Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- SoloJuve26
- Kontakt:
Re: Nogometni savez BiH
Jel ko zna sta o tom sastanku sto bi trebo danas biti??
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ja ne znam da li ovakvi mogu biti moderatori.._dreamer_ je napisao/la:Da, bas tako... KO ce to ukinuti entitetske saveze? Mislis ti, FIFA ce, jel?edinko je napisao/la: Cuj"Ko ce ukinuti entitetske saveze,koja UEFA i FIFA?hahahahahahaha
Svega mi ejdan od gorih debilusa.Po njegovom taj njihov nazovi fudbalski savez PC moze da smjeni CIJELU FIFU i UEFu..hahahahahah..e bas mi uljepsa dan ovaj hajvan..
A Colakovica bi JA najradje sredio.Zavrsio bi na Barama iduci dan.Koji je ono podlac i lazov.....
Ustvari ova dva topuza(i BEZOBRAZNIKA usput) mogu pod ruku:)
Pa dragi jarane moj, ne znam koliko ti poznajes pravo i njegove postulate, no svakom prosjecno infromisanom covjeku je jasno da FIFA ne moze ovdje praviti nikakvu revoluciju. Ako mislite da to tako ide, zasto onda OHR nije jos prije 7-8 godina izmjenio ovaj Daytonski sporazum. A da se razumijemo, sto se tice legitimnosti nekakvih odluka, FIFA je mala maca naspram OHR-a kada je u pitanju podrucje BiH (da onako simbolicno uporedim).
Dakle, te revolucije i ostale vlazne snove ostavite po strani, kanimo se nepotrebnog spamanja teme i pricekajmo da vidimo koja je svrha tog razvikanog komiteta.
Hallo ba UEFA I FIFA su ti ZAKON ,hebo OHR,sta mjesas OPET POLITIKU(pominjem Dodika jer i ptica na granni zna da NE SMIEJTE prdnuti bez njegovog znanja).
Bolan ukine ce oni i PC kad HTJEDNU.Koliko su ljudi zatucani Boze moj ne mogu da shvatim.Pocinjem vas sazaljevati ruku na srce.Pa vi ne znare sta znaci SLOBODNO zivjeti?
@Srdjane-gdje ti mladost prodje jadan bio?Kakvi su tvoji ZIVOTNI IDEALI I CILJEVI?
Ja sam u temi jarane moj,i to DEBELO u temi.Ovo je DE FAKTO cinjenicno stanje i to SVI znaju!Jer FS BiH i jeste napravljen onakvim kakvim ga Dodik i SNSD hoce da naprave,kao nefunkcionalnog.Vjeruj mi da je Evropi vise puna kapa Dode i njegove"demokratije".
A iza SVEGA ovdje je ON...On je naredio da se onakvi nestrucnjaci postavljaju za selektore(kao Tulic ,Nikic itd) koji zovu nekakve anonimuse da igraju za repku pa nas Luxemburg pobjedi u pola Bosne a ON se smije....i nasladjuje..
Moze kako hoce ali ne moze dokle hoce..
Ima da ukinu I NJEGA jako brzo jer je citavom dunjaluku sjeo na neku stvar svojim kabadahijskim ponasanjem .Sa njim NEMA DOGOVORA,postuje iz dejtona ono sto njemu pase a ostalo ne.E pa nece moci..
Neka postoji FUDBALSKI SAVEZ PC ,ali se mogu takiciti u seoskim igrama ali u Evropu-samo PREKO BiH....
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
- bosanac723
- Kontakt:
Znam onoliko koliko procitam u novinama. A oni sto pisu u novinama neznaju nista. Sto znaci da nemam blage veze. Kad bidne, bice.SoloJuve26 je napisao/la:Jel ko zna sta o tom sastanku sto bi trebo danas biti??
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!
- Principatus
- Kontakt:
Pratim ova desavanja oko BiH politike i fudbala. Interesantan trend sveukupno. Novi covjek od EU-a dolazi za BiH. I to jer je Dodo ovdje u Berlinu odbio nesto za EU integracije, sto mu je na milo ponudjeno. Sad ce se drugacije sprovesti, htjeli ili ne. Njemacka predstavnica Doris Pack u EU parlamentu spominje BiH fudbal (gdje kaze, da je ovo samo politicki i destruktivno organizovano, a da ce patiti sportasi i ljubitelji fudbala), americka ambasada se ukljucuje. UEFA kako god da je "nepoliticka" nece biti 100% imuna na te komentare, internacionalne novine prave atmosferu koja jasno imenuje krivce...itd.
