Shategabri je napisao/la: ↑26 sep 2024, 15:19
TeaM87 je napisao/la: ↑26 sep 2024, 14:54
theKuPuS je napisao/la: ↑26 sep 2024, 14:38
Jesam li ja nešto pomiješao, ili je u mom djetinjstvu skroz bilo normalno da na jugo-zapadu bude brdo navijača želje, i da se prema sredini tribine miješaju bordo i plava, jer su tu sjedili ljudi koji su dolazili skupa, a navijaju za različite ekipe? Nekako mi nestvarno izgleda sad kad pogledam, i možda sam bio dijete pa mi je sve to izgledalo veće, ali kao da je tad zapad bio prepun, plus na jugu nije bilo tampon zona...
Tako je bilo, tad se prodavao zapad i za nase navijace, ali unazad par godina se ne prodaje (iz samo njima znanih razloga).
Za trenutnu situaciju s gostujućim navijačima na derbijima ste podjednako krivi kao i mi. Da se ne ponavljamo, prežvakana tema.
Ako naravno izbijemo odnos policije i doprinos smanjenju sektora i na Grbavici i na Koševu.
Odlicno se sjecam derbija kada smo na Grbavici sjedili jedni do drugih na sjeveru i kada se navijalo bez ikakvih problema.
Pitari su dobijali dio sjevera i stari istok, dok smo mi na Kosevu tradicionalno dobijali jug i dio A sektora zapada
Zaista je glupost da se ne prodaju karte za A sektor na Kosevu za zapad. To je tribina koja prima oko 15 000 navijaca i zar je problem odrediti 2-3000 karti za navijace Zelje, pa napravi onda tampon zonu i onda ostatak neka pripadne navijacima Sarajeva.
Zaista nas ima koji smo 40+ godina i koji zelimo sa djecom doci pogledati derbi, ali kao sto mi prijatelj sinoc rece "necu na jug sta treba da mi se dijete naguta dima od baklji,dimnih i od trave" sto je i u pravu.
Isto tako bih na Grbavici odredio jedan dio sjevera ali samo za porodicne navijace dakle navijace koji ce doci sa porodicom, a za "fanatike" imaju vec predvidjena mjesta.
Ovo je stvar kojoj se treba teziti. Problem na Grbavici su velike tampon zone, jer se sa njima smanjuje 20 % kapaciteta stadiona, dok je Kosevo ogromno i nema nikakvih prepreka da se ovo primjeni.
Nadam se da cemo opet doci na taj nivo da se moze doci i pogledati utakmica