FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
73
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
17
11%

Ukupno glasova: 151

muharemovicdzelo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 avg 2024, 23:25

Još jedna dobra utakmica, ali isto tako i još jako puno posla je pred Ćorićem. Sredina i napad odlični, odbrana kritična, to se mora utegnuti. Nedostaje jedan ozbiljan štoper koji će uletiti odmah u početnu, Šabić je korektna opcija, ali ubuduće mora igrati na krilu kad je zaštićeno godište.

Nadam se da će sljedeći igrači istrčati na Tušnju.
slika
Sa Odinakom na krilu, Dangubić će postići bruku pogodaka. Jaber šalje lopte u dubinu, Odinaka ubacuje u peterac a Dangubić posprema. :mrgreen:

A sad operacija Sloboda.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 17 avg 2024, 23:29

Generalno je bilo ok,na momente odlicno.
Svjesni ste svi da je odbrana losa. Prije svega stoperi.
Jako mi je drago zbog gola Cvetanoskog,koji je u jednom dijelu meca bio neprimjetan,i nakon par dobrih poteza dosao je gol.
Ali jako malo lopti je islo ka njemu.
Dangubic i Mircevaki nisu igrali previse,ali ono sto se vidi na par poteza i reakcija na terenu da su oni klasa iznad.
Ne znam kada ce se to desiti i hoce li,volio bih vidjeti vezni red i napad u ovom sastavu.
Radovac. Al Jaber
Cvetanoski Mircevski Boljevic
Dangubic

Sto se tice Al Jabera,za tog decka ja nemam rijeci,ono sto me faacinira sa kojom lakocom i inteligencijom uzima lopte protivniku.
Ova liga je njemu vec tijesna. Igru prema naprijed ne zelim ni isticati.
Nadam se da ce Cvetanoski malo imati samo Boljevicevih muda,da uzima vise stvari u svoje ruke,jer u svemu je bolji od Boljevica.
Moramo malo ovu odbranu zategnuti,dobar stoper umjesto Cavnica,Markovic mora igrati i onda 2 opcija za stolera ti je U21 Mahmic.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 17 avg 2024, 23:31, ukupno mijenjano 2 puta.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 17 avg 2024, 23:29

Jel zna neko od Vas ovdje
Dal mi možemo vratit Cocu nazad u tim
Jel to moguće sad

Naravno ako bih on to htio sad

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 17 avg 2024, 23:32

Ovako na brzinu nakon tekme...

Generalno, mozemo biti prezadovoljni. Ovo je space shuttle za sve sto smo gledali proteklih sezona, ali slazem se s kolegom da je jos dosta posla pred Coricem.

Odbrana je problem, ali tu je glavni problem bio Sabic. Momak ima potencijala, nije cak ni losu utakmicu odigrao, ali nije bek i dzaba. Ofanzivni je vezni i to je to. Ispadao je previse. I kad on ispadne Karamarko mora da ga krpi, pa onda se pomjera Cavnic, pa Galic pokriva i raspad.

Sa Markovicem i Mahmicem zadnja linija izgleda puno sigurnije, sa nekim pojacanjem na stoperu bi izgledala odlicno.
Zadnja izmjena: Bumbaclat, dana/u 17 avg 2024, 23:34, ukupno mijenjano 2 puta.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 avg 2024, 23:33

Onaj Sukilovic nam bi bio dovoljan
Cavnic je dobar ali spor i to mu je mana
A Sukilovic je puno brzi jos je u21 igrac jos je i slobodan
Mogli bi imati s njim dva u21 stopera

Dobro je to za sad osim tih centarsuteva sa strane u kojem su stoperi spori
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 17 avg 2024, 23:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Stole
Kontakt:

Post Postao/la Stole » 17 avg 2024, 23:35

Stvarno nam treba stoper koji pravi razliku ovo je vrhunska igra za ono sto smo se nagledali zadnjih par sezona konačno imamo širinu u rosteru jedan kvalitetan stoper i u21 igrač su nam potrebni čestitke Denisu i momcima idemo u Tuzlu po pobjedu protiv FK Beztrofeja
Zadnja izmjena: Stole, dana/u 17 avg 2024, 23:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 17 avg 2024, 23:35

Polako s kritikama.
Mislim da se vidi napredak.
Svjestan je i Denis svega ovoga što i mi pišemo, i sigurno da bi i on volio da imamo u ekipi Rodrija ili B. Silvu ali nemamo, već imamo te kloceve koje imamo i od kojih valja izvući maximum i biti konkurentan.
Biče teško, ali ići će to bolje iz utakmice u utakmicu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 17 avg 2024, 23:37