Pisem to za one nase drage sugradjane, koji su u medijskoj blokadi, odsjeceni od stvarnosti u svom paralelnom svijetu. Dakle valja vam uciti vec ovo, na vama vec decenijama najomiljenijem jeziku, posebno tekst valja shvatiti i smisao u razum upecatiti, mozda i proradi od toga:
[youtube][/youtube]
Pozz.
Pisem to za one nase drage sugradjane, koji su u medijskoj blokadi, odsjeceni od stvarnosti u svom paralelnom svijetu. Dakle valja vam uciti vec ovo, na vama vec decenijama najomiljenijem jeziku, posebno tekst valja shvatiti i smisao u razum upecatiti, mozda i proradi od toga:
[youtube][/youtube]
Pozz.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
Braco_vrbanjusa
- Kontakt:
Joj sta im ovaj radi Principatus
daj nemoj jarane nece moci spavati ljudi, sta im to radis....

daj nemoj jarane nece moci spavati ljudi, sta im to radis....
Gdje je vise taj komitet? Ovi bacaju vrijeme kao da igramo protiv Rumunije za 5 godina.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju. 
"Indija,Pakistan..."
Možda je bolje i ne ići nego državu predstavljati "u najboljem" svjetlu recimo po Izraeluzlaya_tm87 je napisao/la:Ne mora niko ukidati FSRS, fino nek' bude uredjenje kao u periodu poslije rata pa do 2002. Znaci dvije odvojene lige, s tim da klubovi iz Federacije idu u Evropu a ovi nek' osnuju Ligu Sampiona RS-a i nek' naprave klubove Real Pale, Inter Sokolac, Foča United i slično..."NIKO NE MOŽE UKINUTI ENTITETSKE SAVEZE"
Piše: D. Banović
Utorak, 05.04.11. 12:36.
Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković rekao je danas u Banjaluci da UEFA nema pravo i ne može da ukine Fudbalski savez RS. "FIFA i UEFA ne mogu da ukinu entitetske saveze i ne treba da se zaluđuju tom idejom. FS RS je formiran 5. septembra 1992. godine i nije ga osnovao Benc, već ljudi fudbala iz Republike Srpske. Ipak, treba sačekati da se oglase iz Niona i da sami kažu šta predstavlja Komitet za normalizaciju i koji su njegovi zadaci", rekao je Petković.
Nakon što je sportski direktor Borca Darko Ljubojević potvrdio ''Euro Blicu'' da su njega kontaktirali pojedini ljudi iz FIFA i UEFA želeći da i on bude deo Komiteta za normalizaciju, Petković kaže da je to njihovo pravo.
"Ono mogu da kontaktiraju koga hoće, ali entitetske saveze ne mogu da zaobiđu. Uostalom FS BiH nije rasformiran, već je suspendovan, a to u bitnoj mjeri mijenja situaciju. U svakom slučaju ukoliko se zaobiđu entitetski savezi, onda se bojim da ovde više neće biti moguće postići bilo kakav dogovor", dodao je Petković.
"Indija,Pakistan..."
Pa sta? Ne trebaju dobit ni marke. Ni oni ni Federacija, nisu oni clanovi UEFA-e, nego NFSBiH.soba 39 je napisao/la:Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju.
Sudjsku mafiju, na čelu sa pretilom lopinom Prolicem, treba u potpunosti rasformirat. Inace bh torotan liga nema smisla.
ili sve ili nista. Potpuna deratizacija stakorske jazbine.
ili sve ili nista. Potpuna deratizacija stakorske jazbine.
Pa valjda je logično da se taj novac "spušta u bazu" za izgradnju stadiona,objekata,infrastrukture...Cartman je napisao/la:Pa sta? Ne trebaju dobit ni marke. Ni oni ni Federacija, nisu oni clanovi UEFA-e, nego NFSBiH.soba 39 je napisao/la:Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju.
"Indija,Pakistan..."
- Neprilagodjen
- Kontakt:
Kako je neproporcijalna želja da se sere po forumu u odnosu na želju za stvarnom akcijom i protestom.
Ovdje na forumu sve vrvi od žestokih momaka i "patriota",koji bi ukidali i entitete i saveze i sve redom,a tamo kad je akcija-svi mamici pod suknju!
Ovdje na forumu sve vrvi od žestokih momaka i "patriota",koji bi ukidali i entitete i saveze i sve redom,a tamo kad je akcija-svi mamici pod suknju!
