OKK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
- DurmitorskiJablan
- Kontakt:
Re: OKK Sloboda Tuzla
sloboda otkazala ucesce u A1 ligi,tako da ce se omladinci razvijati po susjednim sredinama i mnogo slabijim organizacijama
treba napomenuti da je sloboda i jedini klub koji je preskocio A2 ligu i igrao A1 a da nije promijenio ime ekipe od koje uzima licencu
treba napomenuti da je sloboda i jedini klub koji je preskocio A2 ligu i igrao A1 a da nije promijenio ime ekipe od koje uzima licencu
Upravo o zbog toga i govorim. Nema sistema i rada. Ovako je mogla tavoriti i KK Sloboda Dita. Bez rezultata, bez ambicija, bez plana. I oni koji su glasali za gašenje KK Sloboda Dita, sad su na ministarskim mjestima, a košarka se svela na posjetu porodice košarkaša i gradskih službenika.Darkus je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:07Pa da je sistem kako treba , trener bi trebao biti profesionalac, 24/7/365 u klubu i biti na raspolaganju djeci i biti plaćen za to.
Nažalost sa novcima koje dobiju kao treneri u klubu nisu u stanju živjeti , imati porodicu itd....... i zato moraju raditi to što si naveo. Iskreno ne znam koliko su plaćeni ali mislim da nisu puno.
Samo je Sloboda iz Tuzle
Rezultata je bilo zadnjih par godina u mladim selekcijama, bili su prvaci u pionirima mislim 2021, 2022 su bili drugi u BH sa pionirima , 2022 bili prvaci Federacije u kadetima itd.......ali je nešto drugo poražavajuće. Nisu napravili svog igrača 13 godina da može igrati pravu košarku. kad kažem pravu, mislim da može igrati viši rang od ove naše lige.
Nažalost ovo što je i došlo do prvog tima dugo vremena stagnira , ne napreduje i ne razvija se. Doveli su malog Medunjanina iz Sarajeva, dijete stalo sa napredovanjem, kažu ne može parirati masom i snagom, kao da nema kondicionog trenera , al na kraju i nema ga kad se zna ko je on.
Znači nema prave selekcije u mladjoj dobi djece, da li zbog članarina ili ne znanja ?
Nažalost ovo što je i došlo do prvog tima dugo vremena stagnira , ne napreduje i ne razvija se. Doveli su malog Medunjanina iz Sarajeva, dijete stalo sa napredovanjem, kažu ne može parirati masom i snagom, kao da nema kondicionog trenera , al na kraju i nema ga kad se zna ko je on.
Znači nema prave selekcije u mladjoj dobi djece, da li zbog članarina ili ne znanja ?
Jesu osvojili nakon 100 godina, i to više što se igralo u Tuzli, i što se generacija našla. Ne zbog stručnog rada. Bili su im i juniori treći, čini mi se 2019. Igokea i Široki prave svoje igrače, a OKK dovodi neke desperadose koji će vratiti dio plate, samo da uđu u formu ili dođu do ove regije
Samo je Sloboda iz Tuzle
Nisam baš siguran da se generacija našla. žalosno je da trenutno OKK Sloboda ima 8 juniora , 9-10 kadeta na treningu. Zbog Pašića je otišlo 10-tak mladića u drugi klub.
Jesu li oni budući košarkaši, ogromno pitanje? Al i ovo što je ostalo je veoma veoma upitno.
Jesu li oni budući košarkaši, ogromno pitanje? Al i ovo što je ostalo je veoma veoma upitno.
Nisu dzaba najveci cirkus u drzavi otkad je Bevba osnovao klub. 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Upravo tako .Mogla je Dita godinamaaa ovako, barem bi imali jedan od najtrofejnijih klubova ovako bruka ziva.Power10 je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:12Upravo o zbog toga i govorim. Nema sistema i rada. Ovako je mogla tavoriti i KK Sloboda Dita. Bez rezultata, bez ambicija, bez plana. I oni koji su glasali za gašenje KK Sloboda Dita, sad su na ministarskim mjestima, a košarka se svela na posjetu porodice košarkaša i gradskih službenika.Darkus je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:07Pa da je sistem kako treba , trener bi trebao biti profesionalac, 24/7/365 u klubu i biti na raspolaganju djeci i biti plaćen za to.
