Mozda ce i vama tjebati posuditi za vecejasJajanizPjedoja je napisao/la: ↑19 avg 2024, 15:17Nek im željovci posude tjisto ljudi da napune ovu tjibinu
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Alija Dejon ... sto me nasmija ...Licniznanstvenik je napisao/la: ↑19 avg 2024, 16:13jesi čuo da je umjo Alija Dejon?

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Ma hoće sigujno, imate li ih na lageju?Orvel je napisao/la: ↑19 avg 2024, 17:21Mozda ce i vama tjebati posuditi za vecejasJajanizPjedoja je napisao/la: ↑19 avg 2024, 15:17Nek im željovci posude tjisto ljudi da napune ovu tjibinu

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- svrakino1921
- Kontakt:

Usvojena važna odluka za rekonstrukciju stadiona Asim Ferhatović Hase
Općinsko vijeće Centar održalo je danas 12. vanrednu sjednicu, a na kojoj je važna tema bila rekonstrukcija stadiona Asim Ferhatović Hase.
Na ovoj sjednici vijeće je usvojilo Odluku o prihvatanju poklona urbanističkog projekta prostorne cjeline stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu – idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje, ponuđenog od strane Udruženje FK Sarajevo.
"Općina Centar kao vlasnik stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu godinama unazad ulaže značajna sredstva kako bi stadion ispunio kriterije IV kategorije, a po standardima UEFA-e i FIFA-e", saopćili su iz Općine Centar.
Načelnik Općine Srđan Mandić otkrio je kako će prva faza rekonstrukcije koštati 13,5 miliona KM.
"Današnjom odlukom stvorene su ključne pretpostavke da se krene u proces rekonstrukcije stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu. Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju istočne tribine, parkinga, VIP salona i svih ostalih zahtjeva UEFA-e kako bi se ispunili kriteriji IV kategorije i stekli uslovi za igranje međunarodnih utakmica. Procjena troškova prve faze rekonstrukcije iznosi 13,5 miliona maraka bez PDV-a.
Sljedeća faza jeste izdavanje urbanističke saglasnosti na osnovu koje će Općina Centar aplicirati i tražiti novac od viših nivoa vlasti, Kantona Sarajevo i Federacije BiH. Istovremeno, Grad Sarajevo preuzima obavezu izrade glavnog projekta I faze rekonstrukcije stadiona. Nakon izrade glavnog projekta i prikupljenih potrebnih finansijskih sredstava Opština Centar će biti u situaciji da objavi proceduru nabavke izvođača radova. Zahvaljujemo se FK Sarajevo i Gradu Sarajevo, a očekujemo i računamo na pomoć svih nivoa vlasti u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta", kazao je načelnil Mandić.
Udruženje FK Sarajevo koje je proglašeno kao udruženje od društvenog i javnog interesa za Općinu Centar, a korisnik je stadiona, vlastitim sredstvima obezbijedilo je Urbanistički projekat prostorne cjeline stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu – idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje.
Da podsjetimo, ranije je FK Sarajevo predstavio javnim institucijama idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi se stadion doveo na UEFA 4 kategoriju.
Današnjim usvajanjem Odluke Općinsko vijeće je ovlastilo načelnika da sa Gradom Sarajevo zaključi sporazum o pribavljanju i finansiranju izrade glavnog projekta I faze rekonstrukcije i dogradnje istočne tribine, a na osnovu Urbanističkog projekta.
Stadion Asim Ferhatović Hase će kroz realizaciju ovog projekta dobiti jedan novi, moderniji izgled uz poboljšanje svih sadržaja i uvjeta i na ostalim tribinama.
Kako se ovi Pitari brukaju
Svašta
- JajanizPjedoja
- Kontakt:
Vas tji hiljade bi napunile zapad. Kako bjpjite ko Jumbo p1cka mu matejina.Orvel je napisao/la: ↑19 avg 2024, 17:21Mozda ce i vama tjebati posuditi za vecejasJajanizPjedoja je napisao/la: ↑19 avg 2024, 15:17Nek im željovci posude tjisto ljudi da napune ovu tjibinu
Mjzim Jemzu i Bjacu cigana. Hvala Željku Pejvanu.
- JajanizPjedoja
- Kontakt:
Ko je Muki?Licniznanstvenik je napisao/la: ↑19 avg 2024, 16:13jesi čuo da je umjo Alija Dejon?
Mjzim Jemzu i Bjacu cigana. Hvala Željku Pejvanu.
SJAJ SJAJ LJEPOTANEsvrakino1921 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 17:47
Usvojena važna odluka za rekonstrukciju stadiona Asim Ferhatović Hase
Općinsko vijeće Centar održalo je danas 12. vanrednu sjednicu, a na kojoj je važna tema bila rekonstrukcija stadiona Asim Ferhatović Hase.
Na ovoj sjednici vijeće je usvojilo Odluku o prihvatanju poklona urbanističkog projekta prostorne cjeline stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu – idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje, ponuđenog od strane Udruženje FK Sarajevo.
"Općina Centar kao vlasnik stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu godinama unazad ulaže značajna sredstva kako bi stadion ispunio kriterije IV kategorije, a po standardima UEFA-e i FIFA-e", saopćili su iz Općine Centar.
Načelnik Općine Srđan Mandić otkrio je kako će prva faza rekonstrukcije koštati 13,5 miliona KM.
"Današnjom odlukom stvorene su ključne pretpostavke da se krene u proces rekonstrukcije stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu. Prva faza podrazumijeva rekonstrukciju istočne tribine, parkinga, VIP salona i svih ostalih zahtjeva UEFA-e kako bi se ispunili kriteriji IV kategorije i stekli uslovi za igranje međunarodnih utakmica. Procjena troškova prve faze rekonstrukcije iznosi 13,5 miliona maraka bez PDV-a.
Sljedeća faza jeste izdavanje urbanističke saglasnosti na osnovu koje će Općina Centar aplicirati i tražiti novac od viših nivoa vlasti, Kantona Sarajevo i Federacije BiH. Istovremeno, Grad Sarajevo preuzima obavezu izrade glavnog projekta I faze rekonstrukcije stadiona. Nakon izrade glavnog projekta i prikupljenih potrebnih finansijskih sredstava Opština Centar će biti u situaciji da objavi proceduru nabavke izvođača radova. Zahvaljujemo se FK Sarajevo i Gradu Sarajevo, a očekujemo i računamo na pomoć svih nivoa vlasti u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta", kazao je načelnil Mandić.
Udruženje FK Sarajevo koje je proglašeno kao udruženje od društvenog i javnog interesa za Općinu Centar, a korisnik je stadiona, vlastitim sredstvima obezbijedilo je Urbanistički projekat prostorne cjeline stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu – idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje.
Da podsjetimo, ranije je FK Sarajevo predstavio javnim institucijama idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi se stadion doveo na UEFA 4 kategoriju.
Današnjim usvajanjem Odluke Općinsko vijeće je ovlastilo načelnika da sa Gradom Sarajevo zaključi sporazum o pribavljanju i finansiranju izrade glavnog projekta I faze rekonstrukcije i dogradnje istočne tribine, a na osnovu Urbanističkog projekta.
Stadion Asim Ferhatović Hase će kroz realizaciju ovog projekta dobiti jedan novi, moderniji izgled uz poboljšanje svih sadržaja i uvjeta i na ostalim tribinama.
Kako se ovi Pitari brukaju
Svašta
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Kako? Prosvijetli nas

