BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

denimen99
Kontakt:

Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.

Post Postao/la denimen99 » 15 okt 2024, 10:43

Barbarez je teški promašaj jer našoj reprezentaciji ne trebaju patriote i nekakvi heroji, jer nije rat. Nama trebaju treneri i momci koji igraju moderan nogomet. Zalaganje na terenu je normalna pojava u današnjoj igri i ne moraš ti sada imati neki hu ha naboj da bi igrao utakmicu.

Uopšte ne vidim na Dominiku nešto da on leti jer je eto Mađar ponosni, gledao sam i Francusku gdje Thouameni kao kapiten jednostavno igra svoju igru, nisam primjetio da nešto on ostavlja srce na terenu i pored onih kartona.

Ljudi se čude kako je Džeko jedini opucao dva puta po golu, pa njemu je ovo samo još jedna utakmica on nema problema sa tim, ostalih 25 debila koji su tu samo radi cijene na transfermarketu su problem, ne znaju igrati. Lože ih hvataju. Amaterski nogomet i mene je tačno sramota više.

Treba se pozdraviti sa patriotima i dovesti momke i trenera koji zapravo razumiju modernu igru. Barbareza i ove što izgaraju na terenu treba staviti u rezerve Armije BiH i nek čekaju neka teža vremena da pokažu taj patriotizam.

Barbarezu na onoj presici nekoj poslije utakmice je svaka bila za pleske.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

TribuneEst
Kontakt:

Post Postao/la TribuneEst » 15 okt 2024, 10:43

Nakon što su igrači napustili teren, mađarski navijači, kojih je bilo nekoliko stotina, počeli su skandirati "ubij Srbina". Navijači Bosne i Hercegovine to su oduševljeno prihvatili te su uskoro zajedno urlali poklič koji veliča ultimativno nasilje nad Srbima.
Moze li ova zemlja biti ikad tema regiona u nekom pozitivnom svjetlu?
Uvijek ovi orangutani sa tribina reprezentacije u centru paznje sa svojim budalestinama.

adrenaline323
Kontakt:

Post Postao/la adrenaline323 » 15 okt 2024, 10:44

BHFreak je napisao/la:
15 okt 2024, 10:39
Ovim fanaticosima se vodja ili nesto treba promjenuti, ovo skandiranje savez na polje i ubij srbina je nepotrebno
Najjace je bilo ono kad vodimo protiv ukrajine 1:0 u barazu a navijaci skandiraju 10 minuta savez napolje umjesto da podrze igrace na terenu

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 15 okt 2024, 10:47

TribuneEst je napisao/la:
15 okt 2024, 10:43
Nakon što su igrači napustili teren, mađarski navijači, kojih je bilo nekoliko stotina, počeli su skandirati "ubij Srbina". Navijači Bosne i Hercegovine to su oduševljeno prihvatili te su uskoro zajedno urlali poklič koji veliča ultimativno nasilje nad Srbima.
Moze li ova zemlja biti ikad tema regiona u nekom pozitivnom svjetlu?
Uvijek ovi orangutani sa tribina reprezentacije u centru paznje sa svojim budalestinama.
Po tebi ispade da se svaku utakmicu ovo skandinira...prilicno sam siguran da se na Gradskom stadionu u BL u zadnje 2 godine vise puta skandiniralo "ubij Turcina" i imena haskih osudjenika, nego "ubij srbina" na utakmicama reprezentacije u zadnjih 20 godina.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2024, 10:47

adrenaline323 je napisao/la:
15 okt 2024, 10:44
BHFreak je napisao/la:
15 okt 2024, 10:39
Ovim fanaticosima se vodja ili nesto treba promjenuti, ovo skandiranje savez na polje i ubij srbina je nepotrebno
Najjace je bilo ono kad vodimo protiv ukrajine 1:0 u barazu a navijaci skandiraju 10 minuta savez napolje umjesto da podrze igrace na terenu
Tako je na svakoj utakmici. Jednostavno pola njih je retardirano. Yebo te savez, idi pred zgradu pa govori, a ne na utakmici kad treba podrzat momke.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 okt 2024, 10:49