Nažalost sa novcima koje dobiju kao treneri u klubu nisu u stanju živjeti , imati porodicu itd....... i zato moraju raditi to što si naveo. Iskreno ne znam koliko su plaćeni ali mislim da nisu puno.
Nažalost nema juniora koji bi uz pomoć ostatka prvotimaca igrali ligu. Kao što napisah maloprije u juniorima ih je ostalo 8 koji i nisu za igranje u A1.DurmitorskiJablan je napisao/la: ↑01 okt 2024, 09:09sloboda otkazala ucesce u A1 ligi,tako da ce se omladinci razvijati po susjednim sredinama i mnogo slabijim organizacijama
-
- Kontakt:
Svaka ti čast prijatelju. K'o da sam ja pisao post.Darkus je napisao/la: ↑01 okt 2024, 08:56Nitko se i ne zapita u klubu jer ih to nikako ne interesuje. Mladje selakcije ucestvuju u regionalnoj ligi koju organizuje RKS TZ na čelu sa Lasetovićem (koji su priča za sebe) i pobjedjuju utakmice sa minimalno 60 razlike jer se djeca tjeraju da igraju presing ili zonski presing preko cijelog terena. Zato kad izadju izvan kantona , drugi ih poderu , kao recimo igokea sa 70 - 80 razlike.costacurta08 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 21:54Dijete treba igrati u kategoriji kojoj pripada. Znači PLAFON juniori. Prošle god su ga forsirali (juniori, A1.....) više nego ikoga, prilike mu davali a rezultat i učinak katastrofalni. Čak ga i Pašić potjerao iz juniora, on otišao u Dragonse i misteriozno iz ko zna kojih razloga ga vratiše u prvi tim, ni manje ni više, da bi šlag na tortu došao članak na bhbasketu o super, giga, mega, tera talentu koji btw na pomentuoj utakmici nije ništa ubacio niti je K od košarkaša.ROMA78 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 10:41Dijete je 2007 godište, sigurno da ima potencijal, sad da li ce ga istrpiti ili upropastiti vidjet cemo, sinoc je dobio finu minutažu, mislim da momku treba pruziti maksimalnu podršku, Medunjanin dobio oko 4 minute, Kahrić nije ulazio a Ćosića nisu ni poveli. Ima hljeba u ovoj djeci uvjeren sam, samo ih treba forsirati, A1 liga (ako je budu igrali) je prava stvar za njih + dozirati 8m minutažu za prvi tim, bar u onim utakmicama gdje rezultat nije neizvjestan.![]()
Mene samo interesuje jedna stvar, kako se niko od rukovodećih u klubu ne zapita kakve su nam to mlađe kategorije kad već 10 god mi nismo proizveli niti jednog igrača kvalitetnog barem za ABA ligu. Je li to do djece ili do onih koji rade sa njima, pritiska kojem su izloženi od strane predsjednika, "menadžera", roditelja.........
Treneri na svoju ruku , bez nadzora, bez plana, bez kontrole, svako sa svojom problematikom ( kompleksom ) da dobiju sa što većom razlikom . Sistematski pregled u sportskoj medicini DZ Tuzla, djeci izmjere težinu i visinu i završava na tome.
Nema sistema , plana rada sa mladima i stručnog kadra za rad sa mladima i zato nema rezultata koji bi dao jedno dijete iz možda dvije-tri generacije. Selekcija djece se radi izmedju 8 i 14 godine. Ovdje je nema ko napraviti.
Zato treneri uzimaju lopatom na individualnim treninzima pare, pa čak treniraju i djecu iz svoje selekcije koju vode. ( ovo je do roditelja koji nasjedaju na priče).Oko djece se pojavilo milion nekakvih menadjera, (kao u fudbalu) izludjuju djecu i roditelje
Drugim riječima katastrofa.
Uvijek je bilo u Slobodi da drugi vrijede više .
Najbolji primjer mali Andelija, davali mu 700 KM mjesečno , mali nosio prvi dio prošle sezone ekipu ,obećali povećanje plate, poslije doveli crnca koji je bio ozlijedjen za 10x više para i njemu rekli crnac mora igrati ti mali sjedi.
Nazalost tako će biti i ubuduće.

Mene razapnu i optuže me kad kažem da je rješenje u gradskoj upravi. Onaj ko daje Berbiću pare može i da kontroliše tansakcije. Ali neće iz ko zna kog razloga.
Sad trenutno mislim da jlsvaki gradski klub ima jaču omladinsku selekciju od Slobode.
