scholsey je napisao/la: ↑24 avg 2024, 19:17
Amirutah1988 je napisao/la: ↑24 avg 2024, 08:52
scholsey je napisao/la: ↑23 avg 2024, 22:08
Ah što se Stefaniak brzinski popiša po svom klubu u derbiju.
Imam osjećaj da se Dresden pravo zajebao sa ovim trenerom. Nekako neozbiljan, preotvoren fudbal.. tako je moglo u drugoj ekipi Freiburga, gdje nema nikakvog pritiska.
Pa nije Dresden izgledào loše,start utakmice ih je prekosio,Dresden ce biti u vrhu,a vidjet cemo koliko visoko.
Nije ni Erzgebirge Aue slaba ekipa ,posebno na svom stadionu.
Ma ja to više jer pratim Freiburg, pa sam upoznat sa trenerom. Stvarno mi je bilo čudno da im je on
Wunschkandidat, jer znam da forsira mlađe igrače i izuzetno otvoren fudbal - a nije ovo nimalo slaba liga, nema previše prostora za oscilacije (koje se nekako podrazumijevaju sa takvim pristupom). Dresden evo već par godina "pri vrhu", ali nikako da uđu. Taj pritisak promocije je iz godine u godinu veći.
Mislim da im je trebalo iskustvo sa klupe, jer individualno uvijek imaju izuzetno kvalitetnu ekipu (kao i ove godine).
Ali eto, vidjećemo, ovo je nekako na osjećaj.. volio bih da se prevarim. Svakako je sa Aue derbi, sve i da nisu objektivno dobri, bilo bi ih teško pobijediti.
Uglavnom, mislim da će ovo biti jedna od interesantnijih sezona po pitanju promocije. Baš dosta interesantnih ekipa.
Dresdenu jednostavno ne ide bilo da su u cvajti ili dritti.
Toj ekipi uvijek nešto fali,da li je riječ o treneru,kvalitetnijim igracima ili je nesto trece,to je tesko za reci.
Jedno je sigurno ,imaju najjvjernije navijače u Njemackoj i sigurno su u top 10 po tom pitanju.
Što se tiče zanimljivosti,odnosno jačine lige,apsolutno ce ovo biti jedma od najboljih.
Aue,Dresden,Arminia,Ingolstadt,Sandhausen i eventualno Essen sigurno mogu ponuditi dosta toga.
Vidimo dosta dobre ekipe BVB2 i Hannover2,tu su Cottbus i Aachen koje ce siguran sam u narednim sezonama,boriti se za promociju.
Da dobri vjetrovi pušu u Munchenu1860,ta bi ekipa trebala svakako biti na vrhu,ali ko zna ,možda se i probude

uživajmo u utakmicama cvajte i dritte