FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

dzekooooTz
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la dzekooooTz » 27 avg 2024, 16:38

Azmir?

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 27 avg 2024, 16:39

FKBilder je napisao/la:
27 avg 2024, 16:28
Sustinski naravno da znam kako stvari funkcionisu, ali znate obojica i kome je pitanje postavljeno.Taj vas odgovor (hvala vam)je upravo najveci problem i kocnicar kluba u cjelini. Podlozan manipulacijama i malverzacijama kako kome odgovara u datom trenutku.
Neka svati kako ko hoce, sponzora nemamo niti cemo dugorocno imati jer smo na fudbalskoj mapi nula, zivimo od pozajmica i transe grada sto nije dovoljno nizasta. Statut ne dozvoljava ulazak novca kao investicije i zbog toga ljudi i nece. Kome,cemu.
Druže, znaš šta je još veći problem? Što skupština može imati 3 člana. Dakle, NEKO može vladati klubom sa 2 poslušnika. Eh sad da ta trojica donose novac, ni po jada, ali šta ako se desi da trojica rukovode sa parama grada. Još veći problem je što je na sastanku kod Niksica bio i Lakic, koji je bio glavni u "ekspertnom timu" koji je " stavio u mirovanje" (citaj ugasio) KK Sloboda Dita
Samo je Sloboda iz Tuzle

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 27 avg 2024, 16:50

Power10 je napisao/la:
27 avg 2024, 16:39
FKBilder je napisao/la:
Sustinski naravno da znam kako stvari funkcionisu, ali znate obojica i kome je pitanje postavljeno.Taj vas odgovor (hvala vam)je upravo najveci problem i kocnicar kluba u cjelini. Podlozan manipulacijama i malverzacijama kako kome odgovara u datom trenutku.
Neka svati kako ko hoce, sponzora nemamo niti cemo dugorocno imati jer smo na fudbalskoj mapi nula, zivimo od pozajmica i transe grada sto nije dovoljno nizasta. Statut ne dozvoljava ulazak novca kao investicije i zbog toga ljudi i nece. Kome,cemu.
Druže, znaš šta je još veći problem? Što skupština može imati 3 člana. Dakle, NEKO može vladati klubom sa 2 poslušnika. Eh sad da ta trojica donose novac, ni po jada, ali šta ako se desi da trojica rukovode sa parama grada. Još veći problem je što je na sastanku kod Niksica bio i Lakic, koji je bio glavni u "ekspertnom timu" koji je " stavio u mirovanje" (citaj ugasio) KK Sloboda Dita
Pa sve moze kada su "oni "...i mjenjat stavke statuta, i skupstinu, i UO,i treba para od grada, a kada su drugi u pitanju, statut je jaci od dejtonskog sporazuma, ukidaj transu, skupstina je ko rimski senat i td..Ne moze Azmir sa svojih 9 ljudi ali mogu ova trojica sami sve :D Be moze Senad bahat ali ovi nas yebu ne vade...Meni je muka od dvolicnosti i igrica oko Slobode. Sve mi je jasno, eto sta cemo,kako imas ti neku ideju.
Statut se mora mijenjat i dozvoliti ljudima ulaz u klub. Dozvoliti INVESTIRANJE.
Jedini spas ja vidim u ukidanju transe, pa neka idemo u kantonalnu.
Rastjerat sve, prilagodit statut i lagano.

slatina87
Kontakt:

Post Postao/la slatina87 » 27 avg 2024, 16:53

Eh da bi pustio "kapital" da uđe onda mislim sa moraš preći u doo i onda svako ima pravo da ti kupi dionice i da uzima dividende na kraju godine. Sad to je u teoriji divno jer ti klub mogu finansirat Apple, Tesla i Microsoft istovremeno, al u praksi nećeš imat 1% "svojih" vlasnika dionica, i opet se ništa ne pitaš u vezi sa klubom.
Što se tiče Skupštine , zakonski je najmanji broj 3 i to je teoretski tačno, al ova garnitura je predložila 30 članova ,a po meni bi se to trebalo širit na 100+, jer što je više različitih ljudi uključeno teže je manipulisat. Druga stvar je što niko od nas neće da da 1200 km godišnje da ne dozvoli da mu voljenim klubom upravljaju 3 poslušnika...

