Bice opet takav gospodski potez, bar to nije problem
Nego kad cete vi dobaciti do Premier lige ? previse dugo se kiselite u odabranom drustvu Toska, Gradine, Rahica itd. Teska vremena, moj Chily.
Bice opet takav gospodski potez, bar to nije problem
Nemojte onda kukati ovdje po forumu o Vici i guranju Borca, licemjerno je u isto vrijeme pljuvati nekog pa ga onda dočekati sa buketom.
Ja ne kukam bgm, za druge ne garantujemchily-rz je napisao/la: ↑13 okt 2024, 14:02Nemojte onda kukati ovdje po forumu o Vici i guranju Borca, licemjerno je u isto vrijeme pljuvati nekog pa ga onda dočekati sa buketom.
Vaša uprava je očigledno u odličnim odnosima sa Vicom i ne vidim da vam je to kad zasmetalo pa nema nekog smisla da ovdje rendate naopako.
Nisam siguran da sam ja spomenuo Žepče a i da jesam i Čelik je bio u tom talu tako da nismo ni mi bez oraha.
Je li vjerujes u te gluposti sto pises, ili te je malo sramota sto o najvecem fudbalskom umu grada Sarajeva, drzave Bosne i Hercegovine, lika koji je postovan i cijenjen u Austriji, Japanu, pa i u mrskoj Srbiji, su se pjevale takve gadosti? Ja mislim da bi nezvanicna PR sluzba fudbalskog kluba Sarajevo - bordo prijatelji, da ima istine u tim glupostima o kupovini, na sva zvona bi pisala, pritiskala i terorisala o navodnom navlacenju Zelji, kao sto je to radila 2017.-te. A tu glupost o gorenju Grbavice i Partizanu, necu komentarisati. A sto se tice afere Hajduk, Tresnjevka, ko god hoce da provjeri kako je zavrsilo to sve, u tri klika je moguce doci do rezultata. A ko nece...Torino je napisao/la: ↑13 okt 2024, 13:46Naravno, tad je babuka kupovo ko Vico sad. Šta se trebalo pljeskati? Največa vam je ikona kluba čovjek koji je bio sklon malverzacijama. Isključen iz fudbala zbog namještanja utakmicama,protiv svog kluba,lik koji je vodio Partizan dok mu je Grbavica gorila. Šta da ljudi pjevaju?Blues1921 je napisao/la: ↑13 okt 2024, 12:07Netacno.KONTRASVIH je napisao/la: ↑13 okt 2024, 12:02Ruzne rijeci o Osimu uglavnom cujemo samo od navijaca Sarajeva iz raznih ruralnih podrucja, kao ovaj gore sto zivi negdje oko Olova![]()
Mi se vrlo dobro sjecamo prolamanja pjesme kosevskim potokom koja glasi : majka mu je ****, otac slagiran...
Papci koji nisu iz Sarajeva ne znaju da je i Hase volio OsimaBlues1921 je napisao/la: ↑13 okt 2024, 14:25Je li vjerujes u te gluposti sto pises, ili te je malo sramota sto o najvecem fudbalskom umu grada Sarajeva, drzave Bosne i Hercegovine, lika koji je postovan i cijenjen u Austriji, Japanu, pa i u mrskoj Srbiji, su se pjevale takve gadosti? Ja mislim da bi nezvanicna PR sluzba fudbalskog kluba Sarajevo - bordo prijatelji, da ima istine u tim glupostima o kupovini, na sva zvona bi pisala, pritiskala i terorisala o navodnom navlacenju Zelji, kao sto je to radila 2017.-te. A tu glupost o gorenju Grbavice i Partizanu, necu komentarisati. A sto se tice afere Hajduk, Tresnjevka, ko god hoce da provjeri kako je zavrsilo to sve, u tri klika je moguce doci do rezultata. A ko nece...Torino je napisao/la: ↑13 okt 2024, 13:46Naravno, tad je babuka kupovo ko Vico sad. Šta se trebalo pljeskati? Največa vam je ikona kluba čovjek koji je bio sklon malverzacijama. Isključen iz fudbala zbog namještanja utakmicama,protiv svog kluba,lik koji je vodio Partizan dok mu je Grbavica gorila. Šta da ljudi pjevaju?
Daj nam to sve u tri klika. Prosvjetli nas.Blues1921 je napisao/la: ↑13 okt 2024, 14:25Je li vjerujes u te gluposti sto pises, ili te je malo sramota sto o najvecem fudbalskom umu grada Sarajeva, drzave Bosne i Hercegovine, lika koji je postovan i cijenjen u Austriji, Japanu, pa i u mrskoj Srbiji, su se pjevale takve gadosti? Ja mislim da bi nezvanicna PR sluzba fudbalskog kluba Sarajevo - bordo prijatelji, da ima istine u tim glupostima o kupovini, na sva zvona bi pisala, pritiskala i terorisala o navodnom navlacenju Zelji, kao sto je to radila 2017.-te. A tu glupost o gorenju Grbavice i Partizanu, necu komentarisati. A sto se tice afere Hajduk, Tresnjevka, ko god hoce da provjeri kako je zavrsilo to sve, u tri klika je moguce doci do rezultata. A ko nece...Torino je napisao/la: ↑13 okt 2024, 13:46Naravno, tad je babuka kupovo ko Vico sad. Šta se trebalo pljeskati? Največa vam je ikona kluba čovjek koji je bio sklon malverzacijama. Isključen iz fudbala zbog namještanja utakmicama,protiv svog kluba,lik koji je vodio Partizan dok mu je Grbavica gorila. Šta da ljudi pjevaju?
