Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Re: Chat
Ja pijem ujutro šolju ove Nescafe bez šećera i mlijeka, a popodne iz aparata mali macchiato, obavezno bez šećera i to mi je nekako mjera.JayCatwright je napisao/la: ↑19 avg 2024, 14:08Dvije, petkom i subotom po tri-četiri znam.
Uglavnom ove dvije tučem :
- Centre forward
- Kontakt:
Ja sam pio ujutro, uglavnom. Ne baš svako jutro al' nekih 70 posto. Manja šolja. Medjutim, kako sam se oženio, ima tome par mjeseci, je pijem k'o mamen. Obična kafa, bijela. Nekad sam k'o student, dok sam rint'o po Tenisu, pio silom prilika espresso. Znao sam ih popit' masu jer nisam htio da pijem energetska pića, a moraš bit' na kofeinu.
Zašto su forumaši tako opčinjeni Beogradom? Samo je u SFRJ bio svjetski grad, u pravom smislu te riječi. Danas je ruina od betona bez kanalizacije koja proizvodi muzički kič uglavnom za balije.
Zašto su forumaši tako opčinjeni Beogradom? Samo je u SFRJ bio svjetski grad, u pravom smislu te riječi. Danas je ruina od betona bez kanalizacije koja proizvodi muzički kič uglavnom za balije.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- Maroon1946
- Kontakt:
I kafu i energy (nebitno koji) sam znao uništavati dok sam shvatio kolika je to bolest i ovisnost a pritom je i prelose za zdravlje. Skinuo sam se ima nekoliko godina sad voda uglavnom tu i tamo nesto gazirano i koji voćni sok. Imas vise energije a navecer spavas ko beba - prije sam znao u 7 ujutru leći.
PS
Sarajevo je za Beograd Monako.
Zadnja izmjena: Maroon1946, dana/u 19 avg 2024, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
- JayCatwright
- Kontakt:
I ja sam prestao šećeriti skroz ima par mjeseci i dosta mi je bolja, jedino što stavim ono jedno malo mlijeko za kafucoelho41 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 14:12Ja pijem ujutro šolju ove Nescafe bez šećera i mlijeka, a popodne iz aparata mali macchiato, obavezno bez šećera i to mi je nekako mjera.JayCatwright je napisao/la: ↑19 avg 2024, 14:08Dvije, petkom i subotom po tri-četiri znam.
Uglavnom ove dvije tučem :
- bavariapivo
- Kontakt:
Zadnja izmjena: bavariapivo, dana/u 19 avg 2024, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
Jednom sam popio 6 tokom dana i kad sam se vraćao kući nakon šeste bio sam na 0.25 brzini što se tiče svake vrste funkcionisanja. Nisam u životu osjetio tu vrstu usporenosti.
Da ne pričam kako tlak ode u qurac ako se pretjera sa kafama i kolama tokom dana.
Popijem možda 2 kafe u prosjeku i 0.5l Coca Cole obične dnevno. Bez Coca Cole teško da mogu, pogotovo po ovim kijametima.
Da ne pričam kako tlak ode u qurac ako se pretjera sa kafama i kolama tokom dana.
Popijem možda 2 kafe u prosjeku i 0.5l Coca Cole obične dnevno. Bez Coca Cole teško da mogu, pogotovo po ovim kijametima.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Nedavno sam prestao pusiti pa se i broj kafa smanjio, popijem jednu na poslu i jos jednu u izlasku i to je to, a sokovi su bas svedeni na minimum i uglavnom domace sto se dobije od bake i tetaka. Ne znam od cega cu umrijeti, moram naci novi "porok".
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
Da nije kafe promjenio bih zanimanje, bez nje ne bih mogao raditi normalno.
Koliko god da je pad krava u mojoj općini rapidan opet se nađe za kupiti pokoja litra svježeg mlijeka.
3 put tjedno idem kod jedne bake i kupujem mlijeko tek podojeno

Navika ostala otkako smo i sami drzali manju farmu goveda.
Uz vodu,jedina stvar koju konzumiram svakodnevno
Kad sam prva popijem je dosta
- 05:30 prva kafa lituša instant sa aparata, da je ne popijem bakije me voze oko 10h
- 08:30 neki irish lagani, da opusti crijeva pred doručak
- 12h klasika iz džezve
- 15h espresso lagani opuštanje relaksacija
- 19h jal patrona jal bakrena džezva ovisno o raspoloženju
- 05:30 prva kafa lituša instant sa aparata, da je ne popijem bakije me voze oko 10h
- 08:30 neki irish lagani, da opusti crijeva pred doručak
- 12h klasika iz džezve
- 15h espresso lagani opuštanje relaksacija
- 19h jal patrona jal bakrena džezva ovisno o raspoloženju
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Chat
Pio je il ne pio, isto mi.
Nekom vjerovatno i ima taj efekat da ga podigne, razbudi, meni jok.
Više sam pio jer eto svi piju na poslu.
Konzumacija bilo čega je stvar navike i ono ''ne mogu bez toga'' je više stvar psihe nego li stvarnog stanja.
Može se ba bez svega.
Konzumacija bilo čega je stvar navike i ono ''ne mogu bez toga'' je više stvar psihe nego li stvarnog stanja.
Može se ba bez svega.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Kafu pijem dva puta godisnje za Bajram, i to je to

Nikad mi nije prijala, pogotovo u jutarnjim satima
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ma jest stvar psihe ali stvori se i fizicka ovisnost. Kad sam ostavljao cigare, prvih sedam dana te zubi svrbe koliko ti se trazi, a kafu ako ne popijem ujutro glavobolju ne moze ni Brufen600 otkloniti. Tako da to "ne mogu bez toga" pije vode donekle, ali cvrstom voljom se moze sve.Shategabri je napisao/la: ↑19 avg 2024, 14:41Pio je il ne pio, isto mi.
Može se ba bez svega.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- Shategabri
- Kontakt:
Svakako.MilanMladenovic je napisao/la: ↑19 avg 2024, 14:47Ma jest stvar psihe ali stvori se i fizicka ovisnost. Kad sam ostavljao cigare, prvih sedam dana te zubi svrbe koliko ti se trazi, a kafu ako ne popijem ujutro glavobolju ne moze ni Brufen600 otkloniti. Tako da to "ne mogu bez toga" pije vode donekle, ali cvrstom voljom se moze sve.Shategabri je napisao/la: ↑19 avg 2024, 14:41Pio je il ne pio, isto mi.
Može se ba bez svega.
Unos nikotina, šećera, masti, kofeina, treba vremena da se organizam odvikne.
Nije jednostavno ostaviti, meni je vjerovatno bilo lakše jer nisam nikad bio nekakav kafedžija.
Koševo Zapad
Meni pravo prija. Ukus, miris kafe..malo sta da ima bolje19vendetta87 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 14:46Kafu pijem dva puta godisnje za Bajram, i to je to![]()
Nikad mi nije prijala, pogotovo u jutarnjim satima
Stvar ukusa
Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 9 gostiju.