Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

velez_mostar
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la velez_mostar » 05 apr 2011, 20:18

ŠB.TRN je napisao/la:
Hawking je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Skutor(naziv za otocane i ove u dal.zagori),meni ne smeta!!!Ne dirajte nam nasu jedinu drzavu BIH.Zar vi mislite da je mi ne volimo????To je nasa zemlja,od 7 st,neki su dosli tek u 15!!!To za biranje i sami znate sta se ovdje odluci tako i bude.Mi smo u ligi mi i predstavnike dajemo,naravno uz nase prijatelje iz ostalih zupanija.Daj Boze da savez se vrati u normalu,jer mi smo ipak navikli igrati europu svake godine!!! :D :D :D Zar nije tako????
I za ovog gore,kakav vas forum,nas o cemu pricas neandertalac???
Kad si tako pametan onda mi reci kako to da Bošnjaci pristaju da eventualno budu preglasani (po novom statutu bilo koja dva naroda mogu preglasat trećeg), a ostali ne pristaju. Treba pokazat ljubav prema reprezentaciji, a ako hoćeš i prema državi, pa makar i sam ispaštao radi toga, lako je pričat volim ja ovo il ono...
Bošnjaci novim statutom bi sve odlucivali,i nitko ne bi mogao biti preglasan osim Hrvata,jer bi nas bila 4,bošnjaka 6 i srba 5.Za odluku bi trebalo 11,pa ti malo prokontaj,znas racunati do 11!!!
Sad da upitam,jeli se iz lige gdje su igrali Bošnjački klubovi odmah poslije rata moglo u eu.Znam da iz ovih nije!!!Ili nek bude samo stranac ili nek nas bude jednako!!!
Gospodine iz Listice, pa kako te nije stid pricati o podjeli mjesta, Bosnjaka 2 miliona, Hrvata 350 000, i ti bi isti broj??Kako vas vise nije sramota?
I ne samo to, psujete drzavu, reprezentaciju, klubove, a na kraju bi da budete instalirani podjednako na istim mjestima, a jedva cekate da reprezentacija izgubi, kad vec navijas protiv nje, i ti, i vecina tvojih susjeda, onda dignite ruke od fudbala u BiH

Od sebe poci, pa onda nesto srat'!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 05 apr 2011, 20:24

ŠB.TRN je napisao/la:
Hawking je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Skutor(naziv za otocane i ove u dal.zagori),meni ne smeta!!!Ne dirajte nam nasu jedinu drzavu BIH.Zar vi mislite da je mi ne volimo????To je nasa zemlja,od 7 st,neki su dosli tek u 15!!!To za biranje i sami znate sta se ovdje odluci tako i bude.Mi smo u ligi mi i predstavnike dajemo,naravno uz nase prijatelje iz ostalih zupanija.Daj Boze da savez se vrati u normalu,jer mi smo ipak navikli igrati europu svake godine!!! :D :D :D Zar nije tako????
Kad si tako pametan onda mi reci kako to da Bošnjaci pristaju da eventualno budu preglasani (po novom statutu bilo koja dva naroda mogu preglasat trećeg), a ostali ne pristaju. Treba pokazat ljubav prema reprezentaciji, a ako hoćeš i prema državi, pa makar i sam ispaštao radi toga, lako je pričat volim ja ovo il ono...
Bošnjaci novim statutom bi sve odlucivali,i nitko ne bi mogao biti preglasan osim Hrvata,jer bi nas bila 4,bošnjaka 6 i srba 5.Za odluku bi trebalo 11,pa ti malo prokontaj,znas racunati do 11!!!
Sad da upitam,jeli se iz lige gdje su igrali Bošnjački klubovi odmah poslije rata moglo u eu.Znam da iz ovih nije!!!Ili nek bude samo stranac ili nek nas bude jednako!!!
Pslije rata se igrala liga pod Fsbih koji je bio clan UEFE i igrali su je svi klubovi koji su do tada imali tradiciju i nesto znacili na ovim prostorima, osim Borca iz Banja Luke. Dakle Sarajevo, Zeljo, Sloboda, Velez, Celik...

I nikad niti jedan opd ovih Klubova nije bio bosnjacki niti je imao taj prefiks u svom imenu. U ovim klubovima su uvijek igrali i igrat ce FUDBALERI/NOGOMETASI koji to svojim kvalitetom zasluzuju. Neki drugi klubovi u BiH imaju prefikse, ali ja nikad nisam cuo ni za jedan bosnjacki fudbalski iliti nogometni klub u nasoj zemlji.
I da, reprezentacija BIH je igrala utakmice i klubovi su mogli igrati evropska takmicenja, jer je Savez bio primljen u UEFA i FIFA. E sad sto neki nisu htjeli da igraju i imali neke svoje nazovi lige....
FKS❤️1946

