Posto volis pametovati svaki post za jug, zaboravio si opet spomenuti zasto su baklje palili, sljedecu tekmu opet tako pa ti valjda nekad prodje.Argentina je napisao/la: ↑26 sep 2024, 15:54Dobili smo sa derbijem Sabica i Husu. Izgubili Karica na kojeg se ne moze racunati.
Nadam se da ce Boljevic brzo na klupu, da se dozove malo. A i Dangubic 90 minuta protiv Posusja, grehota da sjedi a doveli ga kao zvijer.
Da je moglo bolje, moglo je. I ovo je ok.
Coric - Nadam se da je shvatio da samo malo vise hrabrosti se moze dobiti vise nego sto je realno. Najbitnije da mirne i normalne glave ulazimo u tekme (vidjelo se 1 poluvrijeme vs 2 poluvrijeme) koliko je to bitno.
P.S. Navijanje dobro, koreografija toooop, jedina mana skandiranje covjeku koji je na uslovnoj i koji je bio ucesnik pucnjave u sred dana gdje ima i djece (pored skole se sve izdesavalo). Ne kontam, zasto?!
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Da je ušlo ono od Krpića s centra bio bi najjači gol svih vremena 

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Bilo bi dobro vidjeti kompilaciju Galića i Cavnićabraco je napisao/la: ↑26 sep 2024, 12:02Po meni Karjašević je maksimalno korektno odradio svoje zadatke sinoć u skladu sa svojim mogućnostima i svjestan svojih limita pa se nije ni petljao u igri prema naprijed.
Nekoliko puta je fino se snašao u odlaganju lopte pod pritiskom protivnika nakon što je osvoji, uglavnom nadam se da može biti solidna opcija kada nema Radovca ili Al Jabera.
Evo jedna mala kompilacija koju sam napravio:
Cavnić koliko dobar na derbiju toliko i loš, puno grešaka, nesigurnosti dobro će mu doći ova pauza da se malo sabere. Interesuje me kako ćemo protiv Posušja izaći u zadnjoj liniji nadam se dobroj utakmici Mahmića Šukilovića pa možda i Šemdina pa da Cavnića gurnu na klupu
- MocMahale444

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Sta treba Muftic da radi da bi dobio poziv.Da leti,da roni,da brani sa jednom rukom.
Keno Hasagić je trener golmana u reprezentaciji, a do juče je trenirao Muftića, i značajno učestvovao u njegovom razvoju. Sigurno je da bi trebao dobiti poziv, i da je u mnogo boljoj formi od Hadžikića. Osim ako nije neki tal u pitanju.
Kerim Dedovic iz Radnik H dominira u juniorskoj ligi, a ponikao u Zeljeznicaru
Radnik drugi na tabeli dobili nas 3:4
Radnik drugi na tabeli dobili nas 3:4
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- svrakino1921
- Kontakt:
O ovome sam htio bas da pisem,nije samo ovaj momak ima tu jos materijala,nadam se da Stila prati ovo sve...zao mi je samo sto Zeljo i Radnik nemaju nekakvu saradnju na visem nivou.klub kao Radnik ima svu potrebnu infrastrukturu za razvoj mladi fudbalera.ima tu dosta toga dobrog.
Da neko gleda kompilacije od tri poteza, on bi po ovome uskoro trebao u Bayern.

Koliko pjeni ovaj pitar, ne gasi se od pocetka derbija

Ali satro ManijakDo

Malo se sve sleglo pa da i ja nešto napišem.
1. poluvrijeme
Odlično. Usuđujem se reći kone potpuno nadigrane u prvom. Mnogo kombinatorike u igri, lijepih pasova, poteza, trke, ritma. Upravo onako kako bih i volio vidjeti da Željezničar igra. Na žalost par grešaka nas je moglo skupo koštati ali srećom nije. Marković joše procjenjuje dugu loptu koja ostaje u terenu i dalje Cavnić loše reaguje u 16 metara i 100% šansa. Niz loših pasova i procjena. To se ne smije dešavati. Ono što me raduje je Šabić koji je sve bolji i nadam se da njegovo najbolje tek dolazi.
2. poluvrijeme
Raspad sistema. Kao i protiv Zrinjskog gubimo sredinu. Ne možemo da povežemo tri smislena pasa i kone potpuno dominiraju. Kako sam sam i očekivao mnogo šuteva sa distance i trke. Sav onaj tempo u prvom poluvremenu nas je ostavio bez snage, djeluje mi kao da ekipa nije fizički spremna i možemo se samo nadati da će izdržati do zimske pauze bez većeg proklizavanja. Fali tu još igrača i dobra jedna fizička priprema.
