Ko
FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Gledaj ga, hajde da i tebi odgovorim, odigrao je u Igmanu prosle sezone solidno i moze igrat i napadaca po potrebi, prije Igmana igrao u Rudaru Pljevlja dao 8 golova...imamo Komiyu koji ceka papire a on je napadacBluSun je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:21Ne vidim zaista potrebu u dovodjenju ovolikog broja veznih igraca… prioritet bi bio jedan kvalitetan spic i jedno brzo krilo… I sad kao pojacanje Janketic koji je pored Igmana igrao u B. Podgorica od ozbiljnih klubova i pri tome u tom klubu u sezoni 20/21 odigrao 13 utakmica… i sad ti likovi kao kad dodju moraju igrati zato sto su novi i smatraju se nekim pojacanjima e smjesno jbt… ovoliki broj igraca na istim pozicijama ce dovesti samo do jos veceg nezadovoljstva u ekipi… smanji broj a povecaj kvalitet..
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
Stas mi ti odgovarat?? Ko si ti ??fukara87 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:35Gledaj ga, hajde da i tebi odgovorim, odigrao je u Igmanu prosle sezone solidno i moze igrat i napadaca po potrebi, prije Igmana igrao u Rudaru Pljevlja dao 8 golova...imamo Komiyu koji ceka papire a on je napadacBluSun je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:21Ne vidim zaista potrebu u dovodjenju ovolikog broja veznih igraca… prioritet bi bio jedan kvalitetan spic i jedno brzo krilo… I sad kao pojacanje Janketic koji je pored Igmana igrao u B. Podgorica od ozbiljnih klubova i pri tome u tom klubu u sezoni 20/21 odigrao 13 utakmica… i sad ti likovi kao kad dodju moraju igrati zato sto su novi i smatraju se nekim pojacanjima e smjesno jbt… ovoliki broj igraca na istim pozicijama ce dovesti samo do jos veceg nezadovoljstva u ekipi… smanji broj a povecaj kvalitet..
2 gola i 5 asistencija za tebe nije dobar igrac koji je igrao Premijer ligu bez obzira jel to Igman ili neko drugi. Bice ovo dobra ekipa samo polako sve se to polako slazeBluSun je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:41Stas mi ti odgovarat?? Ko si ti ??fukara87 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:35Gledaj ga, hajde da i tebi odgovorim, odigrao je u Igmanu prosle sezone solidno i moze igrat i napadaca po potrebi, prije Igmana igrao u Rudaru Pljevlja dao 8 golova...imamo Komiyu koji ceka papire a on je napadacBluSun je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:21Ne vidim zaista potrebu u dovodjenju ovolikog broja veznih igraca… prioritet bi bio jedan kvalitetan spic i jedno brzo krilo… I sad kao pojacanje Janketic koji je pored Igmana igrao u B. Podgorica od ozbiljnih klubova i pri tome u tom klubu u sezoni 20/21 odigrao 13 utakmica… i sad ti likovi kao kad dodju moraju igrati zato sto su novi i smatraju se nekim pojacanjima e smjesno jbt… ovoliki broj igraca na istim pozicijama ce dovesti samo do jos veceg nezadovoljstva u ekipi… smanji broj a povecaj kvalitet.., konstatujem sa ostalom rajom sa foruma jel nam pojacanje lik koji odigra solidno u Igmanu u ekipi koja se borila za opstanak ili u nekim Pljevljama… imas dva poluspica s tim da ce i ovog opet gurat u vezu… jel Komiya provjeren spic koji ce donjet prevagu… dje igrao sta je igrao i sto ovdje igra imali to veze sa igracima koji se dovode iz Azije zbog kesa koji daje njihova zemlja itd itd
fukara87 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:512 gola i 5 asistencija za tebe nije dobar igrac koji je igrao Premijer ligu bez obzira jel to Igman ili neko drugi. Bice ovo dobra ekipa samo polako sve se to polako slazeBluSun je napisao/la: ↑27 avg 2024, 14:41Stas mi ti odgovarat?? Ko si ti ??, konstatujem sa ostalom rajom sa foruma jel nam pojacanje lik koji odigra solidno u Igmanu u ekipi koja se borila za opstanak ili u nekim Pljevljama… imas dva poluspica s tim da ce i ovog opet gurat u vezu… jel Komiya provjeren spic koji ce donjet prevagu… dje igrao sta je igrao i sto ovdje igra imali to veze sa igracima koji se dovode iz Azije zbog kesa koji daje njihova zemlja itd itd
2 gola i 4 asistencije
Ja smatram da mi vec imamo dobro ekipu uz par ciljanih pojacanja al kvalitetnih … po meni zeljo i posusje su izgubljeni bodovi zbog trenera … nisam za gomilanje igraca pa da se nesto kao slaze tad nastaju i drugi problemi et
-
- Kontakt:
Ima li neko od vas stručnjaka da mi odgovori na ovo ili???CrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑27 avg 2024, 10:36Ko sjedi u Upravi?
