Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

hurem
Kontakt:

Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post Postao/la hurem » 28 avg 2024, 12:38

Igrali smo s drugom postavom i novim igracima u Engleskoj i Italiji. MI smo za njih bili ono sto je nama Lichtenstein.
Naravno da cemo se braniti.
Da je Guardiola bio na klupi, branio bi se u toj utakmici.
Malo objektivnosti nije na odmet.

Ako budu igraci zdravi, ocekujem napredak u ove dvije utakmice. Barbarez opet ima nesrecu: Krunic, Tahirovic, Gigovic ne igraju, Kolasinac povreda...sve igraci prve postave.
Vidjet cemo kakva ce situacija biti narednih dana.
Uglavnom, zeljno iscekujem ove takmicarske utakmice.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 28 avg 2024, 12:40

Goalgetter je napisao/la:
28 avg 2024, 11:58
Pri tome Hadziahmetovic je igrac koji u zadnjoj trecini apsolutno nista ne donosi nasoj igri.

Nema nijednog gola u nekih 30 utakmica u reprezentaciji, a ne sjecam se nijedne asistencije, ako se neko sjeti neka navede. Bez obzira i na te uzasne statisticke podatke, dobro je uvijek bilo vidljivo i u igri da se u protivnickoj polovici nikako ne snalazi. Beskoristan igrac, i najbolje je da ga ne pozivamo vise i dadnemo sansu nekom mladjem.
Mislio sam prije svega na iskustvo. Ovi što su tu ili su premladi ili nemaju liderske sposobnosti. Kontam da nam igra ni našta neće ličiti. Fali nam mozak operacije. Ali u principu se slažemo da ni Amir nije neki upgrejd. U Bašića polažem nade. Treba što prije da promjeni ligu.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 28 avg 2024, 13:35

MilanMladenovic je napisao/la:
28 avg 2024, 12:20
Horoz je napisao/la:
28 avg 2024, 12:16
Kao vječiti optimista, mislim da bi ove dvije tekme mogli završiti sa 2, amožda i 4 poena.
I jedni i drugi će doći umorni i prezasićeni od EURO, ovo su manje atraktivne utakmice, a i nas će sigurno podcijeniti.
Mađarska jeste respektabilna i dobro posložena ekipa, ali to ipak nije top level.
Do momenta utakmica ce proci 2 mjeseca od EURA i cisto sumnjam da su prezasiceni i umorni s tim da su lige startale kao i nasim igracima. I koliko god da nas podcijene mislim da ne mogu pretjerati i da cemo mi svakako biti jos losiji.
Volio bih da grijesim.
Moguće da si u pravu, ali ja kad bi tako razmišljao, ne bi ni pratio repreezntaciju.
I puno slabije reprezentacije su pravile iznenađenja i igrale dobro, ako se stvari poslože.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 28 avg 2024, 13:47

Horoz je napisao/la:
28 avg 2024, 13:35
MilanMladenovic je napisao/la:
28 avg 2024, 12:20
Horoz je napisao/la:
28 avg 2024, 12:16
Kao vječiti optimista, mislim da bi ove dvije tekme mogli završiti sa 2, amožda i 4 poena.
I jedni i drugi će doći umorni i prezasićeni od EURO, ovo su manje atraktivne utakmice, a i nas će sigurno podcijeniti.
Mađarska jeste respektabilna i dobro posložena ekipa, ali to ipak nije top level.
Do momenta utakmica ce proci 2 mjeseca od EURA i cisto sumnjam da su prezasiceni i umorni s tim da su lige startale kao i nasim igracima. I koliko god da nas podcijene mislim da ne mogu pretjerati i da cemo mi svakako biti jos losiji.
Volio bih da grijesim.
Moguće da si u pravu, ali ja kad bi tako razmišljao, ne bi ni pratio repreezntaciju.
I puno slabije reprezentacije su pravile iznenađenja i igrale dobro, ako se stvari poslože.
Pratio sam i ja tako fanaticno i preoptimisticno i onda nakon svakog meca hladan tus. Sad to gledam dosta pesimisticnije nego sto bih i trebao da se mogu obradovat ali ne i razocarat.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

focak2701
Kontakt:

Post Postao/la focak2701 » 28 avg 2024, 16:49

Zna li ko, da li ce biti kakv skup u Eindhovenu oranizovan prije utakmice, pa odatle zajedno svi na stadion ?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 30 avg 2024, 22:32

Kako uzeti ulaznicu protiv Madjarske preko Madjara?

