Kad vec 24 sata dnevno prati nas klub i nasu temu mogao je barem provjeriti prije nego sto nalupeta neke gluposti ali to zahtjeva IQ veci od 22. Ne zamjeraj mu.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
NEMA NAZAD
Ma degenerik obični, uopšte ga ne pominjem a on se svako malo nešto mene hvata u usta ga yebem maloumnaholyman je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:07Kad vec 24 sata dnevno prati nas klub i nasu temu mogao je barem provjeriti prije nego sto nalupeta neke gluposti ali to zahtjeva IQ veci od 22. Ne zamjeraj mu.
Svako normalan zna da ovo stvarno jeste Ismir Mirvić, glavom i bradom. Činjenica da gubi vrijeme na forumu uveliko objašnjava zašto je FK Sarajevo izrazito neuspješno pod njegovim vodstvom, posebno ako uzmemo u obzir ogromna ulaganja za BH uslove.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Ne možemo sami,neki se prodali za opstanak,neki za pozajmice,neki za licencu,neki se rekli javiti kad budu bolja vremena i takogodrina je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:04Vala bravo i hvala za info. Nastavi dijelit lijepe vijesti za ZeljuIsmirMirvic je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:46Nove lokacije za vas fan shop, kamp, dodatna i posebna ulaganja u OP. Kazem, na dugom stapu!
Trazi po jednog u svakoj liniji, ali ponavljam, bez zurbe, jer prvenstveno zeli pravi kvalitet. Ne samo igracki, nego i characterno! U Rockova vjeruje, ako na to ciljate.nedimmmm1337 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:25Gospodine Mirvicu opet vas pitam ako nije problem da mi odgovorite , na kojim pozicijama gospodin Zekic trazi pojacanja dakle ne o imenima vec konkretno o poziciji na terenu ?
Ostali, da ne citiram posebno, hvala na lijepim rijecima
Nije vazno ko sam ja. Obican sam forumas kao i ostali, samo sto sticajem okolnosti znam ponesto vise. Prvenstveno o Sarajevu, a dosta i o drugim klubovima. Zasto? Zato jer u svakom business treba pozorno pratiti konkurenciju i prilagodjavati se na osnovu toga. Ucestvujemo na istom trzistu i takmicimo se u istom takmicenju, ali za neke je to visa nauka da shvate!
Pozdrav svima! Uzivajte u ostatku dana!![]()
Mene zanima "borba" Ismira Mirvica i fks sa savezom. Dokle je to doslo, postoji li ta borba uopste ili se nesto desilo dogovorilo pa borba odkazana ?
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Hvala Vam , nisam mislio na Rockova ali okej .. još jednom hvala za odgovorIsmirMirvic je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:46Nove lokacije za vas fan shop, kamp, dodatna i posebna ulaganja u OP. Kazem, na dugom stapu!
Trazi po jednog u svakoj liniji, ali ponavljam, bez zurbe, jer prvenstveno zeli pravi kvalitet. Ne samo igracki, nego i characterno! U Rockova vjeruje, ako na to ciljate.nedimmmm1337 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:25Gospodine Mirvicu opet vas pitam ako nije problem da mi odgovorite , na kojim pozicijama gospodin Zekic trazi pojacanja dakle ne o imenima vec konkretno o poziciji na terenu ?
Nije vazno ko sam ja. Obican sam forumas kao i ostali, samo sto sticajem okolnosti znam ponesto vise. Prvenstveno o Sarajevu, a dosta i o drugim klubovima. Zasto? Zato jer u svakom business treba pozorno pratiti konkurenciju i prilagodjavati se na osnovu toga. Ucestvujemo na istom trzistu i takmicimo se u istom takmicenju, ali za neke je to visa nauka da shvate!
Pozdrav svima! Uzivajte u ostatku dana!

"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”
Hvala ali niko te nista nije pitao.Anex je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:12Ne možemo sami,neki se prodali za opstanak,neki za pozajmice,neki za licencu,neki se rekli javiti kad budu bolja vremena i takogodrina je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:04Vala bravo i hvala za info. Nastavi dijelit lijepe vijesti za ZeljuIsmirMirvic je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:46
Nove lokacije za vas fan shop, kamp, dodatna i posebna ulaganja u OP. Kazem, na dugom stapu!
