Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.
Kad se povuče crta, niti smrdi, niti miriše ovo večeras.
Pred početak meča sam se samo nadao da nam Mađari ne unose loptu u 16 metara kako god žele kao što su to Nizozemci radili, te nisu to uspjeli najviše zbog individualnog (ne)kvaliteta koji ne posjeduju u odnosu na Nizozemsku, ali i zbog boljeg branjenja naših gdje nisu ispadali na svaki pas.
Kako su se odvijale stvari u zadnjih godinu dana, ovo je dobra utakmica, a rezultat vrhunski. Naravno, ljestvica toga šta je nekome dobro, a šta nije, varira od osobe do osobe. Ja sam lično zadovoljan večeras partijama Vasilja koji se momački iskupio za onu bruku iz subote. Katić je 'standardno' dobar, a Bičakčić i Barišić su danas vrhunski odigrali, bez greške. Imali smo par puta sreću gdje nas je vadio Nikola i ona prečka, ali i takve stvari treba zaslužiti, a momci su to zaslužili popriličnom defanzivnom borbom i zalaganjem.
Dedić NE SMIJE više igrati na lijevom beku jer je prije svega dosta lošiji lijevo i od Gazibegovića, a puno opasniji desno od Jusufa. Žrtvovati takvog igrača na neprirodniju poziciju a imaš igrača koji će i bolje pokriti lijevu stranu je totalno nejasan potez. Kreacija nula bodova, malo se kao popravilo kad je ušao Huseinbašić i Bajraktarević (koji je morao dobiti veću minutažu), ali opet nedovoljno. Imaš jasan problem jer ne postoji igrač na sredini terena koji ima i muda i kvalitet da odigra progresivniji pas naprijed i stvori višak. Sve su to igrači namijenjeni za prljav posao. Morati će ovo puno, puno bolje prvenstveno protiv Mađara u Zenici gdje lično očekujem pobjedu jer se večeras dokazalo da se itekako s njima može igrati.
Barbarez mi djeluje kao neko ko nema blage veze, ali treba ga ispoštovati jer puno bolji neće doći sigurno. Posao koji radi van terena je fantastičan za razliku od prethodnika. Nadam se još samo da će prekrižiti Ahmedhodžića i tako jasno postaviti hijerarhijsku strukturu.
Ovo je bod koji bi svi potpisali prije utakmice. Prije samo godinu dana smo se brukali na Islandu u gostima, a sada smo protiv respektabilne ekipe pokazali kakvu-takvu čvrstoću nazad.
Tako da ono, mogli smo zijaniti, ali nismo i igra će se svakako izbrisati u sjećanju većine ubrzo, a tefterit će se samo rezultat.
Pobjeda protiv Mađara kući i da se ne obrukamo previše protiv Švaba i Nizozemaca bi bilo jako dobro. Jasno vidjeti na koga možemo računati, a na koga ne za kvalifikacije za Svjetsko i nadati se da ćemo se i igrom dizati, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Ima jako puno posla još uvijek, a nadamo se da će i Barbarez i stručni štab napredovati trenerski iz meča u meč. Vidljiva je želja i trud svih prisutnih da se izvuče najbolje.
Pred početak meča sam se samo nadao da nam Mađari ne unose loptu u 16 metara kako god žele kao što su to Nizozemci radili, te nisu to uspjeli najviše zbog individualnog (ne)kvaliteta koji ne posjeduju u odnosu na Nizozemsku, ali i zbog boljeg branjenja naših gdje nisu ispadali na svaki pas.
Kako su se odvijale stvari u zadnjih godinu dana, ovo je dobra utakmica, a rezultat vrhunski. Naravno, ljestvica toga šta je nekome dobro, a šta nije, varira od osobe do osobe. Ja sam lično zadovoljan večeras partijama Vasilja koji se momački iskupio za onu bruku iz subote. Katić je 'standardno' dobar, a Bičakčić i Barišić su danas vrhunski odigrali, bez greške. Imali smo par puta sreću gdje nas je vadio Nikola i ona prečka, ali i takve stvari treba zaslužiti, a momci su to zaslužili popriličnom defanzivnom borbom i zalaganjem.
Dedić NE SMIJE više igrati na lijevom beku jer je prije svega dosta lošiji lijevo i od Gazibegovića, a puno opasniji desno od Jusufa. Žrtvovati takvog igrača na neprirodniju poziciju a imaš igrača koji će i bolje pokriti lijevu stranu je totalno nejasan potez. Kreacija nula bodova, malo se kao popravilo kad je ušao Huseinbašić i Bajraktarević (koji je morao dobiti veću minutažu), ali opet nedovoljno. Imaš jasan problem jer ne postoji igrač na sredini terena koji ima i muda i kvalitet da odigra progresivniji pas naprijed i stvori višak. Sve su to igrači namijenjeni za prljav posao. Morati će ovo puno, puno bolje prvenstveno protiv Mađara u Zenici gdje lično očekujem pobjedu jer se večeras dokazalo da se itekako s njima može igrati.
