2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
20
26%
2) Werder
20
26%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
11%
5) Nürnberg
5
7%
6) HSV
12
16%

Ukupno glasova: 76

scholsey
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la scholsey » 24 avg 2024, 19:17

Amirutah1988 je napisao/la:
24 avg 2024, 08:52
scholsey je napisao/la:
23 avg 2024, 22:08
Ah što se Stefaniak brzinski popiša po svom klubu u derbiju.

Imam osjećaj da se Dresden pravo zajebao sa ovim trenerom. Nekako neozbiljan, preotvoren fudbal.. tako je moglo u drugoj ekipi Freiburga, gdje nema nikakvog pritiska.
Pa nije Dresden izgledào loše,start utakmice ih je prekosio,Dresden ce biti u vrhu,a vidjet cemo koliko visoko.
Nije ni Erzgebirge Aue slaba ekipa ,posebno na svom stadionu.
Ma ja to više jer pratim Freiburg, pa sam upoznat sa trenerom. Stvarno mi je bilo čudno da im je on Wunschkandidat, jer znam da forsira mlađe igrače i izuzetno otvoren fudbal - a nije ovo nimalo slaba liga, nema previše prostora za oscilacije (koje se nekako podrazumijevaju sa takvim pristupom). Dresden evo već par godina "pri vrhu", ali nikako da uđu. Taj pritisak promocije je iz godine u godinu veći.

Mislim da im je trebalo iskustvo sa klupe, jer individualno uvijek imaju izuzetno kvalitetnu ekipu (kao i ove godine).

Ali eto, vidjećemo, ovo je nekako na osjećaj.. volio bih da se prevarim. Svakako je sa Aue derbi, sve i da nisu objektivno dobri, bilo bi ih teško pobijediti.

Uglavnom, mislim da će ovo biti jedna od interesantnijih sezona po pitanju promocije. Baš dosta interesantnih ekipa. :thumbup:
The saddest thing in life is wasted talent.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 24 avg 2024, 19:52

scholsey je napisao/la:
24 avg 2024, 19:17
scholsey je napisao/la:
23 avg 2024, 22:08
Ah što se Stefaniak brzinski popiša po svom klubu u derbiju.

Imam osjećaj da se Dresden pravo zajebao sa ovim trenerom. Nekako neozbiljan, preotvoren fudbal.. tako je moglo u drugoj ekipi Freiburga, gdje nema nikakvog pritiska.
Pa nije Dresden izgledào loše,start utakmice ih je prekosio,Dresden ce biti u vrhu,a vidjet cemo koliko visoko.
Nije ni Erzgebirge Aue slaba ekipa ,posebno na svom stadionu.
Ma ja to više jer pratim Freiburg, pa sam upoznat sa trenerom. Stvarno mi je bilo čudno da im je on Wunschkandidat, jer znam da forsira mlađe igrače i izuzetno otvoren fudbal - a nije ovo nimalo slaba liga, nema previše prostora za oscilacije (koje se nekako podrazumijevaju sa takvim pristupom). Dresden evo već par godina "pri vrhu", ali nikako da uđu. Taj pritisak promocije je iz godine u godinu veći.

Mislim da im je trebalo iskustvo sa klupe, jer individualno uvijek imaju izuzetno kvalitetnu ekipu (kao i ove godine).

Ali eto, vidjećemo, ovo je nekako na osjećaj.. volio bih da se prevarim. Svakako je sa Aue derbi, sve i da nisu objektivno dobri, bilo bi ih teško pobijediti.

Uglavnom, mislim da će ovo biti jedna od interesantnijih sezona po pitanju promocije. Baš dosta interesantnih ekipa. :thumbup:
Dresdenu jednostavno ne ide bilo da su u cvajti ili dritti.
Toj ekipi uvijek nešto fali,da li je riječ o treneru,kvalitetnijim igracima ili je nesto trece,to je tesko za reci.
Jedno je sigurno ,imaju najjvjernije navijače u Njemackoj i sigurno su u top 10 po tom pitanju.