Ko je predsjednik Kluba?
Ko sjedi u skupštini?
Kad ćemo moći vidjeti svi javno Statut Kluba?
Neko? Hvala.
Manite me šuplje.
Valja platiti kaznu protiv Posusja 2000 KM a protiv Zelje ce biti i veca kazna,ne znam koga vise fascinira bezvezno paljenje bakjli i nanosenje direktne stete klubu od navijaca koji imaju besplatan ulaz.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Ti si jedan od rijetkih ovdje koji govore realno stanje, delegat upisao 5000 km kaznu zbog baklji protiv Zelje, idemo jos nabijat stetu klubu
-
- Kontakt:
1./2. Klub nema UO, kao takav nema ni predsjednika UO. Klubom rukovodi OZU, čiji je predsjednik Aleksandar Jović.CrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:01Ima li neko od vas stručnjaka da mi odgovori na ovo ili???CrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑27 avg 2024, 10:36Ko sjedi u Upravi?
Ko je predsjednik Kluba?
Ko sjedi u skupštini?
Neko? Hvala.
Manite me šuplje.
Uz njega su Mario Lovrić, Saša Arnautović, Rusmir Husagić, Mirsad Husanović, Kemal Papračanin je bio i napustio.
3.. Skupština ima nekolicinu članova, mogu ti napisati privatno neke, ne želim ovdje javno iznositi ljude jer zbog toga imaju privatne probleme, nadam se da razumiješ. Blati ih se itd, utiče im se na posao...
4. Statut ljudi iz kluba ne žele da objave na FB i forum jer mu tu nije mjesto, mislim da to nema niko na svijetu, a web-site nema ko da vodi pa da se tu uploaduje. Čak nismo ni slike igrača promijenili 2 godine, jednostavno nema ko niti je prioritet da se to traži sad, ali trebalo bi uskoro.
Nadam se da sam ti adekvatno odgovorio, pozdrav
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
Dejtonski sporazum mores naci na netu, ali Slobodin statut
Niko nije niti napisao da se objavi OVDJE, niti na **** fcb.
Postoje nacini da se objavi to javno, transparentno i ne treba ti fcb.
Imamo skupstinu, ali ne znamo ko su,niti koju funkciju obavljaju u klubu, osim sto "sjede u skupstini "jer kako ja razumijem ljudi drze status q I upravljaju klubom kao "odbor za hitnost "bez jasno definisanog vremenskog okvira i zakonskog. To znaci.....Dok im se cefne, a usput..polazu racune za to....sami sebi....
Ne kontam.....Ne ne mora da je do mene.
Niko nikada mi nije odgovorio ako zelim da ulozim 100 000 maraka, i budem dio kluba sta taj klub nudi meni i koje mogucnosti za eventualni povrat i zaradu. Ne dam pozajmicu, necu u skupstinu da se igram vlasti za 1000 km godisnje (koje niko ne placa svakako nego teftere pozajmice i to znam iz prve ruke)nego hocu da ulozim, i ostvarim profit eventualno ili barem povrat. Zakonski, po statutu i uredjenju kluba. Kako

Niko nije niti napisao da se objavi OVDJE, niti na **** fcb.
Postoje nacini da se objavi to javno, transparentno i ne treba ti fcb.
Imamo skupstinu, ali ne znamo ko su,niti koju funkciju obavljaju u klubu, osim sto "sjede u skupstini "jer kako ja razumijem ljudi drze status q I upravljaju klubom kao "odbor za hitnost "bez jasno definisanog vremenskog okvira i zakonskog. To znaci.....Dok im se cefne, a usput..polazu racune za to....sami sebi....

Ne kontam.....Ne ne mora da je do mene.