Shadows je napisao/la:
15 okt 2024, 08:34
Ponosan sam na cinjenicu da nikad na utakmici fudbalske reprezentacije Srbije nije skandirano Ubi Bosnjaka.
Pa dobro, vi imate drugi repertoar navijanja. Vi uzvikujete “Ubit Turčina”, “Nož, žica, Srebrenica”, i uzvikivanje raznih đenerala kao što je Mladić i ostala elita.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Sektor11
Kontakt:

Post Postao/la Sektor11 » 15 okt 2024, 10:51

Riquelme1921 je napisao/la:
15 okt 2024, 09:07
Shadows je napisao/la:
Ponosan sam na cinjenicu da nikad na utakmici fudbalske reprezentacije Srbije nije skandirano Ubi Bosnjaka.
Nađi mi 1 utakmicu protiv Novog Pazara da grobari i delije ne skandiraju "nož, žica, Srebrenica"
Nacicu ti ja 10. Bio na svih 10 i vise. Vec godinama se na Severu ne skandira nozu, zici i Srebrenici, ima ispada i skandiranja Mladicu, to ne sporim. Napisao si neverovatnu laz u koju ce ti svaki misliman na forumu poverovati samo iz mrznje prema Srbina. Ali si slagao. I to ti pre svega kao covek kazem, ne sirite mrznju jer vam je dosadno.

S druge strane navescu ti 10 utakmica NP gde se skandira protiv Srba, zutoj kuci, Oricu, "kosovu". Tamo su pola tima Srpski igraci ali im ne smeta da im se to skandira.

I kad sam vec kod NP, molim za jedan smislen odgovor. Sta oni/VI imaju sa Siptarima pa da se skandira "kosovo je pored Srbije"? Cekaj jbg, kazu da im smeta kad se skandira "Kosovo je Srbija", ej bre, sta njima ima to da smeta, pitam, sta oni imaju sa "kosovom"? Koje veze, sta? E sad vidi prirmr da nama smeta kad vi skandirate Palestini, eto ti finog primera. Sta mi imamo sa Palestinom pa da nama smeta to?

Uzmemo za primer utakmica Srbija - Bosna, dodjete lepo u BG (dobro došli ovako ili onako), pocnete da skandirate "Sloboda Palestini", parole "free Palestine" i sve to, i sad nama najednom to smeta pa pocnemo da skandiramo "Republika Srpska ooo", "Pusi **** ko te **** moze Srpska i bez tebe, federacijooo". I onda se normalno zapitas, "sta ti covece imas sa Palestinom da te to vredja".. jbt drzavljanin si Srbije, zivis u Srbiji, dodjes na stadion u Srbiji i skandiras kako je deo tvoje zemlje zapravo tudji, smeta ti kad tvoj narod (narod je narod, ne vera) skandira tom delu tvoje zemlje. I onda sta ocekujes?

Pre samo manje 10 dana narod iz Srbije dolazi u Bosnu da spasava i pomaze u vezi poplava, salje se pomoc, helikopteri i ti dodjes na utakmicu da zahvalis tom narodu tako sto zelis da ga ubijas. Ma svaka cast.

