Čelik je imao nekoliko situacija trebao je dobiti žuti karton, a svakako crveni za udaranje igrača tu nema dileme. Meni je zapela za oko situacija u 16 m sarajeva gdje igrač sarajeva starta s leđa na igrača radnika udara ga po nogama i djelimično zakači loptu. Start sa dosta intenziteta, po meni potencijalni jedanesterac, po sudijama nedovoljno da se uopšte razmatra, nađu "solomonsko" rješenje pa dosude korner. Po meni ovo je najlošije suđenje ove sezone...
Suđenje / WWin liga BiH
-
- Kontakt:
Re: Suđenje / WWin liga BiH
-
- Kontakt:
Moze cim prokomentarisemo ciste penale za nas protiv Sloge i Goska sto Var nije razmatrao i jos jedno 5 nepostojeci ofsajda danas na nasu stetu
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Znaci crveni je trebao biti.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Kao što sam pisao u prethodnom velikom postu, nastavljaju se iste greške. Prva je nepoštovanje VAR protokola dizanjem ofsajda prije vremena (bez obzira je li ili nije, jer to nismo ni vidjeli na kraju), a druga je užasno slaba nadoknada (2 puta VAR po 3+ minuta, mnogo izmjena, jedno valjanje igrača Sarajeva, onako na prvu). Štaviše, u toj nadoknadi padne gol, pa se ni ne igra više od 2 minute, ali eto.
Crveni Čeliku ispravna odluka sudije. Prvo, odluka na terenu je žuti karton za start i ona ostaje validna sve dok VAR ne ponudi očit dokaz da je drugačije. Mnogi ovo ne shvataju. Plastičan primjer: Kamera prikazuje igrača X od kojeg se ne vidi igrač Y. Igrač Y pada i razbijeni su mu svi zubi. Očigledno je da ga je neko razvalio, ali to se ne vidi na kameri. Sudija NE MOŽE i NE SMIJE ovo kazniti, jer to ne vidi na VAR. To je, prije svega, problem činjenice da se s malo kamera rade utakmice naše lige. Ali, odluka ne smije biti donesena na osnovu pretpostavke, na osnovu mišljenja itd. (Na terenu još i može, pregledom VAR snimke ne može)
Druga stvar, kada zanemarimo ovo iznad, jeste da Čelik nije udario igrača Radnika. Ne može se ocjenjivati intencija ili namjera. Jer, s jedne strane igrač nekada ide s namjerom da udari loptu, pa to ne uradi i prekršaj je. S druge strane, možda i ima namjeru da udari protivnika, ali ne stigne i to nije prekršaj. Štaviše, mislim da se ovdje priča generalno prenaglašava, nije Čelik zamahnuo prema protivniku ili nešto slično. Bezveze se forsira priča oko gluposti.
Crveni Čeliku ispravna odluka sudije. Prvo, odluka na terenu je žuti karton za start i ona ostaje validna sve dok VAR ne ponudi očit dokaz da je drugačije. Mnogi ovo ne shvataju. Plastičan primjer: Kamera prikazuje igrača X od kojeg se ne vidi igrač Y. Igrač Y pada i razbijeni su mu svi zubi. Očigledno je da ga je neko razvalio, ali to se ne vidi na kameri. Sudija NE MOŽE i NE SMIJE ovo kazniti, jer to ne vidi na VAR. To je, prije svega, problem činjenice da se s malo kamera rade utakmice naše lige. Ali, odluka ne smije biti donesena na osnovu pretpostavke, na osnovu mišljenja itd. (Na terenu još i može, pregledom VAR snimke ne može)
Druga stvar, kada zanemarimo ovo iznad, jeste da Čelik nije udario igrača Radnika. Ne može se ocjenjivati intencija ili namjera. Jer, s jedne strane igrač nekada ide s namjerom da udari loptu, pa to ne uradi i prekršaj je. S druge strane, možda i ima namjeru da udari protivnika, ali ne stigne i to nije prekršaj. Štaviše, mislim da se ovdje priča generalno prenaglašava, nije Čelik zamahnuo prema protivniku ili nešto slično. Bezveze se forsira priča oko gluposti.
Pitari su u stanju pokusati sve opravdati.
Najlosije sudjenje previse gresaka čudni odluka Vidicemo sta kazu strucnjaci u ponedeljak za ovo sudjenje
-
- Kontakt:

Jasno je da ovdje nema Crvenog kartona, svi oni koji misle da je crveni nikad u životu nisu odigrali imalo fudbala pa makar rekreativnog pa da znaju da ovdje lako može puknut križni ligamenti ili čak i čitava noga može nastradati.
Šta dalje pričati...