Što se tiče zanimljivosti,odnosno jačine lige,apsolutno ce ovo biti jedma od najboljih.
Aue,Dresden,Arminia,Ingolstadt,Sandhausen i eventualno Essen sigurno mogu ponuditi dosta toga.
Vidimo dosta dobre ekipe BVB2 i Hannover2,tu su Cottbus i Aachen koje ce siguran sam u narednim sezonama,boriti se za promociju.
Da dobri vjetrovi pušu u Munchenu1860,ta bi ekipa trebala svakako biti na vrhu,ali ko zna ,možda se i probude :kafa: uživajmo u utakmicama cvajte i dritte

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 avg 2024, 20:38

24 avg 2024, 17:01
kraljttbvb je napisao/la:
24 avg 2024, 09:47
Vidim da pratis ove niže lige, kakva će BVB II biti ove sezone?

Dosta je otislo igraca iz prošle sezone, a ubačeni su neki novi klinci.

Dobro su počeli, mlatnuse Unterachinga, pa bezveze poraz prošlo kolo. Protiv Hanse ja mislim da ne bi trebali izgubiti...
Izvinjavam se na zakašnjelom odgovoru.
Da pratim cvajtu,Drittu i reggionalne lige,onolilo koliko mogu .
Nisam ljubitelj ovih drugih ekipa kao sto je pomenuta Dortmund2,Hannover2 itd.
Moja je pretpostavka da ce Dorrmund2 zavrsiti u zlatnoj sredini ,dakle oko 10-tog mjesta,ili mozda cak stepenicu vise.
Rani je pocetak sezone,pa je nezahvalno.
Vidim da su u klubu ostali Eberwein i Hettwer sto je svakako dobro za napad.
Pomenuti Eberwein je dosta dobro poceo sezonu.
I da nisu dozivjeli poraz u Rostocku,cak sta više statistički su bili bolja ekipa.
Letimicno sam gledao utakmice,jer sam najviše pratio utakmicu u Saarbruckenu gdje je bila bas golijada ,ali na moju zalost ,pratio sam utakmicu i u Essenu(Essen-Bielefeld 0:0).
Svakako dobar rezultat za BVB2,dobro su i krenuli,vidjet cemo kako ce dalje izgledati.
Za opstanak se sigurno nece boriti,ne bi trebali.....
:thumbup:

Slabo iz BVB II dolaze igrači u prvu postavu. Nikakve fajde od druge ekipe.

Čak je i Lotka grohnuo, došao iz Herte iz prve BL, a najviše dobacio do druge ekipe BVB-a u dritti...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 25 avg 2024, 08:21

24 avg 2024, 20:38
24 avg 2024, 17:01
24 avg 2024, 09:47

Vidim da pratis ove niže lige, kakva će BVB II biti ove sezone?

Dosta je otislo igraca iz prošle sezone, a ubačeni su neki novi klinci.

Dobro su počeli, mlatnuse Unterachinga, pa bezveze poraz prošlo kolo. Protiv Hanse ja mislim da ne bi trebali izgubiti...
Izvinjavam se na zakašnjelom odgovoru.
Da pratim cvajtu,Drittu i reggionalne lige,onolilo koliko mogu .
Nisam ljubitelj ovih drugih ekipa kao sto je pomenuta Dortmund2,Hannover2 itd.
Moja je pretpostavka da ce Dorrmund2 zavrsiti u zlatnoj sredini ,dakle oko 10-tog mjesta,ili mozda cak stepenicu vise.
Rani je pocetak sezone,pa je nezahvalno.
Vidim da su u klubu ostali Eberwein i Hettwer sto je svakako dobro za napad.
Pomenuti Eberwein je dosta dobro poceo sezonu.
I da nisu dozivjeli poraz u Rostocku,cak sta više statistički su bili bolja ekipa.
Letimicno sam gledao utakmice,jer sam najviše pratio utakmicu u Saarbruckenu gdje je bila bas golijada ,ali na moju zalost ,pratio sam utakmicu i u Essenu(Essen-Bielefeld 0:0).
Svakako dobar rezultat za BVB2,dobro su i krenuli,vidjet cemo kako ce dalje izgledati.
Za opstanak se sigurno nece boriti,ne bi trebali.....
:thumbup:

Slabo iz BVB II dolaze igrači u prvu postavu. Nikakve fajde od druge ekipe.

