Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Hightower
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Hightower » 13 okt 2024, 22:39

PasodelMar je napisao/la:
13 okt 2024, 22:34
Mogli je napisao/la:
13 okt 2024, 22:23
PasodelMar je napisao/la:
13 okt 2024, 22:19

Logično, to će ti reći svako ko se iole razumije u fudbal + ti trebaju top štoperi i vrlo je riskantna formacija koja nam sa ovim kadrom možda i najmanje odgovara, kod nas to u startu prelazi u 5-3-2, nismo mi u stanju držati 3-5-2 da bi ikakvu korist izvukli iz tog sistema.
Da. Mi sa bunkeraskim planom ulazimo u meceve i pored toga opet dopustamo masu prilika protivnicima. Protiv Holandije smo trebali primit osmicu i protiv Njemacke peticu.
Pazi, većina ovdje ne zna ni šta mi igramo. Jedan viće 3-5-2, drugi prizeljkuje 3-6-1, a mi igramo 5-3-2, jer nemamo profil tih igrača koji su potrebni za 3-5-2. Oni misle ako Kolasinac u Atalanti igra u 3-5-2 da je najbolje da to igra i kod nas, a mi smo stim sistemom na vi, kao i većina reprezentacija, tako da mora neko iz javnog prostora reći da je Epic Fail. Ovaj put je otišao toliko daleko da je zamislio da mu wingera preko čitavog terena treba igrati Burnić :rol:.
A jesi ti naporan lik gori si od mene kad trazim savjete kako da budem dobar komercijalista :urnebes:. Mi nemamo kvalitet da igramo ijednu formaciju mozemo raditi jedino ovo bunker i na kontre. Treba ljude pustiti da rade a vrijeme ce pokazati da li su na pravom putu ili ce trebati promjene.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 13 okt 2024, 22:52

Kako su grci samo od polovicne ekipe napravili lijepih rezultata u posljednje vrijeme sa novim selektorom.

Dva puta dobili irce sa po 2-0, finsku 3-0 i engleze 2-1.
Pri tome im igraci ne igraju u nista boljim ekipama od nasih. Cak su pretezno i rezervisti. Slabo ko igra skroz redovno a da valja.

Pri tome imaju srpskog selektora koji se i ne racuna u neku kremu svjetskog fudbala. Ali vjerovatno to sve fino zna posloziti i motivirati.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 13 okt 2024, 23:03

Kad budemo igrali protiv Priblizno jednaki protivnika onda mozemo ocekivat 3-5-2 protiv ovih jakih to ce biti 5-3-2 jer drugacije ne ide.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 13 okt 2024, 23:07

DeeWa je napisao/la:
13 okt 2024, 22:52
Kako su grci samo od polovicne ekipe napravili lijepih rezultata u posljednje vrijeme sa novim selektorom.

Dva puta dobili irce sa po 2-0, finsku 3-0 i engleze 2-1.
Pri tome im igraci ne igraju u nista boljim ekipama od nasih. Cak su pretezno i rezervisti. Slabo ko igra skroz redovno a da valja.

Pri tome imaju srpskog selektora koji se i ne racuna u neku kremu svjetskog fudbala. Ali vjerovatno to sve fino zna posloziti i motivirati.
Konstantno se radi planski i ne odstupa od istog plana ma ko god da je selektor. Mi prvi put u historiji imamo neki plan ali nam se vecini ne svidja iz xy razloga i vrlo smo skepticni da ce se ostvariti ovo i u slucaju da se istrpi Barbarez kako je planirano u sto isto svi veoma sumnjamo. Druga stvar, Grcka je bila prvak Evrope sto je nesto o cemu mi mozemo samo sanjati i njihov takmicarski gard je neuporediv s nasim. Nama pravi primjer treba biti Slovenija pa cak i onaj Island od prije par godina koji je igrao cetvrtfinale Eura i grupu Svjetskog a imaju stanovnika 10 puta manje nego mi i igracki kadar na tim prvenstvima im je bio u 5 deka s nasim trenutnim(par solidnih igraca u ligama petice i ostalo skrpili iz slabijih liga)

