast svakom ko se plasira.
Ponavljam nadam se da će prvenstvo bit regularno taman mi ispali.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- Shategabri
- Kontakt:
Kojim slučajem dočekamo li grupnu u Zenici

A sve su prilike da hoćemo, čim prođe Evropa, boli nekog za Koševom i uslovima

Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 16 gostiju.