Ma dobro to je opšte poznata situacija,nema se kritične mase za nešto radikalnije.Naprđuje se samo,valjda iz dosadeNeprilagodjen je napisao/la:Kako je neproporcijalna želja da se sere po forumu u odnosu na želju za stvarnom akcijom i protestom.
"Indija,Pakistan..."
A kakav sam to ja, definisi problem? Kao drugo, ja niti dolazim iz RS-a, niti zastupam njihove interese, tako da mozes slobodno prestati da me oslovljavas na taj nacin.edinko je napisao/la:Ja ne znam da li ovakvi mogu biti moderatori..Hallo ba UEFA I FIFA su ti ZAKON ,hebo OHR,sta mjesas OPET POLITIKU(pominjem Dodika jer i ptica na granni zna da NE SMIEJTE prdnuti bez njegovog znanja)._dreamer_ je napisao/la:Da, bas tako... KO ce to ukinuti entitetske saveze? Mislis ti, FIFA ce, jel?edinko je napisao/la: Cuj"Ko ce ukinuti entitetske saveze,koja UEFA i FIFA?hahahahahahaha
Svega mi ejdan od gorih debilusa.Po njegovom taj njihov nazovi fudbalski savez PC moze da smjeni CIJELU FIFU i UEFu..hahahahahah..e bas mi uljepsa dan ovaj hajvan..
A Colakovica bi JA najradje sredio.Zavrsio bi na Barama iduci dan.Koji je ono podlac i lazov.....
Ustvari ova dva topuza(i BEZOBRAZNIKA usput) mogu pod ruku:)
Pa dragi jarane moj, ne znam koliko ti poznajes pravo i njegove postulate, no svakom prosjecno infromisanom covjeku je jasno da FIFA ne moze ovdje praviti nikakvu revoluciju. Ako mislite da to tako ide, zasto onda OHR nije jos prije 7-8 godina izmjenio ovaj Daytonski sporazum. A da se razumijemo, sto se tice legitimnosti nekakvih odluka, FIFA je mala maca naspram OHR-a kada je u pitanju podrucje BiH (da onako simbolicno uporedim).
Dakle, te revolucije i ostale vlazne snove ostavite po strani, kanimo se nepotrebnog spamanja teme i pricekajmo da vidimo koja je svrha tog razvikanog komiteta.
Bolan ukine ce oni i PC kad HTJEDNU.Koliko su ljudi zatucani Boze moj ne mogu da shvatim.Pocinjem vas sazaljevati ruku na srce.Pa vi ne znare sta znaci SLOBODNO zivjeti?
Ja ti samo govorim kako stvari stoje. Ti tu mahalsku pricu a la "FIFA je ZAKON" i ostale nebuloze mozes pricati do nove godine, ja ti samo govorim da FIFA nema nikakav legitimitet da ukida bilo sta u BiH, naravno osim clanstva u tu istu FIFU...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Ja mislim da je većina tog novca otišla na izgradnju stadiona u Orašju.Cartman je napisao/la:Pa sta? Ne trebaju dobit ni marke. Ni oni ni Federacija, nisu oni clanovi UEFA-e, nego NFSBiH.soba 39 je napisao/la:Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju.
FEDERER= KLOC
Bilo bi logicno u normalnom svjetu al dok ovi u savezu sebe isplate ne ostane nista....ne da ne ostane nego se i zaduze!soba 39 je napisao/la:Pa valjda je logično da se taj novac "spušta u bazu" za izgradnju stadiona,objekata,infrastrukture...Cartman je napisao/la:Pa sta? Ne trebaju dobit ni marke. Ni oni ni Federacija, nisu oni clanovi UEFA-e, nego NFSBiH.soba 39 je napisao/la:Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju.
Borcu B.L-ka pravila stadion,Slobodi opstina TZ,Olimpicu opstina N.Grad,Velez nemozi ni doc do svog stadiona......ako FIFA/UEFA pare ne uplati odmah za neki projekat tj. da ga oni finansiraju nema od toga nista.Cim to legne na racun pa-pa...pa i zgradu ce im oduzet
RIP SALE VILENJAK
MudroIker C je napisao/la:Ja mislim da je većina tog novca otišla na izgradnju stadiona u Orašju.Cartman je napisao/la:Pa sta? Ne trebaju dobit ni marke. Ni oni ni Federacija, nisu oni clanovi UEFA-e, nego NFSBiH.soba 39 je napisao/la:Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju.
"Indija,Pakistan..."