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 14 okt 2024, 00:12

Pripremio je Sergej par iznenadjenja :bih:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 14 okt 2024, 08:19

hurem je napisao/la:
13 okt 2024, 17:24
h1a2s3o4 je napisao/la:
13 okt 2024, 14:50
Jedino što je Barbarez uspio jeste da se riješi naša dva najbolja štopera. :kafa:
S kojima smo redovno gubili i to od puno slabijih reprezentacija.
Jedan je samog sebe razriješio reprezentativnog statusa.
Drugi uopće nije bolji od Katica i Barisica, u 5 deka je to. Prednost dobija onaj koji je u boljoj formi, više pokaže na treningu, više odgovara protiv protivnika s kojim igramo i sl.

Nakon Cire najbolji stručni štab koji je sjeo na klupu reprezentacije. Vec sada, bez obzira na poraze.
Naravno, to će razumjeti oni koji gledaju širu sliku u vezi s reprezentacijom.
Eto neka sa ovim sada pobjedjujemo, a posto ces reci da smo igrali protiv jacih, eto da bar ne primamo pet komada. (Hvala VAR-u)

Totalno površno rezonovanje, no ne mogu reći da sam iznenađen.

Ako se referises na poraze od Luxemburga tu ti je za jedan ponajvise kriv baš Barišić kada je čini mi se direktno prodao loptu protivniku, a niti u jednom od ta dva poraza nisu igrali Hadzikadunic i Ahmedhodzic. Sto ukazuje na to koliko su vazni. :kafa:

Hadzikadunić je za reprezentaciju puno bolji igrač od Barišića uvijek bio. Momak ja veliku vecinu svojih utakmica odigrao solidno i medju boljima. Nije on kriv sto je morao igrati sa Sanicaninom. Tako da ta prica od 5 deka ne prije vode.

Sledeci razlog zato je tvoje rezonovanje povrsno je to sto su od gotovog napravili veresiju. Po prvi put smo imali sansu da imamo komfornu situaciju u odbrani sa Ahmedhodzicem, Katicem, Kolasincem i na klupi Hadzikadunica, Barisica i Bicakcica dok cekas da ti nadodje neko od mladjih tipa Muharemović.

I šta oni urade? Barbarez prvo "ohljaga" Hadzikadunica njemačkim medijima da se "ne zalaže dovoljno". I šta ona ti očekuješ kako da igrač reaguje? Ako se hvali svojim odnosom sa igračima zar nije to mogao drugacije iskomunicirati?

Kazes Ahmedhodzic se sam razrijesio. Jeste ali nakon što ga je Barbarez gurnuo pod voz svojom "zagonetnom" izjavom da je on povrijedjen, sto je nasa publika iz ranijeg iskustva sa Ahmedhodzicem docekala kako je docekala i izvrijedjala Anala na svaki moguci nacin. Tu je morao biti opreziniji takodjer sa izjavama. Ponovo kako se Seo za to okupljanje mogao oporaviti zasto ne bi mogao i Anel?

Mi smo jedina drzava na svijetu koja zna da ima mali izbor igraca i opet sama sebi redukuje opcije. :facepalm:

Sta je motiv iza toga da se rjesi tih igraca ne znam. Direktan krivac u oba slucaja je on sa svojom gluposcu i dugim jezikom.

A sto se tice strucnog staba jeste dobar. I vide se neke dobre stvari u igri, ali ja to pripisujem pomocnicima. Ali ono sto nije dobro treba reci. Ne treba opravdavati sve.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 okt 2024, 08:45

Formacija s 3 nazad tj 5 nazad moze proc u klubu kad se ima vremena za uigrati to. Ovdje nece proc.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 14 okt 2024, 09:57

Pripremio je veliku zasjedu za Madjare. Ocekujte najneocekivanije.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 okt 2024, 10:08

kempes je napisao/la:
14 okt 2024, 09:57
Ma glupost ja imam drugi info

Hektor930
Kontakt:

