FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 22 sep 2024, 22:50

Gigara je postao bogati za 10 tisuca eurica, tacnije sutra ce to sve fino leci. I eto Gigxsa na kosevo da podjeli pravdu..

3puta smo pusili u derbijima kad bi bili u ovakvoj situaci, cisto sto igrace ponese pobjeda (kao juce) i misle da su minimum Bayern M a ojebine useru gace da nebi bilo 8:0 zapnu sto bi reko mulalic poginu za bod.. E sad nadam se da je Zz pregledao 6-7 derbija zadnjih i da je uvidio ovo ocemu govorim

Teska je floskula derbi je derbi, prvo derbi nije derbi jer zeljo se biri za opstanak zadnjih 14 godina a mi za titulu kup evropu itd..Samo primjer (bez podcjenjivanha cak ovo ide u prilog ovim iz polu istocnog sarajeva) mi vise trosimo na akademiju nego oni na prvi tim medju omjeri u pet deka.

Problem derbija je pun stadion i ne svakidasnja situacija da inas 2-3 k ljudi na svom stadionu koji su protiv tebe, uz to imas jos 14-15 k ljudi (sto takodje nije normalna pojava) koji su uz tebe sudar tih glasina remeti igrace kao sto su ovi seljaci tipa djordjevic jovic began itd i onda trose se vise i psihicki i fizicki dok recimo u zelje je kontra oni imaju skoro svaku domacu utakmicu pun golubarnik njima se to pricinjava da je tu 20 k ljudi a ne kontaju da je 7000 na gravici 85% stadion pun itd.. trebine su im fakticki u stadionu i imaju oni tu prednost. Takodje znaju oni u posvjesti da igracki kadar im nije ni blizu naseg al to im je isto prednost jer oni to i svjesno i NESVJESNO pokusavaju nadomjestit zarom zeljom maksimalnom davanjem, dok u nas dolazi vec do kalkulacija tipa jacismo (odma manja motivacija) igramo kuci jos manja pobjedili birac jos malo zeljo zijanio jos manji taj pritisak

Pogledajte utakmicu juce koliko se trcalo pogledajte to protiv posusja nije bila ni 70% ista energija (mozda orvih 25 min)

Nadam se da ce to Zekic skontat pogledajte zrinjski zadnjih 10 utakmica na polu istocnom sarajevu 10 pobjeda

Ljudinih tretiraju kao i sb posusje igman nista vise nimalo nisu impresirani poblikom poske tekme kazu vao bilo dobro igrat pred 7000 ljudi (sjever prima vise publike id kompetnog njihovog stadiona)

Takodje gledao sam zeljo je svaku utakmicu izgubio koju je igra posle nase utakmice, to govori nesto da se trose 10x vise i takve ekipe tesko dobit..

Igrat smireno ako krenu sa aldjaberon hirosem umrtvit igru igrat cvrsto ici jace u duele nedat im da stvaraju sanse ako nesto ispadne zabit ako ne ok. Cekat 65-70 minutu
Kad ove ojebine udju i onda samo ubacit 4-5 igraca svjezi i pregazit. Primjenit usti taktiku ko zrinjski..jer zeljo sa postavom iz drugog pol od juce nije sao nijedan go nit osvoio ijedan bod. Samo sto coric igra nekad prvo nekad drugo polivrijeme sa aldzaberom hirosem romom

Sloboda ✅
Sloga✅
Gosk ✅
Radnik✅
Posusje 🇯🇵 (2 penala nisu dosudjena car ni war se nije gledo)
Borac✅

Samo da turim kvakicu

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 22 sep 2024, 23:04

Joa ne mogu da svarim da nam u 3 tekme Sloga,Borac,Posusije nije svirao 3 cista penala,da su nam dosudili preko 60 faulova,penal,crveni i more zutih bas za Ginisovu knjigu rekorda,imal neko ovakvu statistiku na planeti?

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 22 sep 2024, 23:10

Simon Sloga jos uvijek slobodan... kako bi nam legao...
Edit:
A i Benkovic stoper...

Hajde Ibrakadabra, sta cekas 😁

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 22 sep 2024, 23:20

19FKS46 je napisao/la:
22 sep 2024, 23:10
Edit:
A i Benkovic stoper...

