Premijer liga BiH - aktuelno

Miljacka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Miljacka » 26 sep 2024, 15:08

Bersaga je napisao/la:
26 sep 2024, 11:46
tabba77 je napisao/la:
26 sep 2024, 11:36
Bersaga je napisao/la:
26 sep 2024, 11:06

Dudić nije bio trener Posušja.
Bersaga, pročitaj ti to prijatelju, ponovo. Možda shvatiš šta je htio reći. :mrgreen:
Da ti nisi prijatelju napisao ne bih vala pomislio da misli dok je Dudić bio kod vas. Fali malo preciznosti u formulaciji.
Iskreno, šta ti kažeš na ovo sinoć? Da li je ovo što tvoji potenciraju "gdje smo mi, gdje ste vi" zaista realno stanje? Da li je zbog rivalstva pa ono da se malo "napuše"?
Pozdrav prijatelju iz Donjih Strovališta :bih:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 sep 2024, 15:17

QUARTERBACK je napisao/la:
26 sep 2024, 14:54
Shategabri je napisao/la:
26 sep 2024, 14:30
TeaM87 je napisao/la:
26 sep 2024, 13:54
Lijepo je sinoc bilo vidjeti izmjesane navijace na dijelu zapada prema jugu. Nasi slave go, pitari slave svoj go, i niko nikog ne dira. Ljepota.

Ne znam koji je kur.ac sa MUP KS pa su nas natjerali da budemo pred stadionom 2 i po sata pred utakmicu (da, korteo je stigao oko 18h pred stadion) i zasto nam je istog momenta nakon zadnejg sudijskog zvizduka receno haj izlazite ili cete dobiti batine. O tampon zonama od 2 hiljade mjesta da ne pricam. Bezveze dizu tenzije i prave bauk od derbija, a raja sa razlicitim salovima zajedno gleda utakmicu pored njih na zapadu. Nevjerovatno sta rade.
Ovo jer im je pun qrc, da vas što prije isprate, a onda i nas, jer smo mi morali čekati 15 min dok vas isprate.

Tampon zone nepotrebne obzirom na konstituciju stadiona.
Mi na Grbavici cekamo svaki put 15 minuta da izadju gostujuci ko god da je u pitanju.. ono sto nam je svima zasmetalo jeste sto su nas tjerali onako a raja je bukvalno samo cekala da se pozdravi s igracima 2 minute i da krenu svi..
Kažem ti, gledali su kako da se što prije kotarišu i vas i nas.
Otud i taj papanski pristup.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 sep 2024, 15:19

TeaM87 je napisao/la:
theKuPuS je napisao/la:
26 sep 2024, 14:38
TeaM87 je napisao/la:
Lijepo je sinoc bilo vidjeti izmjesane navijace na dijelu zapada prema jugu. Nasi slave go, pitari slave svoj go, i niko nikog ne dira. Ljepota.

Ne znam koji je kur.ac sa MUP KS pa su nas natjerali da budemo pred stadionom 2 i po sata pred utakmicu (da, korteo je stigao oko 18h pred stadion) i zasto nam je istog momenta nakon zadnejg sudijskog zvizduka receno haj izlazite ili cete dobiti batine. O tampon zonama od 2 hiljade mjesta da ne pricam. Bezveze dizu tenzije i prave bauk od derbija, a raja sa razlicitim salovima zajedno gleda utakmicu pored njih na zapadu. Nevjerovatno sta rade.
Jesam li ja nešto pomiješao, ili je u mom djetinjstvu skroz bilo normalno da na jugo-zapadu bude brdo navijača želje, i da se prema sredini tribine miješaju bordo i plava, jer su tu sjedili ljudi koji su dolazili skupa, a navijaju za različite ekipe? Nekako mi nestvarno izgleda sad kad pogledam, i možda sam bio dijete pa mi je sve to izgledalo veće, ali kao da je tad zapad bio prepun, plus na jugu nije bilo tampon zona...
Tako je bilo, tad se prodavao zapad i za nase navijace, ali unazad par godina se ne prodaje (iz samo njima znanih razloga).
Za trenutnu situaciju s gostujućim navijačima na derbijima ste podjednako krivi kao i mi. Da se ne ponavljamo, prežvakana tema.
Ako naravno izbijemo odnos policije i doprinos smanjenju sektora i na Grbavici i na Koševu.
Koševo Zapad

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 26 sep 2024, 15:46

U posljednjih 9 derbija Sarajevo ima jednu pobjedu dok Zeljo ima dvije.