Kad sa Sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi a tvoje horde će tebi pjevati i na kraju svijeta tebe bodriti ♥️
Ne razumijem tvoje razmisljanje...cuj mogli puknuti krizni ligamenti....to nema blage veze s ovim sto je on namjerno pokusao udariti ovog igraca Radnika,e sad sto nije uspio znaci samo zbog toga nije dobio crvni...ovo je pokusaj namjernog ozljedivanja i tu nema price...isto tako se ne slazem za par situacija kod ofsajda mozda je trebao pustiti pomocni do kraja akciju pa da se vidi ondana Varu...uglavnom treba biti subjektivan i realno pisati a ne samo kako za koga neko navija i to braniti...sarajevo19461987 je napisao/la: ↑31 avg 2024, 06:08
Jasno je da ovdje nema Crvenog kartona, svi oni koji misle da je crveni nikad u životu nisu odigrali imalo fudbala pa makar rekreativnog pa da znaju da ovdje lako može puknut križni ligamenti ili čak i čitava noga može nastradati.
Šta dalje pričati...
Prema ovome sto citam ovi su u stanju okriviti igraca radnika sto je pao na njihovog igraca. Zadnja loza moze puci ako se ruzno stane. Krizni ligamenti isto tako. Sve se to moze desiti u cistom duelu i po vasem rezonovanju fudbala to bi trebao biti crveni karton za suprotnog igraca...
Dajte molim vas
Dajte molim vas
Samo zamisliš da se ovo dogodilo njima, tj. da je obrnuta situacija uz nepovoljan rezultat po njih.
Ne bi se moglo opstati.
Ne bi se moglo opstati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Crveni je trebao dobiti, nije ga dobio. Idemo dalje. Sudijsko uvjerenje da nije za crveni. Ne možeš ga pobiti nikakvim argumentima. Neki drugi sudija bi vjerovatno pokazao crveni karton.
Ofsajd koji je digao, malo je reci smiješan jer je Anđušić krenuo sam na golmana.
Ofsajd kod poništenog gola upitan.
Ostale odluke su ok.
Ofsajd koji je digao, malo je reci smiješan jer je Anđušić krenuo sam na golmana.
Ofsajd kod poništenog gola upitan.
Ostale odluke su ok.
Bruku loših odluka na štetu obje ekipe sinoć, nekim ljudima ni var ne pomaže.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Samo još jedan dokaz da koliko god pomoći sudijama daš, još uvijek su nekompetentni, pitanje je da li će ikada biti. Okej, još je početak pa dok se naviknu da se zastavica diže na kraju akcije ili ako si 100% siguran da je ofsajd, a ne u milimetarskim da je dižeš kad igrač izlazi 1 na 1. To će se vremenom popraviti, ali oni nikad neće dobiti osjećaj za igru.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Tacno od rijeci do rijeci. Mislim da je nasim sudijama objasnjeno odma da ukoliko se nesto ne vidi 100% mora ostati prvobitna odluka koja je donesena na terenu.zaostrog je napisao/la: ↑31 avg 2024, 02:16
Evo i ova ruka na utakmici Arsenal-Birghton je recimo pokazatelj koliko se kod nas ruka olahko svira. Na stranu što ovo 90% sudija i bi sviralo kao penal, očito ima elemenata i da nije. Kod nas se svaki kontakt svira ko penal, ko da je rekreacijski termin. Zato već rekoh, nit su mi penali na Sarajevo-Sloboda bili penali, nit je recimo Radnik-Velež penal, nit Posušje-Sloga. Ali eto, za nas možda i lakše i bolje da se sve svira.
- feniksptica
- Kontakt:
Ono sinoc je bilo lose od početka do kraja.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- cetvrtomjesto
- Kontakt:
Cist crveni za igraca u bijelom dresusarajevo19461987 je napisao/la: ↑31 avg 2024, 06:08
Šta dalje pričati...
Masa forumaša u diskusiji o suđenju u dvije riječi pravi grešku i tu prestaje svaka daljnja priča.Trebamo diskutovati o sudijskij odluci ,toj,trenutnoj,konkretnoj,koja je sada ..kažem odluci ne grešci jer može biti da i nije greška...i odmah se masa nakači sa komentarima tipa ,nama nije tri penala prvo kolo,vama oprostio 2018,njima svirao nepostojeće nešto prije 8 kola...nema u suđenju prije,skoro,prošle godine..samo ima ovo trenutno o čemu diskutujemo.Ako bi išli logikom prije nekada,,vama,nama,vratili bi se u kameno doba..
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amazon [Bot], nedimmmm1337, Proximic, Resolute i 36 gostiju.