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 31 avg 2024, 00:23

Sheyi je napisao/la:
30 avg 2024, 22:32
Kako uzeti ulaznicu protiv Madjarske preko Madjara?
https://meccsjegy.mlsz.hu/

Imas ovdje trenutno samo kombi-tiket za sve njihove domace. Pojedinacna prodaja se pusta tek u ponedeljak u 10 sati. Sudeci po prodajnom planu ima jos dovoljno karata, bar ovih kombinovanih. Gledaj da uzmes kartu oko ovog Vendeg szektora gdje su gosti.
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 sep 2024, 14:06

"A" reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se sutra u Eindhovenu, gdje će početi pripreme za utakmice UEFA Lige nacija protiv Nizozemske (7. septembar, Eindhoven) i Mađarske (10. septembar, Budimpešta).
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 01 sep 2024, 15:28

………………………… Vasilj
…… Ahmedhodzic Katic Kolasinac
Gazibegovic Huseinbasic Basic Dedic
.…………………Bajraktarevic
…………… Dzeko Demirovic
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

capdevila5
Kontakt:

Post Postao/la capdevila5 » 01 sep 2024, 15:46

NoDi80 je napisao/la:
01 sep 2024, 15:28
………………………… Vasilj
…… Ahmedhodzic Katic Kolasinac
Gazibegovic Huseinbasic Basic Dedic
.…………………Bajraktarevic
…………… Dzeko Demirovic
Kolašinac je povrijedjen, Jusuf je lijevo Dedic je desno, vezni red Huseinbasic Basic Bajraktarevic 0 iskustva bez mnogo defanzivnih aspiracija posebno Esmir, ostaviti 2 vezna na vjetrometini bilo bi samoubistvo, uz to je Esmir debitant. Za ostale se slazem
https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz

🔴⚪️⚜️

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 01 sep 2024, 16:33

Za mene vezni red bi bio Hajradinovic, Huseinbasic, Gigovic.

Hajradinovic - treba ti neki iskusan igrac nemoze sve bit novajlije.
Huseinbasic - trenutno u najboljoj formi
Gigovic - najbolji vezni grac prošlo okupljanje.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 01 sep 2024, 22:24

Sergej ako stavi Mujakića na beka u bilo kojoj od ove dvije utakmice, gubi moju podršku. Mišljenja sam da se svašta mora istrpjeti u ovom periodu stvaranja nove ekipe, ali takvo nešto je nedopustivo i pokazatelj da ljudi u stručnom štabu nemaju pojma o fudbalu.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 01 sep 2024, 23:56

Za ovaj dvomec, nadam se da ce se desiti dvije stvari:

- Da ce Kolasinac ipak moci igrati. U protivnom, ovo ce biti ekstremno glup spisak. Staviti Mujakic i Bicakcic na wing backa je kao da stavis Pirica na centarfora. Ako nema nikog vani, zovi Beganovica iz Sarajeva - samo nek nisu ova dvojica. Ma, moze i Muharem Civic iz TC-a, samo nek nisu oni. Medjutim, poziv Barisicu je vrlo vjerovatno dokaz da Seo ne moze, a docekati utakmice s 2 klasicna beka (i to oba desna) je ravno samoubistvu. Em se mogu povrijediti/razboljeti/biti van forme, em je to pozicija koja se najvise 'trosi' u formacijama koje planiramo igrati (jer imaju odgovornosti i pozadi i naprijed). Ako ce Mujakic uci da zamijeni umornog Gazibegovica, onda nek se iskljuce iz fudbala i Sergej i kompletna klapa koju je okupio oko sebe.