Sarajevo nikad jace igracki i finansijski, a Zeljo nikad slabiji.
Ovo je samo jos jedan od dokaza da je derbi nepredvidiv i da se nikad ne zna na koju ce stranu prevagnut i ko ce se radovat.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 26 sep 2024, 15:54

26 sep 2024, 15:19
TeaM87 je napisao/la:
theKuPuS je napisao/la:

Jesam li ja nešto pomiješao, ili je u mom djetinjstvu skroz bilo normalno da na jugo-zapadu bude brdo navijača želje, i da se prema sredini tribine miješaju bordo i plava, jer su tu sjedili ljudi koji su dolazili skupa, a navijaju za različite ekipe? Nekako mi nestvarno izgleda sad kad pogledam, i možda sam bio dijete pa mi je sve to izgledalo veće, ali kao da je tad zapad bio prepun, plus na jugu nije bilo tampon zona...
Tako je bilo, tad se prodavao zapad i za nase navijace, ali unazad par godina se ne prodaje (iz samo njima znanih razloga).
Za trenutnu situaciju s gostujućim navijačima na derbijima ste podjednako krivi kao i mi. Da se ne ponavljamo, prežvakana tema.
Ako naravno izbijemo odnos policije i doprinos smanjenju sektora i na Grbavici i na Koševu.

Odlicno se sjecam derbija kada smo na Grbavici sjedili jedni do drugih na sjeveru i kada se navijalo bez ikakvih problema.

Pitari su dobijali dio sjevera i stari istok, dok smo mi na Kosevu tradicionalno dobijali jug i dio A sektora zapada

Zaista je glupost da se ne prodaju karte za A sektor na Kosevu za zapad. To je tribina koja prima oko 15 000 navijaca i zar je problem odrediti 2-3000 karti za navijace Zelje, pa napravi onda tampon zonu i onda ostatak neka pripadne navijacima Sarajeva.

Zaista nas ima koji smo 40+ godina i koji zelimo sa djecom doci pogledati derbi, ali kao sto mi prijatelj sinoc rece "necu na jug sta treba da mi se dijete naguta dima od baklji,dimnih i od trave" sto je i u pravu.

Isto tako bih na Grbavici odredio jedan dio sjevera ali samo za porodicne navijace dakle navijace koji ce doci sa porodicom, a za "fanatike" imaju vec predvidjena mjesta.

Ovo je stvar kojoj se treba teziti. Problem na Grbavici su velike tampon zone, jer se sa njima smanjuje 20 % kapaciteta stadiona, dok je Kosevo ogromno i nema nikakvih prepreka da se ovo primjeni.

Nadam se da cemo opet doci na taj nivo da se moze doci i pogledati utakmica

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 sep 2024, 15:56

itatabisine je napisao/la:
26 sep 2024, 15:54
26 sep 2024, 15:19
TeaM87 je napisao/la:

Odlicno se sjecam derbija kada smo na Grbavici sjedili jedni do drugih na sjeveru i kada se navijalo bez ikakvih problema.

Pitari su dobijali dio sjevera i stari istok, dok smo mi na Kosevu tradicionalno dobijali jug i dio A sektora zapada

Zaista je glupost da se ne prodaju karte za A sektor na Kosevu za zapad. To je tribina koja prima oko 15 000 navijaca i zar je problem odrediti 2-3000 karti za navijace Zelje, pa napravi onda tampon zonu i onda ostatak neka pripadne navijacima Sarajeva.

Zaista nas ima koji smo 40+ godina i koji zelimo sa djecom doci pogledati derbi, ali kao sto mi prijatelj sinoc rece "necu na jug sta treba da mi se dijete naguta dima od baklji,dimnih i od trave" sto je i u pravu.

Isto tako bih na Grbavici odredio jedan dio sjevera ali samo za porodicne navijace dakle navijace koji ce doci sa porodicom, a za "fanatike" imaju vec predvidjena mjesta.

Ovo je stvar kojoj se treba teziti. Problem na Grbavici su velike tampon zone, jer se sa njima smanjuje 20 % kapaciteta stadiona, dok je Kosevo ogromno i nema nikakvih prepreka da se ovo primjeni.

Nadam se da cemo opet doci na taj nivo da se moze doci i pogledati utakmica
Da nas je više ovakvih :thumbup:
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 sep 2024, 15:57

itatabisine je napisao/la:
26 sep 2024, 15:46
U posljednjih 9 derbija Sarajevo ima jednu pobjedu dok Zeljo ima dvije.