Primljeni pogodak
Čak i uz tu trku i mnogobrojne šuteve i luđačke intervencije Muftića kone daju go iz kornera. Potpuno jedna neshvatljiva situacija. Lopta iz kornera pada na sred linije peterca i čovjek zabija nogom. Ukoliko bolje pogledamo, taj pogodak je u potpunosti proizvod naše greške. Cavnića igrač sarajevo izvlači van peterca dok Galić i Krpić loše reaguju u tom trenutku. Po meni jedan pad koncentracije i potpuna konfuzija.
Izmjene
Logične. Bilo je ovdje mnogo kritika ali zaista mislim da su izmjene bile logične. Vidjelo se da AlJaber (I mnogi drugi) ne mogu više i moralo se mijenjati. Već smo bili počeli gubiti sredinu terena i tu je trebao da čvrsto uleti Karić i sa Karjaševićem napravi taj blok ispred štopera. Na žalost, jedna katastrofalna predstava od samog ulaska na teren. Nije mi namjera da branim ikoga ali ako pogledamo klupu tu nam je jedina opcija bio on ili Mirčevski. Mislim da bi većina nas izabrala Karića na tu poziciju. Kasnije ulazi Mirčevski umjesto izmorenog Karjaševića i još više padamo ali jednostavno mi nismo imali više nikoga na klupi da zamjeni izmorenu sredinu. Ostalo su taktičke izmjene da se uzme vrijeme.
Pozitivne ocjene bez nekog reda
Muftić - Ma bravo majstore najbolji si.
Šabić - Iz utakmice u utakmicu se diže. Vidi se tu i mnogo više odlučnosti i hrabrosti. Ko god kaže da željo nema U21 igrača neka pogleda prvo poluvrijeme. Odlično momčino i samo jako naprijed. Na žalost i njemu kao i mnogim drugim fali snage ali polako, vidi se radi i siguran sam da će biti samo bolji.
Karamarko - Iz utakmice u utakmicu se diže i već mi na trenutke djeluje sigurniji od Cavnića. Bit će zanimljivo vidjeti ga bez cavnića.
Krpić - Ovaj put mi je bio po mjeri, onako kapitenski pošteno se potukao sa pitarima, mnogo zračnih dobio, uvijek gdje treba. Samo nastavi tako.
Hiroš - Da je uhvatiti ove njegove trenutke briljantnosti i da budu češći a ne uspavan veći dio utakmice gdje bi mu bio kraj. Hajde živ bio poveži makar dvije utakmice i kad uradiš nešto dobro nemoj stati nakon toga. Mnogo nam igra zavisi od njega.
Karjašević - Dok je imao snage odličan, nadam se da će nastaviti tako. Jako malo grešaka i skoro uvijek na pravom mjestu. mislim da ćemo ga viđati često u narednim utakmicama ali i treba. Djeluje mi poprilično sigurno.
AlJaber - Naš ključni igrač čak i kad griješi. Ako pogledamo bolje vidjet ćemo da je bio pokretačka snaga skoro svake šanse u prvom poluvremenu. Nadam se da će se brzo vratiti u ritam jer troši jako mnogo lopti.
Boljević - Ma dobar nema šta. Dobre kretnje, nije mnogo lopti potrošio a bilo ga je i nazad često. Odradio šta je trebalo. Svaka čast.
Srednja žalost pa dalje
Cavnić i Galić - Po meni pogodak Sarajeva (i jako mnogo njihovih prilika) ide njima dvojici na dušu (Uz ozbiljnu pomoć Karića i Krpića kod gola - šta će Sulj na mjestu štopera stvarno ne znam - Izađi na prvu ili idi na drugu - nigdje štopera da brane ubačaj). Ozbiljna ekipa ne smije da primi takav pogodak. Jednostavno ne smije. Borili su se i trčali ali jednostavno igrački nisu bili na pravom nivou. Mnogo grešaka i loših procjena. Ono što mi je zaparalo oči je činjenica da je Sarajevo 90% prilika napravilo upravo preko te strane. Možda je to potpuno slučajno ali nadam se da će se popraviti vrlo brzo. Previše šuteva Sarajeva je prošlo ka golu sa te strane.
