Premijer liga BiH - aktuelno

fks74
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la fks74 » 22 avg 2024, 16:20

bvsic je napisao/la:
22 avg 2024, 16:11
fks74 je napisao/la:
22 avg 2024, 16:10
Tatamata1946 je napisao/la:
22 avg 2024, 16:06

Pa gospospodine Mirvicu kako govorite oni ce prije nas osvojiti neki trofej izgleda. Prije ce oni natkriti sve 4 tribine nego mi jednu.
Ima li kakva dobra vijest za nas klub? Mozemo li mi ocekivati uskoro neki trofej ili tu natkrivenu tribinu da ne gledamo prije svake utakmice vremensku prognozu i da nam djeca ne kisnu na tribinama
Otkad ste tu osim sigurnih i visokih plata kod igraca mi navijaci nismo nista dobili. Gledamo svake godine borbu za cetvrto mjesto, kisnemo s djecom na neuslovom stadionu, pola utakmica igramo radnim danima....nista se ne popravlja sa pozicije jednog navijaca. Samo je bolje igracima i uposlenicima
Kakav Mirvić ljudi dragi, frajer je plavi skupštinar.
Ko god da je, nije fulio informaciju ni za jednu ekipu. Sta je reko tako je i bilo
Nema on pojma i nije uopšte naš navijač.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 22 avg 2024, 16:22

Nema @IsmirMirvic nikakve veze sa nama, kakva skupstina crna. Frajeru ni Bosanski nije jaca strana.

Covjek je 100% vas i najvise ubjedljivo pise o vama, samo sto mu vi psujete od do kao zadnja stoka. I nije da nema pojma, sve pogadja, nevezano o kojem se klubu radi. Kako, zasto, ko je, koga boli qrac.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 22 avg 2024, 16:23

Virtu4l je napisao/la:
22 avg 2024, 16:18
svemalim1 je napisao/la:
22 avg 2024, 16:16
ko god bio ovaj mirva, covjek je najveci dingospo na forumu i ima informacije za svaki klub. sta jos treba?
Čovjeka je stoka sitnog zuba tipa aneks, holyman, dondon, stroj, itd, otjerala sa teme FKS.
Mislim da ga je Lucas otjerao :plac:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 22 avg 2024, 16:24

Zar vas ima i dalje koji ne vjerujete da je ovo Ismir
NEMA NAZAD

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 22 avg 2024, 16:25

IsmirMirvic je napisao/la:
22 avg 2024, 15:51
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 avg 2024, 15:40
22 avg 2024, 15:33
Pisao sam davno, vise puta, da neki novi vjetrovi pusu u FC Zeljeznicar, ali niko nije vjerovao.

Sve se ovo znalo vec u April (kada sam napisao da dolaze Coric i Rahimic), pa i ranije. Znalo se manje-vise ko tacno ulazi u club na koju ulogu, a i design finansijske constructije je vec bio tu.

Inace ne volim raditi "I told you so", ali sad hocu iz inat jer su me pojedini non stop vrijedjali, psovali i optuzivali me da lazem, a samo sam iznosnio informacije koje sam imao o rivalskom clubu, a valjda treba znati sta rivali rade kad se takmicimo u istoj ligi!

Prica se i o nekim puno vecim projektima za FC Zeljeznicar, vidjecemo da li ce se to desiti.

Isto tako mi je drago vidjeti da Celik napreduje, a i Velez je probudio jednu malu nadu da se moze vratiti na nesto priblizno onome starom. Iskreno se nadam da ce i Sloboda pronaci neko rjesenje, da nece morati opet u nizem rangu uciti lekcije koje su davno trebali nauciti.

Misljenja sam da je sve ovo super za nasu ligu, pa i nas fudbal cjelokupno. Volim nas grad i nasu drzavu i drago mi je sto stvari skoro svima idu na bolje!

🇧🇦⚽
Vratite se na temu FKS :!:
PS, sad kad smo prodali Čatakovića, dodatno smo budžet napunili, tako da pojačanja u pravom smislu te riječi ne smiju izostati :thumbup:
Vi ste veoma correctan forumas, hvala vam lijepo na pozivu, ali odustao sam od te teme. Nisam masochist da slusam psovke i slicne gnusne stvari, da me se tjera i optuzuje za svasta. Iskljucio sam nedavno i PP jer su mi se slale uvrede i prijetnje, pored raznih pitanja koje sam stalno dobijao.