Sarajevo nikad jace igracki i finansijski, a Zeljo nikad slabiji.
Ovo je samo jos jedan od dokaza da je derbi nepredvidiv i da se nikad ne zna na koju ce stranu prevagnut i ko ce se radovat.
Kad si slabiji, životom se boriš da bar ne izgubiš.

Kad gubiš što se znalo desiti vama, pa i 0-2, onda opet što ono kažu glavom na krampon da bar izjednačiš.

Za to vam skidam kapu, dajete 120%.

Mi nekako kao da vas podcjenimo u nekom momentu i to nam se obije o glavu.

Bilo to prvo poluvrijeme sinoć ili recimo ono kad u 5 minuta sudijske prospemo 0-2.
Koševo Zapad

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 26 sep 2024, 16:25

TeaM87 je napisao/la:
theKuPuS je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:

Znate vi dobro razlog, ali se malo pravite mutavi. Na Grbavici ste nas godinama gurali haman po 2000 na manje od 1000 mjesta, pa je onda Osim jednom u stilu gazde kafane izjavio "naša kuća naša pravila" i od tada ide reciprocitet.

Da se razumijemo, ja nisam za to, odrastao sam na Koševu , masu derbija bio izmiješan sa Željovcima, prijateljima i rodbinom ali ako hoćete cijeli jug, moraćete se i vi malo skupiti na Grbavici i povećati nam broj karata...znam da je to radi sezonskih teško izvodljivo , ali ... Ne tražite samo u nama problem.

Masu puta umalo nije do gušenja došlo u zdenci. Kao sad se sjećam haman stampeda, da nam vatrogasci nisu davali vode, mrtvih bi bilo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 26 sep 2024, 16:28

Zeko87 je napisao/la:
26 sep 2024, 16:25
TeaM87 je napisao/la:
theKuPuS je napisao/la:

Znate vi dobro razlog, ali se malo pravite mutavi. Na Grbavici ste nas godinama gurali haman po 2000 na manje od 1000 mjesta, pa je onda Osim jednom u stilu gazde kafane izjavio "naša kuća naša pravila" i od tada ide reciprocitet.

Da se razumijemo, ja nisam za to, odrastao sam na Koševu , masu derbija bio izmiješan sa Željovcima, prijateljima i rodbinom ali ako hoćete cijeli jug, moraćete se i vi malo skupiti na Grbavici i povećati nam broj karata...znam da je to radi sezonskih teško izvodljivo , ali ... Ne tražite samo u nama problem.

Masu puta umalo nije do gušenja došlo u zdenci. Kao sad se sjećam haman stampeda, da nam vatrogasci nisu davali vode, mrtvih bi bilo.
Pricas o periodu od prije 10 godina.

Ja pricam o sadasnjosti. Danasnji gostujuci sektor Grbavice je ubjedljivo najbolji u drzavi, imate uslove ko nigdje u BiH. Dobijate 15-20% kapaciteta (da, toliko dobijate kad se oduzmu tampon zone), a s druge strane vama zjapi prazno 10.000 stolica a nas ogranicili na 3.500. Jesu li ti jasnije neke stvari sad, do koga je i to?

Jednostavno je, mi trazimo da nam date karte koje ne uspijete prodat svojim navijacima NIKAD, a vi nama trazite karte koje uspijemo prodati svojim navijacima UVIJEK. Ukljuci logiku.
FKŽ !

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 26 sep 2024, 16:36

E čuj gostujući sektor najjači u državi, ili nas zezaš ili nisi makao od Grbavice. Kičmu slomim u zdenci ne bi li šta upratio na terenu između stubova. Bolji pregled terena ima skalamerija u Vrapčićima, da ne govorim o Bilinom Polju itd.

Teško da će se više ikad vratiti na nivo bez tampon zona, ova balavurdija se bodu nožem zbog Lajka na fb a da se ne pošaketaju na metar razmaka.

Nama treba jak sigurnosni sistem generalno, pa bi onda sve bilo puno lakše
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 26 sep 2024, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 26 sep 2024, 16:36

Šta bi od željezničara da slave kada izvuku bod sa Sarajevom, još se hvale na sav glas. Sramota što su se onoliko izležavali u drugom poluvremenu. Sarajevo je napravilo više šansi nego sa Posušjem, još ću ponoviti da im je Muftić zlatna koka ali se pretjeruje za cifru.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 26 sep 2024, 16:41

Zeko87 je napisao/la:
26 sep 2024, 16:36
E čuj gostujući sektor najjači u državi, ili nas zezaš ili nisi makao od Grbavice. Kičmu slomim u zdenci ne bi li šta upratio na terenu između stubova. Bolji pregled terena ima skalamerija u Vrapčićima, da ne govorim o Bilinom Polju itd.

