FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
77
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 156

Hrasno15
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno15 » 02 okt 2024, 23:18

Izgleda da u Željezničaru nikad ne može biti sve normalno

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 02 okt 2024, 23:19

Ne odustaje Mega Mi

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 02 okt 2024, 23:33

Potpuno očekivana reakcija. Toliko o ljubavi prema Klubu. Sad je samo bitno pokazati jedinstvo i da nema nijedan pojedinac veći od Kluba.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 02 okt 2024, 23:44

Taman da se sekiram, vratio se Juka veličanstveni.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

ljooZZee
Kontakt:

Post Postao/la ljooZZee » 02 okt 2024, 23:48

Kakav bi haos tek nastao da je gosp. Jasmin Badžak uspio dovesti jedno od svojih "pojačanja" (koje bi navodno on plaćao) i da na kraju da ostavku.
On nove uprave ne očekujem puno osim predsjednika i Stanislava ovi ostali su haman tu da popune brojno stanje.
Jusuf Tanović crvenim slovima upisan u historiji kluba kao predsjednik sa najmanje uspjeha, njegovo imenovanje iznova i iznova pokazuje koliko je skupština zapravo realna, možda i griješim ali ne znam da li je taj čovjek klubu donio išta dobro za sve ove godine u klubu.
Ovo pismo što su poslali dotični koji su podnijeli ostavke i navodno optužuju predsjednika za loše vođenje a upravni odbor u kojem su i oni sastavu bili 6/9 tj. većina je donosila odluke. Nije mogao sam predsjednik sve odluke donijeti. A eto oni pametni pa kad su zasrali kao imaju rješenje za sve probleme koje su oni sami napravili i pustili da se nagomilaju.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 02 okt 2024, 23:52

ljooZZee je napisao/la:
02 okt 2024, 23:48
Kakav bi haos tek nastao da je gosp. Jasmin Badžak uspio dovesti jedno od svojih "pojačanja" (koje bi navodno on plaćao) i da na kraju da ostavku.
On nove uprave ne očekujem puno osim predsjednika i Stanislava ovi ostali su haman tu da popune brojno stanje.
Jusuf Tanović crvenim slovima upisan u historiji kluba kao predsjednik sa najmanje uspjeha, njegovo imenovanje iznova i iznova pokazuje koliko je skupština zapravo realna, možda i griješim ali ne znam da li je taj čovjek klubu donio išta dobro za sve ove godine u klubu.
Ovo pismo što su poslali dotični koji su podnijeli ostavke i navodno optužuju predsjednika za loše vođenje a upravni odbor u kojem su i oni sastavu bili 6/9 tj. većina je donosila odluke. Nije mogao sam predsjednik sve odluke donijeti. A eto oni pametni pa kad su zasrali kao imaju rješenje za sve probleme koje su oni sami napravili i pustili da se nagomilaju.
Jusuf je upisanim najboldiranijim crnim slovima u historiju kluba i kao takav ne smije biti član kluba a ne na nekoj poziciji.

Inače, nek samo nastave na terenu iole ovako, od uprave, ninod prošle ni od nove ne očekujem ništa. Pa me ovako mogu iznenaditi sa nečim dobrim.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 02 okt 2024, 23:55

SudoHusika je napisao/la:
02 okt 2024, 22:22
E moj Jasmine šta ti sebi dozvoljavaš. S kakvim si se ti budalama okružio i pijan najavio napad na titulu. Totalno sam razočaran.
Badzak djeluje nekad ko podvojena licnost, al ozbiljno. Uvijek je okruzen budalama i glupim ljudima. Sa jedne strane lik je uspjesan privrednik, Zeljovac, uradio je i dobrih stvari za klub, puno puta u teskim trenucima posudjivao novac, itd, i ne treba pljuvati sad po njemu. Hvala mu na dobrim stvarima koje je uradio za klub.

