FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bit ce, strpite se malo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- gegenpressing
- Kontakt:
Da,ozbiljni novci,zahvaljujući jednom članu uo,da su imali bar stipendijski ugovor bilo bi puno puno više.
Brohra ribo se...
Poprilicno sam siguran da nismo nista dobili, raskinut je ugovor i potpisano je da se odricemo naknade za treninggegenpressing je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:04Da,ozbiljni novci,zahvaljujući jednom članu uo,da su imali bar stipendijski ugovor bilo bi puno puno više.
irfo je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:08Poprilicno sam siguran da nismo nista dobili, raskinut je ugovor i potpisano je da se odricemo naknade za treninggegenpressing je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:04Da,ozbiljni novci,zahvaljujući jednom članu uo,da su imali bar stipendijski ugovor bilo bi puno puno više.
Ne znam da li ima istine u ovome?Braća blizanci, Davud i Vedad Alibašić prošli su sve omladinske pogone FK Željezničara, a ovom će sarajevskom klubu na osnovu njihovog transfera pripasti milionska trening kompenzacija. Radi se o iznosu koju klub sa Grbavice nikada ranije nije imao u tom iznosu
U prvoj polusezoni prošle sezone sam redovno postavljao highlightse sa njegovih reprezentativnih okupljanja jer je interesantan igrač i htio sam čisto onako da i vi vidite te njegove poteze iz repke.
U drugoj polusezoni kad sam uvidio da ga Bruno čak ne uvrštava ni u protokol za utakmice, tu sam intenzivirao #freealjaber

Tu su sam krenuo postavljat njegove poteze iz utakmica koje je vodio Al Tuwajiri, AKTUELNE (dakle u trenutku dok je bio igrač Želje, a ne od prije 3 godine npr.) scouting reporte sa najjačih svijetskih scouting communitya u kojim BUKVALNO PIŠE koliko je Al Jaber talentovan, čak je bio i u rubrici talent of the day na protekloj zimskoj pauzi, ali samo naši retardi u klubu su odlučili da takav dragulj bude poslan na tribine svaku utakmicu.
Mene je toliko to frustriralo i iskreno duša me bolila da sam odlučio da uzmem stvari u svoje ruke

Propaganda je upalila i navijači na društvenim mrežama su sve više počeli postavljat pitanja zašto ne igra Al Jaber.

Ostalo je historija.

Ne moze nikako, zna se kako se racuna trening kompenzacija, ima za svaki savez koliko po godini treningalakilone je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:15irfo je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:08Poprilicno sam siguran da nismo nista dobili, raskinut je ugovor i potpisano je da se odricemo naknade za treninggegenpressing je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:04
Da,ozbiljni novci,zahvaljujući jednom članu uo,da su imali bar stipendijski ugovor bilo bi puno puno više.
Ne znam da li ima istine u ovome?Braća blizanci, Davud i Vedad Alibašić prošli su sve omladinske pogone FK Željezničara, a ovom će sarajevskom klubu na osnovu njihovog transfera pripasti milionska trening kompenzacija. Radi se o iznosu koju klub sa Grbavice nikada ranije nije imao u tom iznosu
- gegenpressing
- Kontakt:
Slabe info moj @irfoirfo je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:08Poprilicno sam siguran da nismo nista dobili, raskinut je ugovor i potpisano je da se odricemo naknade za treninggegenpressing je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:04Da,ozbiljni novci,zahvaljujući jednom članu uo,da su imali bar stipendijski ugovor bilo bi puno puno više.

