FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
48
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 200

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 15 sep 2024, 02:11

Nema sta pricat ZORANOVA GRESKA 101%

Rockiv nije kriv ni za jedan go

Ubacit 2 icu novajlija u sredinu gdje nije bila neka igra al smo bili dovoljno bolji

Al bez obzira mene samo cudi da 2 minute Zekic nije znao ukrast..

Nemogu da vjerujem da taj nivo trenera to nije mogao preosjetit ja sam i kod 1-0 oko 77-78 sam sebi govorim primicemo go i kad smo preokrenuli imo sam osjecaj da cemo ponovo primit

Velka 2 boda smo izgubili

I realno je da cemo izgubit od borca posebno ako uzmu zrinjski

Borac jeste javi od nas

Odbrana nam je losa u ovih 9 (i to 6 kuci) utakmica smo primili 8 golova to se ozbiljnoj ekipi nesmije desavat
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 15 sep 2024, 02:15, ukupno mijenjano 1 put.

amkeivke
Kontakt:

Post Postao/la amkeivke » 15 sep 2024, 02:14

Odbrana ovaj put nije odradila svoj dio posla, sve trojica stopera previše grešaka, a Rockov ne zna šta da radi kad ide centaršut il zapliva il se dvoumi krene naprijed pa nazad...al ajde nije smak svijeta, idemo dalje 💪💪 I objasnit Keremechu šta znači ofsajd 🤪😁

Ako je cilj titula sa ovom odbranom težko...a Gojković je još slobodan pa i Dino Arslanagić!
Zadnja izmjena: amkeivke, dana/u 15 sep 2024, 02:17, ukupno mijenjano 1 put.

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 15 sep 2024, 02:14

I da se razumijemo ovo nije kiks
Naša igra qrcu ne valja od prvog kola, sve su to bile ekipe koje su ranga federacije ali vas je ponijelo što se pobjedjuje.

Imao si do sad mjesec igre mjesec odmora i da ovako odigras nakon 15 dana priprema za jednog protivnika pa to je neshvatljivo.

Kad sam vidio Ibrakovica iza istoka laknulo mi.
On bi ovakve utakmice rijesio da svi odu sretni kućama

Hasee
Kontakt:

Post Postao/la Hasee » 15 sep 2024, 02:14

James1987 je napisao/la:
15 sep 2024, 02:05
Hasee je napisao/la:
15 sep 2024, 01:51
Sad idu
1- Borac koji je 3 klase ispred nas u svakom pogledu
2- Zemun kojima je utakmica protiv nas isto kao nama plej of za ulazak u grupnu fazu lp. Izginuce da nam otkinu bodove.
3- Listica- Dje ne treba ni ici jer su nam nabili tolike komplekse da utakmicu kod njih izgubimo prije polaska
4- Ako se desi katastrofa u te 3 utakmice cetnicki savez ce nam vjerovatno 3 dana nakon listice ubaciti utakmicu sa zrinjskim da nas dokrajce.

Znaci od ove tri utakmice nam zavisi sezona
E jbg sad po tvom necemo uzeti boda nikome nije niko od nas jaci tri puta a ni mi nismo jaci od nikog tri puta. Mi, Zrinjski Borac smo tu negdje i osvojit ce onaj koji bude manje kikso u ovakvim utakmicama ako bude sve regularno.
Ne kazem da necemo boda uzeti ali kazem da igraci u ovim utakmicama moraju dati 120% od sebe.
Ali ako pristup bude kao veceras i dvije utakmice prije ove, izgubicemo sve tri utakmice bez ispaljenog metka.

casual033
Kontakt:

Post Postao/la casual033 » 15 sep 2024, 02:18

Čelik kriv za oba Gola plus glupost zbog kojeg je dobio crveni.

Realno I protiv radnika je trebao dobiti crveni carton.

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 15 sep 2024, 03:42

Odmah su neki ovde jedva docekali kiks pa da pocnu da pametuju. Onaj jutros najavljuje petardu protiv Posusja, a sad navodno Borac 3 puta jaci od nas :crazy:

Ima jos 28 utakmica, nismo imali srece veceras i to je to. Mi smo prvaci ove godine. :bih:
U INAT SVIMA

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 15 sep 2024, 06:15

Hasee je napisao/la:
15 sep 2024, 01:51
Sad idu
1- Borac koji je 3 klase ispred nas u svakom pogledu
2- Zemun kojima je utakmica protiv nas isto kao nama plej of za ulazak u grupnu fazu lp. Izginuce da nam otkinu bodove.
3- Listica- Dje ne treba ni ici jer su nam nabili tolike komplekse da utakmicu kod njih izgubimo prije polaska
4- Ako se desi katastrofa u te 3 utakmice cetnicki savez ce nam vjerovatno 3 dana nakon listice ubaciti utakmicu sa zrinjskim da nas dokrajce.