Građane ovog grada ne interesuje ama baš nišra i to je činjenica, a istovremeno ubijeđeni da smo iznad svih, moćni, zavide nam svi, najljepši, najperspektivniji...... ja bih rekao da je upitanju neki oblik šizofrenije, odbijanje prihvaćanja stvarnog stanja itd. Pa druže svaki tim iz Tz oderu ekipe iz Bijeljine, Zvornika, Laktaša........ to perspektiva? Možda za Aida i podguzne muhe, u stvarnosti je to kataklizma sporta

Bitno je Halid da nam zapjeva večeras. Kae "poklon građanima"!

More 2. Oktobra a Frajle za Novu Hodinu. Kako to kako to?

Pozdrav,costacurta08 je napisao/la: ↑02 okt 2024, 19:26Svaka ti čast prijatelju. K'o da sam ja pisao post.Darkus je napisao/la: ↑01 okt 2024, 08:56Nitko se i ne zapita u klubu jer ih to nikako ne interesuje. Mladje selakcije ucestvuju u regionalnoj ligi koju organizuje RKS TZ na čelu sa Lasetovićem (koji su priča za sebe) i pobjedjuju utakmice sa minimalno 60 razlike jer se djeca tjeraju da igraju presing ili zonski presing preko cijelog terena. Zato kad izadju izvan kantona , drugi ih poderu , kao recimo igokea sa 70 - 80 razlike.costacurta08 je napisao/la: ↑14 sep 2024, 21:54
Dijete treba igrati u kategoriji kojoj pripada. Znači PLAFON juniori. Prošle god su ga forsirali (juniori, A1.....) više nego ikoga, prilike mu davali a rezultat i učinak katastrofalni. Čak ga i Pašić potjerao iz juniora, on otišao u Dragonse i misteriozno iz ko zna kojih razloga ga vratiše u prvi tim, ni manje ni više, da bi šlag na tortu došao članak na bhbasketu o super, giga, mega, tera talentu koji btw na pomentuoj utakmici nije ništa ubacio niti je K od košarkaša.![]()
Mene samo interesuje jedna stvar, kako se niko od rukovodećih u klubu ne zapita kakve su nam to mlađe kategorije kad već 10 god mi nismo proizveli niti jednog igrača kvalitetnog barem za ABA ligu. Je li to do djece ili do onih koji rade sa njima, pritiska kojem su izloženi od strane predsjednika, "menadžera", roditelja.........
Treneri na svoju ruku , bez nadzora, bez plana, bez kontrole, svako sa svojom problematikom ( kompleksom ) da dobiju sa što većom razlikom . Sistematski pregled u sportskoj medicini DZ Tuzla, djeci izmjere težinu i visinu i završava na tome.
Nema sistema , plana rada sa mladima i stručnog kadra za rad sa mladima i zato nema rezultata koji bi dao jedno dijete iz možda dvije-tri generacije. Selekcija djece se radi izmedju 8 i 14 godine. Ovdje je nema ko napraviti.
Zato treneri uzimaju lopatom na individualnim treninzima pare, pa čak treniraju i djecu iz svoje selekcije koju vode. ( ovo je do roditelja koji nasjedaju na priče).Oko djece se pojavilo milion nekakvih menadjera, (kao u fudbalu) izludjuju djecu i roditelje
Drugim riječima katastrofa.
Uvijek je bilo u Slobodi da drugi vrijede više .
Najbolji primjer mali Andelija, davali mu 700 KM mjesečno , mali nosio prvi dio prošle sezone ekipu ,obećali povećanje plate, poslije doveli crnca koji je bio ozlijedjen za 10x više para i njemu rekli crnac mora igrati ti mali sjedi.
Nazalost tako će biti i ubuduće.![]()
Mene razapnu i optuže me kad kažem da je rješenje u gradskoj upravi. Onaj ko daje Berbiću pare može i da kontroliše tansakcije. Ali neće iz ko zna kog razloga.
Sad trenutno mislim da jlsvaki gradski klub ima jaču omladinsku selekciju od Slobode.
Građane ovog grada ne interesuje ama baš nišra i to je činjenica, a istovremeno ubijeđeni da smo iznad svih, moćni, zavide nam svi, najljepši, najperspektivniji...... ja bih rekao da je upitanju neki oblik šizofrenije, odbijanje prihvaćanja stvarnog stanja itd. Pa druže svaki tim iz Tz oderu ekipe iz Bijeljine, Zvornika, Laktaša........ to perspektiva? Možda za Aida i podguzne muhe, u stvarnosti je to kataklizma sporta![]()
Bitno je Halid da nam zapjeva večeras. Kae "poklon građanima"!![]()
![]()
More 2. Oktobra a Frajle za Novu Hodinu. Kako to kako to?
