BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- JohnCleese
- Kontakt:
Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Jesil ti prespavao posljednih 8 godina naseg reprezentativnog fudbala koji je najvie bolovao upravo od hronicnog bolikurtzizma zbog kojeg smo igrali baraze i gubili umjesto da se direktno kvalifikujemo na dva EURA?Riquelme1921 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:36Brate, trebamo li se diviti igračima jer su pokazali zalaganje na utakmici za svoju DOMOVINU? Pa neće igrati preko neke stvari...A naši zapadni susjedi su pravili iskorake jer su znali da mogu i da hoće. Jedan ih Brazil povede u produžetku i oni se iz toga vrate, mi bi pali ne bi više ni igrali. Zalaganje nema veze s tim, to se valjda podrazumjeva..CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:26Ni jedan selektor ni u jednom reprezentativnom sportu nije uspio uciniti da kompletna ekipa izmjesana od svih igraca stavi ruku na srce pri intoniranju himne. Nije samo sto su je stavili nego su se svi tako i ponasali na terenu. Nevjerovatna zelja i zalaganje sinoc i razlog zasto su nasi zapadni i istocni susjedi pravili iskorake kada nisu kvalitetom mogli parirati
Dug proces ali ispravan i samo treba strpljenja nije ovo lose
Sve redom su nas kostale propustene prilike i rezultati protiv protivnika slicnog kvaliteta jer se dolazilo odmoriti a ne igrati.
Ljudi smo s najslabijim pamcenjem
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Momku svaka cast na zalaganju i trudu. Stvarno je odlican sto se toga tice i daleko ispred Dzeke. Ali jednostavno ne zna zabijati i to je to. U amaterskoj farmerskoj ligi gdje se odbrane ne igraju bi i ti skupio odredjen broj golova.DamirT je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:37Eto vidis. Npr Dedic je bek, a ima samo 1 gol manje od njega. Kad gleda neko ko ne prati fudbal, rekao bi da je Demirovic stoper, pa nekako uvalio dva gola, a ne napadac koji je redovan u prvih 11.
Moraš shvatiti da je naša reprezentacija rang Lihtenštajna i sličnih. Jednostavno među najvećim qarinama Evrope. Mađari su drugi svijet za nas, a čak i da ih dobiješ kao što si bod izvukao kod njih - to ne znači apsolutno ništa. Što prije shvatite da smo jedna od najgorih reprezentacija Evrope lakše će vam biti. Vidim i jučerašnji poraz se slavi...Fudo je napisao/la: ↑11 okt 2024, 23:10Pola ekipe Madjarske igra u domacem prvenstvu, od cijeg pobjednika je Borac ispao na j.bne penale. Po fkin cemu su oni puno kvalitetniji od nas (kad oduzmemo muda I Selektora)
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Raduje činjenica da svakom utakmicu izgledamo bolje i bolje. Ono sto ne valja je da mi i sa 5 u odbrani prelako ispadamo. Sreca pa nas nisu vise kaznili sinoc.
Ogroman plus za ruku na srcu tokom himne
Ogroman plus za ruku na srcu tokom himne
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
- invincible1921
- Kontakt:
Po meni zna odbranit, ali kiksa svaki drugi sut..onaj ponisteni go je njemu na dusu. Protiv Holandije isro ocajna partija..19vendetta87 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:09A ko je to spasio 2-3 cista gola protiv Mađara i spasio zlata vrijedan bod?RollingPaper je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:31Kad se sjetim kolko sam kritikovo Sehica, dzaba. Ovaj je jos gori.
Odbranio je samo sto je islo direktno u njeg, pa da se ne mora pomjerat.
Nikako da nadjemo lucidnog golmana koji ce spasit dva tri cista gola po utakmici.
Jbt ovaj samo zna primit, ne mice se covjek sa linije, ne galami ne istrcava na loptu. Nista.
Ispravi me ako grijesim al sehic je onu jednu LN bio nas najbolji igrac, ako nije cak i u timu "sezone" bio...a ovdje ga predstavljali kao najveci problem
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 12 okt 2024, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.