Čak je i Lotka grohnuo, došao iz Herte iz prve BL, a najviše dobacio do druge ekipe BVB-a u dritti...
Nije to samo slučaj BVB 2,rijetki su slucajevi da iz drugih timova se afirmiraju igrači u prvi tim.
Po meni bi trebalo uvesti pravilo ograničenja transfera(posebno stranih igrača),kao i uvesti pravilo da u prvom timu mora biti 1-2 mlada igrača.
Onda se postavlja pitanje kome trebaju takvi timovi i zašto se nalaze u trecoj ili regionalnoj ligi(BVB2,Stuttgart2,Hannover2,Bayern2)itd.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 25 avg 2024, 15:39

Odlične utakmice nedeljnog programa njemačke cvajte

slika

Ulm vec drugi put zaredom gubi domace utakmice kada prvi povedu,

slika

slika

Sylla-Karaman jako dobro izgledaju u napadu za Schalke

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 25 avg 2024, 16:05

Minhen ponovo izgubi. Naredna tri kola Ingolstadt, Dinamo, Arminija. Mogu lako bit s nulom na kontu nakon 6 kola

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 avg 2024, 16:09

ljevak je napisao/la:
25 avg 2024, 16:05
Minhen ponovo izgubi. Naredna tri kola Ingolstadt, Dinamo, Arminija. Mogu lako bit s nulom na kontu nakon 6 kola
Jesu li se riješili onog Arapa što im onomad nije htio platiti licencu?
Onaj ko fol investitor...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 25 avg 2024, 18:34

Ne znam sta se desava sa Minhenom 1860,sve su prilike da ce ovo biti teška sezona za njih,kao da su pošli putem Duisburga prethodne sezone.
Kad se pogleda sastav,dovedeni igraci:Hobsch,Deniz Tunay,Schubert(St.Gallen)Wolfram,Jacobsen,Schifferl,Wolfssl,ovo su za trecu ligu vise nego solidna imena,neshvatljiv je ovako loš pocetak.
Vjerovatno ce grcki trener biti prvi koji ce otici iz kluba,jer nesto ne štima,a vjerovatno je i rukovodstvo kluba bez kompasa.

Verl-Manheim su remizirali 1:1.
Zadnji mec ovog kola igraju Stuttgart2-Wehen

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 25 avg 2024, 18:56

25 avg 2024, 16:09
ljevak je napisao/la:
25 avg 2024, 16:05
Jesu li se riješili onog Arapa što im onomad nije htio platiti licencu?
Onaj ko fol investitor...
Ma gdje ce se rijesiti covjeka kojem duguju milion.
Nedavno su bili izbori za rukovodstvo kluba, strana Ismaika je izgubila. On vec najavljuje pobjedu naredne godine na izborima za predsjednika.
Ukratko, unutar kluba su dvije struje koje se ne podnose. Ko fol svi pozivaju na jedinstvo, ali od toga nema nista.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 01 sep 2024, 14:16

Kako Keln rutinira Schalke u prvom poluvremenu.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 02 sep 2024, 07:37

Za vikend su se igrale utakmice 4 kola njemačke Cvajte.
Kolo je ponudilo tri derbija,tri jako dobre utakmice,inače je kolo bilo dosta efikasno.
Fortuna je u petak pobjedila Hannover nakon bolje odigranog drugog poluvremena i zasluženo došla do pobjede.
K'lautern i Hertha odigrali su izvanrednu utakmicu sa 7 golova,gosti iz Berlina su pobjeli sa 4:3.
Svakako derbi kola igran je na Veltins Areni gdje je Schalke ugostio ekipu Kelna pred nešto više od 61.000 gledalaca.
Keln je spretno došao do pobjede,jednostavno su u pravo vrijeme iskoristili greške u odbrani Schalkea.
Nadao sam se pobjedi Schalkea i nisu loše poceli ovu utakmicu,ali ovoj ekipi nešto nedostaje kako bi bili u vrhu tabele.Šteta za ponisten gol u 74',imali bi super zanimljivu završnicu,ali eto...moj utisak je da Schalke može puno bolje.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 02 sep 2024, 07:41

