Premijer liga BiH - aktuelno

roccosiffredi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la roccosiffredi » 22 okt 2024, 18:29

Suvorov je napisao/la:
22 okt 2024, 18:24
roccosiffredi je napisao/la:
22 okt 2024, 18:15
Suvorov je napisao/la:
22 okt 2024, 17:31

Logicne kazne. Pogledaj disciplinski pravilnik na sajtu saveza, clanovi 47 i 57.
Clan 57 tretira upotrebu pirotehničkih sredstava. Pokusaj ponovo.
Vjerovatno gledas neki stari pravilnik.
U pravu si, moja greška. Novi pravilnik je iz 2023.
Sta kaze stari pravilnik za Jakirovica jer se ovaj ne njega 2022 nije mogao primjenjivati?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 okt 2024, 18:33

curvanord je napisao/la:
22 okt 2024, 18:04
Hvala ti Osim Ivice na ovom savezu.

Pa se onda čudom čude što niko neće sa njima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 22 okt 2024, 18:36

nastrojeni21 je napisao/la:
22 okt 2024, 18:28
Rigoletto je napisao/la:
22 okt 2024, 18:14
bordobijeli je napisao/la:
22 okt 2024, 17:54

Da. Ovaj savez da presudjuje praljak i mladic bi bili heroji . Sta ti nije jasno ??
Jasno mi je samo da si kreten, a tu ti ne mogu pomoći.
Ti si samo los pokusaj sarkazma, nastavi sa tim, jer ocigledno je sto samo to radis iako ti i to lose ide.
Mozes ruku pod ruku s njim. :thumbup:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 okt 2024, 18:38

Realno cemu spominjanje Ivice Osima . Ako cemo realni biti taj period najbolji i za reprezentaciju i ligu. Bilo je gresaka al ne ovako kao sad ovo je sistemsko i dirigovano guranje 2 kluba .

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 22 okt 2024, 18:39

Rigoletto je napisao/la:
22 okt 2024, 18:36
nastrojeni21 je napisao/la:
22 okt 2024, 18:28
Rigoletto je napisao/la:
22 okt 2024, 18:14

Jasno mi je samo da si kreten, a tu ti ne mogu pomoći.
Ti si samo los pokusaj sarkazma, nastavi sa tim, jer ocigledno je sto samo to radis iako ti i to lose ide.
Mozes ruku pod ruku s njim. :thumbup:
Odlican smisao za humor si oduvijek imao,samo nastavi,nas intelektualac iz konzerve.

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 22 okt 2024, 18:39

FaustinoAsprilla je napisao/la:
22 okt 2024, 15:37
ik0ik0 je napisao/la:
22 okt 2024, 12:12
22 okt 2024, 11:30

upali od 2:59
sta nije za zuti karton od ovih bekicevih startova ? na husrefovom mjestu prije se zapitat zasto bekic totalno nepotrebno radi onakav start na cavaru kad vec ima zuti ? i on je bivsi igrac zrinjskog

zasto je husref dobio ove zute kartone valjda on najbolje zna , ona snimka dovoljno govori o njemu . cak sam ga nekad i cijenio jer traje toliko dugo ali ono je dno dna

pitao je netko za grbavicu , podsjeti me ? nije mi problem reci da se pogrijesi i u nasu korist ali da je bilo nesto bas ' kljucno u ovoj sezoni vala se ne sjecam
Iako znam da me trolaš. Odgovrit ću ti radi ostalih forumaša.

1) Analizirati suđenje na osnovu jedne situacije je ono baš amaterski, na razini nekoga tko je jučer pao s Marsa i prvi put pogledao utakmicu PLBiH.
2) Što se tiče konkretno ove 2 situacije, 100 puta sam vidio da se ovake situacije ne sude kao žuti, nekad se i od sudi, zavisi od sudca i potrebe.
3) I najbitnije, ovake situacije se NIKAD ne sudce Borcu i Zrinjskom, e radi toga se ljudi žale, a ne što je jednu situaciju sudac procijenio ovako ili onako. Jako bitno je gledati širu sliku.
Ne trolam.
Slažem se , treba gladati siru sliku i u siroj slici ne vidim da je Igman brutalno pokraden kako je misljenje nametnuo ovaj portal jos za vrijeme utakmice . Vidio si i da se sude i da se ne sude . Da je redoslijed bio obrnut , prvo faul na cavaru pa onda povlacenje za dres ( nije ga potegao pa pustio nego to bas trajee.. ) sudac bi mu vjerojatno oprostio . onaj faul za 2. zuti bi svatko kartonirao i jednostavno covjek nije ni imao izbora a husref ko debil napravi frku , obruka se a masa povjerova u epsku kradju .

