FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Al Unišić strašne, strašne centaršuteve ima. Protiv ovih ekipa koje znaš da će bunker igrati on mora biti starter
Sad gledam na pregledu, uživo nisam ni skontao kako lik zavrće ko na Fifi. Dobar je i Beganov ubačaj Hamzi kod drugog gola. Šteta što nijedan Đorđevićev šut ne uđe, zaslužio je gol, strašnu utakmicu je odigrao.
Slažem se apsolutno. Samo sam čekao da jedna uđe i da dobije 10/10, ovako samo 9/10.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Al šta ti je reć školovan igrač, kad zna otvorit stopalo za razliku od ovih naših amatera koje smo godinama gledali po bekovima.napoleon72 je napisao/la: ↑20 avg 2024, 11:40Zadnji put da bek onako ubaci - Pidro Mersi upravo protiv GOSKa, sezona 18/19.![]()
Beganović ima neke druge kvalitete, trku i pluća, pa neka ih Zoran rotira u zavisnosti od protivnika, baš fino smo sada pokriveni.
Sad se samo treba sjetit početka sezone i koliko su se pljuvala pojačanja a na kraju će ispast jedan od boljih rokova u posljednjih desetak godina. Već sada imaš 2 nova veznjaka koja su zacementirana u prvih 11, imaš 2 odlična beka, i imaš Jovića koji nam je najbolji defanzivac.
Nije ni Rockov loš toliko, vidjet ćemo šta će biti s ovim problemom kojeg ima na centaršuteve i da li se to može popraviti, ali mi se sviđa kod njega što baš dobro razumije igru, dobre reflekse ima, zna igrati nogom i ubrzati loptu u tranziciju, i kakav god je bolji je od Rogića opet.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Klub bi trebao organizovati skautiranje nizih liga. Obzirom da pratim Prvu ligu FBiH, i Drugu ligu Centar, mogu reci da ima zanimljivih igraca. Igraca koji sa 16, 17, 18, 19 igraju seniorski fudbal u fizicki izuzetno zahtjevnim ligama.
Zasto da ne ispratiti te igrace, 10-ak kola pratiti npr 5 igraca od 16 do 19 godina ? Prvo sto dolasci tih igraca nisu skupi, drugo sto su to igraci vecinom iz manjih sredina, gladni uspjeha. Evo onako ''ma prvu" za ovaj vikend mi je zapeo za oko mladi Martinovic iz Celika.
Imamo dosta primjera da du nas iz tih liga igraci napravili relativno dobre stvari u PL BiH. Visca dosao iz Buducnosti u Zeljeznicar, ali gladan uspjeha i zelje da napravi karijeru. Pa kod nas npr. Suljic iz Butmira, iz najnizeg ranga, pa napravio dobru karijeru, pa imas npr. Resica koji je dosao iz Zivinica iz prilicno siromasne porodice, nije uspio napraviti neku karijeru, ali je uvijek grizao, borio se, eno ga sad u Tosku, i dalje se fajta ko lud.
Ima jos mnogo primjera...
Volio bi cuti vase misljenje o ovom prijeslogu ?
Pa cak bi i mi ovde mogli napraviti posebnu temu, pa pisati prijedloge, znam dosta momaka koji prate nize lige, lokalne klubove.
Zasto da ne ispratiti te igrace, 10-ak kola pratiti npr 5 igraca od 16 do 19 godina ? Prvo sto dolasci tih igraca nisu skupi, drugo sto su to igraci vecinom iz manjih sredina, gladni uspjeha. Evo onako ''ma prvu" za ovaj vikend mi je zapeo za oko mladi Martinovic iz Celika.
Imamo dosta primjera da du nas iz tih liga igraci napravili relativno dobre stvari u PL BiH. Visca dosao iz Buducnosti u Zeljeznicar, ali gladan uspjeha i zelje da napravi karijeru. Pa kod nas npr. Suljic iz Butmira, iz najnizeg ranga, pa napravio dobru karijeru, pa imas npr. Resica koji je dosao iz Zivinica iz prilicno siromasne porodice, nije uspio napraviti neku karijeru, ali je uvijek grizao, borio se, eno ga sad u Tosku, i dalje se fajta ko lud.