=\_1921_/=
Ljudi ima li neko link cijele utakmice? Bio sam na stadionu i pola nisam vidio jbg
Zbog tih 5-6 utakmica u LN nas je i u crno zavio, pomislili svi da zna braniti. Samo kad se sjetim onih golova u njegov cosak i sramote protiv Kipra, Grcke koga sve ne...najgori golman koji je branio kod nas i to ubjedljivo. Da je bilo pameti i prirodnog staviti na gol tada...invincible1921 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 11:33Po meni zna odbranit, ali kiksa svaki drugi sut..onaj ponisteni go je njemu na dusu. Protiv Holandije isro ocajna partija..19vendetta87 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:09A ko je to spasio 2-3 cista gola protiv Mađara i spasio zlata vrijedan bod?RollingPaper je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:31Kad se sjetim kolko sam kritikovo Sehica, dzaba. Ovaj je jos gori.
Odbranio je samo sto je islo direktno u njeg, pa da se ne mora pomjerat.
Nikako da nadjemo lucidnog golmana koji ce spasit dva tri cista gola po utakmici.
Jbt ovaj samo zna primit, ne mice se covjek sa linije, ne galami ne istrcava na loptu. Nista.
Ispravi me ako grijesim al sehic je onu jednu LN bio nas najbolji igrac, ako nije cak i u timu "sezone" bio...a ovdje ga predstavljali kao najveci problem
- Riquelme1921
- Kontakt:
Hajd okej, vidjet ćeš i sam za par godina da ova ekipa neće doći ni do tih baraža za razliku od ovih sa "bolikurtzizmom"JohnCleese je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:50Jesil ti prespavao posljednih 8 godina naseg reprezentativnog fudbala koji je najvie bolovao upravo od hronicnog bolikurtzizma zbog kojeg smo igrali baraze i gubili umjesto da se direktno kvalifikujemo na dva EURA?Riquelme1921 je napisao/la: ↑12 okt 2024, 10:36Brate, trebamo li se diviti igračima jer su pokazali zalaganje na utakmici za svoju DOMOVINU? Pa neće igrati preko neke stvari...A naši zapadni susjedi su pravili iskorake jer su znali da mogu i da hoće. Jedan ih Brazil povede u produžetku i oni se iz toga vrate, mi bi pali ne bi više ni igrali. Zalaganje nema veze s tim, to se valjda podrazumjeva..CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑12 okt 2024, 09:26Ni jedan selektor ni u jednom reprezentativnom sportu nije uspio uciniti da kompletna ekipa izmjesana od svih igraca stavi ruku na srce pri intoniranju himne. Nije samo sto su je stavili nego su se svi tako i ponasali na terenu. Nevjerovatna zelja i zalaganje sinoc i razlog zasto su nasi zapadni i istocni susjedi pravili iskorake kada nisu kvalitetom mogli parirati
Dug proces ali ispravan i samo treba strpljenja nije ovo lose
Sve redom su nas kostale propustene prilike i rezultati protiv protivnika slicnog kvaliteta jer se dolazilo odmoriti a ne igrati.
Ljudi smo s najslabijim pamcenjem
Grupa iznad svakog pojedinca.
-
- Kontakt:
Tanka reprezentacija ko dlaka, okosnicu nam čine igrači koji nisu mogli prismrditi Hrvatskoj: Vasilj, Barišić, Katić, Bašić. Onda ovi drugoligaški igrači: Huseinbašić, Burnić, Šarić. Demirović ništa, puno zuji, malo meda daje. Jedino što je pozitivno su Džeko, koji je već pri kraju, ali i dalje pravi razliku, i Kolašinac. Na sve ovo gore dodati trenera koji ima debelo preko 50 godina i nikad nije vodio nikoga, i onda skontaš da smo među najgorim reprezentacijama u Evropi.
Hocemo da Zukanović postavi par pitanja Barbarezu... Nasa realnost je Grupa D Liga nacije.
Dio statusa mladića koji je bio vođa puta delegacije Njemačke sa novinarima od 119 ljudi koji su proveli 3 prekrasna dana u sunčanoj Zenici i biti oduševljeni gostoprimstvom uz dvostruki obilazak grada i sajmova sa organskom hranom..
