jurisicduska je napisao/la: ↑06 sep 2024, 01:07
nastrojeni21 je napisao/la: ↑06 sep 2024, 00:58
jurisicduska je napisao/la: ↑06 sep 2024, 00:23
Ok pošteno.
U kojim se klubovima dešava ?
Zvezda je na pocetku prelaznog roka dovela stopera Spjica iz TSCa i krilo Pumu, nakon dva mjeseca Spajic je vec otisao, a i Puma vrlo vjerovatno. Jednostavno su u medjuvremenu doveli mnogo bolje igrace na tim pozicijama i ta dvojica se u medjuvremenu nisu pokazla dovoljno i postala su visak. Desava se i u drugim klubovima koji nisu top nivo. al evo i u klubovima koji igraju LP.
Vidim fin si dečko pa ne bih da te nešto habam.
Zvezda ti je prodala Stojića Makabiju i zaradila 400.000km i plus eventualne bonuse jer su ga doveli za 1.0 a prodali za 1.2 m eura.
Ne znam fkt kako ti je to uporedivo ali ako ti misliš da ke to takva situacija onda ok.
Iskreno u svijetu fudbala se ne dešava da igrači dođu i odu u istom roku tako što se sporazumno raskine pogotovo ne više igrača a ti kako hoćeš.
Poenta nije zarada, ne znam sta si toga uhvatio, nit je cilj ovih poteza da mi nesto zaradimo. Naveo sam ti dva primjera gdje su igraci napustili klub u istom prelaznom roku u kojem su dovedeni jer su na njihove pozicije u medjuvremenu dosli bolji igraci, isto to se desIlo i kod nas. Uopste nije poenta o prodaji, ne mozemo se mi porediti sa Zvezdom i time da su oni prodali a mi raskinuli ugovore, pa naravno da ce prodat te igrace kad su ih dva mjeseca prije toga i platili, kako ce mi mi ovu dvojicu ikom prodat kad smo ih dzaba doveli iz losih ekipa. Kad nekog dovedes dzaba iz ekipe koja je ispala iz PL i ekipe koja je jedva ostala, naravno da ces raskinut ugovor a ne neki transfer odradit, pa u nasoj ligi se jedva najbolji igraci prodaju a kamo li ovakvi.
Vukoja dosao. Primarna pozicija mu je poluspic, vec smo imali Hirosa pa je vjerovatno bio planiran kao rezerva njemu ili da se bori za prvih 11. U medjuvremenu dosli Dangubic i Mircevski koji to mogu igrati. Vukoja postaje opcija 3 ili 4, daleko od prvih 11. Moze odigrat i spica, Krpa u medjuvremnu koliko-toliko proigrao, Vukoja nista nije pokazao. Dosao Dangubic, Vukoja treca opsija. Na obje pozicije Vukoja je nakon dolaska igraca postao 3-4 opcija i sam je zatrazio raskid jer u momentu kad je dolazio ocekivao prvih 11 jer nije bila ovakva konkurencija, i uz sve to nije nista pokazao kad je dobijao priliku. Nista cudno u svemu ovome.
Sva trojica igraca koja su otisla su bas daleko od prvih 11, kako to bas da nijedan nije otisao koji je planiran za prvih 11? Malo mucnite glavom, ovako samo smijesni ispadate sa nekim teorijama zavjere a zapravo je stvar sportske prirode i njihovog nezadovoljstva svojim statusima.