Teško da će se više ikad vratiti na nivo bez tampon zona, ova balavurdija se bodu nožem zbog Lajka na fb a da se ne pošaketaju na metar razmaka.

Koji je to bolji gostujuci sektor u drzavi? Obisao sam skoro sve stadione i znam sta govorim.

Bilino je dobro, ali tribina preniska i nema krov. Vrapcice ne zelim komentarisat uopste.
FKŽ !

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 26 sep 2024, 16:46

Tiktokeri sa juga

slika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 26 sep 2024, 16:53

Samo da Zeljo ima pola prilika ko i vi u drugom ide vam trica na Grbavici :urnebes: :urnebes: i dodamo jos jedno dvije nase iz prvog OPET vam je 5 komada. Ko vam je kriv levati kad gola ne znate zabiti...Samo nastavite niz X posusje,X derbi..vakat je za jeden poraz u gostima.

Ima li neko link ovog klipa kod Boba sto se snima iza sjevera a grmi pjesma sa juga :cool:

PITARI UPAMTITE JEDNO IME I OVAJ POST NA 26.9

DRAGAN PETROVIC koliko kosta crveni ili penal :urnebes:
Zadnja izmjena: Predatod, dana/u 26 sep 2024, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 26 sep 2024, 17:01

Predatod je napisao/la:
26 sep 2024, 16:53
Samo da Zeljo ima pola prilika ko i vi u drugom ide vam trica na Grbavici :urnebes: :urnebes: i dodamo jos jedno dvije nase iz prvog OPET vam je 5 komada. Ko vam je kriv levati kad gola ne znate zabiti...Samo nastavite niz X posusje,X derbi..vakat je za jeden poraz u gostima.

Ima li neko link ovog klipa kod Boba sto se snima iza sjevera a grmi pjesma sa juga :cool:
Samo da mi odigramo oba poluvremena bez hendikepa tj. sa normalnom formacijom, ne gine vam petarda na sadaka areni. :tralala:

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 26 sep 2024, 17:04

TeaM87 je napisao/la:
26 sep 2024, 16:41
Zeko87 je napisao/la:

Koji je to bolji gostujuci sektor u drzavi? Obisao sam skoro sve stadione i znam sta govorim.

Bilino je dobro, ali tribina preniska i nema krov. Vrapcice ne zelim komentarisat uopste.
Pa svaki onaj koji ima veću vidljivost od 20% terena. Možda sam ja malo više starinski tip pa me sadržaj na terenu zanima više od navijačke scene, ali daleko je gostujući sektor na Grbavici od dobrog.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 26 sep 2024, 17:07

Zeko87 je napisao/la:
26 sep 2024, 17:04
TeaM87 je napisao/la:
26 sep 2024, 16:41
Zeko87 je napisao/la:

Pa svaki onaj koji ima veću vidljivost od 20% terena. Možda sam ja malo više starinski tip pa me sadržaj na terenu zanima više od navijačke scene, ali daleko je gostujući sektor na Grbavici od dobrog.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

haj ne blamiraj se boga ti
FKŽ !

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 26 sep 2024, 17:16

Najbolji pregled igre iz gostujuceg sektora je na stadionu Slavije. Tribina uz teren, visoka, odmah si iza gola, a ne u cosku, ograda neprimjetna. Nista ti ne zaklanja pogled.
Zadnja izmjena: Suvorov, dana/u 26 sep 2024, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 26 sep 2024, 17:16

Aduka87 je napisao/la:
26 sep 2024, 16:46
Tiktokeri sa juga

slika
Pa ovo se uvijek desava, pogledaj koliko videa vasih ima iz zdenke, ili sa sjevera kad ste evropu igrali. Nazalost ovakvim ljudima odnosno djeci se ne moze u kraj stati jer je njima derbi vecini tekma gdje idu i to je to.
Fk Željezničar.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 26 sep 2024, 17:23

Suvorov je napisao/la:
26 sep 2024, 17:16
Najbolji pregled igre iz gostujuceg sektora je na stadionu Slavije. Tribina uz teren, visoka, odmah si iza gola, a ne u cosku, ograda neprimjetna. Nista ti ne zaklanja pogled.
Sve je to dobro, al dok je fino vrijeme vani :)
FKŽ !

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], jurisicduska, rishovski, Semper i 25 gostiju.