Sinoć sam dobio nalog od predstavnika reprezentacije Njemačke da organizujem put u Sarajevo sutra ranije pred let u poznati hotel na doručak, nakon toga mini obilazak čaršije od 30 minuta i direktno na let za Njemačku. Nakon dolaska u Sarajevo nakon 40 minuta dočekala nas je sumaglica iako smo krenuli iz sunčane Zenice a pri samom dolasku u hotel "NN", šok, menadžer hotela prilazi i govori da su toaleti van funkcije i da nema vode i da su oni pripremili flaše vode u potrebnim količinama. Nijemci u dogovoru sa medijskim ekipama odlucuju napustiti hotel jer nema osnovnih uslova ni za ruke oprati i ličnu higijenu. Blago razočarani odlazimo prema Baščaršiji gdje se zbog hladnoće dok su oni svi u trenerkama jer su iz Zenice krenuli po sunčanom vremenu zadržavamo ne više od 10 minuta i direktno po njihovom zahtjevu idemo na aerodrom. Tu su doručkovali i prije 15 minuta odletjeli za Njemačku. Hvala Elf
Sinoć sam dobio nalog od predstavnika reprezentacije Njemačke da organizujem put u Sarajevo sutra ranije pred let u poznati hotel na doručak, nakon toga mini obilazak čaršije od 30 minuta i direktno na let za Njemačku. Nakon dolaska u Sarajevo nakon 40 minuta dočekala nas je sumaglica iako smo krenuli iz sunčane Zenice a pri samom dolasku u hotel "NN", šok, menadžer hotela prilazi i govori da su toaleti van funkcije i da nema vode i da su oni pripremili flaše vode u potrebnim količinama. Nijemci u dogovoru sa medijskim ekipama odlucuju napustiti hotel jer nema osnovnih uslova ni za ruke oprati i ličnu higijenu. Blago razočarani odlazimo prema Baščaršiji gdje se zbog hladnoće dok su oni svi u trenerkama jer su iz Zenice krenuli po sunčanom vremenu zadržavamo ne više od 10 minuta i direktno po njihovom zahtjevu idemo na aerodrom. Tu su doručkovali i prije 15 minuta odletjeli za Njemačku. Hvala Elf
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Ja ne znam šta je vama toliko dobro, u čemu vidite napredak, ali vidjećemo u ponedjeljak. Na stranu što je to Njemačka, ne moramo računati sinoćnju utakmicu, ali mi ne igramo ništa. Nabijanje, vraćanje nazad, kreacija nula bodova, nikakva ideja se ne vidi. Te izlizane fraze tipa neka borbenost i to mi je smiješno, to se treba podrazumijevati. Možeš biti borben, ako ne znaš i nemaš drugih kvaliteta džaba ti to.
Vidjećemo u ponedjeljak, nemoj da bude i poslije Mađarske "oni su jaki i ne možemo mi s njima", kao što ne možemo ni protiv Holandije, Luksemburga, Ukrajine, Slovačke, Islanda, Rumunije, Finske itd.
Vidjećemo u ponedjeljak, nemoj da bude i poslije Mađarske "oni su jaki i ne možemo mi s njima", kao što ne možemo ni protiv Holandije, Luksemburga, Ukrajine, Slovačke, Islanda, Rumunije, Finske itd.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
Jedna zanimljivost koja koci dodatni uspon reprezentacije: u junskom okupljanju najbolji vezni igrac Gigovic da bi na narednom bio veoma los, septembarako okupljanje Huseinbasic najvise pokaze a sinoc uzasan, sta god je dotakao izgubio je. I na kraju Burnic se "cekao" i sinoc docekao.
Nemamo kontinuitet forme i igre individualno igraca i to treba izgraditi tokom godina, a to se ne moze preko noci. Pozitivni su ovi povremeni bljeskovi gdje se imamo cemu nadati u buducnosti.
Nemamo kontinuitet forme i igre individualno igraca i to treba izgraditi tokom godina, a to se ne moze preko noci. Pozitivni su ovi povremeni bljeskovi gdje se imamo cemu nadati u buducnosti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
avenija je napisao/la: ↑12 okt 2024, 11:51Dio statusa mladića koji je bio vođa puta delegacije Njemačke sa novinarima od 119 ljudi koji su proveli 3 prekrasna dana u sunčanoj Zenici i biti oduševljeni gostoprimstvom uz dvostruki obilazak grada i sajmova sa organskom hranom..
