Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Principatus
- Kontakt:
Re: Nogometni savez BiH
Ja bi onu voditeljku majorizirao, ali to je druga tema. 

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Principatus je napisao/la:Vidim FSRSu ne pase Pasic. Pa kako bi pasao, gospodin sa karakterom i sportas.
ma njima ne pasu sportisti, uopste, uvijek su bili za neke generale... opusteno, ako a i samo ako uefa bude pravila nesto njih ce sigurno pitat ko im pase

ko i nas naravno...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Ovo zvuci obecavavajuce,jbt.D u l e je napisao/la:Ma kad dodju Bola,Kodro i Barba,svuda ce poteci med i mlijeko!
BiH klubovi ce biti jaci od Man Utd i Barce,repka ce u finale SP,a stadioni ce nam biti kao Njemacki!

Ajd opet procitaj ovo:"Umjesto da usutite ,igrate na karte građanskog drustva gdje svako moze dobiti priliku koji zasluzi svojim kvalitetama,a ne nacionalnošću s kojom se rodi"!!!Pa ima li tebi ovdje ista cudno,valjda ti fali koja riječ a ovaj odmah,nije ni procitao kaze dobra analiza!!!Principatus je napisao/la:Svaka cast. Dobra analiza. No nemoj imati nadu, da ce to neko da shvati.cikac je napisao/la: zar nas ima jednako?
prvo, za bošnjačke klubove nisam ni čuo (ako nije bio onaj Đerzelez neki bošnjački klub).
drugo, ne kontam stvarno tu priču. u nedogled potencirate da se sve treba gledati kroz prizmu nacionalnosti, a odbijate da prihvatite činjenicu da upravo vaše nacionalnosti ima nekih 10% u BiH. pa ne moze 10% stanovnika imati isto predstavnika ko 50% stanovnika. kad već tražite da se ljudi i pozicije dijele po nacionalnosti, onda prihvatite činjenicu da vas nema baš mnogo, pa ni predstavnika ne možete imati baš mnogo.
umjesto da se ušutite, igrate na kartu građanskog društva gdje svako moze dobiti priliku koji zasluži svojim kvalitetima, a ne nacionalnošću s kojom se rodi. jer ovako, karte koje su na stolu, ne idu vam u prilog, ali nikako.
treće, nikad se ne raspravlja o tome da ce pametni preglasati glupe, ili pošteni lopove, ili da debeli preglasaju mršave... samo gledate da bi neko preglasavao Hrvate... kakve veze ima biti Hrvat, ili Bošnjak u fudbalu?