Sa druge strane, nevjerovatno mi je da dijete od sedam godina vise zna o fudbalu od njega i kako fudbalski klub treba da funkcionise. Znam da je iz mozda dobre namjere i nekog marketinga(da privuces neka mocna imena) pokusao, ali nije fudbal, dovescu bez rezona par "desetki" Ljajica, Vargasa itd itd, dacu im bogovske plate, pa nek ih kasnije klub placa i izjave idemo na titulu, bez bilo kakvog pokrica.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 03 okt 2024, 00:05

Jusuf Tanović je čovjek za čijeg mandata kao predsjednika kluba, smo dotakli dno, od angažovanja onog Arapa kao trenera pa onda Brune, sada se vraća u klub. Zar tom čovjeku ne treba da vrata kluba budu zauvijek zatvorena. A ovo pismo bivših članova uprave samo govori da nikada mi nećemo na zelenu granu.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 03 okt 2024, 00:11

Samo vidjet potrcka Almira, koji godinama oko kluba, a propalitet zesci. Sve ljudima bude jasno. A, o Jusufu tek ne treba pricati. Unazadio nas da valja. I sad opet, isti ljudi po milioniti put se po klubu vrzmaju.
Interes je cudo, kakav klub, to nikoga ne zanima.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 03 okt 2024, 00:16

Ćelavom na glavi vidiš da je prevarant.
Što ste ga pozvali nazad?!!!!!

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2024, 01:07

Tog Tanovica je Jozak zvao kada je smijenjen/dao ostavku da ga pita da li i dalje saradjujemo. To znam sigurno. Ugovor je produzen tako da je jasno da nije burgijao protiv kluba.

Imas vamo krah sa arapima, a s druge strane imas Jabera i saradnju s Jozakom. Treba sve da se gleda, ne samo parcijalno..

Da li je za predsjednika, jok. Nije taj profil, dokazano. Opet, bolji je on u UO nego ovi sto su otisli, svi do jednog. Ovi bi nas zakopali vrlo brzo.

To su informacije koje ja imam.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 03 okt 2024, 01:12

RatoborniMrmot je napisao/la:
03 okt 2024, 01:07
Tog Tanovica je Jozak zvao kada je smijenjen/dao ostavku da ga pita da li i dalje saradjujemo. To znam sigurno. Ugovor je produzen tako da je jasno da nije burgijao protiv kluba.

Imas vamo krah sa arapima, a s druge strane imas Jabera i saradnju s Jozakom. Treba sve da se gleda, ne samo parcijalno..

Da li je za predsjednika, jok. Nije taj profil, dokazano. Opet, bolji je on u UO nego ovi sto su otisli, svi do jednog. Ovi bi nas zakopali vrlo brzo.

Ako imaš informacije iz kluba, volio bih znati, šta je istina od onog što je napisano u onom pismu, odnosno kako to da je Jusuf vraćen u UO nakon svega što je uradio u prošloj sezoni.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 03 okt 2024, 01:33

ManijakDo je napisao/la:
02 okt 2024, 22:03
Almir, bivsi misketov potrcko. Ostalo nista specijalno,u prevodu isto.
Sten ti ništa specijalno? Hahahahahahahahaa.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 03 okt 2024, 01:50

Hrasno15 je napisao/la:
03 okt 2024, 00:05
Jusuf Tanović je čovjek za čijeg mandata kao predsjednika kluba, smo dotakli dno, od angažovanja onog Arapa kao trenera pa onda Brune, sada se vraća u klub. Zar tom čovjeku ne treba da vrata kluba budu zauvijek zatvorena. A ovo pismo bivših članova uprave samo govori da nikada mi nećemo na zelenu granu.
Pa nije Jusuf jedini krivac za proslu sezonu. Lik je dosao na mjesto predsjednika u 15 kolu, tako nesto, skoro na pola sezone, kad je sve bilo lose, redali poraz za porazom, atmosfera bila losa. Svaliti sad sve na njega je bas glupo.

Prije njega je bio Kovacevic, koji je zestoko skrtario prije pocetka te sezone i mislio da je moguce da ponovimo prethodnu sezonu(minimalno ulaganje, izborena evropa)zbog te politike je ispastao i Bekric(koji i pored toga ne bi bio dobar sportski direktor, plus je lagao za ugovore Santosa i Hodzica). U sezonu smo usli sa najjeftinijom mogucom ekipom i nismo se uopste pojacali, kljucni igraci su otisli(Hodzic, Santos) a natrpali smo ekipu sa otpadom.