Znaci od ove tri utakmice nam zavisi sezona
Joj jesi negativan i dosadan.
Mi nikada odustati necemo...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 sep 2024, 07:33

Pisao sam da se od ovakvih ekipa u 18 utakmica u sezoni smiju dozvoliti 2 kiksa, eventualno 3, jer se na "malim" ekipama osvajaju titule.
Bitnije od same igre je osvajati bodove.
Jedan se kiks vec desio. Da je u Posušju pa inekako.
Ali ne treba kidati glavu.

Od samog kiksa više frustrira način na koji primamo golove (golman+odbrana).
Nakon toga sebičnost pojedinih igrača.

Idemo dalje.
U Banjaluci je važno ne izgubiti.

General1976
Kontakt:

Post Postao/la General1976 » 15 sep 2024, 07:46

vedinjo98 je napisao/la:
15 sep 2024, 00:08
bordobijeli je napisao/la:
15 sep 2024, 00:05
Kaunas je napisao/la:
14 sep 2024, 23:59
Sto vise razmisljam sve se vise bojim da je ovo 0-3...
Ma nema nikakve logike da bude 0-3.
Sto je najgore, u pravilima nije zapisan nijedan izuzetak za ovakvu situaciju. Malo je vjerovatna situacija, ali evo desila se sada nama. Ako se striktno drzis pravila prekrseno je, bez obzira sto u praksi i objektivno nema veze s vezom.
Ovdje imas izuzetak pravila : "Ako ekipa ostane bez igraca U21 zbog povrede i iskljucenja, a nema pravo na izmjene, smatra se ko da je do kraja igrala sa U21", tako da ne nasjedajte na novinarske spinove

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 15 sep 2024, 07:48

Naš izvor iz Takmičarske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH kazao nam je da ove situacije nisu za usporedbu, jer Sarajevo nije svojevoljno ostalo bez mladog igrača, niti je imalo mogućnost da napravi izmjenu, s obzirom na to da je trener Zoran Zekić već izvršio sve izmjene, a Sarajevo također nije maksimalan broj igrača na terenu, nego njih deset.

"Ipak ne bih prejudicirao odluke Takmičarske komisije, koja će se svakako oglasiti", kazao je naš izvor, koji je želio ostati anoniman.
**

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 15 sep 2024, 07:59

Tačno da se rokneš

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 sep 2024, 08:04

Nisam uopste negativan i u fazonu da kritikujem al jako puno stvari jos ne štima . Puno je novi igraca i treba to sve da legne ,meni najvise smeta previse dugi lopti al i ne moze drugacije kad igra 6/7 defanzivni orjentisani igraca . A druga stvar je ovih 4-5 ofanzivnih niko ne gleda saigraca jako su sebicni a i nonšalantni u odredjenim situcijama. Skupa 2 boda smo prosuli al sta je tu je ,idemo dalje . Motamo popravljati pas igru ,vise drzati loptu kroz vezni red pokusavati kreirati. Posjeta mora biti bolja kritika ide i nama ,ne znam kako al raja se mora probuditi kad je posjeta u pitanju. Vamos Rajvosa.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 15 sep 2024, 08:17

Lucas je napisao/la:
15 sep 2024, 01:12
PeppermintSA je napisao/la:
15 sep 2024, 00:31
LegendKiller je napisao/la:
15 sep 2024, 00:25
Nije ni ovaj bod toliko loš, čisto da se i mi navijači vratimo u realnost jer smo bili poletjeli, Zekiću također da vidi sa čime raspolaže mada je on toga i ranije bio svjestan.
Bod je katastrofalan jer ti moraš sad pobijediti Borac, budući da moraš računati da Borac neće ni jedan bod prosuti kući protiv sljedećih ekipa: Posušje, Gosk, Sloga, Igman, Sloboda, Radnik, Željo.
Kao ni Zrinjski. Oni su mislim ovo Posušje rutinski rješili, nisam siguran da su im poštenu šansu napravili.
Nisu oni ni nama šansu napravili, nego mi nemamo stopera godinama i svaki prekid je 70% gol. Jedino kada je Vladan branio, bilo je malo bolje jer je istrčavao na centdršute.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 sep 2024, 08:27

E samo sam čekao da se krene pisati ništa ne valja, raspad sistema :rol:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 sep 2024, 09:10

FoSte95 je napisao/la:
15 sep 2024, 08:27
E samo sam čekao da se krene pisati ništa ne valja, raspad sistema :rol:
Pa realno i kad smo pobjedjivali imali smo iste probleme kao i sinoc,samo sto smo sinoc kaznjeni.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 15 sep 2024, 09:16

napoleon72 je napisao/la:
05 avg 2024, 16:39
Samo cekam da Zekic kiksa 2-3 pa da krenu pljuvacine kao sad po Rozmanu. A i za Rozmana se ovako u oktobru pisalo - nikad skolovanijeg trenera nismo imali, Guardiola za sve do sad, mlad i elokventan, usadjuje neke nove ideje igracima...

