ŠB.TRN je napisao/la:Skutor(naziv za otocane i ove u dal.zagori),meni ne smeta!!!
Ne dirajte nam nasu jedinu drzavu BIH.Zar vi mislite da je mi ne volimo????To je nasa zemlja,od 7 st,neki su dosli tek u 15!!!To za biranje i sami znate sta se ovdje odluci tako i bude.Mi smo u ligi mi i predstavnike dajemo,naravno uz nase prijatelje iz ostalih zupanija.Daj Boze da savez se vrati u normalu,jer mi smo ipak navikli igrati europu svake godine!!!

Zar nije tako????
I za ovog gore,kakav vas forum,nas o cemu pricas neandertalac???
ŠB.TRN je napisao/la:Ovom Vehlezovcu
!!!Nikad nisam navijao protiv BIH repke,jer me ne zanima.Zna se tko je bio sa zastavama Brazila,Turske..... da ne nabrajam!!!
Ponovo nekoga normalnog pitam!!!Jesu li klubovi odmah poslije rata isli u europu ili tek od doigravanja odnosno ujedinjenja!!!????

Pametnom dosta. Vjerovatno je ne volis dovoljno da bi cuo za onu nasu mahalsku "volim je ko Bajro mater" (a Bajro mater ubio sikirom).
Sto se tice konkretnog preglasavanja, poenta je u tome sto ti postulati na koje ti aludiras ne bi trebali vrijede za jedan nogometni savez, pogotovo ako uzmemo da tumacimo clan 2 istog statuta. Sportsko, nevladino, nestranacko udruzenje, a ti se uhvatio nacionalnih interesa ko pijan trotoara. I to u velikom stilu znamo vec kojih partija, koje si daju ekskluzivitet da ocjenjuju koji to hrvat vrijedi vise, a koji manje.
No to je kod nas standardna paranoja, samo nek su "interesi" zasticeni, a to sto nas je sve zajedno ta filozofija dovela do najnizih grana, to nije bitno.
Valjda ti je jasno da podrzavas obstrukciju napretka naseg fudbala, pa samim time i svog lokalnog kluba. Jer vi, htjeli to ili ne, ne mozete iz ove drzave, a zalaganjem za nacionalisticku filozofiju koja ce po cijenu iste staviti sve sportske interese u drugi plan, napraviti, ako treba, totalnu blokadu i obstrukciju, dokazujete samo koliko ste kontradiktorni sami sebi, bas kao i ove tvoje gornje dvije izjave.
Evo ja bih sada potpisao da bude ako treba 15 hrvata u IO, ako ce nam to donijeti napredak. Cak sta vise, imajuci u vidu vas osjecaj za ekonomski razvitak, to u osnovi i ne bi bila losa ideja.
No reci ti meni, kako da se normalan covjek koji voli Bosnu i Hercegovinu osloni na ljude poput tebe i takvih, kada si se sam vec diskvalifikovao gornjom izjavom. Kako da povjeris nekome funkciju koja u svom korijenu zahtjeva jedan zdrav odnos prema drzavi, a taj isti covjek vreba priliku za joj ( drzavi) "zacera" u korist nasih komsija?
Dotle vam je ispran mozak, da su vas nekakvi "ljudi" ubijedili da je bolje da vam interese zastupa neko ko nema veze o fudbalu i ko toboze zastupa vase interese (iako to sigurno nisu sportski interesi, a ovdje se ne radi ni o cemu osim o sportu), nego neko poput npr. Vladimira Glavasa koji je zakleti borac za prosperitet i razvoj BH sporta, pa tako i vasih i nasih klubova, reprezentacije itd, koji ne bi nikada dozvolio da sport trpi politiku itd.
Ne zasluzujete vi Vlatku Glavasa, moj jarane, sa takvim pristupom problemu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)