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 05 apr 2011, 20:28

ŠB.TRN je napisao/la:
Hawking je napisao/la:
Nek u savezu bude sto manje ljudi,administracije....pa administracija pojede ovu drzavu....od nekih 3.5-4miliona stanovnika njih cak 300.000 je vezano prisno ili povrsno za politiku.Tri predsjednika imaju tri vozaca,tri sekretarice,tri zamjenika....postoje opcinski,gradski,kantonalni,federalni savezi pa krovni :roll: :roll: :roll: i tako sve u drzavi.1000 ministara,zamjenika,predsjednika,podpredsjednika......ovaku administraciju (odnos stanovnika-administracija) nebi mogla podnjeti ni americka ekonomija!! :roll: :roll: Vrseno je istrazivanje za to ;)

Ljudi kakva preglasavanja,fudbal je u pitanju!U savez staviti ljude koji ce obezbjediti postenu ligu,dobre uslove,imaju lobi u evropi,koji ce podrzavati reprezentaciju,stavljati strucne ljude na mjesta selektora,sudija.....a ne ljudi koji ce paziti hrvat,srbin,bosnjak......
Evo dokle smo dosli sa ovim "nacionalnim interesima",nase klubove kanta ko god stigne cim malo izvire u evropu,najveci transferi su 100.000KM i to u Rusiju,Hrvatsku,Srbiju,Tursku,Grcku......
RIP SALE VILENJAK

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 05 apr 2011, 20:32

Potpuno se slažem da je u ovoj državi previše administracije, za početak treba ukinuti kantone.
Što se saveza tiče, meni je potpuno svejedno ko če biti u novom savezu, samo da su kompetentni ljudi, hoću reći da mi je njihova nacionalna pripadnost potpuno nebitna.
YNWA!

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 05 apr 2011, 20:45

Ovom Vehlezovcu!!!Nikad nisam navijao protiv BIH repke,jer me ne zanima.Zna se tko je bio sa zastavama Brazila,Turske..... da ne nabrajam!!!
Ponovo nekoga normalnog pitam!!!Jesu li klubovi odmah poslije rata isli u europu ili tek od doigravanja odnosno ujedinjenja!!!???? ;) ;) ;)

D u l e
Kontakt:

Post Postao/la D u l e » 05 apr 2011, 20:47

Nisu,tek otkad im ste se vi prikljucili mogli su poceti igrati evropu!

Dotad su igrali za kikiriki!
Zadnja izmjena: D u l e, dana/u 05 apr 2011, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.
K u r a c je Morrison umro od droge,ubili ga Srbi!!!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 05 apr 2011, 20:47

ŠB.TRN je napisao/la:Ovom Vehlezovcu!!!Nikad nisam navijao protiv BIH repke,jer me ne zanima.Zna se tko je bio sa zastavama Brazila,Turske..... da ne nabrajam!!!
Ponovo nekoga normalnog pitam!!!Jesu li klubovi odmah poslije rata isli u europu ili tek od doigravanja odnosno ujedinjenja!!!???? ;) ;) ;)
ja ti odgovorio vec
Imas post negdje pri vrhu ove strane
FKS❤️1946

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 apr 2011, 20:49

Mi smo htjeli odma da igramo zajedničku ligu, ali vi ste više voljeli igrati vašu plemensku. Nakon što je UEFA zaprijetila da oni klubovi koji ne budu htjeli igrati zajedničku ligu (s početka play-off) neće moći nastupati u LP i Kupu UEFA, onda su Hrvati brže-bolje priskočili, dok su Srbi tek kasnije došli tobe... eto kako je bilo, dakle da ste vi rekli nećemo ne biste igrali Europu, kontaš?
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 05 apr 2011, 21:11

Hvala Dule ali i Đokica!!!Samo sto si ti Đokica napisao da su mogli igrati europska takmicenja a nisu.Mislio sam kad smo igrali pojedinačno,znaci nije nitko mogao.Sad svi zajedno,opet ne mozemo ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2011, 21:21

Mogla je zato repka.
Najsmijesniji a vrlo izvjestan scenario bi mogao biti.Kao sto je to bilo i polovinom devedesetih.
Repka ce igrati na ''vasu''radost a klubovi ne.Sve dok se ne dogovore 8-) Opet na vasu radost. :mrgreen:
Cisto sumnjam da ce i za kikirikija ostati.
Jos ako se Gruzija ponovi ili recimo Estonija,bit ce grohota na sve strane.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 05 apr 2011, 21:38

harishp je napisao/la:Mogla je zato repka.
Najsmijesniji a vrlo izvjestan scenario bi mogao biti.Kao sto je to bilo i polovinom devedesetih.
Repka ce igrati na ''vasu''radost a klubovi ne.Sve dok se ne dogovore 8-) Opet na vasu radost. :mrgreen:
Cisto sumnjam da ce i za kikirikija ostati.
Jos ako se Gruzija ponovi ili recimo Estonija,bit ce grohota na sve strane.
Nek si im rekao.Nek se malo na BIH ugledaju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 05 apr 2011, 21:39