Sta li Zekica ceka - ubleha, izmislja pozicije, jedina izgubljena titula Serifa u zadnjih 15 god on bio trener...
Znaci pocinjemo :kafa:

Jednom sam napisao da treneru u Sarajevu treba sudit za period novembar - april. Te zimske mjesece prospemo uvijek. Svaki trener je dobar na pocetku, euforija drzi, lijepo vrijeme, pune tribine... cim dodju kise, tmurno vrijeme, slabija je posjeta, eto i kikseva. A i prosle godine sa Rozmanom smo u prvih 10 utakmica imali 7 pobjeda, 2 remija i poraz. Remiji u Gabeli i ona sramota u Banjoj Luci, poraz standardno na Pecari. Kasnije znamo sta je bilo, sve se rasulo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 15 sep 2024, 09:21

Koliki idiot moraš biti da ubaciš baklju u teren! Em štetiš klubu finansijski, em bodovno kao u ovom slučaju, jer da nije bilo baklje sasvim bi se drugačije stvari odvijale a i kraj bi bio 1-2 minuta ranije., i izbi nam 2 boda.

P.S. Zekića bezgranično podržavam i niko nije bio sretniji od mene kad je postavljen za trenera, ali mi nije jasno zašto Anđušić. Parmak najobičniji, koji ne daje nikakav doprinos našoj igri. Ko dovede tog parmaka, taj nam nije prijatelj

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 15 sep 2024, 09:35

15 sep 2024, 09:16
05 avg 2024, 16:39
Samo cekam da Zekic kiksa 2-3 pa da krenu pljuvacine kao sad po Rozmanu. A i za Rozmana se ovako u oktobru pisalo - nikad skolovanijeg trenera nismo imali, Guardiola za sve do sad, mlad i elokventan, usadjuje neke nove ideje igracima...

Sta li Zekica ceka - ubleha, izmislja pozicije, jedina izgubljena titula Serifa u zadnjih 15 god on bio trener...
Znaci pocinjemo :kafa:

Jednom sam napisao da treneru u Sarajevu treba sudit za period novembar - april. Te zimske mjesece prospemo uvijek. Svaki trener je dobar na pocetku, euforija drzi, lijepo vrijeme, pune tribine... cim dodju kise, tmurno vrijeme, slabija je posjeta, eto i kikseva. A i prosle godine sa Rozmanom smo u prvih 10 utakmica imali 7 pobjeda, 2 remija i poraz. Remiji u Gabeli i ona sramota u Banjoj Luci, poraz standardno na Pecari. Kasnije znamo sta je bilo, sve se rasulo.
Ima tu svega, ali ne treba zaboravljati ni sa kakvim protivnicima smo do sad igrali. Ovdje ne racunam Europu, jer se to ne moze porediti sa ligom iz hiljadu razloga.

Borac, Zeljeznicar, Zrinjski, Siroki - tek nakon tih utakmica cemo imati donekle realnu sliku sta ova ekipa moze i koji su joj dometi.

Ovaj kiks nije smak svijeta, ali je steta sto se desio kuci na jedan onakav nacin.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 15 sep 2024, 09:44

Kiks je morao doći. Nije bilo ni za očekivati prije početka sezone da ćemo sve ove "male" utakmice pobijediti. Šta da se radi, najbitnije je izvući pouke iz ove utakmice, a itekako puno stvari se može izvući.
Odbrana nesigurna, teško je izdvojiti jednog od stopera da se može reći da ulijeva povjerenje. Soldo, Đuričković i Čelik imaju iste mane, iste probleme, i isti su kalup igrača. Na to sve dodati nesigurnog golmana na prekidima i dobije se upravo ovo. Manjak njihove kvalitete se može nadoknaditi njihovom brojnošću, ali daleko je to od kvalitetne odbrane. I u prvom poluvremenu su imali najmanje dvije ogromne greške koje bi ozbiljne ekipe iskoristile.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 15 sep 2024, 10:03

Stoper stoper stoper stoper yebeni stoper nam treba

I yebeni golman

Mi sto smo sebi dusmani malo je ko, jesmo li toliko retardirani da ne vidimo sta nam treba?????

3 mjeseca je neko nesposoban naci iole kvalitetnog golmana i stopera
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”