hurem je napisao/la: ↑13 okt 2024, 17:24
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑13 okt 2024, 14:50
Jedino što je Barbarez uspio jeste da se riješi naša dva najbolja štopera.
S kojima smo redovno gubili i to od puno slabijih reprezentacija.
Jedan je samog sebe razriješio reprezentativnog statusa.
Drugi uopće nije bolji od Katica i Barisica, u 5 deka je to. Prednost dobija onaj koji je u boljoj formi, više pokaže na treningu, više odgovara protiv protivnika s kojim igramo i sl.
Nakon Cire najbolji stručni štab koji je sjeo na klupu reprezentacije. Vec sada, bez obzira na poraze.
Naravno, to će razumjeti oni koji gledaju širu sliku u vezi s reprezentacijom.
Eto neka sa ovim sada pobjedjujemo, a posto ces reci da smo igrali protiv jacih, eto da bar ne primamo pet komada. (Hvala VAR-u)
Totalno površno rezonovanje, no ne mogu reći da sam iznenađen.
Ako se referises na poraze od Luxemburga tu ti je za jedan ponajvise kriv baš Barišić kada je čini mi se direktno prodao loptu protivniku,
a niti u jednom od ta dva poraza nisu igrali Hadzikadunic i Ahmedhodzic. Sto ukazuje na to koliko su vazni.
Hadzikadunić je za reprezentaciju puno bolji igrač od Barišića uvijek bio. Momak ja veliku vecinu svojih utakmica odigrao solidno i medju boljima. Nije on kriv sto je morao igrati sa Sanicaninom. Tako da ta prica od 5 deka ne prije vode.
Sledeci razlog zato je tvoje rezonovanje povrsno je to sto su od gotovog napravili veresiju. Po prvi put smo imali sansu da imamo komfornu situaciju u odbrani sa
Ahmedhodzicem, Katicem, Kolasincem i na klupi Hadzikadunica, Barisica i Bicakcica dok cekas da ti nadodje neko od mladjih tipa Muharemović.
I šta oni urade? Barbarez prvo "ohljaga" Hadzikadunica njemačkim medijima da se "ne zalaže dovoljno". I šta ona ti očekuješ kako da igrač reaguje? Ako se hvali svojim odnosom sa igračima zar nije to mogao drugacije iskomunicirati?
Kazes Ahmedhodzic se sam razrijesio. Jeste ali nakon što ga je Barbarez gurnuo pod voz svojom "zagonetnom" izjavom da je on povrijedjen, sto je nasa publika iz ranijeg iskustva sa Ahmedhodzicem docekala kako je docekala i izvrijedjala Anala na svaki moguci nacin. Tu je morao biti opreziniji takodjer sa izjavama. Ponovo kako se Seo za to okupljanje mogao oporaviti zasto ne bi mogao i Anel?
Mi smo jedina drzava na svijetu koja zna da ima mali izbor igraca i opet sama sebi redukuje opcije.
Sta je motiv iza toga da se rjesi tih igraca ne znam. Direktan krivac u oba slucaja je on sa svojom gluposcu i dugim jezikom.
A sto se tice strucnog staba jeste dobar. I vide se neke dobre stvari u igri, ali ja to pripisujem pomocnicima. Ali ono sto nije dobro treba reci. Ne treba opravdavati sve.