Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

TefalTava
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la TefalTava » 21 okt 2024, 12:15

MaroonBjelave je napisao/la:
21 okt 2024, 11:33
Evo krepao Gulen. Hoće li biti kakav defile povodom njegove smrti?
bi da smiju pisnuti o njemu cak i u Sarajevu kad upitaš turke ovdje o njemu koje je njihovo mišljenje bjeze od straha kao djavo od krsta kojeg im je Erdogan utjerao :urnebes:

pa ljudi su hakana sukura izbrisali kao da nikada nije postojao :rol: :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 21 okt 2024, 12:37

SDA popusio izbore u Zepcu za 16 glasova. Dobio HDZ.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 21 okt 2024, 13:14

TefalTava je napisao/la:
21 okt 2024, 12:15
bi da smiju pisnuti o njemu cak i u Sarajevu kad upitaš turke ovdje o njemu koje je njihovo mišljenje bjeze od straha kao djavo od krsta kojeg im je Erdogan utjerao :urnebes:

Ma mislio sam na svečani defile, yebo ga ti. :D
Znam ja vrlo dobro i zašto hafiz Bugari više nije u Sarajevu i zašto je hafiz Musić skinut sa svih pozicija u Medžlisu. Pa reko da vidim hoće li brkicini štovaoci napraviti kakav dernek povodom smrti mrskog mu neprijatelja. :mrgreen:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 okt 2024, 13:48

TefalTava je napisao/la:

Hakan vozi Uber po Los Angelesu

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 okt 2024, 14:30

alemsa je napisao/la:
21 okt 2024, 13:48
TefalTava je napisao/la:

Jel Enes Kanter jos u USA? Ne igra vise kosarku koliko znam
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 21 okt 2024, 14:36

19vendetta87 je napisao/la:
21 okt 2024, 14:30
alemsa je napisao/la:
TefalTava je napisao/la:

Jah, dobro si. I on je, što bi rekli brkicini "gulenovac".
Btw, mislim da je promijenio prezime i sad je Enes Freedom.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 okt 2024, 14:48

19vendetta87 je napisao/la:
21 okt 2024, 14:30
alemsa je napisao/la:
TefalTava je napisao/la:

Vjerovatno da jeste, Enes je drzavljanin Usa a i rodjen je u Svicarskoj, tako da njemu nije bio neki problem da se.re sta hoce (licno, sad po pitanju familije ne znam). Dok Hakan jebga njega su skroz izbrisali

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 21 okt 2024, 14:54

Super za obici je Turska, medjutim zivot tamo je katastrofa. Kad sam bio u Istanbulu pricao sam s lokalcima, znaju cak krast toalet papir iz Burger Kinga kolika im je inflacija, dosta toga ne mogu priustit.

Super je ekstra, sve napravljeno za turiste, kad maknes iz centra, gora situacija neko u Varesu kod nas. Ne znam kako lokalci uospte priuste veceru recimo u restoranu, cijene su kao u Minhenu, nije bas jeftino kao prije. Odes kod Balat ulice, sve prljavo i katastrofa, kod onih stepenica, maknes malo lijevo smece, isto treci svijet.

Mislim iskreno da je zivot za lokalca prosjecnog tamo katastrofa, plate su im uzasne, za zivot u takvoj metropoli, to je jadno.

Bolnica Okmeydani u Istanbulu, bio sam tamo igrom slucaja, trebao nesto podignut, drzavna bolnica inace, katastrofa u cekaonici, u 12 navecer ko da je 12 popodne, ljudi spavaju po hodnicima, pacijenti, steke od vrata su bukvalno zavezane konopcem, nisam vjerovao kad sam vidio. Ima cak rupa u zidu, podsjetilo me na one sovjetske bolnice iz filmova iz Cernobila, bukvalno te strah uhvati, kod nas je hotel za ono. JAKO su siromasni, ali prelijep grad, obavezno posjetiti.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 okt 2024, 14:55

:rol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 okt 2024, 15:23

L-Train je napisao/la:
21 okt 2024, 14:55
Prico coj'k sa taxistima. U koju god drzavu odes, ako zelis cuti najgore o toj drzavi samo pitaj taxistu prosto pitanje "kako je zivjeti ovdje" :rol:

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 21 okt 2024, 16:02

Kako gotivim Future-a :tokralju:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 21 okt 2024, 16:07

alemsa je napisao/la:
21 okt 2024, 15:23
L-Train je napisao/la:
Prico coj'k sa taxistima. U koju god drzavu odes, ako zelis cuti najgore o toj drzavi samo pitaj taxistu prosto pitanje "kako je zivjeti ovdje" :rol:
Ne znam baš koliko je crno kako je naveo, ali evo imam rodicu koja živi u Istanbulu, udata za Turčina. Imaju nekakav kožarski obrt i sva ponosna priča da daje platu radnicima 450e. Ja je pitam je li je stid to tako s ponosom govoriti, kaže ona ne, radnici iz tih tamo nekih drugih kožara jedva čekaju kao slobodno mjesto kod njih. Sad "po što kupio, po to prod'o". Drugi slučaj, isto lično se uvjerio bolnica u Mersinu, odjel pedijatrijske hematoonkologije. Glavna sestra sa 26 godina radnog staža pokazuje mi da joj je legla plata u iznosu od 660e.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 21 okt 2024, 16:12

alemsa je napisao/la:
21 okt 2024, 15:23
L-Train je napisao/la:
Glasas za Kamalu? :D