Niko nikada mi nije odgovorio ako zelim da ulozim 100 000 maraka, i budem dio kluba sta taj klub nudi meni i koje mogucnosti za eventualni povrat i zaradu. Ne dam pozajmicu, necu u skupstinu da se igram vlasti za 1000 km godisnje (koje niko ne placa svakako nego teftere pozajmice i to znam iz prve ruke)nego hocu da ulozim, i ostvarim profit eventualno ili barem povrat. Zakonski, po statutu i uredjenju kluba. Kako

Kad se već ne može doći do Statuta, može li se bar znati da li je OZU kao organ uopšte predviđen Statutom ili uhljupi krše i skriveni Statut?simonknows je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:101./2. Klub nema UO, kao takav nema ni predsjednika UO. Klubom rukovodi OZU, čiji je predsjednik Aleksandar Jović.CrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:01Ima li neko od vas stručnjaka da mi odgovori na ovo ili???CrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑27 avg 2024, 10:36Ko sjedi u Upravi?
Ko je predsjednik Kluba?
Ko sjedi u skupštini?
Neko? Hvala.
Manite me šuplje.
Uz njega su Mario Lovrić, Saša Arnautović, Rusmir Husagić, Mirsad Husanović, Kemal Papračanin je bio i napustio.
3.. Skupština ima nekolicinu članova, mogu ti napisati privatno neke, ne želim ovdje javno iznositi ljude jer zbog toga imaju privatne probleme, nadam se da razumiješ. Blati ih se itd, utiče im se na posao...
4. Statut ljudi iz kluba ne žele da objave na FB i forum jer mu tu nije mjesto, mislim da to nema niko na svijetu, a web-site nema ko da vodi pa da se tu uploaduje. Čak nismo ni slike igrača promijenili 2 godine, jednostavno nema ko niti je prioritet da se to traži sad, ali trebalo bi uskoro.
Nadam se da sam ti adekvatno odgovorio, pozdrav
CrvenoCrnaArmija je napisao/la: ↑27 avg 2024, 10:36Ko sjedi u Upravi?
Ko je predsjednik Kluba? (ACO)
Ko sjedi u skupštini? (ACO, ČABRIJA, MARIO i još par njih nebitnih klaunova njihovih potrčkala)
Kad ćemo moći vidjeti svi javno Statut Kluba? (NIKADA TO JE OZNAKA TAJNO)
Neko? Hvala.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)
Član 2. 1. Udruženje je, u smislu ovog zakona, svaki oblik dobrovoljnog povezivanja tri ili više fizičkih ili pravnih lica, u svim kombinacijama, radi unapređenja i ostvarivanja nekog zajedničkog ili općeg interesa ili cilja, u skladu sa Ustavom i zakonom, a čija svrha nije sticanje dobiti.FKBilder je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:26Niko nikada mi nije odgovorio ako zelim da ulozim 100 000 maraka, i budem dio kluba sta taj klub nudi meni i koje mogucnosti za eventualni povrat i zaradu. Ne dam pozajmicu, necu u skupstinu da se igram vlasti za 1000 km godisnje (koje niko ne placa svakako nego teftere pozajmice i to znam iz prve ruke)nego hocu da ulozim, i ostvarim profit eventualno ili barem povrat. Zakonski, po statutu i uredjenju kluba. Kako![]()
3. Dobit koju udruženje ili fondacija ostvari iz nesrodnih privrednih djelatnosti može se upotrijebiti samo za ostvarivanje ciljeva koji se utvrde statutom. 4. Nije dopušteno direktno ili indirektno sticanje dobiti ili druge materijalne koristi ostvarene iz djelatnosti udruženja ili fondacije: osnivačima, članovima udruženja, članovima upravljačkih tijela, odgovornim osobama, djelatnicima ili donatorima.
Aha.....Znaci kurcina.slatina87 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:44Član 2. 1. Udruženje je, u smislu ovog zakona, svaki oblik dobrovoljnog povezivanja tri ili više fizičkih ili pravnih lica, u svim kombinacijama, radi unapređenja i ostvarivanja nekog zajedničkog ili općeg interesa ili cilja, u skladu sa Ustavom i zakonom, a čija svrha nije sticanje dobiti.FKBilder je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:26Niko nikada mi nije odgovorio ako zelim da ulozim 100 000 maraka, i budem dio kluba sta taj klub nudi meni i koje mogucnosti za eventualni povrat i zaradu. Ne dam pozajmicu, necu u skupstinu da se igram vlasti za 1000 km godisnje (koje niko ne placa svakako nego teftere pozajmice i to znam iz prve ruke)nego hocu da ulozim, i ostvarim profit eventualno ili barem povrat. Zakonski, po statutu i uredjenju kluba. Kako![]()
3. Dobit koju udruženje ili fondacija ostvari iz nesrodnih privrednih djelatnosti može se upotrijebiti samo za ostvarivanje ciljeva koji se utvrde statutom. 4. Nije dopušteno direktno ili indirektno sticanje dobiti ili druge materijalne koristi ostvarene iz djelatnosti udruženja ili fondacije: osnivačima, članovima udruženja, članovima upravljačkih tijela, odgovornim osobama, djelatnicima ili donatorima.