Furth i Magdeburg deklasirali su u gostima ekipe Regensburga i Nurnberga,Elversberg i HSV su upisali sigurne i ubjedljive domace pobjede.
Od Darmstadta sam očekivao slab početak sezone nakon ispadanja iz BL,možda im se dogodi sudbina Arminie iz Bielefelda(ispadanje zaredom iz BL,2BL).
Jedina utakmica bez golova odigrana je u Paderbornu,i rekao bih neočekivani kiks domacina protiv prosječne ekipe Ulma.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 02 sep 2024, 08:03

U Dritti je također odigrano četvrto kolo.
Jedina ekipa koja za sad ima 100%učinak je ekipa Erzgebirge Auea.
Viktoria Keln bilježi dobar pocetak na moje iznenađenje,ali ovo je tek početak sezone,njihov pad na tabeli je neminovan.
Hansa ,Essen i Manheim su jako slabo počeli sezone,dok je prvu pobjedu konacno upisala i ekipa Minhena1860 i to potpuno neočekivano u gostima kod Ingolstadta.
Rezultati:
Viktoria Keln -Hansa 3:0
Ingolstadt-Munhen1860 1:2
Dresden-Stuttgart2 2:0
Manheim -Saarbrucken 0:1
Aachen-Aue 1:2
Wehen-Cottbus 2:1
Unterhaching-Essen 2:0
BorussiaDortmund2-Ossnabruck 1:1
Hannover2-Verl 1:2

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 02 sep 2024, 08:18

U reggionalnim ligama stanje je sljedece:
SJEVER-na vrhu se izdvojio Havelse sa 21 bodom,zatim slijede Weiche 16,Emden 13.
Meppen i Lubeck od kojih se očekivalo da budu u vrhu bikježe dosta skroman početak sezone i imaju 9 odnosno 8 bodova i vec sad zaostaju.
NORDOST-Jena ima 15 bodova ali i utakmicu manje u odnosu na konkurencija,a trenutna im je u vidu Lokomotive Leipzig 14 bodova,Greifswald 12,Hallescher 10.
ZAPAD-Fortuna Keln 15,Keln2 13,Duisburg 13,Lotte 13,i jos bih eventualno izdvojio Oberhausen sa 9 bodova ali i utakmicom manje.
SUDWEST-Offenbach i Stuttgart Kickers imaju po 12 bodova,Frajburg2 11 bodova kao i ekipe Trier odnosno Fsv Frankfurt.
BAYERN-Burghausen i Schwwinfurt imaju 18 bodova,Bayern2 17,Illertisen 16,dok ekipa Wurtzburgera vec sad zaostaje i imaju skromnih 10 bodova

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 13 sep 2024, 21:47

slika

:lol:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 14 sep 2024, 13:54

Cudna desavanja u Rostocku,nimalo dobar pocetak sezone,da li idu putem Duisburga,hoce li jos jedan prekrasan stadion sa velikim brojem navijaca zavrsiti u Regionalnoj ligi.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 14 sep 2024, 14:00

Sinoc je KSC potvrdio sjajan početak sezone ,kod kuce su pobjedili Schalke koji izgleda i ove sezone vec sad može prestati mastati o nekoj borbi za BL.
Sjajnu utakmicu su odigrali Munster-Paderborn,domacin je rano poveo,pa su gosti dva puta vodili ,da bi Joshua Mees svojim drugim golom na utakmicu u 91' postavio konačan rezultat 3:3.

Poluvrijeme:
Darmstadt-Braunschweig 1:0
Hannover-K'lautern 1:0
Ulm-Nùrnberg 0:0

Veceras igraju Keln -Magdeburg.

Pocinju i utakmice Dritte

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 14 sep 2024, 14:58

Mescini sinoc BVB II napadao, a Sandhausen zabijao :roll:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 14 sep 2024, 18:01

14 sep 2024, 14:58
Mescini sinoc BVB II napadao, a Sandhausen zabijao :roll:
BVB2 napadao ali ti napadi bili jalovi,koliko su imali loptu u posjedu,može se reci da nisu ni iskoristili 50% od toga,a Sandhausen izgleda iskoristio maximum od ono malo sto su pruzili(po statistici).
Mada,Sandhausen je ipak bio favorit

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 14 sep 2024, 20:01

Danas sam gledao Minhen, bas su losi. Dobro danasnji rezultat mozda ne govori da je tako, ali Dinamo je imao kontrolu od prve do zadnje minute.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.