Barbarez mi djeluje kao neko ko nema blage veze, ali treba ga ispoštovati jer puno bolji neće doći sigurno. Posao koji radi van terena je fantastičan za razliku od prethodnika. Nadam se još samo da će prekrižiti Ahmedhodžića i tako jasno postaviti hijerarhijsku strukturu.
Ovo je bod koji bi svi potpisali prije utakmice. Prije samo godinu dana smo se brukali na Islandu u gostima, a sada smo protiv respektabilne ekipe pokazali kakvu-takvu čvrstoću nazad.
Tako da ono, mogli smo zijaniti, ali nismo i igra će se svakako izbrisati u sjećanju većine ubrzo, a tefterit će se samo rezultat.
Pobjeda protiv Mađara kući i da se ne obrukamo previše protiv Švaba i Nizozemaca bi bilo jako dobro. Jasno vidjeti na koga možemo računati, a na koga ne za kvalifikacije za Svjetsko i nadati se da ćemo se i igrom dizati, kako defanzivno, tako i ofanzivno. Ima jako puno posla još uvijek, a nadamo se da će i Barbarez i stručni štab napredovati trenerski iz meča u meč. Vidljiva je želja i trud svih prisutnih da se izvuče najbolje.
Zadnja izmjena: CAGarfia, dana/u 11 sep 2024, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
A LN te 4 se biraju kako?galia95 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 00:15U kvalifikacijama za SP ima 12 grupa i direktno ide samo prvoplasirani.12 drugoplasiranih i 4 ekipe iz Lige nacija koje ne budu prvoplasirane i drugoplasirane u kvalifikacijama idu u baraž gdje će na Mundijal proći još 4 reprezentacije, dakle ukupno 16 iz Evrope.
=\_1921_/=
E tu tek nastupa pravi show i cirkusinvincible1921 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 01:24A LN te 4 se biraju kako?galia95 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 00:15U kvalifikacijama za SP ima 12 grupa i direktno ide samo prvoplasirani.12 drugoplasiranih i 4 ekipe iz Lige nacija koje ne budu prvoplasirane i drugoplasirane u kvalifikacijama idu u baraž gdje će na Mundijal proći još 4 reprezentacije, dakle ukupno 16 iz Evrope.

O tome smo polemisali zadnjih par stranica, preleti malo komentare.
Na sportsport.ba su objasnili ovako, međutim ne slažu se svi s ovom analizom:
https://sportsport.ba/fudbal/liga-nacij ... ije/481724
Cestitke momcima, veliki uspjeh je osvojiti bod u gostima protiv Madjarske sa nepostojecim veznim redom te krilnim igracima.
- SviSmoMiBosna
- Kontakt:
Odlican rezime

U komunizmu ne može biti rata na vjerskoj osnovi : hvala Bogu, tu su samo ateisti.
Ma ne valja ovo nicemu u ovakvoj formaciji i s ovakvim veznim igracima, nema naznaka da je ista napredovalo niti vidim napredak u perspektivi kad je u pitanju ofanzivni dio igre. Ne ide bez krila, moramo ih izmisliti ako zelimo ista napraviti. Dzaba gubimo tekme za uigravanje s ovakvom postavkom
- Beduin
- Kontakt:
E ovo me zivo zanim KAKO?Ghuraba je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:12
Tahirovic zivi ocaj jos jednom. Sporo trci, sporo razmislja i loptu vecinom vraca stoperima, slabo pokriva prostor itd. Da nije bilo onog pasa na kraju, nista pozitivno se ne bi moglo reci za njega. Huseinbasic i Gigovic korektni. Nesto su trckarali i trudili se, ali nista konkretno nisu napravili.
Tahirovic zovi ocaj osim onog vrhunskog driblinga, trka u prostor i izbacivanja Jusufa za kontru kao i onaj fenomenalan blok pri sutu na nas gol, a Gigovic korektan pa u nastavku pises trckarao i trudio se ali nisra konkretno nije naoravio.
Jedan je zivi ocaj a isto tako je trckarao i trudio se spram mogucnosti, a deugi korektan.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
A upravo je suprotno, on kad je na desnoj strani prebacuje se na lijevu, jaču nogu i ulazi u unutrašnjost i onda je tako i golove davao. Neshvatljivo je da svi to vide samo stručni štab ne vidi.galia95 je napisao/la: ↑11 sep 2024, 00:29Kakvo objašnjenje za Dedića
"Nismo bili zadovoljni sa Dedićem na ovoj strani, kaska nam i on zna da nije to što može, pogotovo u ofanzivnom dijelu, on je jači od Gazibegovića ofanzivno. Ideja je bila da Dedića gurnemo lijevo radi ulaska u unutrašnjost, tako da može prebaciti loptu na jaču stranu."