Post Postao/la Hektor930 » 14 okt 2024, 10:13

kempes je napisao/la:
Da nece Vasilj umjesto demirovica

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 14 okt 2024, 10:27

Hazre je napisao/la:
14 okt 2024, 10:08
kempes je napisao/la:
Ma glupost ja imam drugi info
Ko ima info da Milenkovic mijenja Barisica nek nista ne posta ... jos uvjek je dilema on il' Spahic ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 14 okt 2024, 11:18

Nakon sto sam cuo sta je pripremio za veceras, vjerujem u pobjedu.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 okt 2024, 11:36

kempes je napisao/la:
14 okt 2024, 11:18
Ja neznam ko tebe laze drug?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 okt 2024, 12:05

Hazre je napisao/la:
14 okt 2024, 11:36
kempes je napisao/la:
14 okt 2024, 11:18
Ja neznam ko tebe laze drug?
Ma ne laze ga niko, trolla lik.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 14 okt 2024, 12:11

Mujakić na zadnjem veznom sa striktnim instrukcijama da prati Szoboszlaija u stopu.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 14 okt 2024, 12:14

Trojica najvise hejtanih igraca od strane forumasa u startnoj veceras. :yawn:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 okt 2024, 12:16

Mujakic stoper, Hajradinovic krece od prve takodjer. :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 14 okt 2024, 12:18

DamirT je napisao/la:
14 okt 2024, 12:16
Mujakic stoper, Hajradinovic krece od prve takodjer. :kafa:
Nezamislivo je da Mujakic krene ukoliko je Kolasinac spreman obzirom da se Burnic pokazao odlicnim na ljevoj strani

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 okt 2024, 12:30

@haso, ne da mi se vise odgovarati.

Niko ne kaze da zasluženo suspendovani sin nije najbolji nas stoper, on se zapravo jedini izdvaja...niti to da nam ne treba Hadzikadunic i da bismo napokon imali širinu u zadnjoj liniji.
Ahmedhodzic je svoje zavrsio onog trenutka kada je napustio pripreme...prije izjave Barbareza. Nema to veze ni sa selektorom ni sa direktorom. Tu je priča završena, iste sekunde kada je SAM SEBE RAZRIJESIO reprezentstivnog statusa svojim odlaskom, odnosom prema selektoru, saigracima, državi - epizoda broj 5.
Tu nije bilo spasa.
Porediti Kolasinca koji je došao povrijeđen par sedmica i Anela koji je došao zdrav i glumio povredu je van svake pameti.

Za Hadzikadunica nije trebao ono izjaviti i to je svako živ rekao...ali to ne znaci da igrač treba da cvili zbog toga a njegov menadžer kenja i doljeva ulje na vatru.
Jel' sad treba da očekujemo da se Dedic oprosti jer je selektor rekao da nije na zeljenom nivou, ili Gazibegovic jer ga je uporedio s Kimichom?!
Jel' u redu da igrac dolazi na okupljanje s pricom "ne znam sto igramo kad ćemo svakako izgubiti..." znaci ne dolazi ti se, ne igra ti. Hajmo momak malo na tribinu.

Prave se sapunice bespotrebno. Ko ima zelju, igrat će. Ko nema zelju ili ce se zbog sitnice ljutiti, doviđenja.
Reprezentacija napokon postaje ozbiljna stvar.

Naravno da bih volio da su i Anel i Denis tu.
Prvi je sam pao, sam se ubio. Za drugog ćemo vidjeti šta će biti...Njemu vrata nisu zatvorena. Do njega je. Mozda se "samosuspenduje".

U svakom slučaju nemam sumnje da će obojica plakati pred malim ekranima kad izborimo plasman na veliko takmičenje.

Ovo s Barbarezom i ostalom ekipom je jedna lijepa priča koja se dešava. Žalosno da to neki ne mogu vidjeti.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 14 okt 2024, 12:32

Zar je moguce da je nekom zao sto vise nema Mirsinog malog? Debilcic je odigrao utakmicu za Sheffield samo nekoliko dana nakon sto je izmislio povredu i napustio pripreme reprezentacije. Nadam se da je zavrsio sa repkom zauvijek.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 30 gostiju.