Sinoć sam dobio nalog od predstavnika reprezentacije Njemačke da organizujem put u Sarajevo sutra ranije pred let u poznati hotel na doručak, nakon toga mini obilazak čaršije od 30 minuta i direktno na let za Njemačku. Nakon dolaska u Sarajevo nakon 40 minuta dočekala nas je sumaglica iako smo krenuli iz sunčane Zenice a pri samom dolasku u hotel "NN", šok, menadžer hotela prilazi i govori da su toaleti van funkcije i da nema vode i da su oni pripremili flaše vode u potrebnim količinama. Nijemci u dogovoru sa medijskim ekipama odlucuju napustiti hotel jer nema osnovnih uslova ni za ruke oprati i ličnu higijenu. Blago razočarani odlazimo prema Baščaršiji gdje se zbog hladnoće dok su oni svi u trenerkama jer su iz Zenice krenuli po sunčanom vremenu zadržavamo ne više od 10 minuta i direktno po njihovom zahtjevu idemo na aerodrom. Tu su doručkovali i prije 15 minuta odletjeli za Njemačku. Hvala Elf![]()
Nisam znao da je razlika u temperaturi između Zenice i Sarajeva nekih 20-25 stepeni.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Fina usporedba na ss. ba izmedju selektora. Ako uzmemo u obzir ekipe s kojima su raspolagali, i protivnike nista Sergej nije losiji.
Medjutim....Mene ne brine poraz, nego igra......nema je.
Medjutim....Mene ne brine poraz, nego igra......nema je.
Ima jbg nabij na Dzeku, faul, aut, korner, ganjaj tu nesto i uspjeli smo iz uigranog kornera dat go. Ono smo im prodali ko djeci, Dzeku samog ostavili

Fino i kontre trcimo, makar ima zelje, volje da se ide naprijed, kad vec znanja nema.
Meni je to ok protiv selekcija top ranga ali vec protiv Madjarske bi volio vidjeti da pasovima uspijemo prebaciti inicijativu, ne sto volim tika taku vec sto moras i to ponekad uraditi u utakmici.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Slažem se, protiv Njemačke i ne možeš drugačije jer loptu sigurno nećeš imati kao što se i vidjelo sinoć. Njihov B tim je miljama ispred našeg A tima. Tako da je taktika i postavka bila spot on.Madal je napisao/la: ↑12 okt 2024, 12:14Ima jbg nabij na Dzeku, faul, aut, korner, ganjaj tu nesto i uspjeli smo iz uigranog kornera dat go. Ono smo im prodali ko djeci, Dzeku samog ostavili![]()
Fino i kontre trcimo, makar ima zelje, volje da se ide naprijed, kad vec znanja nema.
Meni je to ok protiv selekcija top ranga ali vec protiv Madjarske bi volio vidjeti da pasovima uspijemo prebaciti inicijativu, ne sto volim tika taku vec sto moras i to ponekad uraditi u utakmici.
Vjerovatno će ostati ista postavka igrača i protiv Mađara, samo je pitanje, pošto bi trebali (boldirano ovi trebali) imati više loptu u našim nogama da li ćemo uspjeti napraviti neku akciju bez nabijanja.
I u pravu si za onaj korner, ono je uigrano, nema sumnje.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Nisam mislio samo ofanzivno nego uopste. Odbrana nam je kriminalna.Madal je napisao/la: ↑12 okt 2024, 12:14Ima jbg nabij na Dzeku, faul, aut, korner, ganjaj tu nesto i uspjeli smo iz uigranog kornera dat go. Ono smo im prodali ko djeci, Dzeku samog ostavili![]()
Kako god meni je Madjarska ipak zadnji voz. Moraju nekog dobiti inace nema smisla sta god on pricao i filozofirao.
Mali isto amer mora igrati. Pusti ga 90 minuta probaj, sta gubis.
Evo sada nam fali igraca ako ne sada...kada.
Osim zalaganja i nekih nesportskih stvari ne treba zamjerati igračima. Nama je svaki koji makar zna gdje se nalazi na terenu, trenutno zlata vrijedan. Nismo netalentovana nacija a ni trenutna ekipa nije igrački loša ali mi ćemo uvijek imati problem sa širinom. Osim u slučaju da ova famozna premijer liga dodje na neki solidan nivo a to je teško kad su tu najveće face neki zeljkovići, beusi, čolpe, njegomirovići i slični...Ne treba ih ni maziti u smislu da se od Mađarske pravi Brazil, itekako se s njima mora moći igrati. Ovdje se zamjera što je Katić spor, što Demirović pogodi prečku....pa šta je rješenje? To imamo boljeg igrača od Demira i u perspektivi? Makar je uspio sa pola terena dovući loptu na 5 metara, što ne vidim da bi i jedan naš špic to mogao...Treba podržati ovaj tim do kraja, samo kukate, proći će i ove 4 godine....želja za nekim napretkom se vidi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.