Tebi sve najbolje, reprezentaciji BIH sve najbolje. Zivio

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 15 okt 2024, 10:55

Evo golovi iz bliže perspektive. Kod prvog Gigović, Jusuf i ovaj Katić apsolutno ništa. Giga gubi loptu, Gazi ispraća pogledom, a Katić ne do Bog da ispruži nogu.
Za drugi go je suvišno išta reći.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 okt 2024, 11:02

Uzivo i na TV nije ni slicno, budite kao Dzeko, lezerno, lagano i to je to. Kada ofulas priliku prirodno je da budes ljut na sebe ili da se uhvatilš za glavu, Dzeko se nasmije i zagrli protivnika. Hhh covjek dosao odraditi reda radi utakmicu i cao a vi pišete analize i stranice, nervirate se. Logicno je da ne moze izdrzati u 3 dana 180 minuta u tim godinama ali to kažeš Barbarezu a ne sinoc da bukvalno ne udje ni u jedan zračni duel i prešeta sa osmijehom cijelu utakmicu.
Budite relax kao kapiten, idite kod Brajlovića sa porodicom danas iskoristite slobodan dan ako ga imate..to je broj 1. Kakav napredak u igri, želja to se posprdaju malo pred TV i svojim poslom.

I daj nek neko nahrani ovaj vezni red komplet svi zajedno nemaju 200 kg, isto iz logora da su izasli, malo, neuhranjeno. Ruzno izgleda na terenu. Gdje već igraju po Njemačkoj Turskoj daj im kreatina i wheya ono je strahovito vidjeti..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 15 okt 2024, 11:21

Unofficialpage je napisao/la:
15 okt 2024, 10:49
Shadows je napisao/la:
Pa dobro, vi imate drugi repertoar navijanja. Vi uzvikujete “Ubit Turčina”, “Nož, žica, Srebrenica”, i uzvikivanje raznih đenerala kao što je Mladić i ostala elita.
Apsolutno se slazem da je skandiranje Ubi Turcina skaradno. Medjutim ne vidim kakve to veze ima s Bosnjacima?
Na to se moze ljutit malobrojna turska manjina u Bih.

Sto se Srebrenice tice to rade orangutani poput sinocnjih u Zenici, apsolutno osudjujem.

Tuzno je da su Srbi prije par dana prvi priskocili pomoc, hiljade poruka poslali i sakupljali pomoc da bi im komsije uoci pokopa u Jablanici pjevale Ubi Srbina. Da ironija bude veca, selektor Srbin, kao i jedan od trenera.

Takvim orangutskim navijanjem i dalje ce se za Bih navijati samo u trokutu SA-TZ-ZE.

Tuzno.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 15 okt 2024, 11:28

Najveca greska selektora i strucnog staba sinoc je promjena formacije. Odstupanja od 3-5-2 ili 5-3-2 sistema ce nas, sa ovim igrackim kadrom uvijek skupo kostati i moze proci samo protiv selekcije iz donjeg doma evropskih ekipa. Sa 4 nazad nam je Luxemburg zabio 4, Rumunija 4, Portugal 5, sto dovoljno govori o cvrstini odbrane kada je cine samo 4 covjeka.
Misljenja sam da nam u formaciji 3-5-2 fali jedna dobra 6ica, kakva je bio Besic, koji ce biti destruktivac i svojom agresivnoscu i defanzivnim zadacim osloboditi Tahirovica i Gigovica kada igraju skupa. Tek tada bi imali puno veci rast u igri i naravno bolje rezultate. Na strucnom stabu je da iskopa, izmisli, pronadje takvog igraca, a do tada nam zadaca treba biti defanzivno orijentisana postavka ekipe.
Inace, svi ce rezultati biti kao i sinoc, sa ovakvim igrackim kadrom
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 okt 2024, 11:29

Nama je u zadnjih 10 godina najborbeniji igrac bio Vranješ. To govori o svemu. :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2024, 11:32

feniksptica je napisao/la:
15 okt 2024, 11:29
Nama je u zadnjih 10 godina najborbeniji igrac bio Vranješ. To govori o svemu. :bih:
Smijemo mu se kad kaze da necemo nigdje otici. Pa i necemo. Zna covjek da onakve generacije nece nikad vise biti. Evo uskoro ce 10 godina otkad su prosirili EP, mi nismo nijednom tom ni primirisali.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 15 okt 2024, 11:33

Shadows je napisao/la:
15 okt 2024, 11:21
Shadows je napisao/la:
Apsolutno se slazem da je skandiranje Ubi Turcina skaradno. Medjutim ne vidim kakve to veze ima s Bosnjacima?