![]()
slažem se s tobom da neke ekipe u ovome trenutku imaju bolje i uigranije ekipe u RKS TZ, pogotovo što godišta ostaju ista kao prošle godine a OKK Sloboda donijela odluku da ipak prate FIBU gdje u juniorima uz ostatak 06 godišta ( imaju 2-3 momka ) i par 07 godišta se priključuju 08 godišta a igrat će protiv ekipa sa većinom 06 godištima , u kadetima igraju 09 i 10 godišta gdje će igrati protiv 08. Možda i mogu proći dalje jer je u najavi ove godine liga na državnom nivou u kojoj igraju po odluci UO KSBIH a to je U19/U17, znači sa starijim od sebe, a kako će tu proći , mislim da će biti katastrofa.
Ako je ovo odluka da prate Fibu da bi djeca napredovala, ja je podržavam.
Mnogo stvari nije kako treba u košarci u ovoj našoj državi , svi imaju probleme , nije samo problem sa OKK Slobodom.
Gdje god zagrebeš otvoriš još veći problem , a problem je u stvari da se problemi krpaju a ne rješavaju.
Vidjet ćemo kako će se sve razvijati ako Berbić preuzme KSBIH nekada, jer tad ne može biti zvanično u OKK Slobodi.
-
- Kontakt:
Darkus je napisao/la: ↑04 okt 2024, 13:30
Pozdrav,
slažem se s tobom da neke ekipe u ovome trenutku imaju bolje i uigranije ekipe u RKS TZ, pogotovo što godišta ostaju ista kao prošle godine a OKK Sloboda donijela odluku da ipak prate FIBU gdje u juniorima uz ostatak 06 godišta ( imaju 2-3 momka ) i par 07 godišta se priključuju 08 godišta a igrat će protiv ekipa sa većinom 06 godištima , u kadetima igraju 09 i 10 godišta gdje će igrati protiv 08. Možda i mogu proći dalje jer je u najavi ove godine liga na državnom nivou u kojoj igraju po odluci UO KSBIH a to je U19/U17, znači sa starijim od sebe, a kako će tu proći , mislim da će biti katastrofa.
Mnogo stvari nije kako treba u košarci u ovoj našoj državi , svi imaju probleme , nije samo problem sa OKK Slobodom.
Gdje god zagrebeš otvoriš još veći problem , a problem je u stvari da se problemi krpaju a ne rješavaju.
Vidjet ćemo kako će se sve razvijati ako Berbić preuzme KSBIH nekada, jer tad ne može biti zvanično u OKK Slobodi.

Hvala ti na ovim info oko igranja liga.
Ako si upućen možeš li biti malo detaljniji kako će ta liga/lige izgledati?
Kako je moguće da se klubovi pojedinačno odlučuju da li da prate FIBAu ili već koga, zar to nije na nivou saveza?
Znači igra se prvo reginalna liga i šta onda?
Ma OKK je krš juniorski pogon, kadeti su činimise onako najkompletniji, pioniri su također tanki jer mali Omerović ne želi trenirati sa tim uzrastom zbog trenera (tako kažu).
Sve u svemu sezona nije ni krenula propala je. Mada je najvažnije da se sačuva klub od tajkuna i životari lagano stranački. Kao daj našu djecu jer tajkuni će dovoditi strance , a ovamo gase razvojni klub
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Nema više kvalitetnog rada sa djecom, ranije je bilo više klubova u samoj Tuzli, a svakoj opštini u kantonu je bio barem po jedan klub. Sada ako i imaju to je životarenje, bez neke veće ambicije. Ako u takvoj situaciji sudije pomažu klub protiv okolnih klubova, onda je to medvjeđa usluga toj djeci. Onda kada se igra sa Širokim i Igokeom moraju te ljudi "natamburati". A sada većina tih novih trenera je blago rečeno nestručno, nekada su sa djecom radili Zoka, Beri, Eške za pripremu....
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Doveli i okk frankestajn pred gasenje.