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 21 okt 2024, 16:46

alemsa je napisao/la:
21 okt 2024, 14:48

Vjerovatno da jeste, Enes je drzavljanin Usa a i rodjen je u Svicarskoj, tako da njemu nije bio neki problem da se.re sta hoce (licno, sad po pitanju familije ne znam). Dok Hakan jebga njega su skroz izbrisali
Familija mu je u Turskoj. Znam da je jednom pricao kako majku nije vidio par godina jer ima zabranu ulaska u Tursku
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 okt 2024, 16:50

I onda Balije ovdje Tursku predstavljaju k'o Kaliforniju jbt. Zamisli kako je u unutrašnjosti ili prema Istoku. Ciganska nacija jedan kroz jedan.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 21 okt 2024, 17:34

numanumaye22 je napisao/la:
21 okt 2024, 14:54
Super za obici je Turska, medjutim zivot tamo je katastrofa. Kad sam bio u Istanbulu pricao sam s lokalcima, znaju cak krast toalet papir iz Burger Kinga kolika im je inflacija, dosta toga ne mogu priustit.

Super je ekstra, sve napravljeno za turiste, kad maknes iz centra, gora situacija neko u Varesu kod nas. Ne znam kako lokalci uospte priuste veceru recimo u restoranu, cijene su kao u Minhenu, nije bas jeftino kao prije. Odes kod Balat ulice, sve prljavo i katastrofa, kod onih stepenica, maknes malo lijevo smece, isto treci svijet.

Mislim iskreno da je zivot za lokalca prosjecnog tamo katastrofa, plate su im uzasne, za zivot u takvoj metropoli, to je jadno.

Bolnica Okmeydani u Istanbulu, bio sam tamo igrom slucaja, trebao nesto podignut, drzavna bolnica inace, katastrofa u cekaonici, u 12 navecer ko da je 12 popodne, ljudi spavaju po hodnicima, pacijenti, steke od vrata su bukvalno zavezane konopcem, nisam vjerovao kad sam vidio. Ima cak rupa u zidu, podsjetilo me na one sovjetske bolnice iz filmova iz Cernobila, bukvalno te strah uhvati, kod nas je hotel za ono. JAKO su siromasni, ali prelijep grad, obavezno posjetiti.
Kad uporedis natalitet Svaba i Turaka u DE tvoja Baustelija ce za nekoliko godina biti nova Turska. :yawn:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 okt 2024, 17:42

Centre forward je napisao/la:
21 okt 2024, 16:50
I onda Balije ovdje Tursku predstavljaju k'o Kaliforniju jbt. Zamisli kako je u unutrašnjosti ili prema Istoku. Ciganska nacija jedan kroz jedan.
Ma nije, to se gleda kao izdaja drzave, odradili su drzavni udar je.bo ga ti, odnosno pokusali isti.

Ameri su Bobby Fischeru oduzeli pasos jer je sr.ao previse. Tako da ono svatas, nema to veze sa civilizacijom, neke stvari ne mozes.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 21 okt 2024, 17:56

alemsa je napisao/la:
21 okt 2024, 17:42
Centre forward je napisao/la:
21 okt 2024, 16:50
Ma nije, to se gleda kao izdaja drzave, odradili su drzavni udar je.bo ga ti, odnosno pokusali isti.

Ameri su Bobby Fischeru oduzeli pasos jer je sr.ao previse. Tako da ono svatas, nema to veze sa civilizacijom, neke stvari ne mozes.
Jasno je meni to, moje mišljenje se odnosi na širi društveni kontekst, a ne samo protjerivanje neistomišljenika po Dunjaluku od strane *Sultana*.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 21 okt 2024, 18:01

L-Train je napisao/la:
Sa kojeg foruma je ovo prekopirao :hmmmmm:
21 okt 2024, 16:07
Ne znam baš koliko je crno kako je naveo, ali evo imam rodicu koja živi u Istanbulu, udata za Turčina. Imaju nekakav kožarski obrt i sva ponosna priča da daje platu radnicima 450e. Ja je pitam je li je stid to tako s ponosom govoriti, kaže ona ne, radnici iz tih tamo nekih drugih kožara jedva čekaju kao slobodno mjesto kod njih. Sad "po što kupio, po to prod'o". Drugi slučaj, isto lično se uvjerio bolnica u Mersinu, odjel pedijatrijske hematoonkologije. Glavna sestra sa 26 godina radnog staža pokazuje mi da joj je legla plata u iznosu od 660e.
Nizak standard, pa im je to dobra plata.

Ko kod nas iza rata kad su ljudi radili za 2-3 stoje dojc maraka i to je bila dobra plata jer je sve bilo jeftino.

Mescini da si i ti malo stariji, vjerovatno se sjecas prije nekih 25 godina kad je kafa bila pola marke, a kolac, Cola ili gusti sok bili marka (sipali se u casu iz boce/tetrapaka). Izvedes curu vani, popijete po kafu, pojedete po kolac i kupis kutiju cigara, sve za 4 KM.

Danas dijete u skolu ne mozes poslati sa 4 KM...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 okt 2024, 18:08

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 12 gostiju.