Zeljeznicar-Igman 3:1
Igman-Zeljeznicar 0:2 u17
Igman-Zeljeznicar 1:4 u15

Sutra Zeljeznicar-Sarajevo u19 dodjite svi da podrzimo i juniore

Sad da je Slobodu dobiti i hladne glave docekati Slogu na punoj Grbavici
Moglo je biti i 5-1 veceras ali sta je tu je
Ja sam zadoovoljan uz neke korekcije bice to puno bolje
Mozda malo previse srljamo vodimo 2:0 i bezveze faulive i zute pravimo i ispadamo umjesto da stanemo na loptu i cekamo kontru
Sve u svemu podrska idemo dalje
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 17 avg 2024, 23:40

Evo upravo vidim da je Coric rekao sto i ja iznad:
Što se tiče odbrane, mali Šabić je danas spletom okolnosti ušao u ekipu. Dečko je odigrao odličnu utakmicu, a ovo nije njegova prirodna pozicija. Kada pogledate cijelu utakmicu, štoperski par je odigrao odličnu utakmicu. Imali su Ramića nasuprot, a Karamarko i Cavnić su dobili dosta duela. Ima puno prostora za napredak i mora biti bolje, ali ne može ništa preko noć.
Dovedite stopera, skontajte sta je najbolje za u21 i to je to.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 avg 2024, 23:51

Do gola Igmana, milina za oči, melem za dušu.
Pravi moderni udarnički fudbal. Onako kako bi trebao Željo igrati protiv bilo koga na svom terenu, po mogućnosti i u gostima.

Problem isti. Tri od četiri šanse Veleža, od kojih je srećom samo jedna završila u našoj mreži, su došle nakon centaršuta sa naše lijeve strane. I danas gol primamo na isti način. HITNO se mora raditi na tome.

Samire, dobitniče nagrade "Ismir Pintol", akademac, navijač manjeg sarajevskog kluba čitavo svoje djetinjstvo, ti momče, samo se.ri.. samo se.ri po meni, nase.ri mi se još. Kakav si ti doktor fudbala. Poseban nivo inteligencije u našoj ekipi.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 17 avg 2024, 23:54

I kakva atmosfera večeras... počelo se navijati 20.min prije tekme, čitav stadion.. tako nam malo treba.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 17 avg 2024, 23:55

BocaJuniors1905 je napisao/la:
17 avg 2024, 23:05
Koliko Mahmić nedostaje, lik Maldini
Šabiću sve opraštam jer su mu ovo prve utakmice
Cavnić nažalost loš svaku utakmicu do sada

Al Džaber Zlatna lopta :mrgreen:

Nema opuštanja idemo jako i u Tuzlu i nadati se najboljem.
Mahmić je izgledao bolje u Mostaru jer je na lijevoj strani imao Markovića. Sa Šabićem na beku svaki stoper će izgledati lošije. Čast Šabiću, ipak teško da može igrati lijevog beka. Žao mi momka al ne vidim kako mu se ovako može razvijati karijera ako igra na neprirodnoj poziciji.

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 18 avg 2024, 00:02

Valter je napisao/la:
17 avg 2024, 23:55
BocaJuniors1905 je napisao/la:
17 avg 2024, 23:05
Koliko Mahmić nedostaje, lik Maldini
Šabiću sve opraštam jer su mu ovo prve utakmice
Cavnić nažalost loš svaku utakmicu do sada

Al Džaber Zlatna lopta :mrgreen:

Nema opuštanja idemo jako i u Tuzlu i nadati se najboljem.
Mahmić je izgledao bolje u Mostaru jer je na lijevoj strani imao Markovića. Sa Šabićem na beku svaki stoper će izgledati lošije. Čast Šabiću, ipak teško da može igrati lijevog beka. Žao mi momka al ne vidim kako mu se ovako može razvijati karijera ako igra na neprirodnoj poziciji.
Igrom slučaja momak je stavljen na lijevog beka, ne treba mu A reći.
Igrao je tu jer je Mahmić bolestan, a Šabić je jedina U21 opcija koja može biti dobra da starta.
Treba Al Džaberu ganjati naše državljanstvo i on je U21.

Nadam se oporavku Mahmića i da će biti spreman za Slobodu.