ovaj faul masica , ako je i bio (uzivo mi se cinilo da je prvo igrao loptom ) je van 16
Ne trolaš, slažeš se da treba gledati širu sliku i uredno uzeo to moje "da se sudi i ne sudi", a izgnorirao da se NIKAD ne sudi Borcu i Zrinjskom. Dok se njihovim protivnicima uvijek sudi. To je ta šira slika na koju mislim.

Btw. tek sad mi upade u oči ova slika početnog kadra na yt sažetku. Evo što Zrinjskom sudi sudac iz Gruda, kofol, drugi je grad. Al da Zrinjskom sudi sudac iz Zapadnog Mostara, e ovo još nisam vidio. Beus :tokralju: hladno se lik piša svima u facu.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 22 okt 2024, 18:42

ik0ik0 je napisao/la:
22 okt 2024, 18:39
22 okt 2024, 15:37
ik0ik0 je napisao/la:
22 okt 2024, 12:12

Iako znam da me trolaš. Odgovrit ću ti radi ostalih forumaša.

1) Analizirati suđenje na osnovu jedne situacije je ono baš amaterski, na razini nekoga tko je jučer pao s Marsa i prvi put pogledao utakmicu PLBiH.
2) Što se tiče konkretno ove 2 situacije, 100 puta sam vidio da se ovake situacije ne sude kao žuti, nekad se i od sudi, zavisi od sudca i potrebe.
3) I najbitnije, ovake situacije se NIKAD ne sudce Borcu i Zrinjskom, e radi toga se ljudi žale, a ne što je jednu situaciju sudac procijenio ovako ili onako. Jako bitno je gledati širu sliku.
Ne trolam.
Slažem se , treba gladati siru sliku i u siroj slici ne vidim da je Igman brutalno pokraden kako je misljenje nametnuo ovaj portal jos za vrijeme utakmice . Vidio si i da se sude i da se ne sude . Da je redoslijed bio obrnut , prvo faul na cavaru pa onda povlacenje za dres ( nije ga potegao pa pustio nego to bas trajee.. ) sudac bi mu vjerojatno oprostio . onaj faul za 2. zuti bi svatko kartonirao i jednostavno covjek nije ni imao izbora a husref ko debil napravi frku , obruka se a masa povjerova u epsku kradju .

ovaj faul masica , ako je i bio (uzivo mi se cinilo da je prvo igrao loptom ) je van 16
Ne trolaš, slažeš se da treba gledati širu sliku i uredno uzeo to moje "da se sudi i ne sudi", a izgnorirao da se NIKAD ne sudi Borcu i Zrinjskom. Dok se njihovim protivnicima uvijek sudi. To je ta šira slika na koju mislim.

Btw. tek sad mi upade u oči ova slika početnog kadra na yt sažetku. Evo što Zrinjskom sudi sudac iz Gruda, kofol, drugi je grad. Al da Zrinjskom sudi sudac iz Zapadnog Mostara, e ovo još nisam vidio. Beus :tokralju: hladno se lik piša svima u facu.
Neka pisa kad mu moze biti,dok telad cute nek dere do kad moze

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 22 okt 2024, 18:51

svrakino1921 je napisao/la:
21 okt 2024, 00:10
avenija je napisao/la:
20 okt 2024, 19:32
svrakino1921 je napisao/la:
20 okt 2024, 19:16

Sad je put Sarajevo - Banja Luka tako da se ide auto - putem
Auto put Sarajevo - Zenica i onda Zenica - Doboj magistralni put M-17 i onda auto - put Doboj - Banja Luka

Ne ide se više preko Jajca
Sad bi se morali vratit na Lašvansku petlju pa onda za Jajce al nema više šanse za to
Kilometarske su gužve
Uk je kazao da je promjenom pondera u 2023, godini, federalni nivo oduzeo Kantonu Sarajevo 97 miliona KM, dok će u ovoj godini to biti otprilike 115 miliona KM, a u 2025. godini oko 130 miliona KM.