- Da ce dobra forma Dzeke primorati Sergeja da promijeni formaciju i da pocne s njim i Demirovicem u napadu. Edin je perfektan za nekih 50-60 minuta, a poslije nek ga zamijeni Tabakovicem, Bajraktarevicem ili nekim klasicnim veznjakom. Uvjerili smo se da ona formacija s 56 veznjaka ne lici ni na sta.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 02 sep 2024, 00:07

Iskreno najveca misterija je vezni red i koju cemo formaciju igrat a 3 su moguce. 5-4-1, 3-5-2 ili 4-4-2 sto je najmanje izgledno. U svakom slucaju mislim da je Hajradinovic siguran u veznom redu iako je 1 od najlosijih bio i zadnje okupljanje i protiv Ukrajine. Prema trenutnoj formi mislim da ce bit nevidjena nepravda ukoliko Huseinbasic ne bude starter. Momak je veznjak u daleko najboljoj formi, ja sam siguran da se on u skorije vrijeme vraca u bundesligu. Poziv Tahirovicu i Krunicu nema nikakvog smisla, pogotovo Tahirovicu koji jos uvijek nema nikakav status za razliku od Radeta. Lijepo je objasnio zasto je Karic na prosirenom spisku mislim da su i ova 2 trebala da budu preskocena ovaj put. Gigovic je igrac koji je bio najbolji u junu ali i on van takmicarskog ritma, vjerovatno je tome kumovala cinjenica da je poprilicno kasno pronasao klub. Rekao je da na Basica ozbiljno racuna, on je najranije od svih usao u sezonu i trenutno ima daleko najvise utakmica u nogama od svih veznjaka, tako da i on mora bit starter bar 1 utakmicu. Ukratko, samo dragi Bog zna sta je u glavi barbi i ekipi, mozda je Ifet Đakovac iz Sjenice zlatna koka, ko zna :bow: :bih:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 02 sep 2024, 00:22

SetoKaiba je napisao/la:
01 sep 2024, 22:24
Sergej ako stavi Mujakića na beka u bilo kojoj od ove dvije utakmice, gubi moju podršku. Mišljenja sam da se svašta mora istrpjeti u ovom periodu stvaranja nove ekipe, ali takvo nešto je nedopustivo i pokazatelj da ljudi u stručnom štabu nemaju pojma o fudbalu.
Isti sam ti
Takodjer ako bude opet igra presing na nasu odbranu bez suta u okvir protivnickog gola…
Nemam tu sta podrzavati,jer je mogao krila i naci da je htio
A zvao 8 stopera i 10 veznih
To je 18 igraca na istim pozicijama od 24 (ne racunam golmane)
Nista losiji nisu neki igraci na krilu nego neki u veznom ili na stoperi
Jako sam skeptican i ne vidim kako mozemo napraviti igru s ovakvim spiskom
Vidjet cemo necu vise da kudim, jer je sad kasno za promijene
Ostaje mi samo da podrzim i da se nadam najboljem
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 sep 2024, 00:27

Ghuraba je napisao/la:
01 sep 2024, 23:56

- Da ce Kolasinac ipak moci igrati. U protivnom, ovo ce biti ekstremno glup spisak. Staviti Mujakic i Bicakcic na wing backa je kao da stavis Pirica na centarfora. Ako nema nikog vani, zovi Beganovica iz Sarajeva - samo nek nisu ova dvojica. Ma, moze i Muharem Civic iz TC-a, samo nek nisu oni. Medjutim, poziv Barisicu je vrlo vjerovatno dokaz da Seo ne moze, a docekati utakmice s 2 klasicna beka (i to oba desna) je ravno samoubistvu. Em se mogu povrijediti/razboljeti/biti van forme, em je to pozicija koja se najvise 'trosi' u formacijama koje planiramo igrati (jer imaju odgovornosti i pozadi i naprijed). Ako ce Mujakic uci da zamijeni umornog Gazibegovica, onda nek se iskljuce iz fudbala i Sergej i kompletna klapa koju je okupio oko sebe.