ŠB.TRN je napisao/la: Bošnjaci novim statutom bi sve odlucivali,i nitko ne bi mogao biti preglasan osim Hrvata,jer bi nas bila 4,bošnjaka 6 i srba 5.Za odluku bi trebalo 11,pa ti malo prokontaj,znas racunati do 11!!!
A zar mislis da bi se Bosnjaci i Srbi mogli sloziti u necemu vaznom,pa da ispastate vi? Bola nemate se za sta sikirati. Uostalom,valjda ovaj novi savez nece biti korumpiran,barem ne kao ovaj prosli.Donosice se odluke za dobrobit svih,a prvenstveno za fudbal.Ohladite malo ;)
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2011, 21:41

Ma nema sanse BIH sa Estonijom a Gruzija je samo za caja zelenog i ponekad ''iznenadjujuci ''rezultata. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 apr 2011, 21:46

Inace sta ima novo? :mrgreen:
Vidim preglasavate nekoga ovdje. :P
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 apr 2011, 21:54

A inace je valjda logicno da narod koji sacinjava 45-50% stanovnistva ima vise predstavnika od naroda koji broji oko 15% stanovnistva.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 05 apr 2011, 21:54

ŠB.TRN je napisao/la: Bošnjaci novim statutom bi sve odlucivali,i nitko ne bi mogao biti preglasan osim Hrvata,jer bi nas bila 4,bošnjaka 6 i srba 5.Za odluku bi trebalo 11,pa ti malo prokontaj,znas racunati do 11!!!
zar nas ima jednako?

prvo, za bošnjačke klubove nisam ni čuo (ako nije bio onaj Đerzelez neki bošnjački klub).

drugo, ne kontam stvarno tu priču. u nedogled potencirate da se sve treba gledati kroz prizmu nacionalnosti, a odbijate da prihvatite činjenicu da upravo vaše nacionalnosti ima nekih 10% u BiH. pa ne moze 10% stanovnika imati isto predstavnika ko 50% stanovnika. kad već tražite da se ljudi i pozicije dijele po nacionalnosti, onda prihvatite činjenicu da vas nema baš mnogo, pa ni predstavnika ne možete imati baš mnogo.

umjesto da se ušutite, igrate na kartu građanskog društva gdje svako moze dobiti priliku koji zasluži svojim kvalitetima, a ne nacionalnošću s kojom se rodi. jer ovako, karte koje su na stolu, ne idu vam u prilog, ali nikako.

treće, nikad se ne raspravlja o tome da ce pametni preglasati glupe, ili pošteni lopove, ili da debeli preglasaju mršave... samo gledate da bi neko preglasavao Hrvate... kakve veze ima biti Hrvat, ili Bošnjak u fudbalu?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 apr 2011, 21:56

cikac je napisao/la: zar nas ima jednako?

prvo, za bošnjačke klubove nisam ni čuo (ako nije bio onaj Đerzelez neki bošnjački klub).

drugo, ne kontam stvarno tu priču. u nedogled potencirate da se sve treba gledati kroz prizmu nacionalnosti, a odbijate da prihvatite činjenicu da upravo vaše nacionalnosti ima nekih 10% u BiH. pa ne moze 10% stanovnika imati isto predstavnika ko 50% stanovnika. kad već tražite da se ljudi i pozicije dijele po nacionalnosti, onda prihvatite činjenicu da vas nema baš mnogo, pa ni predstavnika ne možete imati baš mnogo.

umjesto da se ušutite, igrate na kartu građanskog društva gdje svako moze dobiti priliku koji zasluži svojim kvalitetima, a ne nacionalnošću s kojom se rodi. jer ovako, karte koje su na stolu, ne idu vam u prilog, ali nikako.

treće, nikad se ne raspravlja o tome da ce pametni preglasati glupe, ili pošteni lopove, ili da debeli preglasaju mršave... samo gledate da bi neko preglasavao Hrvate... kakve veze ima biti Hrvat, ili Bošnjak u fudbalu?
Svaka cast. Dobra analiza. No nemoj imati nadu, da ce to neko da shvati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 apr 2011, 22:00

Vidim FSRSu ne pase Pasic. Pa kako bi pasao, gospodin sa karakterom i sportas. :shock:

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 05 apr 2011, 22:01

Ma ne znadete vi kako je biti majoriziran :mrgreen:
YNWA!

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 05 apr 2011, 22:02

Principatus je napisao/la:
cikac je napisao/la: zar nas ima jednako?

Svaka cast. Dobra analiza. No nemoj imati nadu, da ce to neko da shvati.
Ima nas jos kuzimo... ;)
Dovar post! Bas u metu...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.