Sto se Srebrenice tice to rade orangutani poput sinocnjih u Zenici, apsolutno osudjujem.

Tuzno je da su Srbi prije par dana prvi priskocili pomoc, hiljade poruka poslali i sakupljali pomoc da bi im komsije uoci pokopa u Jablanici pjevale Ubi Srbina. Da ironija bude veca, selektor Srbin, kao i jedan od trenera.

Takvim orangutskim navijanjem i dalje ce se za Bih navijati samo u trokutu SA-TZ-ZE.

Tuzno.
ne navijamo ni mi kao sto vidis, ne moze se stadion od 12k napuniti i u 70min se pola isprazni

ove dvije utakmice bolje da nismo ni igrali, em smo se osramotili i sa navijanjem i stadionom em obje ispusili.
blago rusiji pa su diskvalifikovani

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 15 okt 2024, 11:36

Shadows je napisao/la:
Osvrnut ću se samo na ovo. Protiv Njemačke nije bilo nikakvog skandiranja, pa koliko stanovnika Banja Luke, Prijedora ili Foče je navijalo sinoć za Bosnu i Hercegovinu? 1% možda.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 okt 2024, 11:39

Da je danas žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, jakosne grupe bi izgledale ovako:

Prva jakosna grupa: Francuska, Španija, Engleska, Belgija, Portugal, Nizozemska, Italija, Hrvatska, Njemačka, Švicarska, Danska, Austrija.

Druga jakosna grupa: Srbija, Mađarska, Poljska, Ukrajina, Turska, Švedska, Vels, Slovačka, Grčka, Rumunija, Češka, Norveška.

Treća jakosna grupa: Škotska, Slovenija, Irska, Albanija, Finska, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Island, Sjeverna Irska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Izrael.

Četvrta jakosna grupa: Bugarska, Luksemburg, Bjelorusija, Armenija, Kosovo, Kazahstan, Azerbejdžan, Estonija, Kipar, Latvija, Farski Otoci, Litvanija.

Peta jakosna grupa: Moldavija, Malta, Andora, Gibraltar, Lihtenštajn, San Marino.
Eto nek bude nekih manjih izmjena, ja stvarno ne vidim u koju bi mi grupu trebali upasti, pa da budemo konkurentni na terenu. O plasmanu na SP ni ne razmisljam. Vece su sanse da Halilhodzic sjedne na klupu, nego da se plasiramo na SP.

Najlaksa grupa za mene: Austrija, Ceska/Rumunija, BiH, Farska Ostrva i San Marino. A i u toj grupi bi mooozda uspjeli biti treci.

Najteza: Portugal, Poljska/Ukrajina, BiH, Bugarska, Moldavija.

Sa ovom igrom, ne vjerujem ni da mozemo sta Moldaviji, a kamoli ostalim.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 15 okt 2024, 11:43

Shadows je napisao/la:
Shadows je napisao/la:

Tuzno.
Haj mani se suplje za ovo boldano znamo svi da je turcin u srbiji pogrdan izraz za svakog ko ima veze sa islamom. Ta neka bukvalisticko geografska seciranja tih termina u pokusaju da se dokaze da ste bolji u tom kontekstu ne pije vodu. To je dio folklornih uvreda i nema nikakve veze sa geografijom i turskim manjinama. Najbolji primjer za to su ti nedavna vrijedjanja dudica u srbiji sa tim istim terminom.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 15 okt 2024, 11:50

Sektor11 je napisao/la:
15 okt 2024, 10:51
Riquelme1921 je napisao/la:
15 okt 2024, 09:07
Shadows je napisao/la:
Nađi mi 1 utakmicu protiv Novog Pazara da grobari i delije ne skandiraju "nož, žica, Srebrenica"
Nacicu ti ja 10. Bio na svih 10 i vise. Vec godinama se na Severu ne skandira nozu, zici i Srebrenici, ima ispada i skandiranja Mladicu, to ne sporim. Napisao si neverovatnu laz u koju ce ti svaki misliman na forumu poverovati samo iz mrznje prema Srbina. Ali si slagao. I to ti pre svega kao covek kazem, ne sirite mrznju jer vam je dosadno.