- Gumistucna
- Kontakt:
evo oglasila se Belma Hajradinović,samo nam je još to trebalo 
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
A i on je stavio istu sliku sebe od sinoc gdje gleda dole i kao zamisljen emoji stavio. Glupost. Neprofesionalizam. Ovakve stvari treba poceti kaznjavati jos vise da se uvede neki red.Gumistucna je napisao/la: ↑11 sep 2024, 08:20evo oglasila se Belma Hajradinović,samo nam je još to trebalo![]()
-
- Kontakt:
Mirso se oprasta od interneta!
hoće li neko Mrkonji reći da je ujutro
- Shategabri
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Barisic tek 23 godine a vec igra u solidnom klubu mogao bi on napraviti bolju karijeru od anela ako ga povrede zaobidju
odlican rezultat, kada se uzme u obzir da godinu dana gubimo utakmice i primamo smijesne golove ovo je ogroman napredak u odbrani, samo se nadam da nije slučajnost vec plod nekog dogovora i rada.
prvo čvrstoća u odbrani da se ne primaju smijesni golovi i po 5 komada, pa se tek na to moze nesto graditi, ne razumijem ljude koji nisu zadovoljni
prvo čvrstoća u odbrani da se ne primaju smijesni golovi i po 5 komada, pa se tek na to moze nesto graditi, ne razumijem ljude koji nisu zadovoljni
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Tahirovic 3x ima loptu na centru, seta s njom po 5-10 sekundi sam kao duh, a onda se svaki put okrene nazad i vrati je do golmana. U prevodu, 3 dobre situacije da se nesto organizuje je vratio svom golmanu, a uveden je da pokusa povezati vezni red i organizovati neku akciju. I da ne zaboravimo ono dodavanje u aut...Beduin je napisao/la: ↑11 sep 2024, 07:00E ovo me zivo zanim KAKO?Ghuraba je napisao/la: ↑10 sep 2024, 23:12
Tahirovic zivi ocaj jos jednom. Sporo trci, sporo razmislja i loptu vecinom vraca stoperima, slabo pokriva prostor itd. Da nije bilo onog pasa na kraju, nista pozitivno se ne bi moglo reci za njega. Huseinbasic i Gigovic korektni. Nesto su trckarali i trudili se, ali nista konkretno nisu napravili.
Tahirovic zovi ocaj osim onog vrhunskog driblinga, trka u prostor i izbacivanja Jusufa za kontru kao i onaj fenomenalan blok pri sutu na nas gol, a Gigovic korektan pa u nastavku pises trckarao i trudio se ali nisra konkretno nije naoravio.
Jedan je zivi ocaj a isto tako je trckarao i trudio se spram mogucnosti, a deugi korektan.pa kako brate dragi, kako je to moguce?
S druge strane, Gigovic je unio malo svjezine, ganjao je loptu i konstantno vrsio presing na protivnika. Neke kardinalne greske i glupe odluke nije pravio, ali ni prema naprijed takodjer nista nije napravio. To je isto da kazes, kako je moguce da je napadac koji je profulao 2 cista zicera ostavio losiji utisak od onog koji nije ni uputio sut na go. Ako bih ocjenjivao jednog i drugog od 1 do 10, to bi bilo 5 i 5.5.
-
- Kontakt:
Vec sam pisao???!! Sto bi on uopste dolazio u Holandiju da ne voli igrat nas!!??? Objasnio je u intervju da je se ranije jos vise povredio kad je nas med tim dao zakljucak da moze igrati!
I SASVIM JE LOGICNO DA NAPUSTI KAMP I DA ODE U SHEFFIELD DA VIDI STA JE TACNO UPITANJU!!!!
Ja ne mogu da shvatam ljude ovdje nikako!!! Popljuvali ga izvjredjali, zenu mu konstanto vredjaju sve moguce, okrenete ledja igracu koji je bukvalno nas najbolji stoper i koji je mogao biti starter u Švedskoj koji je pokazao da bez njega odbrana je rasulo. Ali eto
Za par godina me nece iznenadit ako Esmir dozivi istu stvar od svojih ”navijaca”.
I SASVIM JE LOGICNO DA NAPUSTI KAMP I DA ODE U SHEFFIELD DA VIDI STA JE TACNO UPITANJU!!!!
Ja ne mogu da shvatam ljude ovdje nikako!!! Popljuvali ga izvjredjali, zenu mu konstanto vredjaju sve moguce, okrenete ledja igracu koji je bukvalno nas najbolji stoper i koji je mogao biti starter u Švedskoj koji je pokazao da bez njega odbrana je rasulo. Ali eto
Za par godina me nece iznenadit ako Esmir dozivi istu stvar od svojih ”navijaca”.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 5 gostiju.