:kafa:

Ako je federalni nivo oduzeo Kantonu Sarajevo u jednoj godini 97 miliona a iduce godine 130 miliona koliko je onda federalni nivo za 18 godina pondera 2 Sarajevu oduzeo od kantona Tuzla, Zenica, Mostar. Je li kanton Sarajevo za 18 godina opljackao Zenicu, Tuzlu, Hercegovinu i Krajinu za nekoliko milijardi KM? :kafa:

Od 10 kantona, povlaštenu poziciju imaju Kanton Sarajevo, čiji je ponder skoro 2. Zatim, BPK Goražde ima ponder 1,8, Posavski kanton 1,5 i Kanton 10 sa sjedištem u Livnu ima 1,1. Ostalih šest kantona ima koeficijent 1

kaže Duvnjak i dodaje:

- Evo mi se slažemo i složili smo se nakon javne rasprave, da Sarajevu ne treba ukinuti ponder 2 na 1, nego ga treba reducirati da ne bude nagli pad, sa 2 na 1,5, a onda na 1,3 i tu se treba zaustaviti. I mi smatramo isto tako, argumentirali su nam jer daju podršku za određene institucije kulture, za određene sportske reprezentacije od značaja koje nažalost ne finansira država, a trebalo bi. Mi smo to uvažili i stoga smo kazali da ova redukcija pondera ne ide sa 2 na 1, već na 1,5 i u konačnici na 1,3.

Nikakav problem
Al da KS ne daje ništa ili vi preuzmite davanja

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo izdvojilo je 2,75 milion KM za nabavku važne opreme za Klinički centra Univerziteta u Sarajevu i Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Za KCUS izdvojeno je 1.724.000 KM u svrhu omogućavanja digitalizacije patohistologije na ovoj klinici. Oprema sa istom namjenom u vrijednosti od 820.000 KM biće nabavljena za Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“. Takođe, za ovu bolnicu nabavljen je stub za laparoskopiju, te novi oftalmološki mikroskop.

Pustite nas da napravimo od Opće naše bolnice Kantonalnu bolnicu METROPOLA

A vi finansirajte UKC
Alba Zenica vam je jedan od glavnih sponzora kluba, molim te promoviši njihov rad po Sarajevu ako zelite cist i uredan grad.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 22 okt 2024, 18:51

22 okt 2024, 18:03
Suvorov je napisao/la:
22 okt 2024, 17:55
22 okt 2024, 17:49

Sta pise u pravilniku kad se skandira ratnim zlocincima ?? Zato nema suspenzija ??
Ovo je bila vanredna sjednica zbog Husrefa. Kazne klubovima zbog navijaca ce biti odredjene kasnije, kao i uvijek.
Po meni puno veci skandal sto citava tribina skandira ime presudjenog ratnog zlocinca i niko ne reaguje ni delegat ni sudije ni savez . Od psovke hebo ti Vico mater , zbog tog vandredna a skandiranje imena genocidnog generala nije bitno . Vjerojatno u tim pravilnicima su i to odobrili.
Po tebi. Zato nije ni relevantno.
Ovdje je vise bitna prijetnja "nacu te ja u Sarajevu", od te psovke.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 22 okt 2024, 18:57

Po svakom normalnom osim nenormalnih Srba.

Husrefa može ovu kaznu manje vise sudski istjerati da se ukine skroz. Ništa spektakularno uradio nije, nakon utakmice, kao da je na ulici. Može ga ćelavo **** tužiti civilno, ali ovo bi mu sportski sud oborio svakako.