Ako je to jedini nacin da krmak Bevba odyebe od sporta u Tuzli, nek ga ugase slobodno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pokrenuo bi Aid okkcgbm kk ili okk Aid Berbic samo da sise budzet. Samo gasi klubove i pali. Boli te rscku
costacurta08 je napisao/la: ↑05 okt 2024, 17:31Darkus je napisao/la: ↑04 okt 2024, 13:30
Pozdrav,
Vidjet ćemo kako će se sve razvijati ako Berbić preuzme KSBIH nekada, jer tad ne može biti zvanično u OKK Slobodi.![]()
Kako je moguće da se klubovi pojedinačno odlučuju da li da prate FIBAu ili već koga, zar to nije na nivou saveza?
Ma OKK je krš juniorski pogon, kadeti su činimise onako najkompletniji, pioniri su također tanki jer mali Omerović ne želi trenirati sa tim uzrastom zbog trenera (tako kažu).

Liga RKS TZ počinje 26.10.2024, prijavljeno je 14 klubova u pionirima, 14 klubova u kadetima i 9 klubova u juniorima.
Pioniri i kadeti su podijeljeni u dvije grupe spram prijašnjih rezultata i grupe su sljedeće:
1.Bosna Kalesija
2.Gracanica Gracanica
3.Sloboda Tuzla
4.ŠS Silver Kings Srebrenik
5.Dragons Tuzla
6.Modriča Modriča
7.Lions Tuzla
1.Lukavac Lukavac
2.Gradacac Gradacac
3.Sloboda II Tuzla
4.Findo Doboj
5.Brcko Distrikt
6.Basket Zivinice
7.Gradina Srebrenik
Za juniore još ništa nema.
Liga se igra trokružno.
Za ligu na državnom nivou su prošle prijave prema savezu, on ih je prikupio i moraju sigurno vidjeti kako podijeliti ligu ( dvije zone) , ovisno o prijavama, napraviti neki troškovnik i po mom mišljenju ako je bude , trebala bi krenuti cca kraj januara.
Drzavna liga ove godine je samo za kadete i juniore, pionira nema nikako.
UO KSBIH je donio odluku o godištima , kao što sam već pisao , ostaju ista godišta, RKS TZ je poslao klubovima da se izjasne da li prihvataju ili ne jer mogu donijeti odluku da ne prihvate ( i da se RKS TZ igra drugačije) ali kad dodju na državni nivo onda moraju igrati spram odluke KSBIH. OKK Sloboda prebacila 08 u juniore , ostavila kadete 09 i 10 godišta i igrat će tako jer uvijek postoji mogućnost da sljedeće godine KSBIH vrati godišta i onda jednoj generaciji uskrati godinu igranja , recimo u juniorima ili kadetima. Sad trenutno u OKK Slobodi je odlaskom 08 u juniore situacija u kadetima vrlo teška i mislim da nemaju ni jednu generaciju da može nešto napraviti . Ostane li ovo sa godištima recimo još tri godine i KSBIH ne donese neku kontra odluku onda se može očekivat nešto za tri godine ( možda jedno dijete ) . Naravno u ovoj situaciji treneri i klub moraju biti strpljivi i prihvatiti da neke utakmice izgube i da se čak ne plasiraju dalje izvan RKS TZ.
Što se tiče malog Omerovića on je davno prevazišao uzrast pionira i bolje mu je da igra sa starijim, tako se i napreduje u košarci ali trener ga mora dozirati i sputavati u njegovom soliranju.
Darkus je napisao/la: ↑07 okt 2024, 09:05costacurta08 je napisao/la: ↑05 okt 2024, 17:31Darkus je napisao/la: ↑04 okt 2024, 13:30
Pozdrav,
Vidjet ćemo kako će se sve razvijati ako Berbić preuzme KSBIH nekada, jer tad ne može biti zvanično u OKK Slobodi.![]()
Ma OKK je krš juniorski pogon, kadeti su činimise onako najkompletniji, pioniri su također tanki jer mali Omerović ne želi trenirati sa tim uzrastom zbog trenera (tako kažu).![]()
Liga RKS TZ počinje 26.10.2024, prijavljeno je 14 klubova u pionirima, 14 klubova u kadetima i 9 klubova u juniorima.