To je to što se tiče roka. Ko god dođe mora čekati zimaki rok da se registruje i igra. Ako sam pogriješio ispravite me.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 22 sep 2024, 23:21

Glavni sudija iz prošlog kola Radnik Igman , možda njemu dat šansu na derbiju nije se loše tamo pokazao pušta i malo grublju igru ...
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 22 sep 2024, 23:39

Nema boljeg sudije od Gigovića kad hoće i kad nije po zadatku.
Derbi koji smo dobili 3:0 odsudio je perfektno bez greške a danima se pisalo koga će zakinuti i zašto.

Čak i manijaci bili oduševljeni sudjenjem iako su zijanili 3:0

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 22 sep 2024, 23:41

ajdohordas je napisao/la:
22 sep 2024, 23:39
Derbi koji smo dobili 3:0 odsudio je perfektno bez greške a danima se pisalo koga će zakinuti i zašto.

1000% najbolji bh sudija samo kad želi da sudi i kad nema instrukcije da utakmica završi nekim rezultatom. Meni bi on svaki derbi sudio a platio bih ga privatno po 5k mi i kone da pošteno sudi. Fkt bi bilo lijepo poslije tekme pričati o fudbalu a ne o sudijama.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 22 sep 2024, 23:49

ajdohordas je napisao/la:
22 sep 2024, 23:39

Fenomenalno je sudio taj derbi.Dobio aplauz citavog istoka na kraju a to ne pamtim da je ikad ijedan sudija :rol: Moras nerealno dobar bit.Da se ja pitam i ovaj bi derbi sudio samo ne Sivac opet.Gubi konce
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 22 sep 2024, 23:50

Pitar6785 je napisao/la:
22 sep 2024, 22:50
Gigara je postao bogati za 10 tisuca eurica, tacnije sutra ce to sve fino leci. I eto Gigxsa na kosevo da podjeli pravdu..

3puta smo pusili u derbijima kad bi bili u ovakvoj situaci, cisto sto igrace ponese pobjeda (kao juce) i misle da su minimum Bayern M a ojebine useru gace da nebi bilo 8:0 zapnu sto bi reko mulalic poginu za bod.. E sad nadam se da je Zz pregledao 6-7 derbija zadnjih i da je uvidio ovo ocemu govorim

Teska je floskula derbi je derbi, prvo derbi nije derbi jer zeljo se biri za opstanak zadnjih 14 godina a mi za titulu kup evropu itd..Samo primjer (bez podcjenjivanha cak ovo ide u prilog ovim iz polu istocnog sarajeva) mi vise trosimo na akademiju nego oni na prvi tim medju omjeri u pet deka.

Problem derbija je pun stadion i ne svakidasnja situacija da inas 2-3 k ljudi na svom stadionu koji su protiv tebe, uz to imas jos 14-15 k ljudi (sto takodje nije normalna pojava) koji su uz tebe sudar tih glasina remeti igrace kao sto su ovi seljaci tipa djordjevic jovic began itd i onda trose se vise i psihicki i fizicki dok recimo u zelje je kontra oni imaju skoro svaku domacu utakmicu pun golubarnik njima se to pricinjava da je tu 20 k ljudi a ne kontaju da je 7000 na gravici 85% stadion pun itd.. trebine su im fakticki u stadionu i imaju oni tu prednost. Takodje znaju oni u posvjesti da igracki kadar im nije ni blizu naseg al to im je isto prednost jer oni to i svjesno i NESVJESNO pokusavaju nadomjestit zarom zeljom maksimalnom davanjem, dok u nas dolazi vec do kalkulacija tipa jacismo (odma manja motivacija) igramo kuci jos manja pobjedili birac jos malo zeljo zijanio jos manji taj pritisak

Pogledajte utakmicu juce koliko se trcalo pogledajte to protiv posusja nije bila ni 70% ista energija (mozda orvih 25 min)

Nadam se da ce to Zekic skontat pogledajte zrinjski zadnjih 10 utakmica na polu istocnom sarajevu 10 pobjeda

Ljudinih tretiraju kao i sb posusje igman nista vise nimalo nisu impresirani poblikom poske tekme kazu vao bilo dobro igrat pred 7000 ljudi (sjever prima vise publike id kompetnog njihovog stadiona)

Takodje gledao sam zeljo je svaku utakmicu izgubio koju je igra posle nase utakmice, to govori nesto da se trose 10x vise i takve ekipe tesko dobit..