Svaka ekipa treba odbiti igrati kad god se u BL skandira bilo šta što ima veze s genocidom. Sve dok se svaki grafit na stadionu ne prefarba, odbiti igru. Sve dok se svaka zastava u vezi sa genocidom ne skloni, također. Nek masu trobojkama do prekosutra, ali ništa što ima veze sa zločinima koji su činili ne propuštati.
Zadnja izmjena: zaostrog, dana/u 22 okt 2024, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 okt 2024, 18:59

Suvorov je napisao/la:
22 okt 2024, 18:51
22 okt 2024, 18:03
Suvorov je napisao/la:
22 okt 2024, 17:55

Ovo je bila vanredna sjednica zbog Husrefa. Kazne klubovima zbog navijaca ce biti odredjene kasnije, kao i uvijek.
Po meni puno veci skandal sto citava tribina skandira ime presudjenog ratnog zlocinca i niko ne reaguje ni delegat ni sudije ni savez . Od psovke hebo ti Vico mater , zbog tog vandredna a skandiranje imena genocidnog generala nije bitno . Vjerojatno u tim pravilnicima su i to odobrili.
Po tebi. Zato nije ni relevantno.
Ovdje je vise bitna prijetnja "nacu te ja u Sarajevu", od te psovke.
Naravno da mi smeta skandiranje ratnog zlocinca presudjenog za genocid . Smeta li tebi to ?? Da li je to za vandredne sjednice i kazne ??
A evo Husref je dobio kaznu 6 mjeseci a vidjet cemo koliko ce i hoce li biti kazni za velicanje genocidnog generala .

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 22 okt 2024, 19:00

Ma mogu ih i suspendirati, svakako 200 ljudi dolazi ma utakmice. Da Vico ima pameti, ali nema jer se ipak radi o Srbinu, pukao bi im suspenziju 10 utakmica i spasio ih brukanja praznih tribina.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 22 okt 2024, 19:02

inzomni je napisao/la:
Suvorov je napisao/la:
22 okt 2024, 18:02
inzomni je napisao/la:
22 okt 2024, 18:00
Po kojem osnovu je ovo doneseno kad se desilo van stadiona?

Bilo bi super kada bi se na ovom forumu javno dijelili podaci ovih sarajevskih jajara. Sehovica i slicnih.

Adresa, broj tel itd pa da se cestita na pravi nacin svaki dobar potez. Od neceg se mora krenut.
Nije se desilo van stadiona nego van terena.
Nije se desilo u sluzbenim prostorijama, nije na terenu, nit na klupi. Koja je ovo prostorija gdje je psovo?

Kad su stigli da zavedu u zapisnik kad je ovo daleko poslije kraja utakmice?
Gdje pise da se mora desiti u sluzbenim prostorijama, na terenu ili na klupi?

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 22 okt 2024, 19:02

zeljovolimte je napisao/la:
22 okt 2024, 18:23
curvanord je napisao/la:

Husref Musemić !!!
Ne mozete izdrzati da ga ne spomenete, zato i nece niko sa vama.. jer ima majmuna poput tebe.

Ivica Osim je bio na celu tog saveza koji je sprijecio ove probleme kad su pretace Vice i Beusa preuzeli kormilo saveza. Odgodio "dominaciju" mrzitelja drzave za par godina i tada sprijecio suspenziju fudbala zbog uplitanja politike (zvuci poznato). Zajedno sa svojim timom uspio napraviti i uskladiti reprezentaciju koja ce postati nekakav faktor u fudbalu nakon dugo godina. Po svemu sudeci jos ce godina proci da to bude na pribliznom nivou.

Ivicu zdravlje nije sluzilo, ali eto docekao je da se plasiramo na svjetsko prvenstvo na celu reprezentacije tada bio pitar Safet Susic, nije imao ono sto ce njegovi nasljednici imati.

Nakon njega dolaze balije Demidzic, rahmetli Begic (sasvim slicajna poveznica sa FKS) koji za prvog saradnika biraju Beusa (HDZ). Stimajuci titule Zrinskom preko sudijske masinerije (rekord u historiji lige, mislim da sudija sta god bi sudio bivao suspendovan), medijske hajke, izgurna Peljto nakon derbija (2:1) da sudi evropske utakmice kao najbolji bh sudija ikada.