https://www.slobod.na-bosna.ba/vijest/1 ... g_rewardedTorino je napisao/la: ↑13 okt 2024, 15:02Daj nam to sve u tri klika. Prosvjetli nas.Blues1921 je napisao/la: ↑13 okt 2024, 14:25Je li vjerujes u te gluposti sto pises, ili te je malo sramota sto o najvecem fudbalskom umu grada Sarajeva, drzave Bosne i Hercegovine, lika koji je postovan i cijenjen u Austriji, Japanu, pa i u mrskoj Srbiji, su se pjevale takve gadosti? Ja mislim da bi nezvanicna PR sluzba fudbalskog kluba Sarajevo - bordo prijatelji, da ima istine u tim glupostima o kupovini, na sva zvona bi pisala, pritiskala i terorisala o navodnom navlacenju Zelji, kao sto je to radila 2017.-te. A tu glupost o gorenju Grbavice i Partizanu, necu komentarisati. A sto se tice afere Hajduk, Tresnjevka, ko god hoce da provjeri kako je zavrsilo to sve, u tri klika je moguce doci do rezultata. A ko nece...Torino je napisao/la: ↑13 okt 2024, 13:46
Naravno, tad je babuka kupovo ko Vico sad. Šta se trebalo pljeskati? Največa vam je ikona kluba čovjek koji je bio sklon malverzacijama. Isključen iz fudbala zbog namještanja utakmicama,protiv svog kluba,lik koji je vodio Partizan dok mu je Grbavica gorila. Šta da ljudi pjevaju?
Nije vam ovo trebalo...CampobelloDiMazara je napisao/la: ↑13 okt 2024, 11:57Kada si se prisjetio njihove casne proslosti red je da se prisjetimo i nase kriminalne kada smo ih dva puta spasili da ne ispadnuNazorUso je napisao/la: ↑13 okt 2024, 11:53Posljedice su bile da su kažnjeni Oto Hofman, predsjednik Dinama (posrednik kod namještanja utakmica Trešnjevke), Milovan Ćirić - trener Hajduka, te Vlatko Konjevod - trener Željezničara, te Ivica Osim i Mišo Smajlović, tada prve violine Željezničara. Tri kluba izbačena su u drugu ligu, ali je nakon žalbe kazna ublažena: Željezničaru minus šest bodova, Hajduku i Trešnjevki minus pet...
Slavit cemo tvoje imeeee, kriminalcuuuu familijeee![]()
I nakon toga veliki uticaj na bitisanje i opstanak Željezničara u Prvoj ligi SFRJ imali su “Rođeni“. Sjetit ćemo se dva slučaja, od čega je drugi posebno upečatljiv.
- Prvi se desio u sezoni 1980/81. kada je Željo za 3 boda izbjegao selidbu u niži rang, a ključna pobjeda je bila Pod Bijelim brijegom (3:1) u finišu sezone. To se desilo nedugo nakon što je Velež savladao Željezničar u finalu Kupa Jugoslavije na Marakani pred 50. 000 gledalaca s (3:2).
“Rođeni“ su se zadovoljili osvajanjem trofeja u najmasovnijem takmičenju, a u prvenstvenbom duelu nisu se baš zalagali i može se reći starom rivalu su prepustili bodove. Tome svjedoči i podatak da na teren nisu izašli najbolji igrači “Rođenih“ – Blaž Slišković, Vahid Halilhodžić i Momčilo Vukoje.
- Drugi slučaj je ponovo pokazao svu veličinu Veleža. Naime u predposljednjem kolu sezone 1988/89. Pod Bijelim brijegom su savladali Napredak s (2:0) iako im bodovi nisu bili potrebni, a gostima za opstanak itekako jesu. Da je klub iz Kruševca slavio u Mostaru ostao bi u ligi, a Željo bi ispao.
Na Grbavici “Plavi” su morali pobijediti Osijek i to su učinili s (2:0), te osluškivati rezultat iz Mostara. “Rođeni“ su dužnost s lakoćom izvršili, a tome svjedoče i novinski izvještaji koje možete vidjeti u rubrici FOTO retrovizor.
Gromoglasni aplauz sa Grbavice je pozdravio rezultat Pod Bijelim brijegom i opstanak Želje u Prvoj ligi. To se desilo dana 31. 05. 1989. godine i tako je Velež spasio Želju novog ispadanja iz lige.
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑13 okt 2024, 15:29Sarajevo je namjestalo a Zeljo izbacrn iz lige,logika kona
DurmitorskiJablan je napisao/la: ↑12 okt 2024, 23:00Evo pocelo pisanje o historiji, sad će neko spomenuti njukastl i tu završava prica
Sa odlaskom kamatara staje i vrijeme
golemi Vaso Miskin Crni
Trenutno korisnika/ca: mnon46, muhamedhulk i 25 gostiju.