Toliko.
Premijer liga BiH - aktuelno
- huntingseason
- Kontakt:
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Šta bi ono sinoć?
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Hvala ti što me podmlađuješdenimen99 je napisao/la: ↑14 okt 2024, 10:58Ti si možda bio mali i ne sjećaš se, ali tako se i 2011 pričalo poslije titule. Međutim 4 godine kasnije je Borac ispao, kada su im tražili bukvalno dlake u jajetu. Ne kažem da je bilo pošteno i fer, samo kažem da je bilo. Govorim ti u kakvom dogovorenom okruženju se liga igra. Druga je stvar što ste vi većinom zaslijepljeni trenutnim uspjehom, pa ne vidite, a generalno ne kontate kako stari funkcioniraju u našem nogometu.
VOLIMO PUNK I BANJALUČKOG BORCA !
Realno, od ovih sudijskih lakrdija, nakon Borca ubjedljivo najviše koristi ima Sarajevo. Ovo je Mirviću i navijačima bukvalno alibi za sve promašene poteze, spiskane milione KM bez ikakvog rezultata, malverzacije...uvijek se možete izvlačiti kako ništa niste napravili jer se navlači Borcu.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Neka mu neko oduzme tastaturu vise
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- FKSDoGroba
- Kontakt:
Ko su ovi ljudi u FSKS koga predstavljaju, koga štite, zašto neće da odstupe, šta gube?
Igman iz Konjica ugostit će Borac u okviru zaostalog meča 2. kola s početkom u 14 sati. Ovaj susret bit će važan za oba tima, jer Igman traži bodove kako bi se pomakao iz donjeg dijela tabele, dok Borac želi nastaviti pobjednički niz i približiti se vrhu.
Pravdu na ovom meču dijelit će Danijel Perić iz Bijeljine, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Amira Hušidića iz Podzvizda. Četvrti sudija bit će Antonio Tomić, dok će VAR sobu kontrolirati Dražen Marić i Dragan Kesić.
Pravdu na ovom meču dijelit će Danijel Perić iz Bijeljine, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Amira Hušidića iz Podzvizda. Četvrti sudija bit će Antonio Tomić, dok će VAR sobu kontrolirati Dražen Marić i Dragan Kesić.
0-2 tacan rezultat.
Sta je reci nema nikakvog zasjedanja komisije oko sudjenja Borac Velez? Znaci mogu se srati kako hoce po nama , a mi sutimo i gledamo? Tako nam i treba, kad je bosnjo prodana dusa
-
killafrommanilla
- Kontakt:
Prvo, Siroki nije htio da se zamjera i zato nije ušao. 4R je bila prva organizacija koja nije kao što si napisao "gerilski nastup" nego organizacija koja se sastajala veoma često i koja bi sigurno napravila pomak i pritisak da je brojala minimalno šest ili više klubova. Hasić sam je izgurao sve i sa svojim parama na CAS-u, a zamisli tek šta bi se uradilo da je tu bilo šest klubova. Morao bi se Vico malo povući i ne bi moglo biti ovo ovako kao što je sada, makar 20% bi manje bilo.Blues1921 je napisao/la: ↑14 okt 2024, 10:37Znam ja vrlo dobro zasto Siroki nije usao u tu inicijativu. **nego zbog nepostojanja jasne vizije i cilja sta to mi i kako mi to hocemo**. Zato ljudi i jesu gdje jesu, iako ih je procentualno najmanje.killafrommanilla je napisao/la: ↑14 okt 2024, 10:24Laz. Itekako je bilo plana ali jednostavno ucjenama i tim sitnim benefitima su srusili inicijativu iznutra. Odjekivalo bi to Evropom da smo uspjeli inicijativu izgurati da opstane jedno vrijeme.Blues1921 je napisao/la: ↑14 okt 2024, 10:17@vanja8
Optimalno vrijeme je onda kada se steknu svi uslovi da se moze djelovati planski, sa ciljem, sa logistikom, ljudima i na kraju krajeva kada budemo znali sta, koga, i zbog cega zelimo. Do tada, gerilski nastupi (vjerovatno se sjecas istih u doba upravljanja Misimovica) su za klinac, donose stetu, navlace gnjev i bijes navijaca bez da mozes ista konkretno uraditi jer nemas nista od gore navedenog. Udruzenje 4r se raspalo ne samo zbog Zeljine pozajmice, vase titule i kupa ili nekog treceg razloga, nego zbog nepostojanja jasne vizije i cilja sta to mi i kako mi to hocemo. A kada toga nema, sastancenje da se sastanci, bez nacina, ljudi, logistike, smjernica kako doci do zeljenog cilja je ubleharenje.
Da pojednostavim. Slika i prilika naseg naroda je u ovoj situaciji sa nfsBiH.
Svasta bismo mi nesto, ali ne znamo kako.
I da je recimo Siroki usao u istu. Ne znam zasto oni nisu ni pokusali uci, ocito su mislili da ce im s druge strane biti bolje.
Imali bi onda i Igman dogodine, bilo bi tu napretka...
A ako mi argumentima mozes dokazati suprotno, a sudeci po onome sto sam cuo od nasih "nacitanijih" tesko da mozes, unaprijed se izvinjavam. Sve ostalo je suplja i naprdjivanje.
