FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Biće i stoper....
Tako kažu
Tako kažu
-
- Kontakt:
Je li neko pratio ovaj juniorski derbi?
Zeljeznicar - Igman 3:1
Zeljeznicar - Sarajevo 2:2 U19
Igman - Zeljeznicar 0:2 U17
Igman - Zeljenicar 1:4 U15
Dobro kolo svih selekcija
Nesto kontam Hajduk izgleda ne racuna na Sosica u ligi i Europi, pa kontam mogli bi ga dovesti na posudbu
Moze igrati poluspica, ofanzivnog veznog i krilo
Sigurno valjao bi nam jednu sezonu ako nista za rotacije, a valjalo bi Hajduku da negdje igra
Takodjer Hajduk ima dosta mladih stopera u rosteru i ne mogu svi ni igrati, mogli bi tu ako ima sta dovesti
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Meraak1921
- Kontakt:
Sloboda nikad gora, nadam se da ce se shvatiti ozbiljno, 3 boda uz nasu veliku podrsku (500grla ocekujem
)

To je najteza tekma. Svi ocekuju od nas 3 cista boda jer smo dobro igrali prva tri kola i sve osim toga ce vecini koji povrsno prate biti razocaranje. Slobodu isto tako mora negdje procepiti a uz dodatno nafuravanje kao ds gledam to ce biti protiv nas. Kako si i rekao, mora se preozbiljno shvatiti ako zelimo bod ili bodove donijeti iz tuzle.Meraak1921 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 01:01Sloboda nikad gora, nadam se da ce se shvatiti ozbiljno, 3 boda uz nasu veliku podrsku (500grla ocekujem)
Ne sumnjam da ce najbolji tim u tom trenutku izaci da igra. Sad vec vjerujrm da ce se i boriti jer su fakat pokazali da ginu na terenu NAPOKON. Nadati se da ce biti dovoljno za bod/ove jer nam to drasticno mijenja sliku pred domacu tekmu sa slogom pred rep pauzu.
Treba izgurati jako sljedece kolo, tekma po tekma.
Ima par njih dosta dobre info imaju, ali sve u svoje vrijeme..zeljovolimte je napisao/la: ↑18 avg 2024, 22:47Pablo kakvog nam to veznjaka najavljuju tamo na forumu
Fk Željezničar.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ovdje smo došli mi
Želju svog bodriti
Želju svog bodriti
Novi Makedonac će bit Buuum.Dosta bod iz Tuzle.Kiks Sirokog nam je dobro doso za borbu za 4 mjesto.Samo pratim konkurenta za 4 mjesto ostalo je sve poznato.
- pintol_TM87
- Kontakt:
Odlicnog veznjakaPablo11 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 03:25Ima par njih dosta dobre info imaju, ali sve u svoje vrijeme..zeljovolimte je napisao/la: ↑18 avg 2024, 22:47Pablo kakvog nam to veznjaka najavljuju tamo na forumu
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!
Situacija u svlačionici uvijek zavisi od trenera i starijih igrača, a sad su stariji igrači Krpić, Radovac, Marković, Đorić, itd, sve odlični momci koje mahala ne zanima. Kod nas je uvijek bio cirkus u svlačionici kada su tu bili stariji Željovci koji misle da imaju malo veća "prava" od ostalih. Sada tu više nema ko da se kofrči, a Denis nije lik koji bi to dozvolio.
Što se tiče pojačanja, ne bih ja tu ništa dirao do zime, osim možda stopera. Već imamo dovoljno igrača i treba svakom od njih pružiti šansu u ovom prvom dijelu sezone da vidimo šta mogu. Na zimu ćemo imati jasnu sliku rostera i moći ćemo baš ciljano dovoditi profile igrača kakvi trebaju treneru.
Ovo je tim za sljedeću sezonu jer zaista ne želim gajiti neke iluzije i nerealna očekivanja u ovoj sezoni, samo Evropa i ništa više. Sljedećeg ljeta ugovori ističu čak 17 igrača i ponovo će ljudi koji vode klub imati pune ruke posla.
Svaki od ovih igrača koji bude imao odličnu sezonu, na kraju može otići za džabe i to mi se u ovom trenutku ne sviđa. Vrlo lako nam se može desiti da naredno ljeto ponovo gradimo tim ispočetka i to može biti problem.