Kad imam vremena, napisacu nesto ovdje i to je sve. Za nasu ekipu se nemojte brinuti. Vec sam rekao, kvalitet, a ne kvantitet. To nas zanima i naseg trenera, koji je kljucni covjek u ovom trenutku u mnogo cemu, pa i po pitanju pojacanja.
Bumbaclat je napisao/la:
22 avg 2024, 15:44
Je li moguce da se sad kuka sto dovodimo zvucna pojacanja :urnebes:

Ljudi, za dobrog igraca uvijek ima mjesta. Da volim ove praznoglave latino-americke igrace, ne volim, mislim i ja da su sanse 70-30 da ispadne flop umjesto top, ali hajmo pruziti momku sansu i podrzati ove nove procese u klubu.
Citat od teme FC Zeljeznicar. Samo da repliciram da su ti novi procesi na koje ciljate jos uvijek na dugom stapu.😉
Gospodine Mirvicu opet vas pitam ako nije problem da mi odgovorite , na kojim pozicijama gospodin Zekic trazi pojacanja dakle ne o imenima vec konkretno o poziciji na terenu ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 22 avg 2024, 16:29

Moja teorija vec duze vrijeme je da je @Mirvic neko bas blizak pravom Mirvicu :mrgreen: Ne znam kako bi drugacije znao sve sto je pisao s vremenom za nas klub. Misterija mi je otkud mu info vezane za Velez, Zeljkana i ostale.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 22 avg 2024, 16:29

DamirT je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:
Pisao sam davno, vise puta, da neki novi vjetrovi pusu u FC Zeljeznicar, ali niko nije vjerovao.

Sve se ovo znalo vec u April (kada sam napisao da dolaze Coric i Rahimic), pa i ranije. Znalo se manje-vise ko tacno ulazi u club na koju ulogu, a i design finansijske constructije je vec bio tu.

Inace ne volim raditi "I told you so", ali sad hocu iz inat jer su me pojedini non stop vrijedjali, psovali i optuzivali me da lazem, a samo sam iznosnio informacije koje sam imao o rivalskom clubu, a valjda treba znati sta rivali rade kad se takmicimo u istoj ligi!

Prica se i o nekim puno vecim projektima za FC Zeljeznicar, vidjecemo da li ce se to desiti.

Isto tako mi je drago vidjeti da Celik napreduje, a i Velez je probudio jednu malu nadu da se moze vratiti na nesto priblizno onome starom. Iskreno se nadam da ce i Sloboda pronaci neko rjesenje, da nece morati opet u nizem rangu uciti lekcije koje su davno trebali nauciti.

Misljenja sam da je sve ovo super za nasu ligu, pa i nas fudbal cjelokupno. Volim nas grad i nasu drzavu i drago mi je sto stvari skoro svima idu na bolje!

🇧🇦⚽
svaka cast na postu i zdravom razmisljanju.

ko god bio ovaj mirva, covjek je najveci dingospo na forumu i ima informacije za svaki klub. sta jos treba?
U top 5 forumasa sigurno. Uvijek odmjereni, normalni postovi bez vrijedjanja. :salut:
Mene je kupio ubacivanjem engleskih rijeci u postove, to me nasmije svaki put :D
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 22 avg 2024, 16:30

Virtu4l je napisao/la:
22 avg 2024, 16:14
Zutti je napisao/la:
22 avg 2024, 15:20

Prošli mi milion puta kroz istu situaciju, vi nas zayebavali za to, a sada isto radite.
Ni blizu ista situacija.

Kod nas trener odobrava dolaske, nije to da neko (Mirvić) ide i sam završava transfere bez konsultacija sa strukom.

Ponovo miješate kruške i jabuke.
Identično će se završiti. Vazda se tako prolazilo sa ovakvim igračima. Živi bili pa vidjeli.

Čudi me da ti pravdaš ovakav potez jer će te ljudi kasnije sprdati zbog tih izjava, ali dobro.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 avg 2024, 16:31

Zutti je napisao/la:
22 avg 2024, 16:30
Čudi me da ti pravdaš ovakav potez jer će te ljudi kasnije sprdati zbog tih izjava, ali dobro.
Neko će se sprdati jer sam rekao da je trener odobrio doazak? :mrgreen:

Ok.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 22 avg 2024, 16:33

Vecina raje je dosta skepticna oko ovog Cileanca, pa i ja. Mislim da nece biti sredine, ili ce razvaliti ili bas razocarati. Da se moze kladiti na to, puno manja kvota bi bila na razocarenje, realno :mrgreen: Ne zna se nikad s ovim latinosima, teski su strasno.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 avg 2024, 16:33

Beli98 je napisao/la:
22 avg 2024, 16:29
DamirT je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:

svaka cast na postu i zdravom razmisljanju.