Pioniri i kadeti su podijeljeni u dvije grupe spram prijašnjih rezultata i grupe su sljedeće:
Grupa A
1.Bosna Kalesija
2.Gracanica Gracanica
3.Sloboda Tuzla
5.Dragons Tuzla
6.Modriča Modriča
7.Lions Tuzla
Grupa B
1.Lukavac Lukavac
2.Gradacac Gradacac
3.Sloboda II Tuzla
4.Findo Doboj
5.Brcko Distrikt
6.Basket Zivinice
7.Gradina Srebrenik
Liga se igra trokružno.
Za ligu na državnom nivou su prošle prijave prema savezu, on ih je prikupio i moraju sigurno vidjeti kako podijeliti ligu ( dvije zone) , ovisno o prijavama, napraviti neki troškovnik i po mom mišljenju ako je bude , trebala bi krenuti cca kraj januara.
UO KSBIH je donio odluku o godištima , kao što sam već pisao , ostaju ista godišta, RKS TZ je poslao klubovima da se izjasne da li prihvataju ili ne jer mogu donijeti odluku da ne prihvate ( i da se RKS TZ igra drugačije) ali kad dodju na državni nivo onda moraju igrati spram odluke KSBIH. OKK Sloboda prebacila 08 u juniore , ostavila kadete 09 i 10 godišta i igrat će tako jer uvijek postoji mogućnost da sljedeće godine KSBIH vrati godišta i onda jednoj generaciji uskrati godinu igranja , recimo u juniorima ili kadetima. Sad trenutno u OKK Slobodi je odlaskom 08 u juniore situacija u kadetima vrlo teška i mislim da nemaju ni jednu generaciju da može nešto napraviti . Ostane li ovo sa godištima recimo još tri godine i KSBIH ne donese neku kontra odluku onda se može očekivat nešto za tri godine ( možda jedno dijete ) . Naravno u ovoj situaciji treneri i klub moraju biti strpljivi i prihvatiti da neke utakmice izgube i da se čak ne plasiraju dalje izvan RKS TZ.
Što se tiče malog Omerovića on je davno prevazišao uzrast pionira i bolje mu je da igra sa starijim, tako se i napreduje u košarci ali trener ga mora dozirati i sputavati u njegovom soliranju.

Evo jučer je po treći put poslan dopis savezima od KS BIH-a za iskazivanje interesa igranja jedinstvene lige u BiH a savezi to proslijedili klubovima i imaju rok do ponedeljka u 12.00h da se izjasne. razlika izmedju ovoga jučer i onih prije dopisa je da su sad i pioniri ( U14 ) uključeni .Izgleda da netko ima volje da se ovo napravi. Nažalost samo djeca ispaštaju i mogući "možda" mladi igrači ostaju zakinuti mogućnosti napredovanja.
Zadnji put kad je igrana takva liga izašlo je dosta mladih dobrih igrača u svim klubovima.
-
- Kontakt:
Drug svaka ti čast i veliko ti hvala za ove upise.Darkus je napisao/la: ↑08 okt 2024, 08:18Darkus je napisao/la: ↑07 okt 2024, 09:05costacurta08 je napisao/la: ↑05 okt 2024, 17:31
![]()
Ma OKK je krš juniorski pogon, kadeti su činimise onako najkompletniji, pioniri su također tanki jer mali Omerović ne želi trenirati sa tim uzrastom zbog trenera (tako kažu).![]()
Grupa A
1.Bosna Kalesija
2.Gracanica Gracanica
3.Sloboda Tuzla
5.Dragons Tuzla
6.Modriča Modriča
7.Lions Tuzla
Grupa B
1.Lukavac Lukavac
2.Gradacac Gradacac
3.Sloboda II Tuzla
4.Findo Doboj
5.Brcko Distrikt
6.Basket Zivinice
7.Gradina Srebrenik
Liga se igra trokružno.
Što se tiče malog Omerovića on je davno prevazišao uzrast pionira i bolje mu je da igra sa starijim, tako se i napreduje u košarci ali trener ga mora dozirati i sputavati u njegovom soliranju.![]()
Evo jučer je po treći put poslan dopis savezima od KS BIH-a za iskazivanje interesa igranja jedinstvene lige u BiH a savezi to proslijedili klubovima i imaju rok do ponedeljka u 12.00h da se izjasne. razlika izmedju ovoga jučer i onih prije dopisa je da su sad i pioniri ( U14 ) uključeni .Izgleda da netko ima volje da se ovo napravi. Nažalost samo djeca ispaštaju i mogući "možda" mladi igrači ostaju zakinuti mogućnosti napredovanja.