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 27 avg 2024, 17:00

FKBilder je napisao/la:
27 avg 2024, 16:50
Power10 je napisao/la:
27 avg 2024, 16:39
FKBilder je napisao/la:
Pa sve moze kada su "oni "...i mjenjat stavke statuta, i skupstinu, i UO,i treba para od grada, a kada su drugi u pitanju, statut je jaci od dejtonskog sporazuma, ukidaj transu, skupstina je ko rimski senat i td..Ne moze Azmir sa svojih 9 ljudi ali mogu ova trojica sami sve :D Be moze Senad bahat ali ovi nas yebu ne vade...Meni je muka od dvolicnosti i igrica oko Slobode. Sve mi je jasno, eto sta cemo,kako imas ti neku ideju.
Statut se mora mijenjat i dozvoliti ljudima ulaz u klub. Dozvoliti INVESTIRANJE.
Jedini spas ja vidim u ukidanju transe, pa neka idemo u kantonalnu.
Rastjerat sve, prilagodit statut i lagano.
Jedina ozbiljna priča bi bila da Udruženje građana registruje DOO (zakonski moguće), pa da se u taj doo unese kapital. Doo radi po tržišnim principima (npr prodaja i kupovina igrača, razvoj sportske infrastrukture), a dobit se investira u Udruženje koje kao posebno pravno lice (i osnivač doo)i dalje postoji. Na taj način doo može isplaćivati dobit i vlasnicima bez bilo kakvih problema. To je jedino rješenje dok se ne promjeni / usvoji Zakon o sportu, po kojem bi svi klubovi bili isključivo doo. Jasno je da to nikome ne odgovara, jer svi klubovi imaju "poslice" od kojih se izvlače pare preko raznih donacija i transi
Samo je Sloboda iz Tuzle

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 27 avg 2024, 17:16

ovdje na forumu se stvari vrte zbog ekipe koja bi da sudjeluje. Hmm apsolutno nije bitno 3., 5,7 dok grad daje pare. ti koji su bice tu dok ne zavale klub bilo rezultatski bilo finansijski. zato je bilo potrebno uci u premijer ligu. Samim tim Azmir nije mogao biti taj koji upravlja javnim novcem jer su njegovi dugovi prilično se počeli pojavljivati nakon njegovog odlaska. Ako sam dobro shvatio niko ne traži da polaže račune za svoje pare ali za gradske treba i to je apsolutno logično.
& $ ?

slatina87
Kontakt:

Post Postao/la slatina87 » 27 avg 2024, 17:29

klma1 je napisao/la:
27 avg 2024, 17:16
ovdje na forumu se stvari vrte zbog ekipe koja bi da sudjeluje. Hmm apsolutno nije bitno 3., 5,7 dok grad daje pare. ti koji su bice tu dok ne zavale klub bilo rezultatski bilo finansijski. zato je bilo potrebno uci u premijer ligu. Samim tim Azmir nije mogao biti taj koji upravlja javnim novcem jer su njegovi dugovi prilično se počeli pojavljivati nakon njegovog odlaska. Ako sam dobro shvatio niko ne traži da polaže račune za svoje pare ali za gradske treba i to je apsolutno logično.
Ne dijelim baš mišljenje... Nas grad bukvalno "ucjenjuje" jer mi marke nemamo, pa nam sezona ovisi o tranši i onda oni daju 600k al gurnu svoje u skupštinu npr. Da ti imaš zdrav model gdje svaki član kluba plaća npr 120 km godišnje za članstvo u Klubu, pa imaš cifru od 10000 članova (što je realno i malo) imo bi 1.2 mil budžeta svake godine i onda ne bi ovisio o gradu, pa ti ne bi mogli svakakvi ljudi upravljat. Ne smije postojati model gdje će Skupština spast na 3 čovjeka ili na 9 "istih" , to se ne smije dopustit jednostavno.