Slobodu ne treba potcijeniti. Jesu loši, jesu glavni kandidat za ispadanje, ali znamo kako igraju protiv nas i da će dati 120% na terenu, uostalom sjetimo se kupa prošle godine.
Imamo još dvije utakmice do reprezentativne pauze i moramo ih odraditi kao da su finale lige šampiona.
Što se tiče pojačanja, ne bih ja tu ništa dirao do zime, osim možda stopera. Već imamo dovoljno igrača i treba svakom od njih pružiti šansu u ovom prvom dijelu sezone da vidimo šta mogu. Na zimu ćemo imati jasnu sliku rostera i moći ćemo baš ciljano dovoditi profile igrača kakvi trebaju treneru.
Ovo je tim za sljedeću sezonu jer zaista ne želim gajiti neke iluzije i nerealna očekivanja u ovoj sezoni, samo Evropa i ništa više. Sljedećeg ljeta ugovori ističu čak 17 igrača i ponovo će ljudi koji vode klub imati pune ruke posla.
Svaki od ovih igrača koji bude imao odličnu sezonu, na kraju može otići za džabe i to mi se u ovom trenutku ne sviđa. Vrlo lako nam se može desiti da naredno ljeto ponovo gradimo tim ispočetka i to može biti problem.
Slobodu ne treba potcijeniti. Jesu loši, jesu glavni kandidat za ispadanje, ali znamo kako igraju protiv nas i da će dati 120% na terenu, uostalom sjetimo se kupa prošle godine.
Imamo još dvije utakmice do reprezentativne pauze i moramo ih odraditi kao da su finale lige šampiona.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Jel nas?pintol_TM87 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 07:28Odlicnog veznjakaPablo11 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 03:25Ima par njih dosta dobre info imaju, ali sve u svoje vrijeme..zeljovolimte je napisao/la: ↑18 avg 2024, 22:47Pablo kakvog nam to veznjaka najavljuju tamo na forumu![]()
- imekorisnicko
- Kontakt:
Nek te nervira. Navijati za neki klub nije samo navijati za uspjeh. Radovac je nespojiv sa Željom, ne sporim njegove kvalitete čak i trenutnu potrebu za njim. Radije bi gledo tog istog Mekića koji je,u dobroj mjeri,nezasluženo pljuvan. Beća je jednostavno loš igrač, nije svaki željovac nužno dobar igrač. Radovac jeste solidan,i nama u ovom trenutku neophodan,ali bi radije nekog drugog gledao tu što prije.Riquelme1921 je napisao/la: ↑13 avg 2024, 21:08Kako me nervira ovo a nije ni pitar..ne druže samo ti, već svi kolektivno..Jest on je pitar i nosi igru naše ekipe sa Al Jaberom..eto Beća je naš pa smo mu yebavai nanu naninu, Mekić je naš pa se u aprilu zajebava i govori druga liga na treningu i? Koliko su nas puta zavalila ta naša djeca Radovac pitar nam je više radosti donioimekorisnicko je napisao/la: ↑13 avg 2024, 17:35Em ne košta toliko,em nije lošiji od Radovca,em nije sklon povredama kao Radovac (a nije ni pitar). Kako god,ne vjerujem da će Dado doci iz nekih drugih razloga.
Mene recimo nervira ta priča "zavalila nas naša djeca". Postoje naravno oni koji nisu kvalitet,ali kada se analizira Željina i bliža i dalja historija Želji su skoro sve dobro donijeli željovci. Naša djeca i igrači koji su se asimilirali. Isto važi pogotovo za trenere. Ne postoji uspješan trener u Želji koji ranije nije igrao za Želju.
Pablo i lobotomija pljuju po Dadi iz drugih razloga. Nema to veze sa platom i njegovom igrom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Prije godinu dana, dakle također u augustu, igrali smo s Igmanom na Grbavici. Tadašnji sastav, računajući i izmjene je izgledao ovako:

