Nisi svjestan svoje nesvijesti. Laku noc prijatelju.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Jel u samom vrhu Evrope kako si originalno napisao ili računaš samo gradove slične veličine/broja ljudi? Ne znam ni s čim bi poredio onda ako je dva. Jedino mi Bratislava pada na pamet od glavnih gradova slične veličine, a tu je nightllife u pet deka
- numanumaye22
- Kontakt:
Nisi svjestan koliko si u krivu za nightlife, bez zayebancije ti kazem. Ti gradovi imaju nightlife ali u poredjenju sa ostalim metropolama je smijesno i govoriti. Pa Prag i Budimpesta su meka za Sarajevo.ASD je napisao/la: ↑09 okt 2024, 23:55Pazi sad. Ne kažem da je to dobra stvar što Sarajevo i Beograd imaju nightlife. Gubimo zbog toga u nekim drugim stvarima. Nisam neko ko glorifikuje išta na ovim prostorima.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 23:25Pa nije Evropa samo od Sarajeva do Beograda, ima jos toga za istrazit
Sto se tice nightlife Berlin/Ibiza pa nek se ostali redaju. Tehno scena je u Berlinu pod UNESCO zastitom.
Ali u ovom slučaju to je fakt. I nije slučajno što naši fudbaleri pomahnitaju kad se dokopaju Tuzle,a kamoli Sarajeva.
Rio
Ibiza
Berlin
NYC
Las Vegas
Manila
Singapur
Barcelona
Miami
New Orleans
L.A
Bangkok
Pariz
Cape Town
Dubai
Budimo realni, da si nekako i posjetio svako ovo mjesto (a nisi), opet se ne moze izvaliti tako nesto jer male su sanse da ces ti kao turista u tim gradovima da znas i uletis gdje su najbolji partiji. I da ces na pomenutim mjestima provesti vise dana/noci.
Za pocetak pokusaj uci u Berghain ako i mognes u Berlinu. Biti tu, u Kitkatu ili Chaletu, ili na Amnesia na Ibizi pa vidi da li ce ti i dalje stajati ta konstatacija. Za ostalo da ne govorim.
Sto se tice nasih fudbalera, 90 % ih ide "kuci" svojoj, Bosna na Ilidzi ili Beograd na vodi i splavove ganjajuci nase starlete i manekenke i to je okej. Strani nogometasi tesko da ti bas dolaze ljeti u Sarajevo ili Beograd.
- ASD
- Kontakt:
Računaj i velike gradove, samo to nekako prilagodi veličini.
Naravno da će Berlin imati bolji, ali to je grad veći skoro 10 puta.
- ASD
- Kontakt:
Sa liste su samo 4 grada iz Evrope. Od kojih jedan jedva da postoji više od 3 mjeseca.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:04Nisi svjestan koliko si u krivu za nightlife, bez zayebancije ti kazem. Ti gradovi imaju nightlife ali u poredjenju sa ostalim metropolama je smijesno i govoriti. Pa Prag i Budimpesta su meka za Sarajevo.ASD je napisao/la: ↑09 okt 2024, 23:55Pazi sad. Ne kažem da je to dobra stvar što Sarajevo i Beograd imaju nightlife. Gubimo zbog toga u nekim drugim stvarima. Nisam neko ko glorifikuje išta na ovim prostorima.numanumaye22 je napisao/la: ↑09 okt 2024, 23:25
Pa nije Evropa samo od Sarajeva do Beograda, ima jos toga za istrazit
Sto se tice nightlife Berlin/Ibiza pa nek se ostali redaju. Tehno scena je u Berlinu pod UNESCO zastitom.
Ali u ovom slučaju to je fakt. I nije slučajno što naši fudbaleri pomahnitaju kad se dokopaju Tuzle,a kamoli Sarajeva.
Rio
Ibiza
Berlin
NYC
Las Vegas
Manila
Singapur
Barcelona
Miami
New Orleans
L.A
Bangkok
Pariz
Cape Town
Dubai
Budimo realni, da si nekako i posjetio svako ovo mjesto (a nisi), opet se ne moze izvaliti tako nesto jer male su sanse da ces ti kao turista u tim gradovima da znas i uletis gdje su najbolji partiji. I da ces na pomenutim mjestima provesti vise dana/noci.
Za pocetak pokusaj uci u Berghain ako i mognes u Berlinu. Biti tu, u Kitkatu ili Chaletu, ili na Amnesia na Ibizi pa vidi da li ce ti i dalje stajati ta konstatacija. Za ostalo da ne govorim.
Sto se tice nasih fudbalera, 90 % ih ide "kuci" svojoj, Bosna na Ilidzi ili Beograd na vodi i splavove ganjajuci nase starlete i manekenke i to je okej. Strani nogometasi tesko da ti bas dolaze ljeti u Sarajevo ili Beograd.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ybg, sad je realnije, s obzirom na velicinu, nisam vidio post. Odi u Spaniju na more bilo koji manji gradic ima bolje partije. Grcka takodjer. Probaj Thessaloniki. Definitivno preporucujem. Budimpesta takodjer, mislim nema smisla ni porediti.
Sto se tice Europe i vecih gradova, ne postoji konkurencija Berlinu, Berlin, Berlin i samo Berlin ako ces party. Imaju klubove gdje je tesko uci i glumcima poznatim i pjevacima, Britney Spears nije mogla uci u Berghain recimo