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 27 avg 2024, 17:30

**** saznaju kako bi Azmir Husić mogao biti novi predsjednik Slobode. Prema našim nezvaničnim saznanjima, Husić bi već ove sedmice trebao obaviti razgovor sa gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem.

Kako nam je ispričao dobro upućeni izvor u cijelu priču, koji je želio ostati anoniman, Husić se već povjerio bliskim ljudima kako je spreman se ponovo vratiti u Slobodu. Za sada ostaje nepoznanica pod kojim uslovom. No, jasno je kako Husić neće želiti da mu aktuelna garnitura nadzoirše rad, a još manje da neki ljudi iz sjene upravljaju procesima u klubu.

Naredni dani definitivno će biti zanimljivi u Tuzli. Dolasku novih ljudi u klub nadaju se i navijači, koji su na dvije domaće utakmice skandiranjem tražili odlazak trenutnih čelnika kluba.

Sloboda je katastrofalno otvorila novu sezonu. U četiri utakmice tuzlanski tim pretrpio je četiri poraza i već sada su “Crveno-crni” jedan od najozbiljnijih favorita za ispadanje iz lige u najzahjevnijoj sezoni u historiji najelitnijeg takmičenja u BiH.

Tokom ljeta kasnilo se sa dovođenjm igrača, čelnici kluba su i nekoliko dana pred početak prvenstva smijenili trenera, a sav taj (ne) rad u konačnici je došao na naplatu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 avg 2024, 17:36

simonknows je napisao/la:
27 avg 2024, 15:10
CrvenoCrnaArmija je napisao/la:
27 avg 2024, 15:01
27 avg 2024, 10:36
Ko sjedi u Upravi?

Ko je predsjednik Kluba?

Ko sjedi u skupštini?

Kad ćemo moći vidjeti svi javno Statut Kluba?

Neko? Hvala.
Ima li neko od vas stručnjaka da mi odgovori na ovo ili???

Manite me šuplje.
1./2. Klub nema UO, kao takav nema ni predsjednika UO. Klubom rukovodi OZU, čiji je predsjednik Aleksandar Jović.
Uz njega su Mario Lovrić, Saša Arnautović, Rusmir Husagić, Mirsad Husanović, Kemal Papračanin je bio i napustio.

3.. Skupština ima nekolicinu članova, mogu ti napisati privatno neke, ne želim ovdje javno iznositi ljude jer zbog toga imaju privatne probleme, nadam se da razumiješ. Blati ih se itd, utiče im se na posao...

4. Statut ljudi iz kluba ne žele da objave na FB i forum jer mu tu nije mjesto, mislim da to nema niko na svijetu, a web-site nema ko da vodi pa da se tu uploaduje. Čak nismo ni slike igrača promijenili 2 godine, jednostavno nema ko niti je prioritet da se to traži sad, ali trebalo bi uskoro.

Nadam se da sam ti adekvatno odgovorio, pozdrav
Pa za ove je cak i Azmirov model od njegovih 9 ljudi liberalan i otvoren. Mozes se pridruziti.

Kod ovih se ne moze okupiti njih 5-6, a nemaju ni predajednika, nemaju ni skupstine, a niti daju kome prici. Okupilo se 5 jarana. Ako moze to onda neka se okupi Azmir i njegovih 9 jarana.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 27 avg 2024, 17:37

Pred svake izbore ista prica,Azmir se vraca da spasi Slobodu

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 avg 2024, 17:39

Ma ne znam ni za Azmira kolika je sreca i kakav ce uopste biti sa smanjenim kapitalom. Realno nije on ni iz ceg nesto sabirao vec je dobar kes iskihao za sve sa Slobodom i TC, dalo bi se diskutovati da je i los rezultatski ako se gleda odnos ulozenog i postignutog.