Igrat smireno ako krenu sa aldjaberon hirosem umrtvit igru igrat cvrsto ici jace u duele nedat im da stvaraju sanse ako nesto ispadne zabit ako ne ok. Cekat 65-70 minutu
Kad ove ojebine udju i onda samo ubacit 4-5 igraca svjezi i pregazit. Primjenit usti taktiku ko zrinjski..jer zeljo sa postavom iz drugog pol od juce nije sao nijedan go nit osvoio ijedan bod. Samo sto coric igra nekad prvo nekad drugo polivrijeme sa aldzaberom hirosem romom

Sloboda ✅
Sloga✅
Gosk ✅
Radnik✅
Posusje 🇯🇵 (2 penala nisu dosudjena car ni war se nije gledo)
Borac✅

Samo da turim kvakicu
Japan ti tek na petom mjestu
nazadovo dva mjesta

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 sep 2024, 23:54

nedimmmm1337 je napisao/la:
22 sep 2024, 23:21
Glavni sudija iz prošlog kola Radnik Igman , možda njemu dat šansu na derbiju nije se loše tamo pokazao pušta i malo grublju igru ...
Drazen Maric , cini mi se, ali mislim da lik nikad nije sudio jace tekme, bilo bi riskantno njega uvaliti na derbi

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 23 sep 2024, 00:12

Pitar6785 je napisao/la:
Problem derbija je pun stadion i ne svakidasnja situacija da inas 2-3 k ljudi na svom stadionu koji su protiv tebe, uz to imas jos 14-15 k ljudi (sto takodje nije normalna pojava) koji su uz tebe sudar tih glasina remeti igrace kao sto su ovi seljaci tipa djordjevic jovic began itd i onda trose se vise i psihicki i fizicki dok recimo u zelje je kontra oni imaju skoro svaku domacu utakmicu pun golubarnik njima se to pricinjava da je tu 20 k ljudi
Bespotreban komentar i vrijedanje nasih igraca koji su odigrali odlicno pred 22k i 27k ljudi gdje ti se noge na tribinama odsjeku a ne na terenu.

Momci su do sada dokazali da su pojacanja i da ginu na terenu, polovnjaci iz srbije su nam jedni od boljih na svojim pozicijama (Rockov manje vise iako se nadam da ce nastaviti kao protiv borca).
To vrijedanje je debilizam nad debilizmima. Imamo 5 od 6 pobjeda tako da puno serete, vec put pod noge kartu kupite i podrzimo momke !

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 23 sep 2024, 00:17

H8Z7 je napisao/la:
22 sep 2024, 23:20
19FKS46 je napisao/la:
Edit:
A i Benkovic stoper...

To je to što se tiče roka. Ko god dođe mora čekati zimaki rok da se registruje i igra. Ako sam pogriješio ispravite me.
Ako je igrac slobodan, moze sutra potpisati i zaigrati za nas kroz par dana.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 sep 2024, 01:34

H8Z7 je napisao/la:
22 sep 2024, 23:20
19FKS46 je napisao/la:
Edit:
A i Benkovic stoper...

Mora imati slobodne papire prije kraja prelaznog roka kod nas. Koliko vidim, kod nas je prelazni rok trajao do 6. septembra. Znači svi slobodni igrači, koji su papire dobili tj postali slobodni do tog datuma, mogu potpisati i biti registrovani ove polusezone.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 sep 2024, 03:33

Nestoo sam razmisljao o Gulasu i dosao sam do zakljucka da se NJEMU MORA PRODUZIT UGOVOR u slucaju da Nehtjedne grehota bi bilo ga prodat ispod 2,7 m€ minimum.. onda sam pogledao da DINAMO smatra da onog ustasu Sucica moze prodat za 14-15 m€ (odbili 11 m€) onda pogledah BRUNU PETKOVICA covjek 29-30 godina super igrac igra u A reprezentaci dobro igra i u dinamu. Onda sam pregledao par zadnjih utakmica highlightse njegove zadnju sezonu i UVIDIO da je GULASHVILI bolji igrac i jeftini (cak iako bi ga udali za 2,7 m€) jeftini bar 4 m€ kad se sve sabere..