Izvaliti tako nesto pored Madrida, Londona, Barcelone, Rima i slicnih metropola je glupost teska.
- ASD
- Kontakt:
Nije stvar toga kakve pjevače dovodiš.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:13Ybg, sad je realnije, s obzirom na velicinu, nisam vidio post. Odi u Spaniju na more bilo koji manji gradic ima bolje partije. Grcka takodjer. Probaj Thessaloniki. Definitivno preporucujem. Budimpesta takodjer, mislim nema smisla ni porediti.
Sto se tice Europe i vecih gradova, ne postoji konkurencija Berlinu, Berlin, Berlin i samo Berlin ako ces party. Imaju klubove gdje je tesko uci i glumcima poznatim i pjevacima, Britney Spears nije mogla uci u Berghain recimoLisabon ljeti isto nije los za to.
AC DC je bio skoro u Reggio Emiliji, što ne znači da Reggio Emilia ima nightlife.
Naavno da Berlin ima nightlife. London i veći. Ali gledaj veličinu gradova.
- numanumaye22
- Kontakt:
Govorim da pjevaci nisu htjeli da nastupaju u Berghain (ne postoji sansa za to svakako) vec da su izasli da se provedu a odbijen im je ulaz. Za Elon Muska isto stoji izgleda.ASD je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:16Nije stvar toga kakve pjevače dovodiš.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:13Ybg, sad je realnije, s obzirom na velicinu, nisam vidio post. Odi u Spaniju na more bilo koji manji gradic ima bolje partije. Grcka takodjer. Probaj Thessaloniki. Definitivno preporucujem. Budimpesta takodjer, mislim nema smisla ni porediti.
Sto se tice Europe i vecih gradova, ne postoji konkurencija Berlinu, Berlin, Berlin i samo Berlin ako ces party. Imaju klubove gdje je tesko uci i glumcima poznatim i pjevacima, Britney Spears nije mogla uci u Berghain recimoLisabon ljeti isto nije los za to.
AC DC je bio skoro u Reggio Emiliji, što ne znači da Reggio Emilia ima nightlife.
ACDC i slicni svjetski bendovi dolaze gdje mogu biti ispunjeni njihovi zahtjevi, Beograd moze, Sarajevo ne moze a to je potpuno druga tema.

London ima jak nightlife, ali poredit s Berlinom bilo koji grad pa cak i London u tom smislu je smijesno. Odi pliz, vidjet ces.

- ASD
- Kontakt:
Beograd je prvi. To je nešto što sam i sam rekao. Ništa nije ni blizu.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ko moze nek proba uci u Berghain u Berlinu, mozda mu se i zivot promjeni. Vjerovatno najpoznatiji klub na svijetu. Izbacivac odlucuje ko ce uci i glavna je zvijezda je Sven Marquardt, glumio je u zadnjem John Wicku.

Party pocinje od petka i traje do ponedjeljka ujutru, bez prestanka, redovi su dugi i moze potrajati citavu noc i da na kraju budes odbijen cisto nasumicno jer im se nije svidjelo kako si se obukao. Mnoge zvijezde su odbijene, recimo Lady Gaga je uspjela uci. Nema snimanja i mobitela naravno, nalijepi se sticker na kameru i totalno je zabranjeno. Od orgija pa na dalje ali nema slika, procitajte stories na reddit ljudi koji su bili tu, syebat cete se. Preporucujem definitivno, kao da si na drugoj planeti.

Party pocinje od petka i traje do ponedjeljka ujutru, bez prestanka, redovi su dugi i moze potrajati citavu noc i da na kraju budes odbijen cisto nasumicno jer im se nije svidjelo kako si se obukao. Mnoge zvijezde su odbijene, recimo Lady Gaga je uspjela uci. Nema snimanja i mobitela naravno, nalijepi se sticker na kameru i totalno je zabranjeno. Od orgija pa na dalje ali nema slika, procitajte stories na reddit ljudi koji su bili tu, syebat cete se. Preporucujem definitivno, kao da si na drugoj planeti.