Pa cak bi i mi ovde mogli napraviti posebnu temu, pa pisati prijedloge, znam dosta momaka koji prate nize lige, lokalne klubove.
Zadnja izmjena: NazorUso, dana/u 20 avg 2024, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
-
- Kontakt:
Amar Beganovic najbolji bek lige. Unisic ispred njega je odlicna kombinacija. Ali sta onda sa Kyeremehom hebem ti slatke muke
Sve u svemu, igra nije fantasticna, ima se jos raditi ali nema ekipe u nasoj ligi da bolje igra.
Ko je ocekivao tika-taka i igru bez gresaka od ove ekipe nakon 2-3 mjeseca sa novim trenerom, taj nije pri pameti zdravoj.
3 pobjede odlican pocetak, sada jedna prijateljska za ove sto ne igraju i ljepota.

Sve u svemu, igra nije fantasticna, ima se jos raditi ali nema ekipe u nasoj ligi da bolje igra.
Ko je ocekivao tika-taka i igru bez gresaka od ove ekipe nakon 2-3 mjeseca sa novim trenerom, taj nije pri pameti zdravoj.
3 pobjede odlican pocetak, sada jedna prijateljska za ove sto ne igraju i ljepota.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️
Kyeremeh ne zna igrati po kisi
Kod Rockova mi se sviđa odmah loptu šalje u igru, traži opcije kome da doda ne bi li se kakva prilika napravila. Sve u svemu da nema kikseva sa istrčavanjem ne bi mu čovjek zamjerke našaobodi123 je napisao/la: ↑20 avg 2024, 12:09Al šta ti je reć školovan igrač, kad zna otvorit stopalo za razliku od ovih naših amatera koje smo godinama gledali po bekovima.napoleon72 je napisao/la: ↑20 avg 2024, 11:40Zadnji put da bek onako ubaci - Pidro Mersi upravo protiv GOSKa, sezona 18/19.![]()
Beganović ima neke druge kvalitete, trku i pluća, pa neka ih Zoran rotira u zavisnosti od protivnika, baš fino smo sada pokriveni.
Sad se samo treba sjetit početka sezone i koliko su se pljuvala pojačanja a na kraju će ispast jedan od boljih rokova u posljednjih desetak godina. Već sada imaš 2 nova veznjaka koja su zacementirana u prvih 11, imaš 2 odlična beka, i imaš Jovića koji nam je najbolji defanzivac.
Nije ni Rockov loš toliko, vidjet ćemo šta će biti s ovim problemom kojeg ima na centaršuteve i da li se to može popraviti, ali mi se sviđa kod njega što baš dobro razumije igru, dobre reflekse ima, zna igrati nogom i ubrzati loptu u tranziciju, i kakav god je bolji je od Rogića opet.
Nama je potrebniji lijevi bek nego stoper (fazon Unusica) jer na durakovica se ne moze racunati. Neko kome nije mrsko sjediti na klupi i uletiti ako dodje do toga da Kupresak napravi glupost kao prosli put ili povreda
Durakovic sasvim solidan za izmjene, Jovic moze pokriti tu poziciju (sinoc vise nego dobar), Kapetanovic l.bek kad se oporavi, tu je, te Mujkic koji moze kad zapne.
Pozicija na kojoj smo najvise pokriveni !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
BRAVO SARAJEVO! Bravo Zekiću, bravo igrači!
Tri utakmice, tri boda, stotinu šansi, borbe i želje nije falilo. Dobro je ovo. Samo nastaviti u ovom ritmu.
Naredna Radnik.... SVI NA KOŠEVO!
Tri utakmice, tri boda, stotinu šansi, borbe i želje nije falilo. Dobro je ovo. Samo nastaviti u ovom ritmu.
Naredna Radnik.... SVI NA KOŠEVO!
