FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
zasto ne pogledate pres konferenciju corica gdje je sve objasnio u detalje? al jaber je sam trazio izmjenu. propustio je 5-6 treninga radi ovoga oko ugovora i nije u normalnom ritmu. zbog toga je igrao kako je igrao, a i takav je za karica inijesta. karic je smijesan igrac koji je umislio, zajedno sa menadzerom, da je gattuso u prajmu u najmanju ruku, a tako se i ponasa.
karjasevic, i to je denis objasnio, odigra prvu utakmicu nakon 4 mjeseca jer je imao povredu i svasta nesto i odigra je odlicno. hiros isto propustio bruku treninga radi saobracajne nesrece koju je imao.
slusajte ba sta trener govori malo, valjda on zna bolje. ja ne znam koga je mogao ubaciti umjesto al jabera da nije karic, ali znam da nam treba jos jedan jak veznjak. morao se dovesti, umjesto da se trosilo vrijeme na ganjanje nekih razvikanih imena sa basnoslovnim platama na pozicijama gdje smo vec popunjeni.
karjasevic, i to je denis objasnio, odigra prvu utakmicu nakon 4 mjeseca jer je imao povredu i svasta nesto i odigra je odlicno. hiros isto propustio bruku treninga radi saobracajne nesrece koju je imao.
slusajte ba sta trener govori malo, valjda on zna bolje. ja ne znam koga je mogao ubaciti umjesto al jabera da nije karic, ali znam da nam treba jos jedan jak veznjak. morao se dovesti, umjesto da se trosilo vrijeme na ganjanje nekih razvikanih imena sa basnoslovnim platama na pozicijama gdje smo vec popunjeni.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Da li nam Rahimić poručuje da ide uskoro?
Bilo bi mi drago da se vratim u CSKA. Nadam se da će se to uskoro dogoditi.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
- Bersaga
- Kontakt:
Mi smo takvi, volimo svoje poniziti a ove sa strane možemo čekati. Galić je kod nas zaštićen k'o stećak, mi godinama nismo u stanju dovesti boljeg od njega, to je najžalosnije.godrina je napisao/la: ↑26 sep 2024, 11:13Da je dosao iz Tuzle, Hrvatske ili srbije sad bi ga kovali u zvijezde, prodavali za 5 miliona a raja ga do skora tjetala i upisivala na fakultet.
Ja se iskreno nadam da ce Coric naucit iz ove utakmice ali moze on do sutra ucit ako ce galic i karic opet diijelit lopte protivniku ko na traci.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
kurtoazna izjava za ruske medije.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑26 sep 2024, 11:51Da li nam Rahimić poručuje da ide uskoro?
- avalPacidoroP
- Kontakt:
A sad hladne glave da napišem dublji osvrt na sinoćnju utakmicu.
Ono što me je baš psihički 'poderalo' je to, što u posljednja odigrana četiri poluvremena, odnosno 360.minuta igre, mi smo odigrali samo jedno poluvrijeme maestralno.
Ostala 3.poluvremena, 270.minuta igre, mi smo uputili jedan udarac ka golu( prečka Radovca), i nakon toga nismo dobili penal.
Jasno mi je da se i protivnik nešto pita, ali nije protivnik Real Madrid, već ekipe iz tvog ranga takmičenja.
Vjerovatno i najlošija tri poluvremena unazad 5.mjeseci.
Da se vratim na utakmicu.
Prvo poluvrijeme Zekić je startnu grešku napravio izmišljanjem pozicija i formacije, samim tim mi smo to iskoristili da bar postignemo jedan gol.. kamo sreće da je Boljević odmah na startu zakucao onu odbicu, šećer ću fasovati radi njega.
Koliko su oni lutali u formaciji, govori činjenica da je Lulić startao na lijevom beku, i kada nije mogao zaustaviti jednog od tri najbolja naša pojedinca sinoć (Šabića), iza 20.minute prebacio je Unušića na lijevog beka.. pošto i to nije davalo rezultat, ubacuje Renana, ubacuje Soldu na poluvremenu, mijenja formaciju, te treći lijevi bek postaje Kyeremeh.. da li je Zekić ovaj put uvidio mane Šabića, koji nije postojao u odbrani, i Galića koji zadnje dvije utakmice je baš katastrofalan. Uništili su nas po našoj desnoj strani u drugom poluvremenu.