To je vjerovatno tacno, ali je problem sto je neobjektivna voditeljica stvari postavila tako kao da je sve stalo (49 790 000) otislo u Federalni savez. E to je glupo sto niko nije primjetio sta ona provlaci kao tezu., kao da se radilo u korist Federalnog, a na stetu FSRS. A istina je vjerovatno da je i Federalni savez prosao isto kao i FSRS. Od tih50 miliona su finansirana takmicenja, neki projekti, sve reprezentativne selekcije (pripreme, putovanja,hoteli, avionske karte igracima, administrativni troskovi, plate uposlenima u Savezu...)- ima i Savez ljudi troskova, nisu to pare koje su dosle na gomili i otisle u necije dzepove.soba 39 je napisao/la:Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju.
Sve sto je preostalo nakon placanja nuznih stvari pokrali su, vjerovatno, zajedno i Sulje i Ilje, i Petkovici i svi ostali koji su imali sansu. To treba da rijesava policija i Sud.
Poenta je da niko nije ostetio jedan narod u korist ostalih.
FKS❤️1946
Bolje u Orasju nego u Laktasima.Iker C je napisao/la:Ja mislim da je većina tog novca otišla na izgradnju stadiona u Orašju.Cartman je napisao/la:Pa sta? Ne trebaju dobit ni marke. Ni oni ni Federacija, nisu oni clanovi UEFA-e, nego NFSBiH.soba 39 je napisao/la:Jel tačna ova informacija da je od 50 miliona maraka koje su stigle u N/FS BiH, FS RS-a dobio 210 hiljada maraka ? Onaj Banda u emisiji na RTRS-u ne demantova ni jednom ovu informaciju.
- Probisvjet
- Kontakt:
Frankfurter Zeitung: Dodik ruši BiH kroz reprezentaciju
Autor ****
Ponedjeljak, 04 April 2011 22:27
Jedna sportska tema našla je svoje mjesto na stranicama rezervisanim za politiku. Ako kažemo: "Suspenzija Fudbalskog saveza BiH", vjerovatno će svima biti jasno zašto se sport našao na tim stranicama.
Suspenzija Fudbalskog saveza BiH ima mnogo veze sa politikom u toj zemlji, piše list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" i dodaje:
Ovaj slučaj na posebno jasan način odslikava stanje u BiH. Poput fudbala, u ovoj balkanskoj zemlji je i politika paralisana zbog etničkih podjela. Ova zemlja i više od šest mjeseci nakon izbora nema vladu. Nova kriza je počela u Federaciji BiH i prenijela se na cijelu zemlju. Socijaldemokrati Zlatka Lagumdžije su formirali entitetsku vladu bez velikih partija za koje su glasali Hrvati. Predsjednik HDZ-a Dragan Čović sada prijeti da će građanskom neposlušnošću paralisati državu koja je, kako navodi, "ignorisala volju bosanskih Hrvata". On ima podršku lidera Srba Milorada Dodika.
Dodik koristi svaku priliku kako bi svoje tvrdnje o nefunkcionalnosti države sproveo u djelo. Njegova politika blokade je bitno doprinijela tome da ovakva interpretacija stanja postaje sve realnija. Od pomoći bi bila reforma ustava, ali Dodik to sprječava. Stanje će se popraviti kada sva tri naroda budu birala političare koji su spremni da modernizuju zemlju. Trenutno nema izgleda za tako nešto, jer politički sistem u BiH kreira stalnu kvotizaciju politike po nacionalnoj osnovi", piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Politički sistem izgrađen na etničkim osnovama
Komentar pod naslovom "Autogol BiH" izlazi danas u listu "Süddeutsche Zeitung". U članku se opisuje stanje u Fudbalskom savezu BiH, te prelazi na političku pozadinu spora:
Dejtonski sporazum je zaustavio rat, ali i cementirao sistem zasnovan na etničkim proporcijama. Politika je prožeta stalnim polemikama. Nakon proteklih izbora još se čeka na dogovor o državnoj vladi. Socijaldemokrate još nisu pronašle partnera za koaliciju na državnom nivou. Milorad Dodik sabotira dogovor koliko god može. On odbija ustavne reforme koje bi osnažile centralnu državu.
BiH će se raspasti kao i bivša Jugoslavija, tvrdi Dodik u koga je Zapad nekada polagao velike nade. Sada želi da preko referenduma isposluje raspuštanje Državnog tužilaštva koje protiv njega vodi istragu zbog pronevjere novca iz budžeta.