Čim je malo više mokro, izvrće se ko da je na ledu haha
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
kapetanovic durakovic mujkic nisu ozbiljni igraci
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Po čemu si ti zaključio da je Mujkić neozbiljan igrač, momak bukvalno sinoć tek igrao par minuta plus mlad je ko jabuka, Kapetanović povrijeđen ne igra, a isto tako mlad... kakve komentare imaš Bože sačuvajdonDondon je napisao/la: ↑20 avg 2024, 12:54kapetanovic durakovic mujkic nisu ozbiljni igraci
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Svak ko je iole pratio prvu ligu federacije zna da je Mujkić ništa više do prosječan igrač. Kapetanović je mrvu bolji a opet imaš Kuprešaka i Jovića.juka55 je napisao/la: ↑20 avg 2024, 12:56Po čemu si ti zaključio da je Mujkić neozbiljan igrač, momak bukvalno sinoć tek igrao par minuta plus mlad je ko jabuka, Kapetanović povrijeđen ne igra, a isto tako mlad... kakve komentare imaš Bože sačuvaj
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Durakovic od kad je dosao kod nas ima 30min solidne igre protiv aktobea
Kapetanovic ko zna kakav ce se vratiti. Mujkica jos nismo vidjeli
Mi brate imamo dobrog golmana samo se vidi da mu samopouzdanja fali i utakmica. Rockov je na liniji odlican samo sto ima tih ispada pa leti u prazno nazalost evo treci put do sada. Moze se to uvjezbati i iztrenirati nema potrebe nagomilavati igrace bezveze kao sto smo prije radili.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑20 avg 2024, 11:23Opet ponavljam, bit će dovođenja. Neće se dovoditi samo da se dovodi.
Jedino čemu se potajno nadam je da će Zekić pored osmice i veznjaka zahtjevati i golmana.
Po mom misljenju dobri su nam i stoperi i bekovi koji imaju fine zamjene i mogu dati ruke. Samo nam je potreban taj neki kreativac u sredini koji pasom moze izbaciti napadace u sanse. Pobjedili smo tri tekme sa po 3:1 a i dalje se prica kako smo nezadovoljni realizacijom jer po sansama koje smo imali trebali smo bar po jos 2-3 gola po utakmici dati ali i to ce nadoci. Puna podrska ekipi i ZZ nikad boljeg strucnjaka nismo imali vidi se da zna sta radi u svakom momentu utakmice ali kao sto neko vec napisa gore pravi ispiti tek dolaze (Borac, zeljo, zrinjski) pa cemu tu vidjeti gdje smo i sta smo i mozemo li biti konkurenti za titulu
Halo majstori pričamo o momku koji ima tek 20 godina, jeste normalni vi... šta očekuješ ti od njega da bude prime Chiellini...mnon46 je napisao/la: ↑20 avg 2024, 12:58Svak ko je iole pratio prvu ligu federacije zna da je Mujkić ništa više do prosječan igrač. Kapetanović je mrvu bolji a opet imaš Kuprešaka i Jovića.
SARAJEVO SIAMO NOI <3
-
- Kontakt:
Nije Martinović neka pljačka vjeruj mi, gledao sam ga prošle sezone više puta... bar za moje viđenje. Možda mu u Čeliku godi sredina pa se preporodioNazorUso je napisao/la: ↑20 avg 2024, 12:12Klub bi trebao organizovati skautiranje nizih liga. Obzirom da pratim Prvu ligu FBiH, i Drugu ligu Centar, mogu reci da ima zanimljivih igraca. Igraca koji sa 16, 17, 18, 19 igraju seniorski fudbal u fizicki izuzetno zahtjevnim ligama.

ali kad smo već kod Čelika, kapiten njihove juniorske selekcije, mislim da se zove Harun, strašan igrač. Gledao ga prije par dana...
Centralni vezni, možda bi njega trebalo ispratit i po potrebi na vrijeme reagovat da se momak dovede.
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Benjolos, bhfanatic14, Google Adsense [Bot], Hajdeee, JavierBosnia, juka55, mma_hz, mnon46, Rodman i 99 gostiju.