Sad umjesto Haračića imamo Dangubića, umjesto Turanjanina imamo Hiroša i Vukoju, umjesto Bibera i Rustemovića koji su igrali tu utakmicu imamo Al Jabera i Radovca, umjesto Drlje i Gasala koji su također igrali tu tekmu imamo Boljevića, Cvetanoskog i Mirčevskog, umjesto Jašarevića imamo Markovića itd itd.
Kad vidim ovaj sastav iz te utakmice i šta smo sve preživjeli sa njim, izgleda kao ružan san. Samo ću reći ne ponovilo se.

Sad umjesto Haračića imamo Dangubića, umjesto Turanjanina imamo Hiroša i Vukoju, umjesto Bibera i Rustemovića koji su igrali tu utakmicu imamo Al Jabera i Radovca, umjesto Drlje i Gasala koji su također igrali tu tekmu imamo Boljevića, Cvetanoskog i Mirčevskog, umjesto Jašarevića imamo Markovića itd itd.

Kad vidim ovaj sastav iz te utakmice i šta smo sve preživjeli sa njim, izgleda kao ružan san. Samo ću reći ne ponovilo se.
Izmisljate problem gdje ga nema. Ne vrti se svijet oko Amara i Senada niti Zeljo zavisi od njih dvojice.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Generale spremaj taj ugovor i daj ga Al Džaberu već danas, potpisaće momčina
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
imekorisnicko je napisao/la: ↑19 avg 2024, 08:33Nek te nervira. Navijati za neki klub nije samo navijati za uspjeh. Radovac je nespojiv sa Željom, ne sporim njegove kvalitete čak i trenutnu potrebu za njim. Radije bi gledo tog istog Mekića koji je,u dobroj mjeri,nezasluženo pljuvan. Beća je jednostavno loš igrač, nije svaki željovac nužno dobar igrač. Radovac jeste solidan,i nama u ovom trenutku neophodan,ali bi radije nekog drugog gledao tu što prije.Riquelme1921 je napisao/la: ↑13 avg 2024, 21:08Kako me nervira ovo a nije ni pitar..ne druže samo ti, već svi kolektivno..Jest on je pitar i nosi igru naše ekipe sa Al Jaberom..eto Beća je naš pa smo mu yebavai nanu naninu, Mekić je naš pa se u aprilu zajebava i govori druga liga na treningu i? Koliko su nas puta zavalila ta naša djeca Radovac pitar nam je više radosti donioimekorisnicko je napisao/la: ↑13 avg 2024, 17:35
Em ne košta toliko,em nije lošiji od Radovca,em nije sklon povredama kao Radovac (a nije ni pitar). Kako god,ne vjerujem da će Dado doci iz nekih drugih razloga.
Mene recimo nervira ta priča "zavalila nas naša djeca". Postoje naravno oni koji nisu kvalitet,ali kada se analizira Željina i bliža i dalja historija Želji su skoro sve dobro donijeli željovci. Naša djeca i igrači koji su se asimilirali. Isto važi pogotovo za trenere. Ne postoji uspješan trener u Želji koji ranije nije igrao za Želju.

Fk Željezničar.
Ukratko:
Odigrali smo tri kola, gdje smo u svakoj utakmici bili bolji. Jesmo igrali sa Širokim, koji je poslije nas nadigran i od Radnika i od Velleža, a nas su pobijedili. U Veležu se dešavaju čudne stvari, te iako nisu ni blizu ekipe iz prošlih sezona, malo je nedostajalo da izgubimo bodove. Igman je sve samo ne loša ekipa. Bili smo bolji 60-tak minuta, poslije su nas oni malo zgurali na našu polovinu. Znači još uvijek nismo ozbiljnu ekipu vidjeli. Sljedeća je Sloboda, možda i ekipa koja se najmanje snašla u ovogodišnjem takmičenju Wwin lige. Malo sam pogledao sinoć. Bez glave i repa su realno, još su im se povrijedila dva igrača. Ekipa sa Haračićem, Dubačkićem, koju trebamo dobiti da potvrdimo da smo unaprijedili roster.
Po meni rano je za euforiju, ali sa velikim brojem bodova do utakmice sa Zrinjskim, moći ćemo se uključiti u borbi za evropu. Što se tiče Ćorića, djeluje mi kao pametan dečko, ocjenu možemo dati nakon 11 odigranih kola.
Odigrali smo tri kola, gdje smo u svakoj utakmici bili bolji. Jesmo igrali sa Širokim, koji je poslije nas nadigran i od Radnika i od Velleža, a nas su pobijedili. U Veležu se dešavaju čudne stvari, te iako nisu ni blizu ekipe iz prošlih sezona, malo je nedostajalo da izgubimo bodove. Igman je sve samo ne loša ekipa. Bili smo bolji 60-tak minuta, poslije su nas oni malo zgurali na našu polovinu. Znači još uvijek nismo ozbiljnu ekipu vidjeli. Sljedeća je Sloboda, možda i ekipa koja se najmanje snašla u ovogodišnjem takmičenju Wwin lige. Malo sam pogledao sinoć. Bez glave i repa su realno, još su im se povrijedila dva igrača. Ekipa sa Haračićem, Dubačkićem, koju trebamo dobiti da potvrdimo da smo unaprijedili roster.
Po meni rano je za euforiju, ali sa velikim brojem bodova do utakmice sa Zrinjskim, moći ćemo se uključiti u borbi za evropu. Što se tiče Ćorića, djeluje mi kao pametan dečko, ocjenu možemo dati nakon 11 odigranih kola.
-
- Kontakt:
Sloboda je bas tanka, al bas tanka. Startni stoper, Ignjatovic, ima 36, Kemo se ozlijedio odnosno drugi stoper je u rangu Dubackica. Koliko vidim imaju Delimedjca ali nije igrao do sada, Seru koji je dosao iz Goska, Hrvanovica koji je isto bez nastupa do sada ( povreda ? ), papka SaJida koji ima 36 godina, Cvijanovica koji je igrao u Borcu i Velezu, Haracica u napadu.
U sustini, kada se svi sastave, dobiju pravo nastupa, malo uigraju bice zajebaniji i mogu nekome otkinuti koji bod pri cemu ce ispasti ko fisek iz lige. Ovo sto im igra sada moramo dobiti sa drugim timom.
Bicu pesimistican kod procjene, 1:4;
U sustini, kada se svi sastave, dobiju pravo nastupa, malo uigraju bice zajebaniji i mogu nekome otkinuti koji bod pri cemu ce ispasti ko fisek iz lige. Ovo sto im igra sada moramo dobiti sa drugim timom.
Bicu pesimistican kod procjene, 1:4;