nisi skonto...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- Principatus
- Kontakt:
Sad si nam bas pokazao SB.TRN. Procitaj tekst jos jedanput.Principatus je napisao/la:No nemoj imati nadu, da ce to neko da shvati.
Ali eto moja prognoza je bila ispravna.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
ŠB.TRN je napisao/la:Skutor(naziv za otocane i ove u dal.zagori),meni ne smeta!!!Ne dirajte nam nasu jedinu drzavu BIH.Zar vi mislite da je mi ne volimo????To je nasa zemlja,od 7 st,neki su dosli tek u 15!!!To za biranje i sami znate sta se ovdje odluci tako i bude.Mi smo u ligi mi i predstavnike dajemo,naravno uz nase prijatelje iz ostalih zupanija.Daj Boze da savez se vrati u normalu,jer mi smo ipak navikli igrati europu svake godine!!!![]()
![]()
Zar nije tako????
I za ovog gore,kakav vas forum,nas o cemu pricas neandertalac???
Pametnom dosta. Vjerovatno je ne volis dovoljno da bi cuo za onu nasu mahalsku "volim je ko Bajro mater" (a Bajro mater ubio sikirom).ŠB.TRN je napisao/la:Ovom Vehlezovcu!!!Nikad nisam navijao protiv BIH repke,jer me ne zanima.Zna se tko je bio sa zastavama Brazila,Turske..... da ne nabrajam!!!
Ponovo nekoga normalnog pitam!!!Jesu li klubovi odmah poslije rata isli u europu ili tek od doigravanja odnosno ujedinjenja!!!????![]()
![]()
Sto se tice konkretnog preglasavanja, poenta je u tome sto ti postulati na koje ti aludiras ne bi trebali vrijede za jedan nogometni savez, pogotovo ako uzmemo da tumacimo clan 2 istog statuta. Sportsko, nevladino, nestranacko udruzenje, a ti se uhvatio nacionalnih interesa ko pijan trotoara. I to u velikom stilu znamo vec kojih partija, koje si daju ekskluzivitet da ocjenjuju koji to hrvat vrijedi vise, a koji manje.
No to je kod nas standardna paranoja, samo nek su "interesi" zasticeni, a to sto nas je sve zajedno ta filozofija dovela do najnizih grana, to nije bitno.
Valjda ti je jasno da podrzavas obstrukciju napretka naseg fudbala, pa samim time i svog lokalnog kluba. Jer vi, htjeli to ili ne, ne mozete iz ove drzave, a zalaganjem za nacionalisticku filozofiju koja ce po cijenu iste staviti sve sportske interese u drugi plan, napraviti, ako treba, totalnu blokadu i obstrukciju, dokazujete samo koliko ste kontradiktorni sami sebi, bas kao i ove tvoje gornje dvije izjave.
Evo ja bih sada potpisao da bude ako treba 15 hrvata u IO, ako ce nam to donijeti napredak. Cak sta vise, imajuci u vidu vas osjecaj za ekonomski razvitak, to u osnovi i ne bi bila losa ideja.
No reci ti meni, kako da se normalan covjek koji voli Bosnu i Hercegovinu osloni na ljude poput tebe i takvih, kada si se sam vec diskvalifikovao gornjom izjavom. Kako da povjeris nekome funkciju koja u svom korijenu zahtjeva jedan zdrav odnos prema drzavi, a taj isti covjek vreba priliku za joj ( drzavi) "zacera" u korist nasih komsija?
Dotle vam je ispran mozak, da su vas nekakvi "ljudi" ubijedili da je bolje da vam interese zastupa neko ko nema veze o fudbalu i ko toboze zastupa vase interese (iako to sigurno nisu sportski interesi, a ovdje se ne radi ni o cemu osim o sportu), nego neko poput npr. Vladimira Glavasa koji je zakleti borac za prosperitet i razvoj BH sporta, pa tako i vasih i nasih klubova, reprezentacije itd, koji ne bi nikada dozvolio da sport trpi politiku itd.
Ne zasluzujete vi Vlatku Glavasa, moj jarane, sa takvim pristupom problemu...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Najveća podvala u našim životima je što se nacionalnost trpa ispred stručnog i sportskog, a govorimo o fudbalu. Čitajući neke komentare ovdašnjih forumaša imam osjećaj da se u fudbalskom savezu trebaju naći reis Cerić, kardinal Puljić, Kačavenda i šta ti ja znam koji već ne, veliki vjernici i nacionalno "istesani" likovi. Odmah sada bih mogao napisati po 50 ljudi iz fudbala svih nacionalnosti (popularno iz konstitutivnih naroda) koji bi morali biti u novom F/NSBiH. Neka bude 100% jednonacionalno, pod uslovom da im je fudbal, a ne nacija zanimanje.
Ko misli drugačije, a razmišlja o fudbalu, umrijeće a neće saznati da živi u zabludi ili mu je život u zabludi životna vodilja.
Ko misli drugačije, a razmišlja o fudbalu, umrijeće a neće saznati da živi u zabludi ili mu je život u zabludi životna vodilja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
ma jedno svatite: nikada se nece ugasiti nasa draga repka, nikada a vi dusmani crkavajte od muke !!!!!!! Jedna si jedina.......
Kad si najbrojniji onda je lako pričati bajke za malu djecu. Vjerovatno bih i ja tako pričao kao ti da smo u nekoj Jugoslaviji,daj da gledamo sposobnost a ne nacionalnost!Najveća podvala u našim životima je što se nacionalnost trpa ispred stručnog i sportskog, a govorimo o fudbalu. Čitajući neke komentare ovdašnjih forumaša imam osjećaj da se u fudbalskom savezu trebaju naći reis Cerić, kardinal Puljić, Kačavenda i šta ti ja znam koji već ne, veliki vjernici i nacionalno "istesani" likovi. Odmah sada bih mogao napisati po 50 ljudi iz fudbala svih nacionalnosti (popularno iz konstitutivnih naroda) koji bi morali biti u novom F/NSBiH. Neka bude 100% jednonacionalno, pod uslovom da im je fudbal, a ne nacija zanimanje.
K u r a c je Morrison umro od droge,ubili ga Srbi!!!
Nisam najbrojniji, mislim da sam iza Bošnjaka i Srba, a ispred Hrvata. No, rekoh ti, to je zabluda. Gete je davno rekao: Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu, pa ako i probudi bol istina nosi i lijek.D u l e je napisao/la:Kad si najbrojniji onda je lako pričati bajke za malu djecu. Vjerovatno bih i ja tako pričao kao ti da smo u nekoj Jugoslaviji,daj da gledamo sposobnost a ne nacionalnost!Najveća podvala u našim životima je što se nacionalnost trpa ispred stručnog i sportskog, a govorimo o fudbalu. Čitajući neke komentare ovdašnjih forumaša imam osjećaj da se u fudbalskom savezu trebaju naći reis Cerić, kardinal Puljić, Kačavenda i šta ti ja znam koji već ne, veliki vjernici i nacionalno "istesani" likovi. Odmah sada bih mogao napisati po 50 ljudi iz fudbala svih nacionalnosti (popularno iz konstitutivnih naroda) koji bi morali biti u novom F/NSBiH. Neka bude 100% jednonacionalno, pod uslovom da im je fudbal, a ne nacija zanimanje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
D u l e je napisao/la:Kad si najbrojniji onda je lako pričati bajke za malu djecu. Vjerovatno bih i ja tako pričao kao ti da smo u nekoj Jugoslaviji,daj da gledamo sposobnost a ne nacionalnost!Najveća podvala u našim životima je što se nacionalnost trpa ispred stručnog i sportskog, a govorimo o fudbalu. Čitajući neke komentare ovdašnjih forumaša imam osjećaj da se u fudbalskom savezu trebaju naći reis Cerić, kardinal Puljić, Kačavenda i šta ti ja znam koji već ne, veliki vjernici i nacionalno "istesani" likovi. Odmah sada bih mogao napisati po 50 ljudi iz fudbala svih nacionalnosti (popularno iz konstitutivnih naroda) koji bi morali biti u novom F/NSBiH. Neka bude 100% jednonacionalno, pod uslovom da im je fudbal, a ne nacija zanimanje.
Objasni mi kako Srbi u EU nisu ugrozeni a i tamo vrijedi sposobnost a ne nacionalnost. Zasto se Srbi ili Hrvati onda masovno ne vracaju u svoje matice?
- Principatus
- Kontakt:
Dule jesil to ti bolan? 
Dakle oni koji su u nacionalnoj manjini, njima se za individualni uspjeh vise isplati da stavljaju akcent na svoju manjinu i nacionalnost? Bolje im je dakle tako, nego da pokusavaju tu slabu tacku da umanje sa smanjivanjem vaznosti nacionalnog oprijedeljenja? A oni sto su u vecini, njima je kao bolje da tu svoju prednost ostave na stranu, i da tjeraju drustvo u kojem su kvaliteti bitniji nego nacionalnost?
Jer takva "logika" rezultira iz tvoje kritike.