Nisu slutili da ce Beus kasnije ojacati toliko da ce on birati novog saveznika, a idealan je Vico i Dodik.

Najvise bh fudbal su kostale neznalice Demidzic i Begic koji su se za sitne pozicije prodale Vici koji je tad preuzeo vlast.

Sa vama nece niko jer vam je prije par godija bilo "Vico sitnije", "Vico Srbine Horde su uz tebe". I dalje ste vi jeedini od Bosnjaka koji imate uticaj u savezu vec gore nabrojani Demidzic, reprezentativni spiskovi (samo se u slucaju FKS i Borca igrac koji nema seniorskog nastupa zove u U21 selekciju). Da ne nabrajam pozivi Ziljkicu, Duljevicu, Saricu.. dobro nam je kako treba biti.
Prestani me prati romanima

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 22 okt 2024, 19:04

Greska

Sitnije, Mile, sitnije
Uruci nam najbitnije
Titulu, Vico, titulu
Uruci nam 7. Titulu!!!
Daj titulu a Vico će osigurati gdje cesmo igrati Europu, kao što je i titulu.
Gura vam ga Vico do balcaka, samo grcajte, nema vadjenja, tek smo poceli.
Vico Srbine Horde su uz tebe!!!!
Oooooo oooooo
Begic nam je titulu doniooo
Na nanan nanana vico hvala svaka ti dalaa

Oooo oooo bit ce zeljo vice sampion
Nanananna nnnanana nasa je korona titulaaa
Znamo samo kad vico dodje mi cemo uredno uzimat titule kao i do sad.
Zadnja izmjena: KONTRASVIH, dana/u 22 okt 2024, 19:04, ukupno mijenjano 1 put.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 22 okt 2024, 19:04

Virtu4l je napisao/la:
22 okt 2024, 18:33
curvanord je napisao/la:

Ko odgovara za ovog momka ?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 okt 2024, 19:04

22 okt 2024, 18:59

A evo Husref je dobio kaznu 6 mjeseci a vidjet cemo koliko ce i hoce li biti kazni za velicanje genocidnog generala .
Nema nista od toga i to svi znamo.
Da smo iole normalna drzava klub gdje se desi takvo skandiranje bi se momentalno izbacio iz lige.

KimJongEsmer
Kontakt:

Post Postao/la KimJongEsmer » 22 okt 2024, 19:10

Srbi sa tribine skandiraju ratnom zločincu. Hrvatu sudiji to ne smeta, popio tabletu bolimekurac od 500 mg i svejedno mu. Ali brate ako igra probosanska ekipa tu tipa Željo Sarajvo, Velez, Sloboda ili Igman, pa ko njima brani da samo išetaju sa terena do svlačionica dok se tribine ne isprazne i stvore normalni uslovi za igru ???
Znači nije ni do Srba ni Hrvata, već je do nas.
Ps: Znam ja nas, yebo ja nas :twisted:

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 22 okt 2024, 19:10

curvanord je napisao/la:
22 okt 2024, 19:04
Virtu4l je napisao/la:
22 okt 2024, 18:33
curvanord je napisao/la:

Ko odgovara za ovog momka ?
Odgovarali do trece godine kad su ga ostavili u kanalu. On je sad masala.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 22 okt 2024, 19:15

22 okt 2024, 18:29
Suvorov je napisao/la:
22 okt 2024, 18:24
22 okt 2024, 18:15

Clan 57 tretira upotrebu pirotehničkih sredstava. Pokusaj ponovo.
Vjerovatno gledas neki stari pravilnik.
U pravu si, moja greška. Novi pravilnik je iz 2023.
Sta kaze stari pravilnik za Jakirovica jer se ovaj ne njega 2022 nije mogao primjenjivati?
Nemam stari pravilnik. Da se primjenjivao ovaj novi ne bi ni mogao biti kaznjen jer ovaj poznaje samo ucestvovanje u tuci na terenu.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98 i 17 gostiju.