Kako je Ćorić pojeo Zekića u prvom poluvremenu, tako je Zekić njega u drugom..
Mada jedino što se Ćoriću može prigovoriti je tajming izmjena.. nisi imao više opcija u veznom redu, da malo stanemo na loptu, ali Šabić/Boljević i Hiroš ne mogu odigrati 90.minuta na takvom trkačkom nivou..
Izmjene su se morale desiti ranije, oko 70/75te, mislim da bi mnogo manje šansi Sarajevo do kraja imalo, a mi bi sigurno bar jednom/dva puta zaprijetili.. ovako bod k'o bod na Koševu je uvijek dobar,ali ostaje žal jer smo mogli do sva tri, ne pamtim bolje odigrano poluvrijeme na Koševu od sinoćnjeg prvog.
Pojedinačno:
Muftić- sinoć sam napisao jedan post..vjerovatno igrač sa najmanje potencijala, a najviše je uradio od svih naših igrača od Hadžiahmetovića. ABd čeka ga vrhunska karijera. Direktno nam je sačuvao 2.boda u Mostaru, 2. u Tuzli, i sinoć 1. bod.
Galić- šta se s tobom dešava čovječe.. kakva su ono vođenja lopte unazad i pasovi direktno u kontru protivnika.. i protiv Zrinjskog i sinoć. Jesi li ograjisao druže..makar si do sad u defanzivi bio siguran.
Cavnić- vela havle.. kakvo drvo. Kakva greška u 8.minuti, ja ne znam kako se onako sapleo, i kako ga Turkeš prođe pri prvom kontaktu s loptom..nevjerovatno da nam je on štoper u prvoj postavi.
Karamarko- odličan. Sve bolji i bolji. Nadam se da će nastaviti rasti. Makar jednog normalnog da imamo do kraja polusezone.
Marković- solidan..kakve smo sve pojave imali na toj poziciji, sad neko ko igra na ovom nivou bude i više nego zadovoljavajući.. Samo je sramotno da hoda s trbušinom k'o da je na gajbi piva. A tu je sa ekipom već oko dva mjeseca. Morao se stesat do sad.
Al Jaber- Ćorić pokušava opravdat njegove lošije igre manjkom treninga, ali njegov pad je počeo od Slobode. Tad smo govorili da je loše odigrao, al' ga zabi i izvuče nas.. Sinoć previše nonšalantan, nekakvi lagani pasovi direktno u noge komšijama, ali i kao takav jedini podsjeća na prime Štilića kad povuče loptu..automatski osjetiš da se stvara ozbiljan napad, i definitivno najbitnija karika u ekipi. Nadam se da će se ubrzo vratiti u formu.
Karjašević- e ako me iko pozitivno iznenadio od ovih svih pojačanja je definitivno on sinoć. Kakva partija, presjekao je bruku lopti.. a nije toliko operisan od fudbala naprijed ko Karić. Mislim da bi nam mogao valjati kao treća opcija na toj poziciji.
Šabić- još jedno iznenađenje.. momak ima nešto, to je definitivno.. nije previše brz, ali ima tehnike u nogama i drskost.. uz odličan šut i centaršut, kroz godinu bi mogli dobiti vrlo dobrog igrača. Sa njim se mora raditi..doduše sinoć su mu i pomogle stalne rotacije na toj poziciji lijevog beka kod komšija, ali niko ga nije uspio zaustaviti do drugog poluvremena. Mora poraditi i na vraćanju u defanzivu, sinoć u drugom poluvremenu nije postojao.
Hiroš- šta čovjek da kaže..glupira se, solira, radi nelogične stvari, use.re tri napada, i onda u četvrtom pošalje magičnu asistenciju..
Boljević-još jedna budala.. al džaba najbolji igrač ekipe poslije Al Jabera i Radovca. Da je zabio 30% šansi ove sezone do sad, sad bi imao 5.golova na kontu..valjda ga krenu golovi.
Krpić- dosta bolji u odnosu na Zrinjski, puno više duela je uzeo, i jednostavno na ovakvim mečevima on mora igrati.. mrzi pitare, a i oni njega. Krvnik će im biti i za 5.godina, i tad će im ga zabiti..