Some random experiences...
Seeing Dettmann playing Pana and playing his remix of Bad Kingdom, truly special.
Someone drinking another guys urine.
One of the bar staff giving my friend change for a drink along with an acid tab, for free.
Some guy behaving like a Tiger for the entire evening.
Finding 50 euros when I ran out of money.
Once I was in Berghain, dancing in the morning. I was alone there it was one of my first weeks living in Berlin. I think I had taken too much Molly and at some point started to feel dizzy. I go to the bathroom near Klobar and start puking in the trash (sorry, didn’t have time to queue to enter the toilets). While doing it, I feel that someone is acting weird near me. I look around and see that a dude is masturbating hard, looking at me puking. Well I cannot understand what turned him on, but that was super awkward for poor me being so high and so sick.

Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 10 okt 2024, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ko će te slušat kad odeš u London pa vidiš da ima noćnog života osim techno klubova
- numanumaye22
- Kontakt:
Zar nisi neki dan pisao da čekaš Reisepassa da ideš?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:31Bio sam davno jos logicno. Mogu ti dat par tipsova da ti ovaj put ne odbiju vizu.![]()

- numanumaye22
- Kontakt:
Bio sam 2 puta, jednom isao ko srednjoskolac na vjencanje s roditeljima, lako dobili vizu. Drugi put isao prijatelju na par dana. Da cekam logicno jer njihovu vizu dobijes na 6 mjeseci, ne daje mi se milja funti da bi dobio vizu na duze.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:41Zar nisi neki dan pisao da čekaš Reisepassa da ideš?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:31Bio sam davno jos logicno. Mogu ti dat par tipsova da ti ovaj put ne odbiju vizu.![]()
![]()
Doduse fkt sam davno isao, ali ne vjerujem da se ista mijenjalo u proceduri. Viza na 10 godina je skupa i nije sigurno da ces je dobit.
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 10 okt 2024, 01:46, ukupno mijenjano 1 put.
Prečesto ti nešto gledaš u marku s obzirom koliko pričaš da zarađuješ.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:43Bio sam 2 puta, jednom isao ko srednjoskolac na vjencanje s roditeljima, lako dobili vizu. Drugi put isao prijatelju na par dana. Da cekam logicno jer njihovu vizu dobijes na 6 mjeseci, ne daje mi se milja funti da bi dobio vizu na duze.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:41Zar nisi neki dan pisao da čekaš Reisepassa da ideš?numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:31
Bio sam davno jos logicno. Mogu ti dat par tipsova da ti ovaj put ne odbiju vizu.![]()
![]()
- numanumaye22
- Kontakt:
Mislim da i najveci bogatasi sigurno mrze bacati novac, vjerovatno drugacije razmisljaju pa i jesu zato bogatasi. 1000 eura je ipak pofino putovanje u EU negdje na 5-6 dana. Ako uhvatis niskobudzetne letove, vjerovatno se mozes fino i provesti.Jabroni je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:46Prečesto ti nešto gledaš u marku s obzirom koliko pričaš da zarađuješ.numanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:43Bio sam 2 puta, jednom isao ko srednjoskolac na vjencanje s roditeljima, lako dobili vizu. Drugi put isao prijatelju na par dana. Da cekam logicno jer njihovu vizu dobijes na 6 mjeseci, ne daje mi se milja funti da bi dobio vizu na duze.
Mana britanske vize je je njeno trajanje, kazem. Zatraziti prvi put takvu vizu na 10 godina nema logike i ne bi je dobio. Recimo prvi put kad smo isli prijateljima na vjencanju smo je dobili na tacan broj dana koji smo rekli i da cemo ostat. Dan kasnije, ti moras opet do ambasade ako zelis opet. Zasto bi davao novac britanskoj vladi na taj nacin? A hrvati od 2006 normala ulaze tamo bez vize. Princip.
Pa dobro ali ti ne tražiš vizu prvi put već treći, zašto bi te odbilinumanumaye22 je napisao/la: ↑10 okt 2024, 01:51Mana britanske vize je je njeno trajanje, kazem. Zatraziti prvi put takvu vizu na 10 godina nema logike i ne bi je dobio. Recimo prvi put kad smo isli prijateljima na vjencanju smo je dobili na tacan broj dana koji smo rekli i da cemo ostat. Dan kasnije, ti moras opet do ambasade ako zelis opet. Zasto bi davao novac britanskoj vladi na taj nacin?
Ovaj drugi dio nije više tako. Multi entry je, bez ikakvih najava, samo se gleda validnost/trajanje cjelokupne vize
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.