U top 5 forumasa sigurno. Uvijek odmjereni, normalni postovi bez vrijedjanja. :salut:
Mene je kupio ubacivanjem engleskih rijeci u postove, to me nasmije svaki put :D
Barata covjek jezicima :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 22 avg 2024, 16:36

Zutti je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Zutti je napisao/la:
22 avg 2024, 15:20

Prošli mi milion puta kroz istu situaciju, vi nas zayebavali za to, a sada isto radite.
Ni blizu ista situacija.

Kod nas trener odobrava dolaske, nije to da neko (Mirvić) ide i sam završava transfere bez konsultacija sa strukom.

Identično će se završiti. Vazda se tako prolazilo sa ovakvim igračima. Živi bili pa vidjeli.

Ali sta i da prodje tako? Kazem ne zna se ko je gori. Nasi sto hajpuju zbog ovog ili vi koji se kmezite ovdje. Samo jedan u nizu igraca koji je dosao i koji ce biti pojacanje ako tako dokaze, ako ne dokaze onds je dobar za rotacije i to je to. Ne znam sto su se pitice toliko zabrinule oko toga sto smo mi u startu "pogrijesili" jer smo ga doveli, uzivajte u tome onda sto cemo biti u minusu zbog njega.

Kao da dolazi Cavani pa se prasina dize, opustite se svi redom.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 22 avg 2024, 16:37

Ako su mnogi govorili kako je pranje para dolazak Penarande, je li onda i dolazak Vargasa pranje para? Ili je ovo neko ciljano pojačanje? Dobile se vrhunske preporuke od ljudi iz svijeta sporta, ispratile se neke njegove utakmice na snimcima, pričalo se sa mnogima prije nego što se stavio potpis?

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 22 avg 2024, 16:46

zeljovolimte je napisao/la:
22 avg 2024, 16:15
Mozete li malo vise o tim procesima?
Nove lokacije za vas fan shop, kamp, dodatna i posebna ulaganja u OP. Kazem, na dugom stapu!
nedimmmm1337 je napisao/la:
22 avg 2024, 16:25
Gospodine Mirvicu opet vas pitam ako nije problem da mi odgovorite , na kojim pozicijama gospodin Zekic trazi pojacanja dakle ne o imenima vec konkretno o poziciji na terenu ?
Trazi po jednog u svakoj liniji, ali ponavljam, bez zurbe, jer prvenstveno zeli pravi kvalitet. Ne samo igracki, nego i characterno! U Rockova vjeruje, ako na to ciljate.

Ostali, da ne citiram posebno, hvala na lijepim rijecima 👍

Nije vazno ko sam ja. Obican sam forumas kao i ostali, samo sto sticajem okolnosti znam ponesto vise. Prvenstveno o Sarajevu, a dosta i o drugim klubovima. Zasto? Zato jer u svakom business treba pozorno pratiti konkurenciju i prilagodjavati se na osnovu toga. Ucestvujemo na istom trzistu i takmicimo se u istom takmicenju, ali za neke je to visa nauka da shvate!

Pozdrav svima! Uzivajte u ostatku dana!

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 22 avg 2024, 16:48

Orvel je napisao/la:
22 avg 2024, 16:36
Zutti je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Ni blizu ista situacija.

Ali sta i da prodje tako? Kazem ne zna se ko je gori. Nasi sto hajpuju zbog ovog ili vi koji se kmezite ovdje. Samo jedan u nizu igraca koji je dosao i koji ce biti pojacanje ako tako dokaze, ako ne dokaze onds je dobar za rotacije i to je to. Ne znam sto su se pitice toliko zabrinule oko toga sto smo mi u startu "pogrijesili" jer smo ga doveli, uzivajte u tome onda sto cemo biti u minusu zbog njega.

