Bez obzira koliko se ulagalo u unapređenje FKS, sportski i/ili finansijski aspekt, bez političkog lobiranja teško da može doći od titule i ozbiljnog iskoraka. U ovom etno-nacionalno-zločinačko-interesnom uređenju države, teško da možeš protiv visoko organizovane kriminalne grupe koja svoje pore ima u svim sferama društva bez da se upustiš na neki način “u njihovo kolo”. Borba za titulu je (i treba biti) na zelenom terenu, ali se podjednake borbe dešavaju za stolom i lobiranje takve vrste treba krenuti iz Institucija Bosne i Hercegovine pa onda na niže.
Čitav H i S politički establišment je stao iza klubova Zrinjski i Borac koji su njihovi nacionalni projekti i svojom dominacijom oni, izmeđuostalog, žele pokazati koliko su dominantni i koliko je B/pro BIH dio države neaposoban. Samo smi mi (B/pro BIH) neke kosmopolite i živimo u svom idealnom svijetu u kojem treba gurati samo pravdu i gdje će na kraju sve biti dobro, sve do trenutka dok nam kama bude ispod vrata i zapitamo se “otkud sad ovo”.
To je definitivno u ovoj nakaradnoj drzavi. Sad im je problem sto neki bosnjacki klub mora bit prvak da se ovce u savezu nebi pobunile
Al' kad "navijac" naseg kluba kaze da klub treba ugasiti i/li zapaliti ?! Koji mongoloid moras biti da tako nesto izjavis ???
Ako si tu zbog rezultata, eno ti bojac, pa njih bodri ! Svakako im je titula zagarantovana kad pozele !!!
Nije vam smetao format kad smo igrali 1/8 finala kupa šampiona?? Ili kad smo pobjeđivali Anderleht na Koševu?? To što smo igrali protiv seltika, borusija, atalanti... to je bio pokazatelj kome i kakvom društvu pripadamo i putokaz kuda treba ići, a ne dodatni razlog za kuknjavu. Imate li uopšte predstavu kako jadno & bijedno izgleda kad slavite 40-ogodišnjicu Olimpijade, 50 godina punog Koševa, 100g. kako je Hase slomio prečku željezničaru???
Trideset godina je prošlo od rata. 25 godina su bile tzv. "bošnjačke" strukture u Savezu. I šta se postiglo??? Munib Ušanović otišao u zatvor. I to je otprilike sve. Doduše, još malo će, koliko? 20-ogodišnjica plasmana na svjetsko? Je li neko kriv Begiću što nije napravio infrastrukturu i uveo VAR i/ili srodne tehnologije koje postoje u Engleskoj još od 80-ih?? U Njemačkoj od 90-ih. Sad je kriv Vico, formati, more, politika, nacija što je neko nesposoban 25 godina?!?!? Kao pošteni beusi, dominkovići, pušine... ostali zabezeknuti i zatečeni pokvarenošću Vice Zeljkovića, te danas jadni i nesnađeni, hudi lutaju svijetom moleći za koricu hljeba.
Historija Uefe, a pogotovo našeg Saveza, historija je marifetluka, lopovluka, afera, kriminala, kompenzacija... i bit će i dalje isto tako. Sve se svodi na tri riječi: nesposobni, a bezobrazni. Ovo me sve skupa podsjeća na onu narodnu poštapalicu: Hajmo probat pošteno ako ne može nikako drugačije. Hipokrizija kao životna vizija.
Ja zapravo nisam najbolje razumio; je li nama veća muka što je Vico iskoristio priliku, ili što mi nismo??
Pitari evo nek ste Vi šampioni ove sezone
Ispred B/pro BIH komponente pa da uđete u grupe KL ili EL
Al ste samo krivi za to što niste prvi ušli u grupe nekog Europskog takmičenja
GURANI STE PITARI - GUR GUR
AL LJUDI IMAJU SPOSOBNE LJUDE IZA SEBE I NA TOME IM SVAKA ČAST
GLAVU GORE PITARI