Opet s druge strane nadji 2 covjeka sa ulice i vodit ce bolje klub nego ovi diletanti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 27 avg 2024, 17:47

slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 avg 2024, 17:50

Slobodas je napisao/la:
27 avg 2024, 17:47
slika
Ne bi ovo funkcionisalo 100%, obojica su tipovi da hoce da su glavni i da se sve pitaju, iskreno mislim da i treba da se jedan covjek pita i vodi glavnu rijec a ostali da su uz njega i prihvate svoje uloge posmatraca i savjetnika

I Senad kad je dolazio prvi put dosta ljudi je bilo u prici i ubrzo ostade sam, Secer takodjer
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 27 avg 2024, 18:09

Odjava odavde dok prodju izbori, de bar nesto promijenite, pred svake izbore evo 10 godina pojavljuju se neki padobranci i ide prics Azmir-Sloboda Azmir vs aktuelna uprava, sastanci sa gradonacelnikom.
Smijesno i zalosno
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 27 avg 2024, 18:17

Prvi vijesnik izbora he opet tu.
Al ako je nama azmir spas od ove garniture ljudi, tesko nama onda.
Volim tebe, više od sebe

mk1008
Kontakt:

Post Postao/la mk1008 » 27 avg 2024, 18:53

Svake godine iste price
Najava dolaska Husica ko one vijesti " Za 10 dana nas očekuje smak svijeta "
Stalno to slušamo/čitamo, ispričana prica
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 27 avg 2024, 18:59

27 avg 2024, 10:36
Ko sjedi u Upravi?

Ko je predsjednik Kluba?

Ko sjedi u skupštini?

Kad ćemo moći vidjeti svi javno Statut Kluba?

Neko? Hvala.

Manite me šuplje.
4. Statut ljudi iz kluba ne žele da objave na FB i forum jer mu tu nije mjesto, mislim da to nema niko na svijetu, a web-site nema ko da vodi pa da se tu uploaduje. Čak nismo ni slike igrača promijenili 2 godine, jednostavno nema ko niti je prioritet da se to traži sad, ali trebalo bi uskoro.

Ko vodi stranicu FK Budućnost, NK Bratstvo, OFK Gradina, pred nosom? Ko vodi stranice Čelika, Želje, Sarajeva? Postoje li javni konkursi za te pozicije, pa makar i s naglaskom na volontersko? Nemoj samo reći da nema para.

Jesi li upoznat da ljudi iz Tz rade marketing, dizajn ekipama iz Sa?

Kako nema ko upload statut na site? A momak koji vodi stranicu i izbacuje recimo postave i sl.? Ja poznajem tog momka i siguran sam da itekako zna ubaciti pdf dokument na site.

Jao priče. Nemoj.. Živ bio..

PS. Idu bodovi iz Lištice :cool:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 27 avg 2024, 19:14

Benjo_AFC86 je napisao/la:
27 avg 2024, 18:59

Manite me šuplje.

Ko vodi stranicu FK Budućnost, NK Bratstvo, OFK Gradina, pred nosom? Ko vodi stranice Čelika, Želje, Sarajeva? Postoje li javni konkursi za te pozicije, pa makar i s naglaskom na volontersko? Nemoj samo reći da nema para.

Jesi li upoznat da ljudi iz Tz rade marketing, dizajn ekipama iz Sa?

Kako nema ko upload statut na site? A momak koji vodi stranicu i izbacuje recimo postave i sl.? Ja poznajem tog momka i siguran sam da itekako zna ubaciti pdf dokument na site.

Jao priče. Nemoj.. Živ bio..

PS. Idu bodovi iz Lištice :cool:
Trebalo bi onda prvo promijeniti spisak prvog tima koji stoji 2 godine, al' hajde.

Uostalom, kao što neko već reče, statut je najmanji problem, sad će se 2.9. opet korigovati po potrebi. Statut kao da je sveti gral
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 27 avg 2024, 19:15

Dosadna je prica oko Azmira, opet se vracamo na isto svake godine
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 27 avg 2024, 19:18

Čudim vam se ja drugovi i drugarice, da toliko malo znate, ili možda ništa ne znate šta se dešava u klubu, a tako samouvjereno je.bete mame i slično ljudima.

Ne ide to tako, je.bi ga.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 5 gostiju.