Brohra ribo se...
-
- Kontakt:
Zadnja izmjena: General1976, dana/u 31 avg 2024, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
- Bersaga
- Kontakt:
Hvala prijatelju na informacijama. Izvor mi je do sada bio pouzdan i izgleda da je nastavio u kontinuitetugegenpressing je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:37Slabe info moj @irfoirfo je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:08Poprilicno sam siguran da nismo nista dobili, raskinut je ugovor i potpisano je da se odricemo naknade za treninggegenpressing je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:04
Da,ozbiljni novci,zahvaljujući jednom članu uo,da su imali bar stipendijski ugovor bilo bi puno puno više.![]()

Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
@braco
Rijetko pisem ozbiljne postove, ali svu salu na stranu grehota bi bilo da se tvoje fudbalsko znanje ne iskoristi u klubu onako kako bi trebalo. Red je da te poguraju, ko je sve kroz klub prosao ti si bar Romeo Jozak za dobar dio njih

Rijetko pisem ozbiljne postove, ali svu salu na stranu grehota bi bilo da se tvoje fudbalsko znanje ne iskoristi u klubu onako kako bi trebalo. Red je da te poguraju, ko je sve kroz klub prosao ti si bar Romeo Jozak za dobar dio njih

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Pa je li 3:0 registrovanoMrkiMedo je napisao/la: ↑31 avg 2024, 11:14Ma ja, dobar pocetak i rezultat. Samo problem je sto se ove utakmice u15 i u17 nisu ni odigrale jer Sloboda nije dosla, al nema veze. Tako ces isto poceti pisati na osnovu statistike kako neki kadet/junior igra vrhunski, a ustvari ih nisi nikad pogledao.NoDi80 je napisao/la: ↑30 avg 2024, 19:56Posljednje kolo
Sloboda-Zeljeznicar 0:1
Zeljeznicar BL - Zeljeznicar 3:1 U19
Sloboda - Zeljeznicar 3:0 U17
Zeljeznicar - Sloboda 3:0 U15
Dobar pocetak Corica, Svrake i Jahica
Mulaosmanovic prvi poraz u tri utakmice, jos trazi s juniorima
Podrska svima u klubu, cekamo taj jug da zagrmi
U nedjelju svi igraju naredno kolo
Sretno
Zeljeznicar - Sloga Doboj 18:45
Igman Ilidza - Zeljeznicar U19 17:30
Sloga Doboj - Zeljeznicar u17 12:30
Sloga Doboj - ZeljezniCar u15 11:00
Sto znaci pobjeda i jesu li kadeti i pioniri na vrhu tabele?
Sta su ti pricat kako mi trpimo svoje dokaz Kulasin, Hrelja, Jagnjac, Sosic i mnogi drugi nisu van valjali, a sad valjaju puno ozbiljinijim ekipama
Juniore ove godine nisam pratio ali mali Sabic bolje igra nego dosta seniora prekidi, pasovi, odbrana, napad nema gdje ga nema
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Najveća tragedija je da su ovi klinci otišli u Emirate a da dobar dio nas nije znao ni da postoje, još je ovaj bio u kampu Barcelone.
Pretpostavljam da nisu imali nikakve ugovore, osim možda stipendijskih sa kojima se uglavnom može obrisati guzica.
Jednostavno ne može bez amaterizma.
Pretpostavljam da nisu imali nikakve ugovore, osim možda stipendijskih sa kojima se uglavnom može obrisati guzica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sjecam se moj Braco svega toga i vise nego dobrobraco je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:18U prvoj polusezoni prošle sezone sam redovno postavljao highlightse sa njegovih reprezentativnih okupljanja jer je interesantan igrač i htio sam čisto onako da i vi vidite te njegove poteze iz repke.
U drugoj polusezoni kad sam uvidio da ga Bruno čak ne uvrštava ni u protokol za utakmice, tu sam intenzivirao #freealjaberpropagandu.
Tu su sam krenuo postavljat njegove poteze iz utakmica koje je vodio Al Tuwajiri, AKTUELNE (dakle u trenutku dok je bio igrač Želje, a ne od prije 3 godine npr.) scouting reporte sa najjačih svijetskih scouting communitya u kojim BUKVALNO PIŠE koliko je Al Jaber talentovan, čak je bio i u rubrici talent of the day na protekloj zimskoj pauzi, ali samo naši retardi u klubu su odlučili da takav dragulj bude poslan na tribine svaku utakmicu.
Mene je toliko to frustriralo i iskreno duša me bolila da sam odlučio da uzmem stvari u svoje rukei da dam bar mali doprinos da se skrene pažnja na mogu slobodno reći KRIMINAL u klubu da potencijalno najskuplji igrač u stogodišnjoj historiji kluba bude šikaniran iz određenog razloga.
Propaganda je upalila i navijači na društvenim mrežama su sve više počeli postavljat pitanja zašto ne igra Al Jaber.![]()
Ostalo je historija.![]()