Zaboravio sam pohvaliti Radovca, odlična partija
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 18 avg 2024, 00:15

Sve je bilo top, igra u prvih 70 minuta odlicna. Ostaje zal sto Dangubić nije igrao sa Al Jabberom malo vise. Al Jabber je najbolji igrac ove lige i nadam se da cemo potpisati visegodisnji ugovor i unovciti visemilionskim iznosom. Coricu se nema sta zamjeriti svaka cast sefe. Prestrasna atmosfera na stadionu po mojoj procjeni je bilo nekih 11,5 hiljada ljudi. Vidio sam da su stavili 13000, iako ne volim da nas ikad guraju sa posjetom(znamo da je to igra poganih pa kad ih je 4 ovi napisu da ih je 8 hiljada) ovo nije guranje u posjeti nego jednostavno prebrojavanje(teze je brojati kada je tu 10000+ljudi svaku utakmicu). Sve u svemu prezadovoljan sam.

Ti gazi sve...
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 avg 2024, 00:19

Zaista nemamo razloga da budemo nezadovoljni. Generalno sve ovo je mnogo iznad očekivanja, a nismo vidjeli još ništa od novih igrača.

Jaz u kvalitetu između ofanzivnog i defanzivnog dijela ekipe je ogroman ali to se već na zimu može početi balansirati. Konkurencija prema naprijed je za svaku pohvalu, napokon su igrači sa klupe dovoljno kvalitetni da se prilikom izmjena skoro pa neće osjetiti razlika.

Jaber ponovo pokazao klasu, Radovac najzahvalniji igrač ekipe, Hiroš od očaja do sjaja kao i uvijek. Zato je na kraju ponovo završio u ovoj ligi.

O odbrani smo već sve napisali, ovako ne ide i to će se najbolje vidjeti protiv ozbiljnijih ekipa, u ove tri utakmice smo imali inicijativu, posjed, vidjećemo šta se desiti protiv ekipa koje će nas pritisnuti. Šabić se ne smije trošiti na ovoj poziciji, ubiće ga ove loše partije u pojam i na kraju će ostati nedorečen, ni tamo ni 'vamo.

Denis je objasnio zašto smo pali posljednjih pola sata i ja mu vjerujem. Odigrali smo tri utakmice i postepeno smo rasli, svaka je bila bolja od prethodne. Široki dvije dobre šanse, Velež minimalno četiri, večeras protiv Igmana smo imali 7-8, ali jedno je bilo konstanta u sve tri, loše postavljanje Cavnića zbog čega smo primili tri gola.

Ja prezadovoljan. Nakon toliko godina sa Biberima, Turanjaninima, Gasalima, Bećama, Drljom i kompanijom, ovo što sad imamo je Barcelona iz prajma.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 18 avg 2024, 00:19

Ljudi jel moguce da linijski sudija ne vidi cisti gol Al Dzabera. Odlicno odigrano 70 minuta i momci samo tako trebaju nastaviti a rezultati ce doci i vec dolaze… Bravo za Denisa odlicno je poslozio ekipu i ako bi uspjeli dovesti jednog stopera mi bi se mogli potuci sa svima….

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 18 avg 2024, 00:27

Iskreno 50-50 zadovoljstvo mi...

Previse izgubljenih lopti.Ko pocetnici..Ovako smo protiv Sirokog pa duh...Svaka bolja ekipa ce nas pojest s greskama

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 18 avg 2024, 00:29

frenky1991 je napisao/la:
18 avg 2024, 00:27

Previse izgubljenih lopti.Ko pocetnici..Ovako smo protiv Sirokog pa duh...Svaka bolja ekipa ce nas pojest s greskama
Sta ti je ba 50/50? 3:1 rutinirali ih. Prosle sezone smo igrom bili 3000 svjetlosnih godina od ovog. Defanziva ce se zategnut ne sumnjam.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 18 avg 2024, 00:35

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
18 avg 2024, 00:29
frenky1991 je napisao/la:
18 avg 2024, 00:27

Sta ti je ba 50/50? 3:1 rutinirali ih. Prosle sezone smo igrom bili 3000 svjetlosnih godina od ovog. Defanziva ce se zategnut ne sumnjam.
Cuj Rutinirali ih... HAHAHAHAH

Rutinski je dobiti 3-4 gola razlike,bez pritiska,bez bezveze zutih kartona,bez gubljenja lopti... Ljudi su odma trebali povesti 0-1 ;D
3 Zuta kartona BEZVEZE !!! Zuti kartoni- Pritisak...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.