Kod nas bilo med i mlijeko?Sve je bilo samo ne toVirtu4l je napisao/la: ↑25 avg 2024, 01:50Ne, nego to što ti pišeš je paradoksalno.
Mi smo prošle sezone pet kola prije kraja bili predzadnji na tabeli, sa Drljom, Biberom, Turanjaninom i kompanijom.
Sad smo doveli neke solidne igrače i odmah bi trebali pričati o titulama? Ne ide to tako. Potreban je kontinuitet.
Mi već pet godina grcamo u problemima, dok ste za to vrijeme vi bili stabilan i uređen klub bez finansijskih problema. Šta ste na kraju uradili? Ništa. Svake godine rekonstrukcija, čistka, itd, i sl.
Vi tolike godine ne možete da uradite apsolutno ništa, a mi bi nakon jednog prelaznog roka kao nešto trebali uraditi? Besmisleno i paradoksalno kao što rekoh na početku.
2021/22-nakon korone napustio nas Nam i za kifle nismo imali tamo do kraja septembra.Na pripreme se nije islo,prijsteljske se nisu igrale,ekipa se skrpila kako se skrpila.Sve u svemu vise od 4.mjesta nije moglo niti je bilo ko ocekivao.Na kicmu nam natovareno kao sezona fijasko jer sa investitorom nismo u borbi za titulu
2022/23-prijelazni rok sa Fedjom uopste nije skupo odradjen,Merso ulazio sa klupe da nas vadi...Znali smo da cemo raditi teren i kad se Mujakic prodao nismo imali sta da trazimo.Jedino smijesno je ispadanje od treceligasa za sta je trener odgovarao.Poslije nakon 2 mjeseca cekanja dosao Mirza na klupu,bojkot,novi problemi itd...
Prosla sezona-promjena trenera u nezgodnom momentu ali dolazi pristojno ime i 2-3 jako skupa igraca sto daje neku nadu.Klub nije postavio kao imperativ titulu ali trebali smo biti u borbi nekoj.Prevelika bodovna razlika,puno problema,puno 'ruzni' poraz i za to je isto i trener i sd odgovarao.Jedina sezona u kojoj smo katastrofalno igrali kada pogledamo ulozeno iako zimski rok nije bio nista specijalno ali eto neka bude.
I hajde ti meni reci u kojoj sezoni si ti zamisljao da smo mi mogli nesto osvojiti?
Ovo je prva sezona u kojoj nemamo nikakve blokade bas.Dobar trener na vrijeme doveden,dobra ekipa,dobre financije i ove sezone cilj je titula.Nema nikakvog izgovora.
A sta vas sprijecava?
Otjerali ste sljam iz ekipe ostavili vecinu igraca iz prosle sezone koji su valjali,sacuvali neki kostur.Nadopunili sa 4-5 dobri igraca.Na vrijeme doveli okej trenera.Imate atmosferu i imate pare.Koliko god vi negirali to i govorili da nemate znate dobro ko vas financira.
Ne vidim parametar po kojem smo mi u nesto boljoj situaciji.Jedina razlika sto vi glumite da vas to ne zanima sad jer vas je strah pada a mi ostajemo pri ovome do kraja sezone pa sta bude.I jedina razlika sto ce nas mediji tamo u maju pola godine napusavati ako ne osvojimo a o vama pisati romane za nevjerovatno 4.mjesto kao historijski uspjeh.