Dodik ne želi ni da čuje o zajedničkoj fudbalskoj reprezentaciji. On bi za nju navijao samo kada igra protiv Turske. U njegovom poimanju svijeta su samo osmanlijske horde gore od jednog multietničkog državnog tima.
Proteklih nedjelja je njemačka kancelarka Angela Merkel pokušala da privoli političare u BiH na uvođenje takozvane "evropske klauzule" u budući ustav. Ta klauzula bi predviđala da se odluke koje se tiču evropskih integracija donose prostom većinom glasova. Pri usvajanju drugih zakona bi se glasalo kao i dosada na etničkom principu.
"To je za nas neprihvatljivo", izjavio je Dodik. Kako za političare, tako i za funkcionere fudbalskog saveza u BiH, sve je manje vremena da se dođe do rješenja", piše list "Süddeutsche Zeitung".
Autor ****
Ponedjeljak, 04 April 2011 22:27
Jedna sportska tema našla je svoje mjesto na stranicama rezervisanim za politiku. Ako kažemo: "Suspenzija Fudbalskog saveza BiH", vjerovatno će svima biti jasno zašto se sport našao na tim stranicama.
Suspenzija Fudbalskog saveza BiH ima mnogo veze sa politikom u toj zemlji, piše list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" i dodaje:
Ovaj slučaj na posebno jasan način odslikava stanje u BiH. Poput fudbala, u ovoj balkanskoj zemlji je i politika paralisana zbog etničkih podjela. Ova zemlja i više od šest mjeseci nakon izbora nema vladu. Nova kriza je počela u Federaciji BiH i prenijela se na cijelu zemlju. Socijaldemokrati Zlatka Lagumdžije su formirali entitetsku vladu bez velikih partija za koje su glasali Hrvati. Predsjednik HDZ-a Dragan Čović sada prijeti da će građanskom neposlušnošću paralisati državu koja je, kako navodi, "ignorisala volju bosanskih Hrvata". On ima podršku lidera Srba Milorada Dodika.
Dodik koristi svaku priliku kako bi svoje tvrdnje o nefunkcionalnosti države sproveo u djelo. Njegova politika blokade je bitno doprinijela tome da ovakva interpretacija stanja postaje sve realnija. Od pomoći bi bila reforma ustava, ali Dodik to sprječava. Stanje će se popraviti kada sva tri naroda budu birala političare koji su spremni da modernizuju zemlju. Trenutno nema izgleda za tako nešto, jer politički sistem u BiH kreira stalnu kvotizaciju politike po nacionalnoj osnovi", piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Politički sistem izgrađen na etničkim osnovama
Komentar pod naslovom "Autogol BiH" izlazi danas u listu "Süddeutsche Zeitung". U članku se opisuje stanje u Fudbalskom savezu BiH, te prelazi na političku pozadinu spora:
Dejtonski sporazum je zaustavio rat, ali i cementirao sistem zasnovan na etničkim proporcijama. Politika je prožeta stalnim polemikama. Nakon proteklih izbora još se čeka na dogovor o državnoj vladi. Socijaldemokrate još nisu pronašle partnera za koaliciju na državnom nivou. Milorad Dodik sabotira dogovor koliko god može. On odbija ustavne reforme koje bi osnažile centralnu državu.
BiH će se raspasti kao i bivša Jugoslavija, tvrdi Dodik u koga je Zapad nekada polagao velike nade. Sada želi da preko referenduma isposluje raspuštanje Državnog tužilaštva koje protiv njega vodi istragu zbog pronevjere novca iz budžeta.
Dodik ne želi ni da čuje o zajedničkoj fudbalskoj reprezentaciji. On bi za nju navijao samo kada igra protiv Turske. U njegovom poimanju svijeta su samo osmanlijske horde gore od jednog multietničkog državnog tima.
Proteklih nedjelja je njemačka kancelarka Angela Merkel pokušala da privoli političare u BiH na uvođenje takozvane "evropske klauzule" u budući ustav. Ta klauzula bi predviđala da se odluke koje se tiču evropskih integracija donose prostom većinom glasova. Pri usvajanju drugih zakona bi se glasalo kao i dosada na etničkom principu.
"To je za nas neprihvatljivo", izjavio je Dodik. Kako za političare, tako i za funkcionere fudbalskog saveza u BiH, sve je manje vremena da se dođe do rješenja", piše list "Süddeutsche Zeitung".
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia, fukare987, galia95, invincible1921, marlostanf1eld, PapakIzSa, tuzlanskinacin, UtdBiH21, Venom, Zglavkar, zikerrz21 i 109 gostiju.