Da skratimo ovaj post. Država vam dala svu imovinu koju imate. To je otprilike to. Igrači su prešli da igraju, nit ih je ko tjerao nit bilo šta, jer sumnjam da je neko ako već tjeraju mogao reći neću i proći bez posljedica. Dakle mogli su i ne preći. Ali mitovi tipa ovaj rekao "Ne", i nikom ništa, a ovi ostali natjerani prolaze samo do razvijenosti mozga do 4. osnovne.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑20 sep 2024, 22:11
Isti oni sto su vas stvorili fuzijom Udarnika, Slobode, Torpeda cega li vec i jos se na sve to otimali najbolji igraci iz drugih ekipa. Nesto ne vidim da ti to smeta, a ?![]()
Komunjare su dobre kad te stvore, narede igracima iz drugih ekipa da moraju preci u novoosnovani Torpedo, a ne valjaju ako nekome daju zemlju da napravi stadionNajbolje bi bilo da su vam i zemlju dale, a navijacima ostalih ekipa naredile da navijaju za Sarajevo i jos im naprave stadion
![]()
Zeljeznicar je 47 ostao bez najboljih igraca koje je oteo Torpedo, ispao u drugu ligu, a onda zbog promjene sistema takmicenja zavrsili u regionalnoj liZi koja je fakticki bila treca liga.
Bez obzira na situaciju mi smo imali radnike zeljeznice koji su se borili za Zeljeznicar ( odatle i prica, fol sprdanje, o imenu Vaso Miskin Crni, tako se naime zvala zeljeznicka radionica. Ime jeste cirkus, ne sporimali su cijelu pricu oko ponovnog pokretanja kluba pokrenuli radnici zeljeznica. Isti su nas i osnovali - radnici zeljeznica. Ti isti radnici zeljeznica su 49 poceli da prave stadion ekipe koja se nalazi u regionalnoj ligi ( treca liga ), dok je Torpedo dijelio hranu gladnim ljidima u teskim postratnim vremenima nebil' skupio "navijace"
![]()
U vise situacija ljudi su se dobro peglali da mi budemo tu gdje jesmo, vi ste dobili sve na gotovo. Hop fuzija eto ekipe, hop odluka eto Torpeda, hop dekret eto i igraca koji su igrali prvu ligu ex Yu. Jedna ekipa u kanal, druga prema gore, sve na gotovo.
E mi smo navikli da nije sve na gotovo sta god pricao, zato nas ima vise, veci smo pacijenti i imamo svoj stadion. I vazda ce tako biti. Upamti to![]()
Zivimo Zeljeznicar
Ps. Sretan 103 rodjendan gigante
Suma sumarum država vam sve dala. A nacionalizirala naš stadion i našu zemlju, Koševo je bilo vlasništvo FK Sarajevo. Hoću reći jednim dali jednim uzeli.
Sretan rođendan.