- Da ce dobra forma Dzeke primorati Sergeja da promijeni formaciju i da pocne s njim i Demirovicem u napadu. Edin je perfektan za nekih 50-60 minuta, a poslije nek ga zamijeni Tabakovicem, Bajraktarevicem ili nekim klasicnim veznjakom. Uvjerili smo se da ona formacija s 56 veznjaka ne lici ni na sta.
Potpis.

Ako bicakcic bude na wing backu kao proslu utakmicu bice to dokaz da strucni stav apsolutno veze nema o fudbalu, a iskreno se nadam da nije tako. Prava steta bi bila da grupa ljudi koja iskreno i sa strascu radi svoj posao ne moze da deliveruje radi nedostatka znanja. Mada nisam bas siguran koliko znanja ti u biti treba da shvatis da ti najbitnije pozicije u timu pokrivaju samo dva igraca od kojih ni jedan nije lijevi bek.
naprijed rejal

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 02 sep 2024, 00:32

Zbog cega bi Bicakcic poceo na wingbacku ako je Dedic zdrav wtf?
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

capdevila5
Kontakt:

Post Postao/la capdevila5 » 02 sep 2024, 00:36

Ghuraba je napisao/la:
01 sep 2024, 23:56

+1
I ja se nadam ovome, a sto ss tice ovih bekova mislim da ce obojica igrati obje po 90min. i moliti se bogu da se ne povrijede jer ovi stoperi na wingbackovima je za ugasiti TV. Sto se tice alternativa radovo sam se ovom spisku nadajuci se Karicu i Jasicu no ipak nista razlozi su poznati, tako da dok i njih ne krene na bolje u klubovima, ocito nece ni nas :D
Sudeci na osnovu zadnjeg okupljanja ja ocekujem:
Vasilj - Ahmedhodzic - Katic - Radeljic; Dedic - Saric - Hajradinovic - Gigovic; Dzeko - Demirovic;
A licno bih volio prije svega zdravog Kolasinca ofc umjesto Radelje i Huseinbasic i Burnica u vezi, ostalo je otp to..
https://youtu.be/jJlwqnaO3HY?si=8Tj55rPQFz8PTLrz

🔴⚪️⚜️

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 sep 2024, 00:43

RajvoSA03 je napisao/la:
02 sep 2024, 00:32
Zbog cega bi Bicakcic poceo na wingbacku ako je Dedic zdrav wtf?
niko nije rekao da su on i mujakic 'planirani' da pocnu tekme, ali su ocito na spisku da mogu uletiti, po potrebi, i kao zamjene dedicu-jusufu.
Sama ta cinjenica, formacija koju igramo, spisak pred tekme, opravdano stavlja milion upitnika iznad 'strucnog staba' u samom startu...
Moliti Boga da austrijanci budu zdravi i da barbarez i ekipa oko njega pokazu da nisu toliko zahrdjali i da znaju sta rade. Steta bi bila da sve ovo u samom startu zeznu i pokazu da nisu sposobni za nesto vece...

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 02 sep 2024, 06:58

Nadam se da cemo se vratiti na 4-4-2, bar u nekim trenutcima.
3-5-2 se moze igrati, ali zahtjeva da igrači igraju na svojim prirodnim pozicijama, i tu treba dosta uskladiti , jer je nemoguce igrati ovo bez ljevaka u toj ofanzivnoj ulozi. Gazibegovica gubimo u ovoj formaciji, a Kolasinac to sve manje igra.
Mujakic lijevo , Bičakčić desno takođe ne prolazi nikako jer nemaju tu kvalitetnu napadačku ulogu, dobar centaršut ili brzi okomiti ulazak u gol.
Igrati 3-5-2 sa defanzivnim bekovima ( tj bez RWB i LWB) je prelazak na 5-3-2 sa kojom se samo možemo braniti. Igrajući destruktivno tu 5-3-2, može se dobiti sliku da te niko nije nadigrao , ali na kraju ni ti nisi ništa mogao uraditi, osim iz prekida i kontre.
Osim ovoga interesuje me Demirovićeva pozicija , koju će mu Barbarez dodijeliti.
Ajvatar

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.