Trazi po jednog u svakoj liniji, ali ponavljam, bez zurbe, jer prvenstveno zeli pravi kvalitet. Ne samo igracki, nego i characterno! U Rockova vjeruje, ako na to ciljate.
Pozdrav svima! Uzivajte u ostatku dana!![]()
Mene zanima "borba" Ismira Mirvica i fks sa savezom. Dokle je to doslo, postoji li ta borba uopste ili se nesto desilo dogovorilo pa borba odkazana ?
Kad si vec tu, sve se vise suska da ste vi prodali za titulu.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Pravi krezavi taliban koji bez ikakvog razloga psuje sve sto ima. Tacno se vidi da su takvi kao vi otjerali gosp. Mirvica sa vaseg pdfa.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
To jesmo li se prodali ćemo tek da vidimo a ovo ostalo smo vidjeli većgodrina je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:16Hvala ali niko te nista nije pitao.
Kad si vec tu, sve se vise suska da ste vi prodali za titulu.
Eto i ti kao ovaj gore majmun prvi vrijeđaš pa kad ti se vrati onda belaj,nikad prvi nisam opsovao nikomeKamaga11 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:27Pravi krezavi taliban koji bez ikakvog razloga psuje sve sto ima. Tacno se vidi da su takvi kao vi otjerali gosp. Mirvica sa vaseg pdfa.
Napisane stvari, dijelom i citirane za Grad nisu tacne do kraja, samo mali dio. A i za klubove takodjer.Lewy21 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 16:51Nevjerovatno me podsjećate na one srpske kvazi-historičare kojima su plafon YouTube klipovi i podcasti koji očigledno samo njih zanimaju. Kad se ne bavite vlastitim izmišljotinama i teorijama, bavite se nebitnom historijom.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑21 avg 2024, 10:31Kad smo već kod istorije/historije/povijesti:
Grad Sarajevo nastao je spajanjem naselja Vrhbosna na desnoj obali Miljacke i turskog vojnog logora i SARAJA predstavnika tadašnje osmanske expanzionističke sile na lijevoj obali. Gradnjom mostova preko Miljacke, Isa-beg Ishaković je spojio dva naselja i to se uzima kao datum nastanka Grada. Za vrijeme Osmanlija, gradska jezgra se protezala do kraja današnje ulice Sarači na zapad. Na istoku je išla do Višegradske kapije i kućica oko Jajce-kasarne, na jug do današnjeg tranzita, s na sjever do današnjeg sjemeništa Presvetog srca Isusova iznad Katedrale.
Dolaskom Austrougarske, grad se, odnosno gradska jezgra, širi ka zapadu do Marijin-dvora, tačnije do Koševskog potoka. Također, na sjever se širi do ulice Hriste Boteva i do KŠC-a, a na jug i istok nema značajnijeg širenja. Dolaskom Kraljevine SHS/Jugoslavije, Sarajevo se zaustavlja u rastu i dobiva nadimak "Tamni vilajet", no i dalje njegova teritorija ne prelazi Koševski potok. Dolaskom "komunista" počinje preporod i expanzija Sarajeva. Osim što se Grad širi do naselja Grbavica, Malta, Hrasno, pa sve do Otoke i kasnije do Alipašinog mosta/polja i Nedžarića, te Dobrinje, u gradu cvijeta kulturno-umjetničko-sportski život. Između ostalog, osnivaju se i etabliraju razni fudbalski klubovi. Najpoznatiji od njih su FK Sarajevo i SD Vaso Miskin-Crni koji se fuzijom sa SD Željezničar, a koji uključuje više sportskih društava i sam naziva FK Željezničar, ze djeluje na jugoslovenskoj sceni u okviru tog društva ( SARAJEVO U REVOLUCIJI, Izdavač - stručna saradnja i dokumentacija istorijskog arhiva Sarajevo. Za izdavača: Nisim Albahari, Fahrija Ajanović, Esad Čengić, Džemal Muminagić, mr.Dubravka Škarica i sar. Sarajevo, 1979. str.395-396.).