S druge strane navescu ti 10 utakmica NP gde se skandira protiv Srba, zutoj kuci, Oricu, "kosovu". Tamo su pola tima Srpski igraci ali im ne smeta da im se to skandira.

I kad sam vec kod NP, molim za jedan smislen odgovor. Sta oni/VI imaju sa Siptarima pa da se skandira "kosovo je pored Srbije"? Cekaj jbg, kazu da im smeta kad se skandira "Kosovo je Srbija", ej bre, sta njima ima to da smeta, pitam, sta oni imaju sa "kosovom"? Koje veze, sta? E sad vidi prirmr da nama smeta kad vi skandirate Palestini, eto ti finog primera. Sta mi imamo sa Palestinom pa da nama smeta to?

Uzmemo za primer utakmica Srbija - Bosna, dodjete lepo u BG (dobro došli ovako ili onako), pocnete da skandirate "Sloboda Palestini", parole "free Palestine" i sve to, i sad nama najednom to smeta pa pocnemo da skandiramo "Republika Srpska ooo", "Pusi **** ko te **** moze Srpska i bez tebe, federacijooo". I onda se normalno zapitas, "sta ti covece imas sa Palestinom da te to vredja".. jbt drzavljanin si Srbije, zivis u Srbiji, dodjes na stadion u Srbiji i skandiras kako je deo tvoje zemlje zapravo tudji, smeta ti kad tvoj narod (narod je narod, ne vera) skandira tom delu tvoje zemlje. I onda sta ocekujes?

Pre samo manje 10 dana narod iz Srbije dolazi u Bosnu da spasava i pomaze u vezi poplava, salje se pomoc, helikopteri i ti dodjes na utakmicu da zahvalis tom narodu tako sto zelis da ga ubijas. Ma svaka cast.

Tebi sve najbolje, reprezentaciji BIH sve najbolje. Zivio
Pardon, nisu delije, grobari su.
https://n1info.ba/regija/skandal-navija ... rebrenica/

potez BHFa ne opravdavam, mislim da je krkanski i nepotrebno, samo sam odgovorio nekima iz Srbije ovdje koji su se našli uvrijeđeni, a realno znamo da u oba naroda ima krkana, danas su ovi naši dijasporci ovo skandirali, sutra ćete vi "Ubij turčina" i to je to..
Grupa iznad svakog pojedinca.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 15 okt 2024, 11:55

Izgleda ni ova garnitura NS-a nema morala pa ljudski podnijeti ostavke, svi do jednog, za jos jedan neuspjeh. Sad je samo pitanje koliko je snage,volje i moci u rukama navijaca,medija,javnosti da se ova banda istjera protestima,prekidima utakmica,bakljadama,neredima,kako i zasluzuj.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 15 okt 2024, 12:00

Mocvara1991 je napisao/la:
15 okt 2024, 11:55
Izgleda ni ova garnitura NS-a nema morala pa ljudski podnijeti ostavke, svi do jednog, za jos jedan neuspjeh. Sad je samo pitanje koliko je snage,volje i moci u rukama navijaca,medija,javnosti da se ova banda istjera protestima,prekidima utakmica,bakljadama,neredima,kako i zasluzuj.
Šta bi sad tjerali? Narod htio Barbareza za selektora, Vico im ispunio želju. U čemu je sad problem?
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.