Zadnji put kad je igrana takva liga izašlo je dosta mladih dobrih igrača u svim klubovima.

Ako bih te mogao zamoliti da nas obavijestiš ako nešto novo saznaš i ako bude više info oko ovih odigravanja nakon ponedjeljka.
Apsurd mi je da npr Dragonsi ostavljaju kadete 08. i 09. godište a OKK igra sa 09. i10. godištem. Ne mogu to da shvatim, kakav razvoj igrača kad ih Dragonsi ili Lionsi u toj kategoriji oduče od košarke, djeca od stida neće na ulicu htjeti da izađu jer su takvu atmosferu treneri napravili .

pozdrav,costacurta08 je napisao/la: ↑08 okt 2024, 21:47Drug svaka ti čast i veliko ti hvala za ove upise.Darkus je napisao/la: ↑08 okt 2024, 08:18Darkus je napisao/la: ↑07 okt 2024, 09:05
![]()
Grupa A
1.Bosna Kalesija
2.Gracanica Gracanica
3.Sloboda Tuzla
5.Dragons Tuzla
6.Modriča Modriča
7.Lions Tuzla
Grupa B
1.Lukavac Lukavac
2.Gradacac Gradacac
3.Sloboda II Tuzla
4.Findo Doboj
5.Brcko Distrikt
6.Basket Zivinice
7.Gradina Srebrenik
Liga se igra trokružno.
Što se tiče malog Omerovića on je davno prevazišao uzrast pionira i bolje mu je da igra sa starijim, tako se i napreduje u košarci ali trener ga mora dozirati i sputavati u njegovom soliranju.![]()
Zadnji put kad je igrana takva liga izašlo je dosta mladih dobrih igrača u svim klubovima.![]()
Ako bih te mogao zamoliti da nas obavijestiš ako nešto novo saznaš i ako bude više info oko ovih odigravanja nakon ponedjeljka.
Apsurd mi je da npr Dragonsi ostavljaju kadete 08. i 09. godište a OKK igra sa 09. i10. godištem. Ne mogu to da shvatim, kakav razvoj igrača kad ih Dragonsi ili Lionsi u toj kategoriji oduče od košarke, djeca od stida neće na ulicu htjeti da izađu jer su takvu atmosferu treneri napravili .![]()
svaka liga za mlade jedino ima ograničenje u godištima. Ne mogu igrati stariji za mladje ali mladji za starije mogu. Trener može povući dijete koje trenira sa starijim za tu jednu-dvije utakmice njihovog godišta bez problema jer je registrovano u savezu za klub( naravno ako hoće). Dakle dijete koje trenira sa starijim i igra 80% utakmica protiv starijih ima mogućnost da prije napreduje u svom razvoju ( košarkaškom) nego kad to isto radi u svom godištu i sa mladjim.
Pa prošle godine je jedan rezultat bio 151:15, ovdje nemam napretka nego nazadovanja. Ovdje potencijalno dobro dijete( košarkaški) igra 5 minuta i onda trener stavi ove malo slabije da igraju . Vjeruj da je 95% utakmica vrlo sličnog rezultata.
Napisao si kad ih "ODUČE OD KOŠARKE" , vjeruj najbolje se uči iz poraza , naravno i ako trener to sve shvata ( zbog čega je izgubio) i sa djecom radi na ispravkama grešaka koje su napravili. Ovdje je veliki upitnik TRENER, i znali on to uraditi.
Ako radiš na razvoju djece da iz par generacija možda napraviš "jednog" koji će ti sutra biti u prvom timu onda ne gledaš rezultat te jedne utakmice.
Dragonsi ti imaju dosta djece sa godištem 06 i 07 ( juniora ) tako da njima odgovara što se godišta ponavljaju jer bi ih bilo 30 na treningu . 06 će igrati još jednu godinu , nisu djeca na ulici, možda neki budu igrali A2 na dvojnu kao prošle godine.
I ovdje su mislim da su najjači u RKS TK. U 08 i 09 generaciji su slabiji od Lionsa i OKK u generaciji 09/10. ( možda se varam )
Lionsi nisu imali tu generaciju juniora, a hoće li ove godine biti iskreno ne znam. Oni imaju cca 7 dječaka u generaciji 08 i 09 (kadeta) koja igraju, tanki su sa klupom i mogu napraviti problem svima u RKS TK jer su par godina zajedno.
Ako šta saznam za daljnja takmičenja obavezno pišem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.