Dakle oni koji su u nacionalnoj manjini, njima se za individualni uspjeh vise isplati da stavljaju akcent na svoju manjinu i nacionalnost? Bolje im je dakle tako, nego da pokusavaju tu slabu tacku da umanje sa smanjivanjem vaznosti nacionalnog oprijedeljenja? A oni sto su u vecini, njima je kao bolje da tu svoju prednost ostave na stranu, i da tjeraju drustvo u kojem su kvaliteti bitniji nego nacionalnost?
Nisam ja siguran da su oni baš potpuno ravnopravni tamo,da rade poslove istog kvaliteta kao Švabe za iste pare,ali nisam bio pa ne mogu tvrditi.Objasni mi kako Srbi u EU nisu ugrozeni a i tamo vrijedi sposobnost a ne nacionalnost. Zasto se Srbi ili Hrvati onda masovno ne vracaju u svoje matice?
A ne vraćaju se zato što im je i u takvom položaju zasad ekonomski mnogo bolje nego ovdje,ali nadam se da neće tako biti uvijek i da će se naši narodi vraćati....nekad...
Vidim po vokabularu da si načitan,pa si vjerovatno pročitao i Islamsku Deklaraciju od Alije Izetbegovića,u kojoj on objašnjava modalitete ponašanja Muslimana u Bosni sada dok još nisu apsolutna većina,a i kako treba da se ponašaju nakon što postanu apsolutna većina.Principatus je napisao/la:Dule jesil to ti bolan?
Svako onaj ko je to pročitao,sa pravom se plaši vaše multietničnosti koju propagira Bošnjački Institut,a Republika Srpska nam daje sigurnost i čini život u BiH komotnim.
Zadnja izmjena: D u l e, dana/u 06 apr 2011, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
I očekivao sam kontraargument tipa " Ko te j e b e"
,tako da je ovo još dobro.
Naravno da ta djela koja si pomenuo izazivaju podozrenje i nepovjerenje kod vas kao i djela Alije Izetbegovića kod nas.Bosna je prožeta nepovjerenjem i zato i može funkcionisati samo na ovakvim osnovama,sa mehanizmima zaštite,a ne na nekom novom lažnom bratstvu i jedinstvu.

Naravno da ta djela koja si pomenuo izazivaju podozrenje i nepovjerenje kod vas kao i djela Alije Izetbegovića kod nas.Bosna je prožeta nepovjerenjem i zato i može funkcionisati samo na ovakvim osnovama,sa mehanizmima zaštite,a ne na nekom novom lažnom bratstvu i jedinstvu.
@D u l e, daj malo o politici, previše sporta, konkretno fudbala ubacuješ u nju.D u l e je napisao/la:I očekivao sam kontraargument tipa " Ko te j e b e",tako da je ovo još dobro.
Šta je tvoj prijedlog za rješenje novonastale situacije?
Nije prekrsio pravila, a svakako administracija odlucuje. Treba biti dingospo u svim situacijama.nihco je napisao/la:ne kontam,ovaj vdosao da srbuje na forumu navijaca bih reprezentacije? bjezi bolan odavde.......
Dule koji je tvoj prijedlog za rijesenje novonastale situacije, i zasto ti npr. ne bi prihvatio jednog predsjednika NSFSBIH? I jesi ti onaj dule078 ?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.