Inicijativa je odmah izašla s konkretnim zahtjevima i zaključcima, čak i prilikom osnivanja a to su bili:
1. Ukidanje prakse verbalnog delikta tj. da se svaki prigovor na suđenje žestoko kažnjava
2. Reforma sistema suđenja i ocjenjivanja sudija - plus da se klubovima dostavljaju snimci utakmica sa svih kamera. Smiješno je da se ni medijima ni klubovima to ne dostavlja, zato sada imamo divne izvještaje od Arene u kojima stavljaju i sklanjaju šta god hoće.
3. Preispitivanje ugovora s tadašnjim generalnim sponzorom Mtelom koji je "zaplijenio" sve LED panele i naredio da se tu vrti isključivo njihova reklama, bez obzira što su ti paneli od klubova.
I evo, te tri tačke su bile početno oko čega smo se svi trebali okupiti. Je li ovo baš bez plana i bez vizije? Cilj je bio ispravan, način na koji bi se došlo do njega bi bilo i mijenjanjem strukture ljudi prije svega u kantonalnim savezima, pa onda naviše. Vremenom da je inicijativa ostala tu ovakva kakva je zamišljena, sigurno bi se desio makar neki pomak - makar bilo to da možeš normalno reći ako te sudija pokrao ili makar da imaš utakmicu da pogledaš.
Realno je da su prvi otpali Sloboda i Željo zbog loše financijske situacije. Šećerbegoviću su zaprijetili ukidanjem licence za što su imali apsolutno pravo, dok je Željo s Nazifom bio u totalnom qrcu i za malu pomoć za 100g jer je dotični nesposoban bio da nabavi pola marke u klub i tako neke sitne ustupke, povukli su se iz inicijative. Kasum je otišao iz FKS, a došao Mirvić s potpuno drugim razmišljanjem i idejom da ovdje napravi dream-team kojem neće moći Njegomirović ništa, a da bude dobar s Vicom. Naravno, Vico je obrisao guzicu s njim čim je došlo vrijeme za to.
Tako da, Široki je realno vrlo lukavo ostao sa strane kako se ne bi zamjerao Savezu, kao i Posušje. A imao si i četiri kluba iz RS-a koji nisu smjeli protiv vlasti u entitetu. Ali svejedno bi to 6 klubova iznijelo do kraja da su svi stabilni i da ih se ne može ucijeniti ni kupiti. Nažalost, moglo je.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Protiv neugodnog Igmana ne može se bez svojih sudija hahah....ovi će samo kući protiv Goška delegirati nekog normalnog.061657451 je napisao/la: ↑14 okt 2024, 13:55Igman iz Konjica ugostit će Borac u okviru zaostalog meča 2. kola s početkom u 14 sati. Ovaj susret bit će važan za oba tima, jer Igman traži bodove kako bi se pomakao iz donjeg dijela tabele, dok Borac želi nastaviti pobjednički niz i približiti se vrhu.
Pravdu na ovom meču dijelit će Danijel Perić iz Bijeljine, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Amira Hušidića iz Podzvizda. Četvrti sudija bit će Antonio Tomić, dok će VAR sobu kontrolirati Dražen Marić i Dragan Kesić.![]()
Sadasnji sastav rukovodstva FS KS nece docekati redovnu Skupstinu...
Ako dodje do jos odredjenih promjena koje su u najavi u pojedinim Kantonalnim Savezima, Vicin mandat ce biti jako upitan, ali polako , krenulo se...
Ako dodje do jos odredjenih promjena koje su u najavi u pojedinim Kantonalnim Savezima, Vicin mandat ce biti jako upitan, ali polako , krenulo se...
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Vidjeli u Borcu nema zezanja,jedva pobijedjuju a ostali isto dobro igraju,daj delegiraj sad sve sudije njima iz RS svaka tekma haha kakvi su ovo kriminalci. Treba se trajno rijesiti ove mafije iz RS,urediti savez po totalno drugim principima
Po Sarajevskim principima i vrijednostima, jel ta priča ?!mosarajvosa83 je napisao/la: ↑14 okt 2024, 14:31Vidjeli u Borcu nema zezanja,jedva pobijedjuju a ostali isto dobro igraju,daj delegiraj sad sve sudije njima iz RS svaka tekma haha kakvi su ovo kriminalci. Treba se trajno rijesiti ove mafije iz RS,urediti savez po totalno drugim principima
VOLIMO PUNK I BANJALUČKOG BORCA !
-
mosarajvosa83
- Kontakt:
Tako je Luca ides na blok opet. Da je ikad bilo po nasim principima zato onda nismo ovako ko Borac otimali i osvajali? Zasto nije bilo zabranjeno da nas iko pobijedi,nemoj mi tih vasih lazi i patetike.Platonova je napisao/la: ↑14 okt 2024, 14:37Po Sarajevskim principima i vrijednostima, jel ta priča ?!mosarajvosa83 je napisao/la: ↑14 okt 2024, 14:31Vidjeli u Borcu nema zezanja,jedva pobijedjuju a ostali isto dobro igraju,daj delegiraj sad sve sudije njima iz RS svaka tekma haha kakvi su ovo kriminalci. Treba se trajno rijesiti ove mafije iz RS,urediti savez po totalno drugim principima
Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 11 gostiju.