- tutankamon1905
- Kontakt:
Kako se danas osjecaju Ante Hrkac i jos 12 njegovih prijatelja? Znam da su prolazili kroz pakao zadnjih par dana, valjda bude sve dobro na kraju
Što još nije podignuta cijena Laganom, pretukli su glavnog konkurenta za opstanak
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
Srđan Mandić maketom do novog mandata. Onda će maketa u ladicu naredne cetiri godine.
Vidjecemo kako da li ce opet uspjeti preveslati Pitare
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
- svrakino1921
- Kontakt:
killafrommanilla je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:04Srđan Mandić maketom do novog mandata. Onda će maketa u ladicu naredne cetiri godine.

Sve tacno
Koji si ti kralj
Srle majstore
hrkac i raja su bili zdravi sve dok se na jednom treningu nije ukazao vas dron, iz kojeg su poprskani stomacnim virusom.tutankamon1905 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:01Kako se danas osjecaju Ante Hrkac i jos 12 njegovih prijatelja? Znam da su prolazili kroz pakao zadnjih par dana, valjda bude sve dobro na kraju
- svrakino1921
- Kontakt:
Kaze mi jaran, da je u toku promocije projekta, neki vijecnik Kapo (?) pustao na mobitel himnu plavih uhljupa.
Ko je Kapo?
Kapo je vijećnik u općini Centar
I uzorni građanin i poreski obveznik u općini Centar od čijeg novca hocete da sklepate trecinu krova na istočnoj tribini
Ko je Kapo?

