numanumaye22 je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:32Vise mi etiketiramo ljude i djelimo ih po nacionalnosti nego ovdje gdje imas xxx rasa i nacionalnosti. To je jedan od razloga zasto mnogi odu jer ne mogu bit to sto zele kod nas jer mrzimo bar malo drugacije.Shategabri je napisao/la: ↑04 sep 2024, 12:22Bio sam vani i po mjesec. Meni to ne leži. Ne bih mogao živjeti osim ako baš ne bih morao.
Nije to to. Tuđin si ti kako god okreneš.
I to je potvrdilo nebrojeno naših ljudi.
Kaže mi čovjek, arhitekta, odlično zarađuje, mali trenira u jednom vrhunskom evropskom klubu (nije Bayern niti Njemačka), ali...
Njemu muka što ga trpaju u koš sa Marokancima, Alžircima i ostalim.
Džabe, zna se odakle je i još da je musliman (iako ne prakticira vjeru) i koprcaj se ti koliko hoćeš.
Yebo to realno, da živiš s nekakvom etiketom i da si građanin trećeg reda.
Muslimani ovdje zive sasim normalno, imaju istu platu ko krscani nijemci ako rade isti posao, jer se postuje njemacki Zakon o Radu kao i ostali zakoni koji su isti za sve.
Bit vani i po mjesec i ziviti je sasvim nesto drugo. Muslimana u Parizu ima oko 2M dakle vise nego u Bejha a ja te uvjeravam da ti muslimani zive bolje nego nasi dole.
Pa kod nas te Zakon diskriminise ako si neko treci (citaj Sejdic-Finci), tako da pustit tu pricu.

Ne bih baš rekao numane.