Kao da dolazi Cavani pa se prasina dize, opustite se svi redom.
Ja govorim da vas sprdamo jer smo se milion puta našli u toj situaciji, a on meni da cmizdrimo. Okej, čuti ćemo se za godinu dana, ako vam ovaj i tad bude član kluba.
Virtu4l je napisao/la:
22 avg 2024, 16:31
Zutti je napisao/la:
Neko će se sprdati jer sam rekao da je trener odobrio doazak? :mrgreen:

Ok.
Ja ti kažem da takva "pojačanja" ne budu dobra i da će ti raja kasnije izvlačiti postove i sprdati te jer si branio neodbranjivo, a takav kiks od tebe, kao iskusnog forumaša, nisam očekivao. Smatram da nisi, u tolikoj mjeri, fudbalska analfabeta pa da ne možeš procijeniti ovaj potez.
Zadnja izmjena: Zutti, dana/u 22 avg 2024, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 22 avg 2024, 16:49

Nista, vracajte ovog, zutalj nije odobrio.

Lewy21
Kontakt:

Post Postao/la Lewy21 » 22 avg 2024, 16:51

VenamaHrabrih je napisao/la:
21 avg 2024, 10:31
Kad smo već kod istorije/historije/povijesti:
Grad Sarajevo nastao je spajanjem naselja Vrhbosna na desnoj obali Miljacke i turskog vojnog logora i SARAJA predstavnika tadašnje osmanske expanzionističke sile na lijevoj obali. Gradnjom mostova preko Miljacke, Isa-beg Ishaković je spojio dva naselja i to se uzima kao datum nastanka Grada. Za vrijeme Osmanlija, gradska jezgra se protezala do kraja današnje ulice Sarači na zapad. Na istoku je išla do Višegradske kapije i kućica oko Jajce-kasarne, na jug do današnjeg tranzita, s na sjever do današnjeg sjemeništa Presvetog srca Isusova iznad Katedrale.
Dolaskom Austrougarske, grad se, odnosno gradska jezgra, širi ka zapadu do Marijin-dvora, tačnije do Koševskog potoka. Također, na sjever se širi do ulice Hriste Boteva i do KŠC-a, a na jug i istok nema značajnijeg širenja. Dolaskom Kraljevine SHS/Jugoslavije, Sarajevo se zaustavlja u rastu i dobiva nadimak "Tamni vilajet", no i dalje njegova teritorija ne prelazi Koševski potok. Dolaskom "komunista" počinje preporod i expanzija Sarajeva. Osim što se Grad širi do naselja Grbavica, Malta, Hrasno, pa sve do Otoke i kasnije do Alipašinog mosta/polja i Nedžarića, te Dobrinje, u gradu cvijeta kulturno-umjetničko-sportski život. Između ostalog, osnivaju se i etabliraju razni fudbalski klubovi. Najpoznatiji od njih su FK Sarajevo i SD Vaso Miskin-Crni koji se fuzijom sa SD Željezničar, a koji uključuje više sportskih društava i sam naziva FK Željezničar, ze djeluje na jugoslovenskoj sceni u okviru tog društva ( SARAJEVO U REVOLUCIJI, Izdavač - stručna saradnja i dokumentacija istorijskog arhiva Sarajevo. Za izdavača: Nisim Albahari, Fahrija Ajanović, Esad Čengić, Džemal Muminagić, mr.Dubravka Škarica i sar. Sarajevo, 1979. str.395-396.).
Odlukom gradskih vlasti SSRN (Socjalističkog Saveza Radnog Naroda), na sjednici održanoj 13.09.1946., a na preporuku SKBiH (Saveza Komunista BiH), naseljima Pofalići, Grbavica, Dolac-Malta, Hrasno i dr., dodjeljuje se status gradskih naselja te se inkorporijaju u novoosnovanu opštinu - Novo Sarajevo (isti izvor, str.421-423).
Posljedično prednjem, očigledno je da željezničar prije "komunjara" nije ni bio gradski klub i da je taj status dobio tek njihovim dolaskom. Također, najveći uspjesi pomenutog kluba, isključivo se vežu za SSO (Savez socijalističke omladine), koja je preko svojih sportskih društava direktno finansirala sva sportska udruženja uključujuči i fudbalski ogranak SD Željezničar (Izvor: mr.ing.Petar Mađarević, bilten SFJ za1969. i izvještaj SOFK Sarajevo br.1673/69 od 02.12.1969. tiraž; 1000 primjeraka).
Onda idu nabrajanja uspjeha SD Željezničar, a u okviru toga i fudbalskog kluba.
Da se razumijemo; i najveći uspjesi FKS su vezani za isti period.
Ovo je samo kratki prikaz, potkrijepljen relevantnim izvorima, da željezničar uopšte do 1947. kada je navedena odluka provedena, nije bio gradski klub, te da je imao potpuno isti status kod "komunističkih" vlasti kao i bilo koje sportsko društvo i/ili klub. Iz svega napisanog, jasno je da su fudbalski klubovi Sarajevo i željezničar nastali na potpuno isti način, uz napomenu da je zahvaljujući tadašnjoj "komunističkoj" vlasti i njihovoj direktnoj intervenciji, željezničar postao gradski klub. Zbog "komunjara" danas imamo gradski derbi. Da se pitao "džemat", ostali bi u pri.pi.zdini gdje realno i pripadaju.
Zato trk kod Vječne Vatre i groblja na Vraca, te u kasarnu Maršalu spomenik očistit, kad već ne možete, po staroj navici, pakaš poljubit.
Nevjerovatno me podsjećate na one srpske kvazi-historičare kojima su plafon YouTube klipovi i podcasti koji očigledno samo njih zanimaju. Kad se ne bavite vlastitim izmišljotinama i teorijama, bavite se nebitnom historijom.