Tanovic je kriv jer nije napravio dobar uo, kad je preuzimao funkciju, nego su tu bili ljudi poput one novinarke itd. Pogrijesio je i sto sa arapima nije potpisao ugovor, nego im je vjerovao i isao na rijec. Pogrijesio je i sa arapom trenerom, to je bila bas zestoka greska, puno bodova smo izgubili zbog izuzetno glupog i bezobraznog trenera koji je mislio za sebe da je Murinjo a bio glup ko qrac.

Ne mislim da je pogrijesio sa Brunom, jer smo svi svrsavali na doticnog, sve dok nismo vidjeli da je i on ublehas.

Pozitivne stvari koje je tad uradio (a koje i sad moze iskoristiti), i dalje ima kontakt sa Jozakom(doticni je bas nahvalio Tanovica) i sto je tako doveo Al Jabera, koji ce vjerovatno klubu donijeti ogroman novac..

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 03 okt 2024, 04:12

Hrasno15 je napisao/la:
03 okt 2024, 01:12
RatoborniMrmot je napisao/la:
03 okt 2024, 01:07

Ako imaš informacije iz kluba, volio bih znati, šta je istina od onog što je napisano u onom pismu, odnosno kako to da je Jusuf vraćen u UO nakon svega što je uradio u prošloj sezoni.
Ne vjerujem politicarima, a posebno ne vjerujem likovima koji hoce da natovare na teret Zeljeznicara cca 500 -700k na godisnjem nivou za igraca koji je macak u vreci, a mi suplji u odbrani dramaticno, fali nam i veznjak, fali nam i para :mrgreen:

Hoces da budes mangup, plati iz svog dzepa. Ovo sto su pokusali i popusili foru moze bilo ko da uradi.

Malo su se preracunali, nije ovo neko JP pa da jasu kako hoce bez otpora i pitanja.

Ovim ne branim novi UO, ne treba vjerovati bjanko nikada i nikome, to smo valjda naucili, ali dok rade u korist Zeljeznicara, bez zavaljivanja i laganja, treba podrzati.
Zadnja izmjena: RatoborniMrmot, dana/u 03 okt 2024, 04:57, ukupno mijenjano 1 put.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 03 okt 2024, 04:20

Riquelme1921 je napisao/la:
03 okt 2024, 01:33
ManijakDo je napisao/la:
02 okt 2024, 22:03
Almir, bivsi misketov potrcko. Ostalo nista specijalno,u prevodu isto.
Sten ti ništa specijalno? Hahahahahahahahaa.
Ne znam zasto se smijes? Smijesno nesto? Sta je uradio za klub konkretno? Doveo gazelu Odinaku, i sta jos? Pa cu se i ja smijati kad mi napises.

Tempero
Kontakt:

Post Postao/la Tempero » 03 okt 2024, 07:51

Jedino sto je Bazdak izabrao krivu stranu, ybt trojka. Trebali su i niksica potpisati u pismu.

V3rtigo
Kontakt:

Post Postao/la V3rtigo » 03 okt 2024, 08:12

sassari je napisao/la:
02 okt 2024, 22:24
SudoHusika je napisao/la:
02 okt 2024, 22:22
E moj Jasmine šta ti sebi dozvoljavaš. S kakvim si se ti budalama okružio i pijan najavio napad na titulu. Totalno sam razočaran.
Znaci istina je da je on i njegova ekipa rekla da će blokirati dotok novca jer nije kako oni hoće, nabijem ga na onu našu mušku stvar
Kad god je on bio u klubu lose je stanje bilo. I ovo lafo uspjesan biznismen. Znamo svi na koje nacine vecina takvih postanu "uspjesni"

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 03 okt 2024, 08:37

Neka je Dzafic uhljup otjeran,sve ostalo se moze trpiti,a i ovog Badzaka mi je vala pun k...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 03 okt 2024, 09:35

I sta sad, Jel ovo donijelo dobrog ili jos kanal ?
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, tiagofaria25 i 57 gostiju.