Dinamo je trazio 3,5 m€ ostetu (to je vazilo samo 3 mjeseca klauzula) sto znaci da mozda bi sad trazili i vise.. takodje Bruno ima nenormaono veliku platu 1,2 m€ godisnje u dinamu i sigurno sad kad bi otisao lupam u trazaspor ili taku neku ekipu on sigurno nebi otisao tamo ispod 1,5 m€ i ugovor minimum na 3 godine. Sto bi znacilo da bi taj tim morao platit za bruna oko 8 m€ i imaces igraca sa 33 godine skoro za kojeg niko nece platit ni 1 m€ u tim godinama ili ces ga mozda produzit na jos jednu godinu gdje des mu dat 1 m€ da ti sjedi na klupi..

Gulash ima 22 godine brzije od Brune agresivni je od brune vec je skoro sigurno da ce igrat za A reprezentaciju gruzije narednih 6-9 godina, dok bruno mozda vise i nece imat poziva u A repku. I sigurno Gulash bi pristao na plati 500 k€ sto znaci da bi te kostao igrac za tri godine plus osteta od recimo 2,7 m€ oko 4,2 m€ ba sprem 8 m€ za brunu takodje Gulash bi imao 25-26 godina i ako ti se bude svidio mozes ga produzit jos 3 godine za platu od 1,3 m€ i ako bude tako dobar da ga prodas u njegovoj 27 godine ako bude dobar za 4-6 m€ sto znaci da bi imao igraca 5 godina za 0 dok bi te bruno kostao 7 do 9 m€ a sad je skoro 100% sigurno da ces minimum isti kvalitet dobit (znam da igraju na razlicitim pozicijama al onako uporedio sam))

Recimo Gulash je mnogo bolji igrac od Hasica i visce

Nisam imao namjeru vrijedjat nase igrace vec samo sam lokaciju odaklesu htio prikazat i poremecaj koji bi mogli dobit ne igranjem takvih utakmica gdje te napada 4000 ljudi na tvom terenu remetiti koncentraciju..

Ja sam ovde prvi branio Jovica kad ga je onaj baci rus i zabilinam go.. iskreno bio sam u nesto slabijoj zastiti Djordjevica mislio sam da je uvaljen element..

Jedino sad sakom nisam zadovoljan jeste sa plavokosom curicom na golu i dalje smatram da je ona jedina komponenta koja nas moze kostat titule.. Alaim je bolji golman od njeg..

Ni

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 23 sep 2024, 06:51

do kad ugovor ima Guli ?
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 sep 2024, 07:07

FCUM je napisao/la:
23 sep 2024, 06:51
do kad ugovor ima Guli ?
Ja mislim maksimalno jos 1,5 godinu

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 23 sep 2024, 07:33

bvsic je napisao/la:
23 sep 2024, 00:12
Pitar6785 je napisao/la:
Problem derbija je pun stadion i ne svakidasnja situacija da inas 2-3 k ljudi na svom stadionu koji su protiv tebe, uz to imas jos 14-15 k ljudi (sto takodje nije normalna pojava) koji su uz tebe sudar tih glasina remeti igrace kao sto su ovi seljaci tipa djordjevic jovic began itd i onda trose se vise i psihicki i fizicki dok recimo u zelje je kontra oni imaju skoro svaku domacu utakmicu pun golubarnik njima se to pricinjava da je tu 20 k ljudi
Bespotreban komentar i vrijedanje nasih igraca koji su odigrali odlicno pred 22k i 27k ljudi gdje ti se noge na tribinama odsjeku a ne na terenu.

Momci su do sada dokazali da su pojacanja i da ginu na terenu, polovnjaci iz srbije su nam jedni od boljih na svojim pozicijama (Rockov manje vise iako se nadam da ce nastaviti kao protiv borca).
To vrijedanje je debilizam nad debilizmima. Imamo 5 od 6 pobjeda tako da puno serete, vec put pod noge kartu kupite i podrzimo momke !
Najbolje onda da ne dolazimo

bibula
Kontakt:

Post Postao/la bibula » 23 sep 2024, 08:05

Evo nakav Music nam sudi, kakav je zna li ko?

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 sep 2024, 08:16

bibula je napisao/la:
23 sep 2024, 08:05
Evo nakav Music nam sudi, kakav je zna li ko?
Ovo ce mu bit treci derbi.Prvi zavrsio 1:1 na Kosevu drugi 0:0 u onom trening centru.Po meni jako los izbor
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 23 sep 2024, 08:27

bvsic je napisao/la:
23 sep 2024, 00:12
Pitar6785 je napisao/la:

👍

Kupi kartu/e deri grlo i navijaj 💪

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Velo6 i 20 gostiju.