Odlukom gradskih vlasti SSRN (Socjalističkog Saveza Radnog Naroda), na sjednici održanoj 13.09.1946., a na preporuku SKBiH (Saveza Komunista BiH), naseljima Pofalići, Grbavica, Dolac-Malta, Hrasno i dr., dodjeljuje se status gradskih naselja te se inkorporijaju u novoosnovanu opštinu - Novo Sarajevo (isti izvor, str.421-423).
Posljedično prednjem, očigledno je da željezničar prije "komunjara" nije ni bio gradski klub i da je taj status dobio tek njihovim dolaskom. Također, najveći uspjesi pomenutog kluba, isključivo se vežu za SSO (Savez socijalističke omladine), koja je preko svojih sportskih društava direktno finansirala sva sportska udruženja uključujuči i fudbalski ogranak SD Željezničar (Izvor: mr.ing.Petar Mađarević, bilten SFJ za1969. i izvještaj SOFK Sarajevo br.1673/69 od 02.12.1969. tiraž; 1000 primjeraka).
Onda idu nabrajanja uspjeha SD Željezničar, a u okviru toga i fudbalskog kluba.
Da se razumijemo; i najveći uspjesi FKS su vezani za isti period.
Ovo je samo kratki prikaz, potkrijepljen relevantnim izvorima, da željezničar uopšte do 1947. kada je navedena odluka provedena, nije bio gradski klub, te da je imao potpuno isti status kod "komunističkih" vlasti kao i bilo koje sportsko društvo i/ili klub. Iz svega napisanog, jasno je da su fudbalski klubovi Sarajevo i željezničar nastali na potpuno isti način, uz napomenu da je zahvaljujući tadašnjoj "komunističkoj" vlasti i njihovoj direktnoj intervenciji, željezničar postao gradski klub. Zbog "komunjara" danas imamo gradski derbi. Da se pitao "džemat", ostali bi u pri.pi.zdini gdje realno i pripadaju.
Zato trk kod Vječne Vatre i groblja na Vraca, te u kasarnu Maršalu spomenik očistit, kad već ne možete, po staroj navici, pakaš poljubit.
Uz dužno poštovanje za sve ove napore koje si uložio motivisan Fudbalskim klubom Željezničar
Postoji dio ljudi koji zeli omalovaziti nastanakni Sarajeva i Zelje, kao i izopaciti njihovo stvaranje kao kluba. Nepotrebno je i glupo bezobzira ko za koga navija.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
- cetvrtomjesto
- Kontakt:
Zemunznicar nije gradski klub!
- feniksptica
- Kontakt:
Al kako persiraju Ismiru hahah...ovakav tretman ni admin nema ovdje. 

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- svrakino1921
- Kontakt:
Tamo gdje ste nabavili američku.svrakino1921 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:56
Forumski puk
Gdje se može nabavit zastava Chile - a
Hvala
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- svrakino1921
- Kontakt:
Surreal je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:57Tamo gdje ste nabavili američku.svrakino1921 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 17:56
Forumski puk
Gdje se može nabavit zastava Chile - a
Hvala

Dobar dobar
Jesil to ljut što imamo para da ih krava ne može pojest
- svrakino1921
- Kontakt:
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Citam post i kontam sad ce "GOLEM SI CILEU" kad ono nista.
Zakazao desetar
Zakazao desetar

-
- Kontakt:
Jel bilo kakvih dešavanja oko zastava RA i UM? Nisam nista pratio zadnjih 3-4 mjeseca. Jel zadnje ono sto je bilo oko fupa i da su oni oduzeli? Te da je to bio fake info. Hvala unaprijed.
Sta ce bit druze, osramotili se prestrasno i jedni i drugi. Te price da se upleo ovaj ili onaj su besmislene, jer niko ne smije sebi dopustiti sto se desilo bvisim RA i UM. Ja sam iskreno blizi zakljucku da su tu bili u pitanju neki mutni talovi i dogovori.travuljasSs je napisao/la: ↑22 avg 2024, 18:15Jel bilo kakvih dešavanja oko zastava RA i UM? Nisam nista pratio zadnjih 3-4 mjeseca. Jel zadnje ono sto je bilo oko fupa i da su oni oduzeli? Te da je to bio fake info. Hvala unaprijed.
Trenutno korisnika/ca: Balorda, bvsic, HyperOS, mnon46, nastrojeni21, VivaLaLiberta i 38 gostiju.