Od izmjena jedino vrijedno spomena da Kariću treba dati papire, i da je Odinaka trebao ranije dobiti priliku..on je odličan za ovakvih utakmica na gostovanjima, kad igraš protiv jakog protivnika koji te napadne.. za kontre se ubio, ali isključivo na poziciji krila. Bek, sad za sad, ni pod razno.
Ono što me je baš psihički 'poderalo' je to, što u posljednja odigrana četiri poluvremena, odnosno 360.minuta igre, mi smo odigrali samo jedno poluvrijeme maestralno.
Ostala 3.poluvremena, 270.minuta igre, mi smo uputili jedan udarac ka golu( prečka Radovca), i nakon toga nismo dobili penal.
Jasno mi je da se i protivnik nešto pita, ali nije protivnik Real Madrid, već ekipe iz tvog ranga takmičenja.
Vjerovatno i najlošija tri poluvremena unazad 5.mjeseci.
Da se vratim na utakmicu.
Prvo poluvrijeme Zekić je startnu grešku napravio izmišljanjem pozicija i formacije, samim tim mi smo to iskoristili da bar postignemo jedan gol.. kamo sreće da je Boljević odmah na startu zakucao onu odbicu, šećer ću fasovati radi njega.
Koliko su oni lutali u formaciji, govori činjenica da je Lulić startao na lijevom beku, i kada nije mogao zaustaviti jednog od tri najbolja naša pojedinca sinoć (Šabića), iza 20.minute prebacio je Unušića na lijevog beka.. pošto i to nije davalo rezultat, ubacuje Renana, ubacuje Soldu na poluvremenu, mijenja formaciju, te treći lijevi bek postaje Kyeremeh.. da li je Zekić ovaj put uvidio mane Šabića, koji nije postojao u odbrani, i Galića koji zadnje dvije utakmice je baš katastrofalan. Uništili su nas po našoj desnoj strani u drugom poluvremenu.
Kako je Ćorić pojeo Zekića u prvom poluvremenu, tako je Zekić njega u drugom..
Mada jedino što se Ćoriću može prigovoriti je tajming izmjena.. nisi imao više opcija u veznom redu, da malo stanemo na loptu, ali Šabić/Boljević i Hiroš ne mogu odigrati 90.minuta na takvom trkačkom nivou..
Izmjene su se morale desiti ranije, oko 70/75te, mislim da bi mnogo manje šansi Sarajevo do kraja imalo, a mi bi sigurno bar jednom/dva puta zaprijetili.. ovako bod k'o bod na Koševu je uvijek dobar,ali ostaje žal jer smo mogli do sva tri, ne pamtim bolje odigrano poluvrijeme na Koševu od sinoćnjeg prvog.
Pojedinačno:
Muftić- sinoć sam napisao jedan post..vjerovatno igrač sa najmanje potencijala, a najviše je uradio od svih naših igrača od Hadžiahmetovića. ABd čeka ga vrhunska karijera. Direktno nam je sačuvao 2.boda u Mostaru, 2. u Tuzli, i sinoć 1. bod.
Galić- šta se s tobom dešava čovječe.. kakva su ono vođenja lopte unazad i pasovi direktno u kontru protivnika.. i protiv Zrinjskog i sinoć. Jesi li ograjisao druže..makar si do sad u defanzivi bio siguran.
Cavnić- vela havle.. kakvo drvo. Kakva greška u 8.minuti, ja ne znam kako se onako sapleo, i kako ga Turkeš prođe pri prvom kontaktu s loptom..nevjerovatno da nam je on štoper u prvoj postavi.
Karamarko- odličan. Sve bolji i bolji. Nadam se da će nastaviti rasti. Makar jednog normalnog da imamo do kraja polusezone.
Marković- solidan..kakve smo sve pojave imali na toj poziciji, sad neko ko igra na ovom nivou bude i više nego zadovoljavajući.. Samo je sramotno da hoda s trbušinom k'o da je na gajbi piva. A tu je sa ekipom već oko dva mjeseca. Morao se stesat do sad.
Al Jaber- Ćorić pokušava opravdat njegove lošije igre manjkom treninga, ali njegov pad je počeo od Slobode. Tad smo govorili da je loše odigrao, al' ga zabi i izvuče nas.. Sinoć previše nonšalantan, nekakvi lagani pasovi direktno u noge komšijama, ali i kao takav jedini podsjeća na prime Štilića kad povuče loptu..automatski osjetiš da se stvara ozbiljan napad, i definitivno najbitnija karika u ekipi. Nadam se da će se ubrzo vratiti u formu.