Uz dužno poštovanje za sve ove napore koje si uložio motivisan Fudbalskim klubom Željezničar

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 22 avg 2024, 16:59

Virtu4l je napisao/la:
svemalim1 je napisao/la:
Čovjeka je stoka sitnog zuba tipa aneks, holyman, dondon, stroj, itd, otjerala sa teme FKS.
Yebala ti stoka majku lažljivu,nikad se čovjeku u životu nisam obratio a kamo li da sam ga tjerao,odyebi od mene yebem ti familiju kompletnu,otac ti je stoka sitnog zuba jado jadni

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 avg 2024, 17:02

22 avg 2024, 15:51
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
22 avg 2024, 15:40

🇧🇦⚽
Vratite se na temu FKS :!:
PS, sad kad smo prodali Čatakovića, dodatno smo budžet napunili, tako da pojačanja u pravom smislu te riječi ne smiju izostati :thumbup:
Vi ste veoma correctan forumas, hvala vam lijepo na pozivu, ali odustao sam od te teme. Nisam masochist da slusam psovke i slicne gnusne stvari, da me se tjera i optuzuje za svasta. Iskljucio sam nedavno i PP jer su mi se slale uvrede i prijetnje, pored raznih pitanja koje sam stalno dobijao.

Kad imam vremena, napisacu nesto ovdje i to je sve. Za nasu ekipu se nemojte brinuti. Vec sam rekao, kvalitet, a ne kvantitet. To nas zanima i naseg trenera, koji je kljucni covjek u ovom trenutku u mnogo cemu, pa i po pitanju pojacanja.
Da, jasno. Valjda se predomislite nakon nekog vremena :thumbup:
Klub funkcioniše okay, ma da bi ja obratio pažnju na dešavanja u akademiji, jer mislim da Škoro ne radi dobar job.
Leterme and scout department imaju visoku ocjenu po meni, a pojedini u administration i Škoro most of the time don’t do even a decent job.
Kažete u svakoj liniji po igrač, to znači da bi possibly i goalkeeper mogao doći?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 22 avg 2024, 17:04

22 avg 2024, 16:46
zeljovolimte je napisao/la:
22 avg 2024, 16:15
Mozete li malo vise o tim procesima?
Nove lokacije za vas fan shop, kamp, dodatna i posebna ulaganja u OP. Kazem, na dugom stapu!
nedimmmm1337 je napisao/la:
22 avg 2024, 16:25
Trazi po jednog u svakoj liniji, ali ponavljam, bez zurbe, jer prvenstveno zeli pravi kvalitet. Ne samo igracki, nego i characterno! U Rockova vjeruje, ako na to ciljate.

Ostali, da ne citiram posebno, hvala na lijepim rijecima 👍

Nije vazno ko sam ja. Obican sam forumas kao i ostali, samo sto sticajem okolnosti znam ponesto vise. Prvenstveno o Sarajevu, a dosta i o drugim klubovima. Zasto? Zato jer u svakom business treba pozorno pratiti konkurenciju i prilagodjavati se na osnovu toga. Ucestvujemo na istom trzistu i takmicimo se u istom takmicenju, ali za neke je to visa nauka da shvate!

Pozdrav svima! Uzivajte u ostatku dana!
Vala bravo i hvala za info. Nastavi dijelit lijepe vijesti za Zelju :bih:
Mene zanima "borba" Ismira Mirvica i fks sa savezom. Dokle je to doslo, postoji li ta borba uopste ili se nesto desilo dogovorilo pa borba odkazana ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 15 gostiju.