Marković - Loša procjena u prvom poluvremenu i nekoliko prilično naivnih ispadanja. Djeluje mi prilično tromo i nesigurno. Prilično nespreman i u ofanzivnim zadacima ne postoji. Nadajmo se da će se popraviti jer za sada nemamo bekova uopšte naprijed a i nazad jedva.
Izmjene - Katastrofalmo izdanje (Mislim na Karića) a Mirčevski se negdje izgubi kad uđe. Imao sam osjećaj da igramo sa igraćem manje. Inače branim Karića ali sad je stvarno loše stajao u skoro svakoj situaciji. Baš loše. Ne popravi li se lagano ispisnica pa ti budi zvjezda u nekom drugom klubu.
Sve u svemu, loše drugo poluvrijeme (Pali smo fizički a i sa fokusom - mora se na tome raditi još mnogo) ali zahvaljujući dobrom prvom uzesmo bod i sad idemo dalje. Posušje mora pasti.
1. poluvrijeme
Odlično. Usuđujem se reći kone potpuno nadigrane u prvom. Mnogo kombinatorike u igri, lijepih pasova, poteza, trke, ritma. Upravo onako kako bih i volio vidjeti da Željezničar igra. Na žalost par grešaka nas je moglo skupo koštati ali srećom nije. Marković joše procjenjuje dugu loptu koja ostaje u terenu i dalje Cavnić loše reaguje u 16 metara i 100% šansa. Niz loših pasova i procjena. To se ne smije dešavati. Ono što me raduje je Šabić koji je sve bolji i nadam se da njegovo najbolje tek dolazi.
2. poluvrijeme
Raspad sistema. Kao i protiv Zrinjskog gubimo sredinu. Ne možemo da povežemo tri smislena pasa i kone potpuno dominiraju. Kako sam sam i očekivao mnogo šuteva sa distance i trke. Sav onaj tempo u prvom poluvremenu nas je ostavio bez snage, djeluje mi kao da ekipa nije fizički spremna i možemo se samo nadati da će izdržati do zimske pauze bez većeg proklizavanja. Fali tu još igrača i dobra jedna fizička priprema.
Primljeni pogodak
Čak i uz tu trku i mnogobrojne šuteve i luđačke intervencije Muftića kone daju go iz kornera. Potpuno jedna neshvatljiva situacija. Lopta iz kornera pada na sred linije peterca i čovjek zabija nogom. Ukoliko bolje pogledamo, taj pogodak je u potpunosti proizvod naše greške. Cavnića igrač sarajevo izvlači van peterca dok Galić i Krpić loše reaguju u tom trenutku. Po meni jedan pad koncentracije i potpuna konfuzija.
Izmjene
Logične. Bilo je ovdje mnogo kritika ali zaista mislim da su izmjene bile logične. Vidjelo se da AlJaber (I mnogi drugi) ne mogu više i moralo se mijenjati. Već smo bili počeli gubiti sredinu terena i tu je trebao da čvrsto uleti Karić i sa Karjaševićem napravi taj blok ispred štopera. Na žalost, jedna katastrofalna predstava od samog ulaska na teren. Nije mi namjera da branim ikoga ali ako pogledamo klupu tu nam je jedina opcija bio on ili Mirčevski. Mislim da bi većina nas izabrala Karića na tu poziciju. Kasnije ulazi Mirčevski umjesto izmorenog Karjaševića i još više padamo ali jednostavno mi nismo imali više nikoga na klupi da zamjeni izmorenu sredinu. Ostalo su taktičke izmjene da se uzme vrijeme.
Pozitivne ocjene bez nekog reda
Muftić - Ma bravo majstore najbolji si.
Šabić - Iz utakmice u utakmicu se diže. Vidi se tu i mnogo više odlučnosti i hrabrosti. Ko god kaže da željo nema U21 igrača neka pogleda prvo poluvrijeme. Odlično momčino i samo jako naprijed. Na žalost i njemu kao i mnogim drugim fali snage ali polako, vidi se radi i siguran sam da će biti samo bolji.
Karamarko - Iz utakmice u utakmicu se diže i već mi na trenutke djeluje sigurniji od Cavnića. Bit će zanimljivo vidjeti ga bez cavnića.
Krpić - Ovaj put mi je bio po mjeri, onako kapitenski pošteno se potukao sa pitarima, mnogo zračnih dobio, uvijek gdje treba. Samo nastavi tako.
Hiroš - Da je uhvatiti ove njegove trenutke briljantnosti i da budu češći a ne uspavan veći dio utakmice gdje bi mu bio kraj. Hajde živ bio poveži makar dvije utakmice i kad uradiš nešto dobro nemoj stati nakon toga. Mnogo nam igra zavisi od njega.