Pa znaci samo daj pare, i kuni se u ljubav prema klubu, ostalo cemo mi,nije to tvoj problem.

- Beduin
- Kontakt:
A krivo vam za "sendvicare"
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ovako kaže Zakon... Eh sad vjerovatno ti možeš sebe predstavit kao nekog vanjskog saradnika i da te plate npr za dizajn plakata i sl pa da se tu nekako naplatiš al to je već siva zona i ne bih ti puno znao reć o tome , al sigurno da toga ima.
Što se tiče Statuta, moraš bit član Kluba da bi mogao bit član Skupštine. Jedina loša stvar(po meni) je u tome što isti ljudi mogu biti članovi i Skupštine i UO. Ako sam dobro ispratio tek od ove godine postoje i članske kartice i sezonske ulaznice odvojeno u prodaji, a do sad bar ja nisam znao kako se može postat članom kluba, nek me ispravi neko ako griješim..
Udruženje građana, po Zakonu o udruženjima i fondacijama ne može imati vlasnika. Jedini način upravljanja je kroz Skupštinu koja je obavezno tijelo, te UO koji nije obvezujući.slatina87 je napisao/la: ↑27 avg 2024, 15:57Ovako kaže Zakon... Eh sad vjerovatno ti možeš sebe predstavit kao nekog vanjskog saradnika i da te plate npr za dizajn plakata i sl pa da se tu nekako naplatiš al to je već siva zona i ne bih ti puno znao reć o tome , al sigurno da toga ima.
Što se tiče Statuta, moraš bit član Kluba da bi mogao bit član Skupštine. Jedina loša stvar(po meni) je u tome što isti ljudi mogu biti članovi i Skupštine i UO. Ako sam dobro ispratio tek od ove godine postoje i članske kartice i sezonske ulaznice odvojeno u prodaji, a do sad bar ja nisam znao kako se može postat članom kluba, nek me ispravi neko ako griješim..
Udruženja imaju četiri načina finansiranja i to: 1. Članarine, 2. Prihodi iz budžeta, 3. Humanitarni prihodi i 4. Prihodi od vlastite djelatnosti. Pozajmice kao takve se vjerovatno knjize kao humanitarni Prihodi, ali po MRSFI, to nije baš legalno u udruženjima. Obrti i doo kao pravna lica mogu imati pozajmice. Dakle, ovako udruženje ne može imati vlasnika. Problem se u zadnje vrijeme javlja , jer poreska uprava kontrolise ugovore o djelu, pa se tako ne može isplatiti / vratiti pozajmica preko nekog rada, odnosno djela, naročito ako je veliki iznos u pitanju. Iskreno, ne znam ni kako su ostali vraćali svoje pozajmice legalno.
Samo je Sloboda iz Tuzle
Sustinski naravno da znam kako stvari funkcionisu, ali znate obojica i kome je pitanje postavljeno.Taj vas odgovor (hvala vam)je upravo najveci problem i kocnicar kluba u cjelini. Podlozan manipulacijama i malverzacijama kako kome odgovara u datom trenutku.
Neka svati kako ko hoce, sponzora nemamo niti cemo dugorocno imati jer smo na fudbalskoj mapi nula, zivimo od pozajmica i transe grada sto nije dovoljno nizasta. Statut ne dozvoljava ulazak novca kao investicije i zbog toga ljudi i nece. Kome,cemu.
Neka svati kako ko hoce, sponzora nemamo niti cemo dugorocno imati jer smo na fudbalskoj mapi nula, zivimo od pozajmica i transe grada sto nije dovoljno nizasta. Statut ne dozvoljava ulazak novca kao investicije i zbog toga ljudi i nece. Kome,cemu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.