Karjašević- e ako me iko pozitivno iznenadio od ovih svih pojačanja je definitivno on sinoć. Kakva partija, presjekao je bruku lopti.. a nije toliko operisan od fudbala naprijed ko Karić. Mislim da bi nam mogao valjati kao treća opcija na toj poziciji.
Šabić- još jedno iznenađenje.. momak ima nešto, to je definitivno.. nije previše brz, ali ima tehnike u nogama i drskost.. uz odličan šut i centaršut, kroz godinu bi mogli dobiti vrlo dobrog igrača. Sa njim se mora raditi..doduše sinoć su mu i pomogle stalne rotacije na toj poziciji lijevog beka kod komšija, ali niko ga nije uspio zaustaviti do drugog poluvremena. Mora poraditi i na vraćanju u defanzivu, sinoć u drugom poluvremenu nije postojao.
Hiroš- šta čovjek da kaže..glupira se, solira, radi nelogične stvari, use.re tri napada, i onda u četvrtom pošalje magičnu asistenciju..
Boljević-još jedna budala.. al džaba najbolji igrač ekipe poslije Al Jabera i Radovca. Da je zabio 30% šansi ove sezone do sad, sad bi imao 5.golova na kontu..valjda ga krenu golovi.
Krpić- dosta bolji u odnosu na Zrinjski, puno više duela je uzeo, i jednostavno na ovakvim mečevima on mora igrati.. mrzi pitare, a i oni njega. Krvnik će im biti i za 5.godina, i tad će im ga zabiti..
Od izmjena jedino vrijedno spomena da Kariću treba dati papire, i da je Odinaka trebao ranije dobiti priliku..on je odličan za ovakvih utakmica na gostovanjima, kad igraš protiv jakog protivnika koji te napadne.. za kontre se ubio, ali isključivo na poziciji krila. Bek, sad za sad, ni pod razno.
Po meni Karjašević je maksimalno korektno odradio svoje zadatke sinoć u skladu sa svojim mogućnostima i svjestan svojih limita pa se nije ni petljao u igri prema naprijed.
Nekoliko puta je fino se snašao u odlaganju lopte pod pritiskom protivnika nakon što je osvoji, uglavnom nadam se da može biti solidna opcija kada nema Radovca ili Al Jabera.
Evo jedna mala kompilacija koju sam napravio:
Nekoliko puta je fino se snašao u odlaganju lopte pod pritiskom protivnika nakon što je osvoji, uglavnom nadam se da može biti solidna opcija kada nema Radovca ili Al Jabera.
Evo jedna mala kompilacija koju sam napravio:
Bod nas, derbi gotov
Okrenut se Posusju s kojim igramo vec u nedjelju
Denis poznaje ekipu i nacin igre Posusja, ocekujem tvrdu utakmicu, ali i pozitivnu za nas
Sigurno ide puna Grbavica, kao i uvijek
Ocekujem
Dangubica, Cvetanovskog, Sabica, Hirosa, Jabera, Radovca, Markovica, Mahmica, Sukilovica, Galica i Muftica u prvih 11
Eventualno Odinaka i Karamarko
Okrenut se Posusju s kojim igramo vec u nedjelju
Denis poznaje ekipu i nacin igre Posusja, ocekujem tvrdu utakmicu, ali i pozitivnu za nas
Sigurno ide puna Grbavica, kao i uvijek
Ocekujem
Dangubica, Cvetanovskog, Sabica, Hirosa, Jabera, Radovca, Markovica, Mahmica, Sukilovica, Galica i Muftica u prvih 11
Eventualno Odinaka i Karamarko
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 26 sep 2024, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ma iskreno nek i ide,ja ne znam sto se ovde pojedinci loze na njeg,u klubu ima dosta para za plate igracima,doveo je vukoju i corica koji su promasaj,kostur ekipe i glavni igraci su nam svakako igraci koji su od prije tu,ne vidim nijednog njegovog igraca koji je dosao a pravi razliku i da je pravo pojacanje,obzirom na njeogovu karijeru i njegovo ime u svijetu fudbala ocekivao sam mnogo bolje igrace i mnogo bolje biranje igraca.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑26 sep 2024, 11:51Da li nam Rahimić poručuje da ide uskoro?