Karjašević - Dok je imao snage odličan, nadam se da će nastaviti tako. Jako malo grešaka i skoro uvijek na pravom mjestu. mislim da ćemo ga viđati često u narednim utakmicama ali i treba. Djeluje mi poprilično sigurno.
AlJaber - Naš ključni igrač čak i kad griješi. Ako pogledamo bolje vidjet ćemo da je bio pokretačka snaga skoro svake šanse u prvom poluvremenu. Nadam se da će se brzo vratiti u ritam jer troši jako mnogo lopti.
Boljević - Ma dobar nema šta. Dobre kretnje, nije mnogo lopti potrošio a bilo ga je i nazad često. Odradio šta je trebalo. Svaka čast.
Srednja žalost pa dalje
Cavnić i Galić - Po meni pogodak Sarajeva (i jako mnogo njihovih prilika) ide njima dvojici na dušu (Uz ozbiljnu pomoć Karića i Krpića kod gola - šta će Sulj na mjestu štopera stvarno ne znam - Izađi na prvu ili idi na drugu - nigdje štopera da brane ubačaj). Ozbiljna ekipa ne smije da primi takav pogodak. Jednostavno ne smije. Borili su se i trčali ali jednostavno igrački nisu bili na pravom nivou. Mnogo grešaka i loših procjena. Ono što mi je zaparalo oči je činjenica da je Sarajevo 90% prilika napravilo upravo preko te strane. Možda je to potpuno slučajno ali nadam se da će se popraviti vrlo brzo. Previše šuteva Sarajeva je prošlo ka golu sa te strane.
Marković - Loša procjena u prvom poluvremenu i nekoliko prilično naivnih ispadanja. Djeluje mi prilično tromo i nesigurno. Prilično nespreman i u ofanzivnim zadacima ne postoji. Nadajmo se da će se popraviti jer za sada nemamo bekova uopšte naprijed a i nazad jedva.
Izmjene - Katastrofalmo izdanje (Mislim na Karića) a Mirčevski se negdje izgubi kad uđe. Imao sam osjećaj da igramo sa igraćem manje. Inače branim Karića ali sad je stvarno loše stajao u skoro svakoj situaciji. Baš loše. Ne popravi li se lagano ispisnica pa ti budi zvjezda u nekom drugom klubu.
Sve u svemu, loše drugo poluvrijeme (Pali smo fizički a i sa fokusom - mora se na tome raditi još mnogo) ali zahvaljujući dobrom prvom uzesmo bod i sad idemo dalje. Posušje mora pasti.
Zadnja izmjena: Levin, dana/u 27 sep 2024, 02:14, ukupno mijenjano 2 puta.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Pogledaj i ranije postove. Sve prilično po šablonu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
-
- Kontakt:
Lupas gluposti kao inace. Moj stav je da mali nema pojma a vi imate pravo da pravite od njega Mesija. Kao sto vi imate misljenje, imam i ja. Ko je u pravu vidjet cemo.
Sto se tice derbija, imao je tri poteza koje je braco izdvojio a ostalih 81 min se nije vidio. Prvo sto je Galic konstatno bio na vjetrometini. Drugo sto su ljudi imali pet suteva s distance a on ganja muhe. Opet ponavljam, ukucajte poteze Elsnera, Vucenovica, reklo bi ovi igracine.
I jos, imam pravo na svoje misljenje samo bez tih nebuloznih komentara tipa bot. On ce ko Gasal za koju godinu u Travniku zavrsiti. Slicni igraci.
Izvinjavam se na upadu, evo maloprije pročitah da je Mehmed Cosic u zadnje vrijeme jedan od najboljih desnih bekova u srpskoj ligi.Zanima kako kod vas nije uspio, znam da je bilo i negativnih komentara, šta je on uopšte igrao u Želji ?? Njihova liga je realno jača od naše.
Jeli danas skupština i zna li neko u koliko sati?
-
- Kontakt:
Zato sto je svaku utakmicu kod nas mijenjao poziciju koju je igraoLucas je napisao/la: ↑27 sep 2024, 02:06Izvinjavam se na upadu, evo maloprije pročitah da je Mehmed Cosic u zadnje vrijeme jedan od najboljih desnih bekova u srpskoj ligi.Zanima kako kod vas nije uspio, znam da je bilo i negativnih komentara, šta je on uopšte igrao u Želji ?? Njihova liga je realno jača od naše.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.