I uzorni građanin i poreski obveznik u općini Centar od čijeg novca hocete da sklepate trecinu krova na istočnoj tribini
-
- Kontakt:
ako zagusti, zvat cemo dinu djurbuzovica da nas poslozi 4 4 2 i da ostanemo u ligi iako ne mozemo nikog dobiti na strani 12 kola, slozit cemo tad najboljeg domacina lige 0:3svemalim1 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:07hrkac i raja su bili zdravi sve dok se na jednom treningu nije ukazao vas dron, iz kojeg su poprskani stomacnim virusom.tutankamon1905 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:01Kako se danas osjecaju Ante Hrkac i jos 12 njegovih prijatelja? Znam da su prolazili kroz pakao zadnjih par dana, valjda bude sve dobro na kraju
nek prskaju
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Ovo samo jedan igrač može.killafrommanilla je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:10ako zagusti, zvat cemo dinu djurbuzovica da nas poslozi 4 4 2 i da ostanemo u ligi iako ne mozemo nikog dobiti na strani 12 kola, slozit cemo tad najboljeg domacina lige 0:3svemalim1 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:07hrkac i raja su bili zdravi sve dok se na jednom treningu nije ukazao vas dron, iz kojeg su poprskani stomacnim virusom.tutankamon1905 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:01Kako se danas osjecaju Ante Hrkac i jos 12 njegovih prijatelja? Znam da su prolazili kroz pakao zadnjih par dana, valjda bude sve dobro na kraju
nek prskaju
Pogledajte majstoriju.
Da te ispravim, drugog najboljeg domaćina.
dino je sigurno anceloti za canadija, samo je problem sto se on ne bi sklonio pitarima na kosevu da odu u europu i izgubio 3-0. kad iduci put to uradite, bar nemojte unaprijed na forumu pisati da ste prodali.killafrommanilla je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:10ako zagusti, zvat cemo dinu djurbuzovica da nas poslozi 4 4 2 i da ostanemo u ligi iako ne mozemo nikog dobiti na strani 12 kola, slozit cemo tad najboljeg domacina lige 0:3svemalim1 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:07hrkac i raja su bili zdravi sve dok se na jednom treningu nije ukazao vas dron, iz kojeg su poprskani stomacnim virusom.tutankamon1905 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:01Kako se danas osjecaju Ante Hrkac i jos 12 njegovih prijatelja? Znam da su prolazili kroz pakao zadnjih par dana, valjda bude sve dobro na kraju
nek prskaju
Sjedi oguli jabuku, smiri se malosvrakino1921 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:10Kaze mi jaran, da je u toku promocije projekta, neki vijecnik Kapo (?) pustao na mobitel himnu plavih uhljupa.
Ko je Kapo?
![]()
![]()
![]()
![]()
Kao što se Sloga vama sklonila da ne ispadnete iz Lige? Zanimljivo.svemalim1 je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:16dino je sigurno anceloti za canadija, samo je problem sto se on ne bi sklonio pitarima na kosevu da odu u europu i izgubio 3-0. kad iduci put to uradite, bar nemojte unaprijed na forumu pisati da ste prodali.killafrommanilla je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:10ako zagusti, zvat cemo dinu djurbuzovica da nas poslozi 4 4 2 i da ostanemo u ligi iako ne mozemo nikog dobiti na strani 12 kola, slozit cemo tad najboljeg domacina lige 0:3
nek prskaju

On je političar, to mu je posao.killafrommanilla je napisao/la: ↑19 avg 2024, 18:04Srđan Mandić maketom do novog mandata. Onda će maketa u ladicu naredne cetiri godine.
Mene čudi da su iz FKS ponovo pristali da budu dio ovog cirkusa. Zaista ne mogu vjerovati da ni nakon 10 godina ne traže alternativu, zemljište, nešto da se mrdnu sa mrtve tačke.
Koševo i da ga središ kao apoteku, nikad neće biti fudbalski stadion. Čak i da urade ovo što su planirali to će biti bacanje para jer je sve dotrajalo, konstrukcija je oronula i uvijek će se javljati novi problemi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.