Prvu onu pripremnu utakmicu kad je odigrao na Grbavici (ne mogu se sad sjetiti protiv koga je bila), odmah je raja pricala da taj mali Arap sto je dosao ima slifa. Ja licno nisam bio, ali su mi govorili da ima nesto. Tad si ti krenuo sa propagandom i hajlajtsima iz Dinama i reprezentacije. Ostalo je istorija, povijest

On je jedino igrao kod Al-Tuwaijrija i kasnije kod Dine. Posto ti volis statistiku vjerovatno znas za ovo, ali mozda drugi nisu svjesni koliko su zapravo porazni ti podaci.
Po TM-u, Basic ga je imao na raspolaganju 10 kola. U sastavu je bio 7 puta, nije mu poceo nijednom. Sa klupe je usao samo tri puta. Ukupno je odigrao tek 58 minuta.
https://www.transfermarkt.com/abdulmali ... aison/2023
Bruno ga je imao na raspolaganju 9 kola. Samo cetiri puta je bio u sastavu. Kod njega nije dobio ni minute.
https://www.transfermarkt.com/abdulmali ... aison/2023
Zamisli sad kakva su to dva maga od trenera. Da li iz neznanja ili radi manjka muda, da se takav igrac susi na klupi ili tribinama - nevjerovatno. Pogotovo je nevjerovatno kad uzmemo u obzir kakva mu je bila konkurencija u vezi, posebno za vrijeme Basica.
Bez obzira sta mi napravimo sa njim i koliko para dobijemo za njega ili ne, bez imalo pretjerivanja se moze reci da je klubu direktno i indirektno nanesena visemilionska steta njegovim neigranjem prosle sezone. Hvala Bogu da sada igra, ali ne treba zaboraviti.
Zato tebi svaka cast sto si istrajao

Naravno pohvale i za Al Jabera sto je mentalno jak i sto nikad ni u jednom momentu nije pokazao nepostovanje prema klubu, bez obzira na nepravdu koja mu je ucinjena.
A realno nit bi mi od njih napravili igrace nit bi ih znali prodati da se znalo za njih. Momcima nek je sretno u nastavku karijere i da se jednog dana ako postanu dobri igraci vrate tamo gdje je sve pocelo pa da zajedno slavimo. Ako smo dobili nesto od ovog super.Virtu4l je napisao/la: ↑31 avg 2024, 15:16Najveća tragedija je da su ovi klinci otišli u Emirate a da dobar dio nas nije znao ni da postoje, još je ovaj bio u kampu Barcelone.
Po mom misljenju,nije dovoljno odradjen marketing za sutrasnju utakmicu,nekako ne osjetim taj hajc medju rajom,bojim se da nece zakazat posjeta i da bude nekih 9 hiljada,zvanicna nam je malo zaspala danas i juce,jer u utorak,srijedu i cetvrtak su stavljali po nesto u vezi utakmice.
meni ovdje nista nije jasno. ako vam nije mrsko, mozete li objasniti kako i po kojem osnovu mozemo dobiti takve pare?gegenpressing je napisao/la: ↑31 avg 2024, 13:04Da,ozbiljni novci,zahvaljujući jednom članu uo,da su imali bar stipendijski ugovor bilo bi puno puno više.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ovo bi trebali i naši iz marketinga uvesti na sat dva prije meča da odrade statistiku i najavu sa stadiona u videoformatu.
-
- Kontakt:
Ne znam ima li smisla pratiti Kobasevica u Stupcanici, vidim standardan, 2004. godiste.
-
- Kontakt:
Peteva najavljuju kao novog trenera Veleža, stigao je da prati večerašnji meč, jako bitno za nas zbog borbe za Europu