- TMmanija2012
- Kontakt:
Ako pobjedimo Posusje ,tema ce se naglavacke okrenuti , opet napadamo titulu
Muftic i Sabic bravo momci za sinoc 

Ne bi bilo lose gurati Sabica i jos jednog omladinca na desno krilo
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Jedva se krpimo sa jednim u21 igracem, a ti bi dvojicu gurao...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Vidjet cemo sad su tu Sabic, Mahmic, Sukilovic, Karic19vendetta87 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:45Jedva se krpimo sa jednim u21 igracem, a ti bi dvojicu gurao...
Od omladinaca mozda dati sansu Lausevicu, Foci, Babaluku i Zenicaninu
Svakako Krpic i Cavnic zbog zutih ne igraju protiv Posusja
Nadam se da ce i Galica odmoriti, jer nam je potreban protiv Borca
Ima dva zuta i nek se ocisti na gostovanju protiv Borca, jer poslije Borca docekujemo Radnik kuci
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Zenicanin iz juniora bi se mogao dobro pokazati, Sabic prvih 60 minuta i onda ovaj zadnjih pola sata19vendetta87 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:45Jedva se krpimo sa jednim u21 igracem, a ti bi dvojicu gurao...
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
-
- Kontakt:
Potrebniji nam je protiv Posusja nego protiv Borca. Svakako ce Borac imati sudijski poguranac jer igraju protiv Panate 2 dana prije nasNoDi80 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:48Vidjet cemo sad su tu Sabic, Mahmic, Sukilovic, Karic19vendetta87 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:45Jedva se krpimo sa jednim u21 igracem, a ti bi dvojicu gurao...
Ima dva zuta i nek se ocisti na gostovanju protiv Borca, jer poslije Borca docekujemo Radnik kuci
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Znam ali moramo malo i miksati i drugima dati sansu19vendetta87 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:55Potrebniji nam je protiv Posusja nego protiv Borca. Svakako ce Borac imati sudijski poguranac jer igraju protiv Panate 2 dana prije nasNoDi80 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:48Vidjet cemo sad su tu Sabic, Mahmic, Sukilovic, Karic19vendetta87 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:45
Jedva se krpimo sa jednim u21 igracem, a ti bi dvojicu gurao...
Protiv Borca ne treba ni razmisljati o sudijama, vec otici u punom sastavu i ici na pobjedu bes obzira na sve
Ne smijemo u podsvijesti skidati gace zbog sudija vec treba otici i pobit se sa svima
Samo igrat tika taka i ne srljat, izvuc im zivce i zabit ga
Pa nek izmislja faulove, ne moze zabit za njih
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- jointunija
- Kontakt:
Neće on nigdje na tvoju žalost,a ovo što si napisao ne bih ni komentarisao,čitam i ne vjerujemEjnur je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:28Ma iskreno nek i ide,ja ne znam sto se ovde pojedinci loze na njeg,u klubu ima dosta para za plate igracima,doveo je vukoju i corica koji su promasaj,kostur ekipe i glavni igraci su nam svakako igraci koji su od prije tu,ne vidim nijednog njegovog igraca koji je dosao a pravi razliku i da je pravo pojacanje,obzirom na njeogovu karijeru i njegovo ime u svijetu fudbala ocekivao sam mnogo bolje igrace i mnogo bolje biranje igraca.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑26 sep 2024, 11:51Da li nam Rahimić poručuje da ide uskoro?

Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Zna li neko, ovaj Laušević, postoji li mogućnost da dobije BiH državljanstvo
Kako mozes nazivati igrače i trenera voljenog kluba retardiranim?Ejnur je napisao/la: ↑26 sep 2024, 08:44Kad sve sumiram,nasi igraci i trener su retardirani.
Odigras dobro prvo poluvrijeme u drugom poluvremenu imas sve preduslove da odigras mirno bez nekog srljanja,da stanes na loptu i cekas neku kontru,a mi odigramo kao da igraju seniori protiv juniora i samo izbijamo panicno loptu,nismo bili u stanju zadrzati loptu 30 sekundi.
Pita se druže i protivnik nešto
Utakmica protiv Borca ce biti odgodjena.
Svaka cast Sabicu i Mufticu.
Idemo dalje
Svaka cast Sabicu i Mufticu.
Idemo dalje
FKŽ !